Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
exxpert a vége eléggé sarkítás....

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Éljenek a svéd Vectrák, a Saab szép autó, csak még mindig egy Vectra B.

178LE kb 500nm

Tééényleg...
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Extralistát nem hasonlítom, hosszú lenne...

Szal azért _annyira_ nem Vectra szerintem, pláne alkatrészárban :D

"Nagy fontos, hogy a bmw-t egyre több magánszerelõ is tudja javítani, míg egy saab-ot, pláne egy jaguar-t nem hiszem."
Annyira hogy egy hármason 15 perc egy abalktörlõlapát csere és 1-2 éve csak a szaxervíz tud olajat cserélni (fedcomp amíg nemkommunikál központtal addig nemmegy az ótó). Régebbiekre igaz, azok pedig tökugyanabból vannak mint jaguárok és sabok - más kérdés hogy jaguárt itthon nem sok helyen vállanak be és nem olcsóért, saabal jobb a helyzet. De ahogy a bömösnél ennél is megvan az a kevés hely ahova érdemes elvinni.

Az óckúl urban sztepeotípiás faszságokhoz csatlakozok... Ilyenek azok terjesztenek akik 20 éve nem láttak autót csak ismerõseik barátjának az ismerõsétõl hallottak valamit... :prosze:
Plána az ilyen okosok nagyja a 2 legnagyobbat zuhanó márkával szokott példálozni:lol1:

Kela, a példár érzed sarkításnak?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Ezek közül a BMW.

Nekem is ez a véleményem.
Saab, Jaguar ilyesminél véleményem szerint drága és körülményes a javítás, és az alkatrész. Az ML-nél szintén már ilyen korban hozzá kell nyúlni, és nem 2000 ft a légszûrõ hozzá.
Az ismerõseim között több bömösös is van, van 320d, de van 328as is. Ezek mind 150 ezer km-en túl vannak, és azért kisebb javításokon, illetve kopoalkatrészcserén már túl vannak. Viszont nagyon fontos, hogy jó ismerõs segítségével olcsón hozzá lehet jutni az alkatrészekhez. A 328-asnál nemrég volt fékpofa, tárcsa stb. csere. A márkaszervíz 280ezer+szervízdíjat mondott, viszont az alkatrészek saját beszerzése után egy maszek bevonásával megállt 70ezerben. Nagy fontos, hogy a bmw-t egyre több magánszerelõ is tudja javítani, míg egy saab-ot, pláne egy jaguar-t nem hiszem. És nem hiszem hogy nagyobb hibaaránnyal dolgozik egy maszek, mint a márkaszervíz.

Ez az olasz autó, japán autó, német autó dolog szerintem meg orbitális faxság. Minden autónak megvan a maga gyengéje, de "nemzeti hovatartozás" miatt szerintem nem lehet egy autót sem szarnak mondani. Vannak típusok, amik szarok. Ez tény. Én speciel legalább annyi elektronikai hibás 3as-4es golf-ról tudok, mint ahány Alfáról vagy Peugeot-ról.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy amíg néhány golf4-es mondjuk motorelektronikai problémái vannak, addig egy fiat-nak jelez a mûszerfalon a légzsákvisszajelzõ, vagy esetleg nem töröl a hátsóablaktörlõ.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
még két tipp:
http://www.hasznalta...honda_cr-v_1998
http://www.hasznalta...honda_hr-v_1999

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

on: enté, binyiglis megyeget hegyek fele, és gondolom télen is. Nem rossz a bömös, de saab üti mindenben, és az télen nem csak dísz! Had tippeljek, nem hegyen lax... szerk-nem szóltam, már látom.
Küldök fényképet a dojcse presztízs ótókról mikor a fõúton állnak sorban, mind sokmillás gépek. Mikor a Trabant felmegy :D Ez van ;)

Éljenek a svéd Vectrák, a Saab szép autó, csak még mindig egy Vectra B.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

no látom itt hozzáértõ arcok vannak...autó vásárlás a projekt szeptember aug. vége körül..

amik játsznak 75róver,ford explorer,2000 körüli a8 (3.0dizel) saab 9-5 2.2 v aero kombi, 2001körüli 330d/325 kombi,elõzõ ml 270?, x-type 2.0/2.2 dízel?, 2002 körüli v70/s80

lényeg hogy normális megjelenése/nagy legyen,fogyasztás 10fölé ne menjen,300-500 kilcsiket fáadság nélkül e lehessen nyomni akár heti többször is,ne haljunk meg rögtön benne,full extra,vagy legalábbis bõrön kívül minden,bõr csak ha szellõztettett

kb ezek..

tapasztalatok!?

Tudom h nem játszik, de hátha:
Nálunk a családba van egy új Passat, eddig nemigen volt vele gond kb 2 éves kb 120ezer van benne.
Amennyire értek hozzá h 6.9-7.2 litert fogyaszt(de gyakran "odavan lépve neki")2.0-ás PDTDi 140lóerõ, kevésnek tünik hozzá de elég jól megy és kényelmes is. Voltszerencsém 7-800kilcsit ülni benne 2 megállással nemvolt olyan kényelmetlen.
Nekünk nem a legfullosabb van, de abba egész jó dolgok vannak.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
off:

FR-V tesz olvasása közben jöttem rá hogy nem csak én vagyok ilyen aberrált :D :
"Egyterût vezetni külön világ, van aki szereti, van, aki nem. Én még a Citroen Picasso bemutatásakor jöttem rá, mennyire szeretem ezt a már-már teherautós-lakóautós kényelmet és nyugalmat. Azóta is szeretek egyterûzni, mert bár semmi nem indokolja, mármint ésszerû okok, például a szükség, valahogy jó, megnyugtató, pihentetõ, kellemes dolog."

Szeretem a terepjárókat, a kuépkat, kombikat, kis-nagy autóban is megtalálom a jót; még kispolák terelgetésekor sem sírok; de magamnak csakis egyterûk. Hiába akartam mást (ne legyen otthon 2 picasso mert ciki) mégis az lett - igaz, mégse 2 pikacsu van otthon ;) .

Aki teheti egy Corolla Verso 2 vagy C4 Picasso-t próbáljon ki, nem árt ha szerpentines részen; pláne HDi/D4-D mocikkal és megérti - ha eeknél ne akkor semminél :)

on: enté, binyiglis megyeget hegyek fele, és gondolom télen is. Nem rossz a bömös, de saab üti mindenben, és az télen nem csak dísz! Had tippeljek, nem hegyen lax... szerk-nem szóltam, már látom.
Küldök fényképet a dojcse presztízs ótókról mikor a fõúton állnak sorban, mind sokmillás gépek. Mikor a Trabant felmegy :D Ez van ;)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

amik játsznak 75róver,ford explorer,2000 körüli a8 (3.0dizel) saab 9-5 2.2 v aero kombi, 2001körüli 330d/325 kombi,elõzõ ml 270?, x-type 2.0/2.2 dízel?, 2002 körüli v70/s80

Ezek közül a BMW.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Gondoltad volna hogy a Tacumát a Pininfarina tervezte? ;)

mindenkinek vannak rossz napjai ;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
9-5 puttonyos ezek közül; NR a rover,x-txpe és az ml.
Persze ha lenne vmi irányelved hogy kombi/terepjáró/1terû/5ajtós elsõ/hátsó/összkerekes, ár, hajtásra vonatkozólag vmi... Futhatnak még puttonyos d4d avenszisz, 1es faceliftes céöt(hydractive 3-as nagyobb mocis amiben van sport gomb :) ), a6 puttonyos quadroval pl.

De megjelenés is relatív. Van akinek a 4 ajtós izék amikkel meg lehet jelenni mert aza presztízs... szerintem meg ökrök és nevetségesek, de ugye ez megint egyénfüggõ; ezt sem árt leírni hogy neked mit jelent... Ha binyiglis vagy és min ketten mentek bringával vhova akkor nem árt arra gondolni hogy minden maradhasson autón bellül mert a szélzaj utálatos dolog ugye. Ha ezt elegánsak akarjuk megoldani akkor mazda5,eszpész,cényóc.

Szal angoyn sok jó megoldás van, vmi irányelvünk legyen...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
no látom itt hozzáértõ arcok vannak...autó vásárlás a projekt szeptember aug. vége körül..

lényeg hogy normális megjelenése/nagy legyen,fogyasztás 10fölé ne menjen,300-500 kilcsiket fáadság nélkül e lehessen nyomni akár heti többször is,ne haljunk meg rögtön benne,full extra,vagy legalábbis bõrön kívül minden,bõr csak ha szellõztettett

kb ezek..

tapasztalatok!?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Koca vegyél majd XRG-t:D
1.8as 140LE, 3ajtós és hátsókerekes:D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Ha kocsit kéne vennem, én is csak kombiban gondolkoznék, de játszósnak elfogadnék egy R5 Turbo2-t.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Ha a 3ajtó felesleges, minek 5?

Itt egy szebb rönó, szintén "muanyaggal": http://fotozz.hu/tel...?Foto_ID=172817

mert ez SZEP!

omg palmi hova tetted az izlesedet? :D

tudom hogy turbo meg megy mint a gep meg szazszoros vilagbajnok. de szep az ettol meg nem lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

rondaautóverseny?
én a multiplát mondanám, az még olasz is :-)

Gondoltad volna hogy a Tacumát a Pininfarina tervezte? ;)

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Multiplát nem lehet alulmúlni :D

Koca, 3ajtóra aludj.
1,6 75ös golfoz; szerintem vérszegén nagyon, akkor legalább olcsó legyen a kötelezõd rá. Másutt ezt ugye az 1,4esek tudják (kivéve opel persze). Alkatrészárban már eu középszint, négyesgolftól már drágák. Kötelezõm se kevés, de a cascóm 11K / mert 1,8 meg A0 :(.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Ha a 3ajtó felesleges, minek 5?

Itt egy szebb rönó, szintén "muanyaggal": http://fotozz.hu/tel...?Foto_ID=172817
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

és most jönnek a fogyasztásos mesék :-)

ez utott :D

http://www.hasznaltauto.hu/2243859

hmm...

ez a muanyag renault? ijj de ocsmany
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
felesleges a 3 ajtó. maradj ötnél, kevésbbé szemeli ki azt olyan, aki nem illetékes ;)
Nekem 75 ló volt a gyári adat.
nemsok, de ennek sztem a fele eltünt... elõzni nem elözgetek, csak ha feltünõen nagy a sebességkülönbség.
meg kell tanulni lendületbõl autózni, illetve legalább nem csinálsz olyat, amibe nem kéne belefutni.
Sokkal nyugodtabban vezetek vele, mint a régi benzinesemmel, mint a kisteherrel.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

esélytelen bármi is 2.0L felett :)
a gatyámat is ráköltöm kötelezõre. én nem thommey vagyok ;)

Mé negyedévente 15000 sok?:)