Jelentkezz be Regisztrálj
Autók - hírek, vágyak és a többi
Posted 2006. February 27. - 10:27
Nem fogom konkrétan leírni a cégcsoport nevét, de azt hiszem kellõen körülírtam... Az infó "elég" pontos, mint írtam többek között a bátyám lévén, de a beszállítói oldalt is ismerem... (Mikor nem akarták cimborám autójába az általam hozott alkatrészt berakni egyik márkaszervizben és megemlítettem, hogy nem kell félni, ugyanonnan származik ahonnan õk is beszerzik csak nekem rokonom az ügyvezetõ - egész szépen belesápadt az ügyintézõ...)
Náluk leginkább az jellemzõ, hogy a márkaszerviz-hálózat utángyártott alkatrészeket használ.
Mégegyszer mondom: ez általában nem baj (konkrétan az én autómnál az utángyártott féktárcsa ugyanazzal a fékpofával 17%-kal nagyobb fékerõt produkál padon mérve), csak a brutális haszonkulcsot tartom már egy kicsit pofátlannak. (Az elõbb említett tárcsafék cserénél pontosan 2.5x annyit fizettem volna a márkaszerviz által biztosított darabért.)
Említettem már, hogy _mindig_minden_autómnál_ kizárólag általam hozott alkatrészeket szereltetek be (a kimûtött darabokat pedig mindig elkérem...)? Érdekes módon a jobb szervizek hamar rájöttek, ha õk nem vállalnák hozott alkatrészbõl a munkát, akkor szívbaj nélkül otthagynám õket.
Tudom, hazai kerékpárboltosok jó része is csak ahhoz nyúl, amin minimum 100% haszonkulcsa van. Általános: mindenki "nagyongyorsan" akar "kurvanagyot" szakítani...
Posted 2006. February 27. - 10:06
ha nagyon érdekel beszkennelem a szervízkönyv azon oldalát ahol a 30k-s olajcsere periodus vagyon írva, félszintetikus olajjal....pedig nem korszerû motor, 1ébként 99-es az autó......-Peugeot: Ezt a szervizintervallum dolgot nem tudom elhinni, még szintetikus olajjal sem. Abból, hogy 200k fölött van a kocsiban, úgy vélem ez 5 évnél idõsebb modell. Akkoriban még ritka volt a 30.000-es olajcsere. Az ennél gyakoribb elõírt karbantartás csak azt jelentheti, hogy az összeszerelés minõsége gyatra.
Engem nem annyira az érdekel, hogy melyik márkánál voltál, hanem hogy mi nem tetszett azon felül, hogy nem gyári alkatrészt szereltek be. Továbbra sem értem, nem reklamáltál amikor kiderült? Tudom, hogy van ilyen, de az ilyesmi pár hónap alatt kibukik. Ez olyan, mintha egy csaló elvinné a pénzed, és nem szólsz a rendõrségnek, ezáltal szabadon garázdálkodhat tovább, és még sok más embert is kifoszthat.
Eddig Suzuki-ról hallottam hogy az oktatók hülyék, egyébként pedig az adott szerelõ lustaságán múlik, hogy elmegy-e az oktatásra vagy nem. Láttam olyan srácot, aki szünetben ellógott.
Zorg: Amelyik márkákat ismerem, ott elképzelhetetlennek tartom, hogy a gyári alkatrész alacsonyabb minõségû mint pl. a Bárdis. Elég egymás mellé tenni a kettõt. Nem tudom, melyik márkáról beszélsz, de nekem furcsa lenne, hogyha valamit megrendelek egy beszállítótól, azt akkor még nekem kell ellenõriznem. Továbbá a beszállító felel az általa gyártott alkatrészekért az európai jog szerint (garancia is).
A márkakereskedések gyári alkatrész árrése pedig nem magasabb a kerékpáralkatrészeknél, sõt. Az óradíj pedig rendszerint alatta marad egy képzetlen, 100 milliót szervizbe be nem fektetõ, magát informatikusnak nevezõ akárkinél.
Az a szerviz tud ez alá menni, aki papír utángyártott légszûrõt épít be, nem ad számlát, és képzetlen.
Némi kettõsséget vélek felfedezni. Egyrészt a kerékpáralkatrészeknél és márkáknál a többség elfogadja, hogy a minõség pénzbe kerül, és amin szerepel a márkanév, az nagyon kuka nem lehet. Másrészt tudjátok, hogy bagóért nem lehet minõséget adni. Kiugró esetek persze vannak, általában ott ahol több a marketing mint a beépített anyag, de általában a minõséget meg kell fizetni.
Gondoltam, egy kis provokációval kiugrasztom a nyulat a bokorból, de a Peugeot érdekes szervizén kívül nem sok használható infot kaptam. Az meg ugyis megváltozik, ha már nem lesz francia kézben.
az hogy nem reklamáltam szutyok alkatrészért, mivel nincs röntgenszemem nekem is csak utólag derültek ki....pláne miután a rokonságba került egy márkaszervíz vezetõ....aki miután mondtam hogy miért nem hordom már máekaszervizbe, csak annyit mondott hogy végülis a saját autóját õ is mindig sk csinálta....szerintem, no komment......
amúgy meg érdekes módon van itt tölünk 5 kilóméterre egy szép nagy rönó kereskedés márkaszerviz...az utcánk sarkán meg egy pince autósbolt.....a legnagyobb vevõi a rönós szerelõk, anyagbeszerzõk (munkaidõben) és nem autóillatósítót szoktak venni.....meg nem is gyári alkatrészt...
nem akartam félodalakat teleírni (+kiba....tt utálok gépelni is)
de akkor mondjuk egy két eset....
seat inca benzines (szervízt nem fogom megnevezni egyiknél sem)....kezdõdik ott hogy 1 hetet késnek az átadással, mert központi zárral kérem , elsõre közlik hogy hát ehhez csak az ibiza kz-át tudják szerelni mert sajátja nincs, de az a hátsó ajtót nem fogja mûködtetni..jó....+érkezik az autó, ekkor az ötödik szerelõ aki próbálkozik rájön hogy "hát nem az ibizáé kell bele van sajátja is" de mivel nam azt rendelték az +1 hét........szerencse hogy tisztában vagyunk vele mit árulunk....
no ez a kz még gari idõn belûl elkezd olyan jelenséget produkálni hogy idönként gondol egyet és bezárja magát.....aktuális szerviznél szóltam, azon kívûl hogy a mûszerfalon volt egy papír hogy "ne hagyd benne a kulcsot mert a kz.....stb" a munkafelvevõnek 2 szer szóltam még pluszban hogy vigyázzanak....na mit ad a sors , ez volt reggel nyolvkor, fél tízkor telefonálnak hogy be kéne vinnem tatartalék kulcsot, mert rázárt....jóó
bevittem,,,namost ott a rendszer úgy néz ki hogy +álssz az ügyfélprkolóban, munkfelvevõnek oda adod a kulcsot, õ majd beviszi a szervizbe a kerítés mögé, majd ha mész érte, kifizeted, és mikor kicsengetted a munkfelv kihozza neked az ügyfélparkolóba, és viszlát....(tehát ne mnézheted meg az autót mig ki nem fizetted...na megvan, megyek az autóhoz , vezetõoldalon a zár szétbarmolvam de úgy hogy nem megy bele a kulcs....megyek vissza mire az a válasz hogy akkor pereljem be az ügyfélparkolót örzõ pitbull 8000 bt--t mert biztos az alatt a 3 perc alatt feszegették meg mig a pénztártól kiértem a kocsiig, mert õk nem voltak....na mondom ez igy nem jó, mivel ezzel a fityfasszal nem jutottam dülõre mondom híja a fönökét...hát nincs bent...akkor panaszkönyv.....na erre csak +lett a fönök....hát kicserélni nem tudják, meg hát nem õk voltak meg izé de hát méltányosságból 10 rúgót vissza adnak....
következõ 37 k körül elkezd zúgni a hátsó kerékcsapágy, de mint a trolibusz..aktuál (45k) szervíznél szólók, mire a reakció "mindegyik zúg"...de mondom szeetném ha kicserélnék (nem szivességbõl nyilván) hát most nem tudják de jó az úgy...mondom de kérem cseréljék...nagy puffogva jó hát most akkor sem tudják, 3 hétig biztos nem tud idõpontot adni.....na akkor dugd fel a naptárodat.....átballagtan a másik kisebb márkaszervízbe,,,(eccer már +neveztem) azonnal neki ugrottak, utána + mutatták hogy még pár ezer kilcsi és a féltengelynek is annyi......"szóval jó az úgy".....érdekes módon itt még be lehetett menni a szervízbe....(ja és az utángyártott - mert ott volt olyan is-csapágyban már 150 k van és köszöni szépen jól van)
aztán azt nem mondom hogy munkafelvételnél szóltam mondjuk 5 apróbb hiba miatt (mûszerfal izzó csere pl) abból áltálában 2-t nem csináltak meg mert jaj arra nem jutott idõ.....
másik vagen szervíz : feter golfja...én megyek érte, kifizetem stb, elindulnék az autóval, 2 méter megyek ég az olajnyomás lámpa, na leállít vissza a munkfelvhez kijön tényleg ég, szerelõt kihiv, piszmog káromkodik, eltünik megjelenik egy locsolókannával és feltölti olajjal.....mert az elfeljtették mondja nagy vigyorogva (hú de vicces)....elnézést nem kértek....
pözsó : (nem irok sokat mert én is unom meg Ti is)....
egyszer 2 napot volt szervízben -asszem kuplungcsere- nem ez a lényeg (bár ott is elég lett volna kinyomócsapágyat cserélni, mindegy) a lényeg van egy olyan perverzióm hogy új autónál is azonnal akkucsere a legjobb bosra vagy vartára.....na hazaérek az autóval, riasztó nem mûxik, persze hát szétdöntötték a motort nyilván lekötötték az akkut vissza kell kapcsolni...na felnyitom a motorháztetõt, egybõl kiüti a szemem hogy a bos akku helyett egy feleakkora noname szar van benne.....telefon üvöltözés .....õk nem voltak, -hát akkor ki ? ...na hát qrva rendesek vagyunk adunk egy gyárit ....végül +egyeztünk egy hátsólámpában mert az épp kellett .....
azt nem mondom hogy azt elfelejtik közölni hogy szelepet azt biza kéne állítani néha---ami nem is lenne baj, csak nem is csinálják.....
meg szintén elfelejtik hogy kényelmes autód van ember, (rugózásilag) csak a hátsó futómûben 80ezrenként cserélni kéne a csapágyakat, mert esetleg költségesebb javítás a vége.....na miután 200 k körül már kb 5 fokot dõl kifelé a bal hátsó kerék, mondom kéne vele valamit csinálni....ááá rohadt nagy meló rohadt drága, jóó az (ismerõs ez a hozz állás) na nagynehezen kierõszakolom hogy akkor utánanéznek és majd telefonon árajánlat...na néhány óra múlva hívnak kb 300 k munkadíjjal.....közben elmentem egy másik márkaszervizbe is ott se szívesen de szintén telefonos árajánlat, kb hasonló....én meg közben másnap véletlen eljutottam ehhez a szervízhez ahova most is hordom, megnézrék elszörnyülködtek, aztán anélkül hogy mondtam volna bármit is a két szerelõ egymásra nézett, majd +kérdezték hogy abban a 2 márkaszervízben kértem e rá ajánlatot ? ..mondom igen.....mert elõzõ nap kértek tölûk a felújítottra ajánlatot, ami munkadíjjal volt nekem 110 k.....gondolom õk az alkatrészt megkapták volna 90-ért....
egyébként azóta nem egyszer láttam náluk márkaszervízes beszerzõt felújitott alaktrészért......de szinte ugyanez a történet lejátszódótt másik szervííekkel mitsubisivel is (kardán L200 ba)
szal enge, már senki nem fog +dumálni hogy vigyem márkaszervízbe, bár asszem kiderült hogy nam a kis pincegarázsos partizánszervizeket támogatom akinek az egész szerszámkészlete elfér egy garázsszekrényben hanem a csak egy márkára specializálodott függetlenket....
1ébként pl a micusnak szerzõdése van egy országos távvezeték céggel a 30 egynéhány terepjáró karbantartására, azért ez jekent valamit sztem
és ez csak pár kiragadott példa volt....van még jónéhány
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. February 27. - 09:56
én csak szerdán tudok képet felrakni
Posted 2006. February 27. - 09:53
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Posted 2006. February 27. - 09:46
Ityu: tessék, itt az én Babym. Felicia 1.3 MPi némi értékduplázó módosítás-csomaggal 95LE környékén.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. February 27. - 01:08
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. February 27. - 00:51
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Íme a két nagy szerelmem!
Mindkettõ SKODA,GYÖNYÖRÛ,és ERÕS!!
Posted 2006. February 27. - 00:19
Posted 2006. February 27. - 00:15
Posted 2006. February 26. - 23:43
bomba üzlet:)
Posted 2006. February 26. - 23:40
Posted 2006. February 26. - 21:59
Posted 2006. February 26. - 21:33
Posted 2006. February 26. - 19:26
Tudok pár márkát, ahol 40.000 km-nél nem meglepõ a váltócsere, vagy ilyesmi. Használattól függetlenül...
Posted 2006. February 26. - 18:14
Posted 2006. February 26. - 17:05
Azóta volt egy komplett kupluncseréje,ami a vételkor már gyanús volt,de más nem nem ment tönkre rajta a kopóalkatrészeken kívül.
Alkatrészekért meg átjárok Párkányba(Szlovákia Esztergommal szembe) ahol szinte féláron kapok meg hozzá mindent:
Posted 2006. February 26. - 15:45
és még a fogyasztás az ami:)
mert azért oké hogy tél van, de tegnap egy érd-sztendre távolságon(oda vissza 82 kilóméter) megevett 10 liter benzint.
Posted 2006. February 26. - 15:39
Posted 2006. February 26. - 15:34
Posted 2006. February 26. - 15:32
gyakorlatilag márkafüggõ de .. 6 éves, az meg lufasz..