Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na jo ra vagyok beszelve.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mennyibe kerul egy szett tok atlag gumi?
50-60eft
3 tank benya mindez kb 5 evente

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
tamaska, én is cserélném a helyedben. a különbség lehet, hogy normál használat során nem jön ki, de ha baj van akkor nagyon nem mindegy mi van alattad.

én mikor megvettem a kocsit, minnyá kellett vennem 2 gumit is, mert elég kopottak voltak (1mm alatt). semperit speedcomfort lett belõle:

http://www.startgumi...d_comfort.1.jpg

hátul meg maradtak a goodyear-ok, még van bennünk kb 15ezer km:

http://www.hydragrip...dargrip_big.jpg

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
apámék 120nál kaptak defektet egy "szaki" által "még simán jó"-nak titulált öreg, kiszáradt gumival. belül elrozsdált az acélszál, ami nem látszik...
megúszták, gyerekkel hátul. mondtam nekik ügyesek vagytok, legyetek büszkék magatokra, hogy milyen sokat spóroltatok.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

na mostmar lemegyek es megnezem. nagyon gyanus hogy 3 jegyu kodot fogok talalni :D

edit

ket ilyen belepecsetelt kodot talaltam az egyik 058 a masik 02 5203

szl akkor 2003 52ik het?

igen, jó eséllyel 2003 52 hét
szerintem csereérett

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

nekem a hatso gumik ugy neznek ki mintha meg soha nem lettek volna cserelve. ugyanaz a Firestone tipus mint a potkerek. bar nem hiszem hogy ekkora borda lenne meg rajtuk cirka 10ev/90e km alatt. viszont az oldalfal csunyan meg van repedezve, latszik hogy el van oregedve. nagyon. de nem ereszti a levegot, nem viselkedik furcsan kanyarban az auto, es a vizsgaztato emlitesre se meltatta. minta van rajta, oke.

en meg nem tudom eldonteni hogy most ket uj gumi penzkidobas lenne vagy nem. nyilvan sosem art ha uj van alatta, de ha ezek is 100% mukodnek es csak az gaz ahogy kineznek akkor minek koltsem a penzt feleslegesen?

az öreg gumid hamarabb megcsúszik.. fõleg vízen...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na mostmar lemegyek es megnezem. nagyon gyanus hogy 3 jegyu kodot fogok talalni :D

edit

ket ilyen belepecsetelt kodot talaltam az egyik 058 a masik 02 5203

szl akkor 2003 52ik het?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
http://www.gumibizni...broncs-eletkora

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hidd el en is imadnam ha lenne penzem evente egy szett Eagle-re. [F1 Asym :D] vagy egy A8-ra.

ranezek akkor erre a gyartasi evre. van otlet hogy hol keressem es milyen formaban van rairva?

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Amikor pátyon dolgoztam, ott a gumis srácok mutattak 8 éves GoodYeart, ami szétrobbant, mert el volt öregedve. Õk azt mondták, akkor is 5 év egy autógumi életkora, ha a garázsban áll. A gyártási évnek meg bele kell lenni sütve. A másik véglet egy A8-os öreg üzletember volt, aki folyamatosan ausztriába, meg svájcba járt, és évente cseréltette az Eagle gumikat:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem a hatso gumik ugy neznek ki mintha meg soha nem lettek volna cserelve. ugyanaz a Firestone tipus mint a potkerek. bar nem hiszem hogy ekkora borda lenne meg rajtuk cirka 10ev/90e km alatt. viszont az oldalfal csunyan meg van repedezve, latszik hogy el van oregedve. nagyon. de nem ereszti a levegot, nem viselkedik furcsan kanyarban az auto, es a vizsgaztato emlitesre se meltatta. minta van rajta, oke.

en meg nem tudom eldonteni hogy most ket uj gumi penzkidobas lenne vagy nem. nyilvan sosem art ha uj van alatta, de ha ezek is 100% mukodnek es csak az gaz ahogy kineznek akkor minek koltsem a penzt feleslegesen?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én februárban viszem a fókát.

vectra meg most volt zöld kártyán és simán átment így 16 évesen is. pedig nem ismerõsnél csináltattuk, hanem kõszegen, mert apámnak ott esett le, hogy már lejárt :D amúgy most, hogy már 2 autó van a családban nem szívesen válnék meg tõle, mert tényleg nagyon jó állapotban van, kivéve egy horpadást a bal elején (húgom elakadt az ajtófélfában), de azt egy hét múlva orvosoljuk.

mûszakin én a gumik állapotára mennék rá nagyon. egy-két életke olyan szar állapotú gumikkal jár, hogy beszarás. 5-6 évente gumicsere, ha kopott, hanem, és kész. ez kéne. annyi idõ alatt az állásban is tönkremegy.

ez meg nagyon durva, hogy otthagyta a helyszínt:

http://index.hu/bulv...07/17/gasztony/

remélem megfogják és egy életre lecsukják

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Tudtam én hogy nem stimmel, mikor 2 napja kiírták, hogy a zöldkari a mûszakival együtt lesz....

Mert a mûszaki két évente. A zöldkari évente.

De ez hagyján, a buzi politikusa meg is indolkolta, hogy így olcsóbb!

Mert 20e helyett 17 lesz.
De azt nem tette hozzá, hogy évente!

Mocskos.... Sebaj... Ennyi pénzért már úgy fogom megépíteni, ahogy....

Koromra fel!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Közben persze az új, buherált, koromfelhõ böffentõs audik, passatok stb nyugodtan mehetnek

ja az mennyire kiabrandito mar, hogy megy elottem a phaeton valami V10 TDI talan. hu mondom na ez mar technika a javabol. savot valt, nagygaz, es olyan fekete felho jott ki a kipufogobol mint egy30 eves Ikarusbol. bruhaha

amugy itt kotelezo az evenkenti vizsgaztatas, most vittem az enyemet is ket hete. asszem 3 vagy 4 eves korig nem kell vinni, aztan evenkent. £40-50 egy vizsga, vagy csinaljak azt hogy £99 es akkor olajcsere [anyaggal afaval] is benne van. de nem buktatnak mindenkit orrba-szajba, sot ha szervizt is kered akkor a vizsgan tuti atmegy. nyilvan akkor cserelnek rajta mindent ami miatt megbukna a vizsgan.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

"Öreg, de ki van fizetve!"

Ragasszak olyan matricát?:D no way

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Ma egy 15 km-es úton csak háromszor törhettem volna autót (nem saját).
Egy körforgalomban elsõbbség leszrás, meg két, sávváltáskor tükörhasználat elfelejtés és ráhúzás miatt. Mikor lesz vége a kánikulának?

már várom én is, hogy kicsit normálisabbak legyenek az emberek.
engem sokan azzal a 9 tonnás döggel nem vesznek észre - vagy nem tudom mivel lehetne magyarázni, hogy jönnek szembe gyalog 5-en egymás mellett és kb 20 centivel elõttem kicsit odébbhúzza a picsáját...
szívem szerint összerugdosnám az összeset...
és akkor még az autósokról nem is beszéltem...

évenkénti zöldkártya idiótaság. idén 12 éves corollánkban 85 ezer km van, garázsban tartjuk, vigyázunk rá stb. mégis mi a f@$zért kellene évente vizsgáztatni? (igen, pénz miatt)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Ma levizsgáztattam mozaikban a 15 éves fityfirittyünket (nem levelezõn, hanem bevittem én).
Pont ma gondolkodtam el azon, hogy akinek itt nem megy át a szara, az már nagyon elhanyagolhatta. Nem is értem, hogy akinek ezeken a (szerintem) nem túl szigorú / -alapos vizsgálatokon elbukna a kocsija, az hogy viszi el a családot hosszabb útra nyugodt lélekkel.
Természetesen most az átlagautósokra értem, nem a chiptuningos, vagy a leültetett, motorcserés illegál buliautókra.

Erre "megoldásnak" behozzák ezt az évenkénti baszakodást... rohadt nagy genyóság, nyilvánvaló, hogy a full korrupt vizsgarendszer mértéktelen (vizsgadíj) bevétel éhsége az oka, vagy autókereskedõi lobbi.
Pont ilyen az is, mint ma nekem vizsgán, hogy:
- "betelt a forgalmi, újat kell csinálni..."
- mennyi?
- 6000
- bazmeg....miért telik be?

Közben persze az új, buherált, koromfelhõ böffentõs audik, passatok stb nyugodtan mehetnek, meg a levelezõs 30 éves tök alkalmatlan skodák, zsigák, teherautók - ezeket kéne kiszedni a forgalomból.

áhh

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

az alelnök szerint 10-12 év felett - a pontos határt még nem rögzítették - évenkénti vizsgakötelezettséget vezetnének be annak érdekében, hogy az idõsebb autók mûszaki állapota biztosan megfeleljen a szabályoknak

na ezek is mind le.....grrrr

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
az még nem is öreg ;)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Megkaptuk a 8 éves autónk törzskönyvét...

"Öreg, de ki van fizetve!"
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!