Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
van hogy én sem adom vissza a rossz ramot cdromot miegyebet
mer micsináljon vele..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

aham, köszi..
és ennek tényleg van értelme, vagy csak amolyan gomboljuk le a hozzánemértõ vevõt dolog?

sztem több lesz az.......meg nézd meg, jótállási jegyet, mert van egy elsõ (általában ingyenes) átvizsgálás, viszont az ált. garanciafeltétel.....ha többet nem is arra vigyétek márkaszervízbe,,,
nekem is a citroen annyit fog márkaszervízt látni aztán többet sose....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ilyenkor idomulnak ossze a motor alkatreszei
es eleg gyorsan koszolodik az olaj emiatt
igy ha gyakrabban cserelitek (5ekm jo)
akkor jobban kimelitek a mocit ilyenkor amikor meg nagyon elejen van mindennek

kesobb meghalalja!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Még a fentiekhez: A kimûtött alkatrészeket nem elkérheted, meg odaathatják, meg stb..... Az az alkatrész is a tiéd. Benne volt anno a kocsi vételárában. A szervízben Tõled legfeljebb engedély kérhetnek, hogy mit csináljanak vele.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ott azért kell bejáratni a motort hogy az alkatrészek összekopjanak
hova kopnak bele?
ja.. bele az olajba :)
hát ezért, olyan ez mint a marzon az olajcsere, csak ott a festéket oldja le az olaj (ez urban legend, nemtom ígyvan-e)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
aham, köszi..
és ennek tényleg van értelme, vagy csak amolyan gomboljuk le a hozzánemértõ vevõt dolog?
Van állásom...:bananadan

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
sztem oan 15 körül

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

en speciel bejaratos autotol nem feltenem az olajat.
de ki hogy vagja az autojat.

Édesanyámnak azt javasolták, hogy 5000-nél vigye vissza a kocsit egy olajcserére...ez párszáz km múlva meg is lesz...kb milyen összegre számítsak(én fogom intzéni)? toyta yaris, fogalmam sincs, hogy mennyi olaj kell be, azt meg pláne nem tudom, hog ymilyen...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Már, ha belekerül! És tényleg az ami belevaló!

na errõl is,beszéltem kicsit feljebb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Már, ha belekerül! És tényleg az ami belevaló!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en speciel bejaratos autotol nem feltenem az olajat.
de ki hogy vagja az autojat.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
??? óra

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
az óradíjuk 5780forint, ha jól rémlik.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ne csak azzal foglalkozz, hogy mit csináltak, hanem , hogy hány óra munkadíj szerepel a lapon. általában ez a legdrágább összetevõ. az olajat úgyis mindenki a startnál, unixnál...... stb veszi.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Anyám most volt 3éves "kötelezõ" garanciameghosszabbító szervízen
diagnosztika
olajcsere
zöldkártya
36forint.

Nissan Almera
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Az tényleg nem volt drága.
Ennyi pénzért a mi mûhelyünkben parkolni sem lehet!:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

egyik haverom embertelen büszke volt magára, hogy 480 ezret "alkudott" a mazda 3-ból, amit vett. persze ez azt jelenti, hogy kapott még pár extrát, ténylegesen 100 ezer körül engedtek neki az árból.
de a szopi: 10.000 km után valami X indokból ki kell cseréltetni a motorolajat (mint a motoroknál 1000 km után, biztos ilyen bejáratós olaj, vagy a rák tudja, mert amugy 30000 a szervizintervallum) szóval szervizbe be, olajcsere. végösszeg?

18000 huf.

nesze neked olcsó autó.

az nem is volt sok ....ha belegondolsz kell bele kb 4l olaj ami jófajta olajból azér 3k körül van pro liter, szûrõ, munkadíj.....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egyik haverom embertelen büszke volt magára, hogy 480 ezret "alkudott" a mazda 3-ból, amit vett. persze ez azt jelenti, hogy kapott még pár extrát, ténylegesen 100 ezer körül engedtek neki az árból.
de a szopi: 10.000 km után valami X indokból ki kell cseréltetni a motorolajat (mint a motoroknál 1000 km után, biztos ilyen bejáratós olaj, vagy a rák tudja, mert amugy 30000 a szervizintervallum) szóval szervizbe be, olajcsere. végösszeg?

18000 huf.

nesze neked olcsó autó.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás

kiscsango:
Érdekes módon a jobb szervizek hamar rájöttek, ha õk nem vállalnák hozott alkatrészbõl a munkát, akkor szívbaj nélkül otthagynám õket.

Ez sajnos tényleg így van!
Kis utánnajárással sokat lehet spróloni a kötelezõ szervizes költségeken is.
Nekem most járt le a garancia az autómról a márkaszeríz 38e HUf ért vállalta volna be, hzott anyagokból dolgozva egy autószerelõ 3e HUF-ért mgcsinálta a munkát + anyagkültség (5e HUF).

Azért megfontolandó, hogy a márkaszervíz saját pecsétje megér-e adott esetben 30e magyar forintot!!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

3 évvel ezelõtt volt egy VW LT teherautóm. Természetesen soha nem vittem márkaszervizbe, mert nem szerettem volna az olajcseréért 3x árat fizetni. Az autó 3 éves volt mikor megvettem, olajcserén kívül mást nem kellett csinálni rajta soha.
Egyszer németbe szállítottam vele és valami borzalmas fémes hang közepette megállt az autó. Ekkor már több mint 200 000km volt benne. Mint kiderült az ékszíjtárcsa gumi csillapítása ment tönkre, de a környezetében is komoly pusztítást okozott. A javítás és a szállás 700 000 Ft-omba került. Ebbõl az ékszíjtárcsa 65 000 Ft volt. Mint kiderült itthon ha márkaszervizbe adtam volna, akkor 130 000 km-enkén kötelezõen lecserélték volna ezt a tárcsát is. Akkor megfogadtam, hogy innentõl kezdve csak márkaszerviz mert megéri!!!
Ezután felvittem Vácra az akkori VW személyautónkat olajcserére, vizsgára, zöldkártyára. Kértem még, hogy állítsák be a fényszórót és van egy visszajelzõ lámpa ami esõben világít azt javítsák meg. Amikor a számlázásra került a sor már izzadt a homlokom. Tokkal vonóval 35 000 Ft-ot kértek:scared:. Azóta is oda járok.

ezt nem értem..attól, mert nem márkaszervíz, ha valaki ért hozz, az tudja, hogy mely alkatrészeket milyen idõközönként kell cserélni...