NISSAN GT-R | THE PERFECT WEEK BY FORMAT67.NET on Vimeo
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Autók - hírek, vágyak és a többi
Indította
lor
, 2006. január 12. 04:15
Írta 2011. június 16. - 12:17
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. június 15. - 11:26
hm...nem csúnya didier auriol-nak volt egy hasonló mentése anno de nem találom:(
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2011. június 14. - 23:28
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2011. június 14. - 16:54
Jha, mondjuk akár meg is kérdezhetted volna, hogy megvan-e még a Lurdyban, mert kb minden nap járok arra.
Ott virágozz, ahova elültettek!
Írta 2011. június 14. - 15:29
Pont ma akartam elnézni a Boombasstik-ba hangszóró ügyben de mint kiderült a Lurdy üzletük megszûnt,így marad a Saturn 8)
Írta 2011. június 14. - 13:01
Nha az erõsítõ megrendelve (SAL SAF 4050), a hangszórók az ajtóba és kalaptartóba megrendelve (Blaupunkt GTX-92HP 87mm 100/25W; GTX-542 130mm 170/40W), magassugárzók megrendelve (SAL AP 17 piezo m.sug.pár + SAL HVT1 hangváltó). Kábelek kellenek már csak. De azt majd otthon bemegyek elektronikai boltba azt kész.
Fuhuh, de várom már, hogy leszigorlatozzak és mehessek haza beszerelni a cuccokat. Meg úgy elõtte kicsit összerakni, kipróbálni.
Fuhuh, de várom már, hogy leszigorlatozzak és mehessek haza beszerelni a cuccokat. Meg úgy elõtte kicsit összerakni, kipróbálni.
Írta 2011. június 13. - 15:04
Nekem van egy nagyon jó pár nagyoválom (Hertz), fa kalaptartóval, mindennel, pár hónapos, egy 10esért felajánlom, mint ajándék
Írta 2011. június 13. - 12:55
Erõsítõ meg önmagában amúgy sem kuka... Ha autóban nem kell, akkor fogom és használom hangrendszerhez szobában/lakásban... ^^ Az erõsítõ egy univerzális hangcucc...
Írta 2011. június 13. - 11:53
Jha, ez is amit most én összeszedtem, szerintem elég jó kis setup. Erõsítõ ez is 4x50, tökéletesen elég, egy 4x40-essel házi összejövetelen igen csak szépen bezenéltük az udvart és arra írtam, hogy 1/4 és 1/2 tartományban szólt csak és már az is elég volt, NYITOTT térben, ehhez képest egy pár m^3-es autó beltérben egy 4x50-es, hogy ne lenne elég.
Amúgy meg pont ez az, hogy rádió drágább, mint egy erõsítõ és mivel nem a rádióra van fõleg szükségem, hanem, hogy ipod/telefont/mp3 vagy 4 lejátszót jack-rca kábellel lehessen hangoztatni az autóban, ezért az erõsítõ jobb megoldás, szerintem.
Amúgy meg pont ez az, hogy rádió drágább, mint egy erõsítõ és mivel nem a rádióra van fõleg szükségem, hanem, hogy ipod/telefont/mp3 vagy 4 lejátszót jack-rca kábellel lehessen hangoztatni az autóban, ezért az erõsítõ jobb megoldás, szerintem.
Írta 2011. június 13. - 10:19
én sem értem miért kell ennyire túllihegni. szerintem kocsiba nem is lehet igazán szépen szóló cuccot berakni. ha tényleg a hangminõség a fontos, akkor arra otthon kell áldozni a nappaliban. persze egy a8-ban azért nem szólhat szarul a gyári bose vagy harmann cucc.
amúgy a mélyláda beépítése is legtöbbször elcseszi a hangminõséget. nagyot szól vele azt kész. max még fasznagyobbításnak jó.
blueshark féle összeállítás szerintem is bõség-jóság.
amúgy a mélyláda beépítése is legtöbbször elcseszi a hangminõséget. nagyot szól vele azt kész. max még fasznagyobbításnak jó.
blueshark féle összeállítás szerintem is bõség-jóság.
Írta 2011. június 13. - 09:21
Szerintem rettentõen túl lihegik ezt az autó hifi kérdést azok kivételével akik a parkolóban üvöltetik a tökéletes cuccaikat nem értem mi értelme van száz ezreket erre költeni hacsak nem farok méret pótlásnak mondom ezt úgy hogy 8 éven keresztül ezekbõl éltem. Mihelyt elindulsz a kocsival a szél, motor és az egyéb zajok, rezgések még egy jó minõségû autónál is annyival csökkentik a hang minöséget hogy egy álló kocsiban lévõ jó átlagrádió (kb 30-40e ft) szebben szól mint 90es tempónál egy 5-ös bömös 1700€-ós Alpine szettel ezt mûszeres mérésekkel is bebizonyították. Persze annak idején én is vidáman beleraktam az 500S-be 1780e-ft-ért a blaupunkt csodát és bõszen bólogattam a kérdésre "Ugye ennyiért bõven megérte?" Persze én inkább a 350e ft árrésért és munkadíjért bólogattam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 13. - 07:52
nálam is egy 4x45-ös Sony van négy hangfallal több mint elég
Team Heavy Pedal - Szeged
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. június 12. - 23:45
biztos bennem van a hiba, hogy nem értem, mi ebben a koncepcióban a jó.
veszel egy rádiót 20-ért, ami erõsít, tudsz rajta rádiót hallgatni, lejátszik cd-t, mp3-at, usb-n és jacken is dughatsz rá zenét. vagy veszel xxx pénzért egy semmivel nem erõsebb erõsítõt, ami önmagában kuka.
magyarázd már meg
plusz a rádiót bekötni is egyszerûbb kicsit.
veszel egy rádiót 20-ért, ami erõsít, tudsz rajta rádiót hallgatni, lejátszik cd-t, mp3-at, usb-n és jacken is dughatsz rá zenét. vagy veszel xxx pénzért egy semmivel nem erõsebb erõsítõt, ami önmagában kuka.
magyarázd már meg
plusz a rádiót bekötni is egyszerûbb kicsit.
Írta 2011. június 12. - 22:25
Az a probléma megoldott, mondjuk azt nem írtam, szóval jogos a felvetés.
Írta 2011. június 12. - 22:22
Írta 2011. június 12. - 22:07
Rádió nem lesz erõsítõ pedig egy ilyen: http://www.sal.hu/te...04507_03_01.pdf
E-mellé a Blaupunkt hangfalból lesz egy 100/25 W-os kicsi az ajtóba és 170/40W kalaptartóba. Ez viszont nem lesz továbbörökítve, vagy hasonlók, ez marad még sok sok évig benne.
Az erõsítõ már csak azért is jobb megoldás, mert rádiót is rá lehet csapni jackel, meg bármi mást, ha cd kell discman, bármi. De amúgy is elég a telefonról jackel a zene, ez a main forrás.
Szóval a lényeg az, hogy rádió majd késõbb, erõsítõ meg az a 2 pár hangfal, meg azon gondolkodom, hogy ahova az ajtó hangszórói vannak kötve, oda még mellé 1 pár magasat bekötni, (ami megy szélvédõ alá).
Kábelezés 1500-ból megvan kb. Nem is kell am sem mindent venni, mert van 1-2 jobb minõségû 2 eres kábel még hangcuccból maradva itthon, meg egyébként is 100ft/m kábel árral is lehet sokat mondtam és kell kb összesen, az összes kábelbõl együtt ha nézem ~16-17m..
Azzal kapcsolatban meg, hogy csak egy ilyen pici erõsítõ megy bele, ahhoz annyit, hogy szabadtéren tetõ alól szólt kifelé hangfal 2 oldalt fal, többi nyitott, 1/4-1/2-en 170/40-es fa dobozba rakott hangszórókkal. doboz házi készítés, erõsítõ szintén és baromi jól adta azért, ahhoz képest, hogy csak felére volt csavarva. Hang minõségre is jó volt, szóval nem para.
E-mellé a Blaupunkt hangfalból lesz egy 100/25 W-os kicsi az ajtóba és 170/40W kalaptartóba. Ez viszont nem lesz továbbörökítve, vagy hasonlók, ez marad még sok sok évig benne.
Az erõsítõ már csak azért is jobb megoldás, mert rádiót is rá lehet csapni jackel, meg bármi mást, ha cd kell discman, bármi. De amúgy is elég a telefonról jackel a zene, ez a main forrás.
Szóval a lényeg az, hogy rádió majd késõbb, erõsítõ meg az a 2 pár hangfal, meg azon gondolkodom, hogy ahova az ajtó hangszórói vannak kötve, oda még mellé 1 pár magasat bekötni, (ami megy szélvédõ alá).
Kábelezés 1500-ból megvan kb. Nem is kell am sem mindent venni, mert van 1-2 jobb minõségû 2 eres kábel még hangcuccból maradva itthon, meg egyébként is 100ft/m kábel árral is lehet sokat mondtam és kell kb összesen, az összes kábelbõl együtt ha nézem ~16-17m..
Azzal kapcsolatban meg, hogy csak egy ilyen pici erõsítõ megy bele, ahhoz annyit, hogy szabadtéren tetõ alól szólt kifelé hangfal 2 oldalt fal, többi nyitott, 1/4-1/2-en 170/40-es fa dobozba rakott hangszórókkal. doboz házi készítés, erõsítõ szintén és baromi jól adta azért, ahhoz képest, hogy csak felére volt csavarva. Hang minõségre is jó volt, szóval nem para.
Írta 2011. június 12. - 21:12
erõsítõ nem kell, elég annyi, ami a rádióban van. tényleg.
ha tényleg csak arra kell, hogy valami szóljon, akkor vedd meg a legolcsóbb hangszórókat, amiket be tudsz úgy rakni, hogy nem lesz nyoma az eltávolításnak (napra olvadós videoton a kalaptartóra). kár lenne szétfaragni az autót, ha tényleg patika.
rádió meg ugye továbbörökíthetõ, úgyhogy nézz olyat, amin van elõlapi usb és aux. én valami sonyt vettem unokatesómnak 20 körül, meglepõen kulturált.
ha tényleg csak arra kell, hogy valami szóljon, akkor vedd meg a legolcsóbb hangszórókat, amiket be tudsz úgy rakni, hogy nem lesz nyoma az eltávolításnak (napra olvadós videoton a kalaptartóra). kár lenne szétfaragni az autót, ha tényleg patika.
rádió meg ugye továbbörökíthetõ, úgyhogy nézz olyat, amin van elõlapi usb és aux. én valami sonyt vettem unokatesómnak 20 körül, meglepõen kulturált.
Írta 2011. június 12. - 20:19
egy jobb rádióra rá lehet dugni usb-t vagy jack dugóval az mp3-at. nekem még anno ajánlották a panasonic rádiókat amikor én is ilyen 120 körül szerettem volna rendszert.
Írta 2011. június 12. - 20:13
Ezt hülyeségnek tartom, hogy ennyibõl nem lehet autós zenehallgatáshoz összehozni rendszert. Simán..
Amúgy erõsítõ azért kell, hogy mp3 lejátszó/telóról jack-rca kábellel lehessen zenét hallgatni (ez a main zene forrás) + kell egy sima autós rádió még, rádióhoz, ha ahhoz van kedvem/apa használja az autót, utóbbi párezerbõl megvan. Erõsítõ elég 4x40W bõven, hangfal szett is az a blaupunkt szintén elég. De sõt, még 2 pár is elég, csak ez így volt szettben, de nem fogom megvenni ezt, simán veszek két 60mm körüli magasat, meg hátulra 130mm körüli hangszórókat ez 3-4ezerrel olcsóbban meg is van így.
+ kell a kábelezés.
A beszerelésért meg nem kell fizetni, mert elektronikát be tudja kötni ismerõs, én meg be tudom vágni, ragasztani, ahogy kell, hogy azzal ne legyen gond (szarul rezonál be, stb). Szóval azért max pár sört kell felszámolni.
Ezzel meg is van. Amúgy az autó egy 20 éves, ~15 évig garázsban tartott (50000km van benne, nem fordult még egyszer sem át) 1.5-ös kocka Lada. Nagyon szép még a belsõ kárpit, festés/fényezés mondhatni hibátlan. Van egy kis javítani való, pici horpadás jobb elsõ keréknél, mert belénk tolattak ott, szerencsére nem durván, de nyáron az is ki lesz pofozva és akkor csilli-villi lesz megint.
Amúgy erõsítõ azért kell, hogy mp3 lejátszó/telóról jack-rca kábellel lehessen zenét hallgatni (ez a main zene forrás) + kell egy sima autós rádió még, rádióhoz, ha ahhoz van kedvem/apa használja az autót, utóbbi párezerbõl megvan. Erõsítõ elég 4x40W bõven, hangfal szett is az a blaupunkt szintén elég. De sõt, még 2 pár is elég, csak ez így volt szettben, de nem fogom megvenni ezt, simán veszek két 60mm körüli magasat, meg hátulra 130mm körüli hangszórókat ez 3-4ezerrel olcsóbban meg is van így.
+ kell a kábelezés.
A beszerelésért meg nem kell fizetni, mert elektronikát be tudja kötni ismerõs, én meg be tudom vágni, ragasztani, ahogy kell, hogy azzal ne legyen gond (szarul rezonál be, stb). Szóval azért max pár sört kell felszámolni.
Ezzel meg is van. Amúgy az autó egy 20 éves, ~15 évig garázsban tartott (50000km van benne, nem fordult még egyszer sem át) 1.5-ös kocka Lada. Nagyon szép még a belsõ kárpit, festés/fényezés mondhatni hibátlan. Van egy kis javítani való, pici horpadás jobb elsõ keréknél, mert belénk tolattak ott, szerencsére nem durván, de nyáron az is ki lesz pofozva és akkor csilli-villi lesz megint.
Írta 2011. június 12. - 19:14
koma, szarból nem lehet várat építeni. ehhez még 120 is kevés, és messze nem arról beszélünk, hogy szétbontja a kocsit, hanem értékelhetõ minõségben lehet rajta zenét hallgatni. amiben gondolkodj: normális rádió (használtan a jók 20+), normális hangszórószett (2 mélyközép, 2 magas - 20+) normális erõsítõ(20+) és kábelezés, beszerelés (kb 20), opcionális mélyláda szintén 20+
kellene tudni milyen autóba megy, meg ilyen apróságok.
azokat a blaukat én elfelejteném, nem arról híresek, hogy jól szólnának.
btw, én egy ideig nagyon akartam autóhifizni. aztán vettem egy jó rádiót 50-ért újonnan, most épp a 3. autóban teljesít szolgálatot, emellett a gyári hangszórók. alapzajnak a motor és a szél mellé pont megteszi.
alsó hangon ami érezhetõen jobban szólt volna, 300e. megéri?
szóval inkább keress egy egy jó rádiót (jobbacska pio, jvc vagy alpine) és egy szett hangszórót használtan, azt' csókolom.
szerk: tengõdik itt néhány hangszóró: valami õskövület pio 13cm koax és egy pár 16,5+2,5 spectron hangváltóval. ehhez épített dobozom is van, ha otthonra is kell vmi
szerk2: ha kell rádió meg mindenszar, akkor a bmwbõl kiszedem neked, abban egyszer volt bekapcsolva, megnézni, hogy mûködik abban valami alap pio van meg hátul oválok...
kellene tudni milyen autóba megy, meg ilyen apróságok.
azokat a blaukat én elfelejteném, nem arról híresek, hogy jól szólnának.
btw, én egy ideig nagyon akartam autóhifizni. aztán vettem egy jó rádiót 50-ért újonnan, most épp a 3. autóban teljesít szolgálatot, emellett a gyári hangszórók. alapzajnak a motor és a szél mellé pont megteszi.
alsó hangon ami érezhetõen jobban szólt volna, 300e. megéri?
szóval inkább keress egy egy jó rádiót (jobbacska pio, jvc vagy alpine) és egy szett hangszórót használtan, azt' csókolom.
szerk: tengõdik itt néhány hangszóró: valami õskövület pio 13cm koax és egy pár 16,5+2,5 spectron hangváltóval. ehhez épített dobozom is van, ha otthonra is kell vmi
szerk2: ha kell rádió meg mindenszar, akkor a bmwbõl kiszedem neked, abban egyszer volt bekapcsolva, megnézni, hogy mûködik abban valami alap pio van meg hátul oválok...