Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Tigger, nem tudtam hogy mennyire tejelõs, sose volt új autóm :)
Sõt, a családban sem, a pugnak minden szerviz ingyen volt asszem..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az én esetem az 1-es Golf-fal:
Volt egy 1,5 automata Golfom. Benzines és elég jó motorja volt. Egy alkalommal elkezdett füstölni szép feketét, az erõmeg elszállt belõle. No irány az egyikl szakszervíz, ahol rögtön gyújtás, karbicsek beállatás potom 9 ezerért.
Elindultam, az autó meg pár méter után ugyanrezt csinálta. Vissza a szervízbe, ahol közölték, hogy persze megnézik, ezért fizetni kell. Otthagytram õket, irány a másik szervíz. Az eset ugyan ez, az autó még mindíg alig bír fölmenni az Avasra. (fogyasztás 16 liter.)
Feleségem keresztapjával beszéltem, õ ajánlott egy emberkét a Posta-garázsban. Másnap reggel vittem hozzá az autót reggel 7-re. Ott hagytam, de a melóhelyre beérve már szóltak,, hogy mehetek érte. Kivittek, az emberke meg mondta, hogy a baj ott volt, hogy átugrott egy fogat a vezérmûszíj. Ez neki pár percbe tellett, a szakszervízek meg nem jöttek rá. Érdekes és tanulságos.
A CITROEN szervízekkel meg egyáltalán nem vagyok kibékülve.

hehe, citroenest tudok Neked nagyon jót, igaz pesten....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Az én esetem az 1-es Golf-fal:
Volt egy 1,5 automata Golfom. Benzines és elég jó motorja volt. Egy alkalommal elkezdett füstölni szép feketét, az erõmeg elszállt belõle. No irány az egyikl szakszervíz, ahol rögtön gyújtás, karbicsek beállatás potom 9 ezerért.
Elindultam, az autó meg pár méter után ugyanrezt csinálta. Vissza a szervízbe, ahol közölték, hogy persze megnézik, ezért fizetni kell. Otthagytram õket, irány a másik szervíz. Az eset ugyan ez, az autó még mindíg alig bír fölmenni az Avasra. (fogyasztás 16 liter.)
Feleségem keresztapjával beszéltem, õ ajánlott egy emberkét a Posta-garázsban. Másnap reggel vittem hozzá az autót reggel 7-re. Ott hagytam, de a melóhelyre beérve már szóltak,, hogy mehetek érte. Kivittek, az emberke meg mondta, hogy a baj ott volt, hogy átugrott egy fogat a vezérmûszíj. Ez neki pár percbe tellett, a szakszervízek meg nem jöttek rá. Érdekes és tanulságos.
A CITROEN szervízekkel meg egyáltalán nem vagyok kibékülve.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Pl.?
Mert ebben azért van ellentmondás.

röviden : a lexarabb munkát végzik rohadt drágán, magasról szarják le a kedves ügyfelet, az esetek kb 60%-ában az utángyártott alkatrészek legszemetebbjét kapod természetesen gyári áron, egy csomó dolgot vagy -nem tudnak- vagy szarnak rá....ilyenek, és elég sok helyen a szakik sem állnak a helyzet magaslatán szaktudásban/hozzá állásban
úgy általában meg addig vagy szép ember amig ki nem toltad az autót a szalon ajtaján ....

Zolle : a gari idõn belûli szervízért is fizetsz nem is keveset........
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
márkaszervízbe addig érdemes vinni amig garis
lévénhogy nem fizetsz érte
de aztán nem, mert általában magyarok vagyunk és pl kilopják a kocsid felét, letörik, összedzsuvázzák, legalábbis ezért olyan fog a Polo 9N mérlege a népítéleten.
úgyhogy szaki kell ;)

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

hm, az én tapasztalataim ennek pontosan az ellenkezõjét mutatják

több márka több márkaszervízével történt szívások után mondom ezt....

Pl.?
Mert ebben azért van ellentmondás.
VENDETTA!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
http://www.automotop...he_2007_911_GT3
a világ legerõsebb széria nem-turbós porschéja: 2007 gt3 (415 LE)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Adott márkához leginkább a gyári szerviz ért, a többinek nincs meg hozzá pl. a manuál. Persze egy légszûrõt bárki kicserél...

.

hm, az én tapasztalataim ennek pontosan az ellenkezõjét mutatják

több márka több márkaszervízével történt szívások után mondom ezt....

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Szervizkönyv 4-5 éves autónál alapvetõ. A forgalmazó jobb helyen le tudja ellenõrizni a szerviz és garancia történetet Európa szerte. Ha pl. valahol x km-nél szervizelték és az órában még nincs annyi, az gáz. A szerviz és regadó befizetés számla nem jelent semmit.

Ha nem gyári karbantartási alkatrészek vannak benne, akkor meg se venném. Akármilyen tuningnak nevezett ócskavas szintén kizáró ok.

Adott márkához leginkább a gyári szerviz ért, a többinek nincs meg hozzá pl. a manuál. Persze egy légszûrõt bárki kicserél...

Ha meg kell valami, azt ismerõssel nézetem meg.
VENDETTA!!!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

Zolle:
Az általam ismert legjobb útmutató még fennvan a totalcaron, csak jól eldugták:
http://totalcar.inde.../hvasuf_nw.html
© OptiCar

Köszönöm!!
Pont az OptiCarnál vettük a pözsónkat és nagyon készségesek voltak:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
szte Zolle márkaszervízt messzire kerüld (porse pestet különösen), próbálj meg keresni (nem lesz könnyû) egy kisebb jól felszerelt szervízt, aki csak wagennal foglakozik, ott lesz esélyed korrekt munkára.....én is így csinálom a pözsóval, sõt az újat is egyszer fogom elvinni a kötelezõre márkaszervízbe aztán ugyanezekhez a srácokhoz fog járni.......

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
http://video.google....777336881961043

mókás
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
http://www.a5.hu/cikkek/1/14157.shtml
egy ilyet nekem.. übermegabrutál.....

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Zolle:
Az általam ismert legjobb útmutató még fennvan a totalcaron, csak jól eldugták:
http://totalcar.inde.../hvasuf_nw.html
© OptiCar
"In idem flumen bis non descendimus"

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
A Vivaro kapott egy tuning boxot. Huhhhhh..............
Állítólag semmilyen károsodást nem okoz, mindössze a gyárilag szoftveresen visszafolytott teljesítményt és nyomatékot hozza vissza.
Szóval nagyon érezhetõ. Megy mint a disznó (jól gyorsul), sokkal rugalmasabb és a fogyasztása is kb ugyanott van. A végesbesség meg nem érdekel, nem is tudom, mennyit menne.
Érdekes, hogy ugyanez a motor egy Zafirában 120 LE körüli.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
dettó!
zOrg, ha majd esetleg a közeledben van az a FAQ, akkor légyszi halászd elõ a két szép kék übermens szememért légyszi:)

nemtom, a fordunk szerelõje olyan volt hogy á persze kicseréltem a kuplungot és nem.. aztán a másik szerelõ mindent rendesen csinált, de mégis sumáknak éreztem
a pözsóval eddig csak a kötelezõk voltak márkaszervízben (2 éves, 11k km)

de egy vmi tuti, a porsche pestnél nem fogom szervizeltetni, mert eléggé low-end a reputation-ük :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Eszem ágában sincs!!!
Nem vagyok mintapolgár, de ha már egy zsák pénzt kiadok valamire az legyen hibátlan (még ha használt is)!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Zorg, te egy igazi mintapolgar vagy :D :D

( csak nem el akarod adni a kocsid? :D )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

a megbízható és a szervíz az egy mondatban összeegyeztethetetlen

olyan mint az olcsón jót gyorsan

az autó 4-5 éves lesz, Polo 1.4 16v

Bocs, de akkor rossz helyen keresgélsz...
Én _minden_ (típusú) autómhoz megkerestem a legjobb szakembert.
Mindig.
És mindig figyeltem az alkatrészek minõségére.
Minden elsõ szervizeléskor kiharcoltam, hogy végig ott álljak a szerelõ mellett.

Egyszer egy fórumon már összehoztunk vagy harmincan közösen egy ultimate "hogyan-vegyünk-használtautót" FAQ-t, de az a mobilrack most éppen 20km-re van. Hétvégén elõbányászom, ha kell.

Szervizfüzet: amióta megvettem a kocsim 4 évesen nem vezettetem (egész pontosan tudom, mennyire egyszerû hamisítani egy szervizkönyvet - ha kell...) - de minden alkatrész- és szervizszámlám megvan és a szervizben is visszakereshetõ vagyok halálpontosan.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
magyar embertõl veszem, kereskedõk meg igencsak felejtõsek, kókány mindegyik
felhíttunk egy csajost, holnap megyünk meghesszölni, klíma nélkül van 22k kilóméterrel, comfortline, szal van benne mindenféle