kérdés1: 165/70R14 gumiból milyet érdemes venni? (régi corollára)...automax-nál nézegettem Pirelli P4-et meg Dunlopot/Contit/Goodyeart most akcióban 11-12 körül, ezek közül igazából ami szimpatikus? (Barum/Semperit 10-ért van, akkor már inkább a felsoroltak, nem?)
kérdés2: ki tud jó ablaktörlõt/ablaktörlõ gumit gyártani? szétment teljesen a pug-on.
A felsorolt márkák közül vélhetõen a legjobb gumit a Conti gyártja (ezt a tapasztalat mondatja velem). Minden bizonnyal ezzel lenne a legnagyobb a kanyarsebesség, jól mûködne vízen stb. sokkal jobban irányátható vele a kocsi, mint más márkákkal. A gond csak az, hogy a Conti igen drága a konkurenciához képest és kb. úgy kopik mint a radír. maximum 35-40 e km és kuka.
Dunlop, melybõl szintén "elfogyasztottam" 3 garnitúrát, különbözõ kocsikon. Röviden: ha lehet ne vedd meg. Úgy tûnik mintha nagyon tartós lenne, 30-40 e km után szinte nem látszik rajta a kopás, ellenben rideg lesz, ráz, nem lehet normálisan kicentírozni és rontja a vezethetõséget.
Good Year. Lutri. Vannak nagyon jó szériáik és vannak nagyon gyengék. Ennyi pénzért nem biztos, hogy megéri.
Pirelli. Igaz, hogy P6-ot használtam de az egy jó gumi volt, már majdnem Conti de nem kopik úgy!
Semperit - inkább ne
Barum - a legracionálisabb választás a felsoroltaknál biztosan olcsóbb, elég tartós, teszteken jól szerepel, biztos fejlesztési háttér. Ha átlag felhasználásra kell, átlag teljesítményhez akkor Mo-ra bõven elég.
Egyet mindenképp nézz meg, hogy mikor gyártották a gumit, mert sokszor a túltárolt vagy rosszul tárolt gumikat szórják ki akciósan. És mindenképp ott vedd meg ahol fel is tudják majd szerelni, mert ha gond lenne vele akkor ezen szoktak utána szórakozni, hogy az eladó a szerelõ mûhelyre keni a szerelõ mûhely meg az eladóra.
A sorrendem: Barum - Pirelli - Continental lenne, emelkedõ ár szerint