Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

pedig eleg sok gond van a 17 18 ill nagyobb felnikbol meg a pimpes gumikbol
magyarazat pl
http://autozz.blog.h..._gagyituningbol

[A kép az autó tulajdonosának kérésére törölve]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

a KRESZ egyertelmuen megmondja hogy varoson belul nem szabad hasznalni kodlampat.

Városban egyértelmû, én erre gondoltam:

44. § (4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelzõ ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.

Sok vadparasztnak már 4 csepp esõ és olyan "köd" esetén is bekapcsolja, amiben még ellátni 400 méterre.
50 méter látótávolság fölött büntetném a használatát. Nekem onnan kezdõdik a köd.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
pedig eleg sok gond van a 17 18 ill nagyobb felnikbol meg a pimpes gumikbol
magyarazat pl
http://autozz.blog.h..._gagyituningbol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Én is szoktam barnítani a tarkóját a ködzárófényes parasztoknak.
Volt hogy valaki megunta és hátrajött pirosnál, én fülkebillentõ vasat elõkészítettem kézhez, ablak résnyire leenged.
-Mi a f@szért kapcsoltad be a refit?
-V@zze akkora köd van, hogy csak így látok.
-Milyen köd? Nincs is köd.
-Azt hittem te is látod, hiszen égeted a szememet a ködlámpáddal, fõleg városon belül.
Ránézett az autójára és szó nélkül visszaült, ködfényt lekapcsolta.

A KRESZ sajnos túl lazán fogalmaz a kérdésben.

a KRESZ egyertelmuen megmondja hogy varoson belul nem szabad hasznalni kodlampat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a gyújtásra kötött tompítottal az a gond, hogy nagyon leterheli az akkut, ha egyszerre indítózunk meg kapcsolunk lámpát. legalábbis én ezt figyeltem meg...akkor már inkább úgy, hogy miután beindult a motor, és visszaengeded a kulcsot, azután kapcsol lámpát. mondjuk az új chipeskártyás indítóknál ez se jó...

mondjuk azt is olvastam, az elõzõ cáfolataként, hogy az akkunak az a legjobb, ha indítózás elõtt felkapcsolod a tompítottat, és így mire indítóznál, addigra már úgymond "bemelegszik" az akksi meg a kábelek...bár az én gyengus akksimat (2 hét állásban alatt csak a riasztótól lemerült, nem tudtam ma elvinni zöldkártyázni, tök üres volt az akku...) ez is leterheli, elég halovány felkapcsolt tompított mellett az indítózás...

rbalint: ha a kinézet meg a pimpség számít télen is, akkor a legjobban kinézõt vedd. ha meg úgyse érdekel, mi gurul alattad, akkor egyszerûbb és olcsóbb az acélfelnis 2. verzió, itthon úgyse igen lesz már komoly tél huzamosabb idõre. ha meg valami behavazott alpesi vagy skandináv országba mennél, akkor egy jó hóláncot kérsz kölcsön vagy veszel, aztán hello...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

szintén zenész.
multkor jöttem 5-ösön felfelé utolértem egy autót igaz sötét volt, de semmi nem indokolta a ködlámpát, csak nyilván a parasztnak egy kapcsolóra van kötve az elsõ meg a hátsó és kemény akart lenni, igy felkapcsolta. én meg a reflektort mögötte. és nem értette a majom, hogy miért nem kapcsolom le. mutogatott, meg fékezgetett a belsõben 170-nél meg ilyenek. aztán 20 kmt jöttem mögötte reflektorral :) f*szkalap.
eltörném minden kezét-lábát annak, aki ködlámpával jár akkor, amikor a kresz szerint nincs szükség rá

Én is szoktam barnítani a tarkóját a ködzárófényes parasztoknak.
Volt hogy valaki megunta és hátrajött pirosnál, én fülkebillentõ vasat elõkészítettem kézhez, ablak résnyire leenged.
-Mi a f@szért kapcsoltad be a refit?
-V@zze akkora köd van, hogy csak így látok.
-Milyen köd? Nincs is köd.
-Azt hittem te is látod, hiszen égeted a szememet a ködlámpáddal, fõleg városon belül.
Ránézett az autójára és szó nélkül visszaült, ködfényt lekapcsolta.

A KRESZ sajnos túl lazán fogalmaz a kérdésben.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Szerintem már 10 mm gumiszélesség-növekedést észrevesz a kocsi,14-15"-ról 17"-ra váltani nem kis invesztálást igényel anyagilag ;)

2. variáció :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
jaja, gyújtásra kötni a tompítottat nem hülyeség. legalább nem felejted el. meg az akkugyártóknak is élni kell valamibõl:)

Pite, ehelyett a homméd gányolás helyett nem lett volna egyszerûbb venni 2 ilyen elõregyártott körvackot és csak beszerelni?

kátyúk mindig lesznek, de több ismerõs is 17es vagy nagyobb kerékkel jár és nem nagyon verik össze. jó, a 18-19es peremes felnit inkább, de a gyári 17esek jól bírják.
téli felni kérdésben nem lettem okosabb. valami kell a mostani acélok helyett, ez biztos. 1. variáció, a gyári alufelnieimre megy a téligumi, ha a só megette a felnit, akkor kuka, majd akkor veszek ugyanilyet ebayen, kb 30-ért. 2. variáció, veszek 20-ért 4 használt acélfelnit. 3. variáció, veszek egy garnitúra alufelnit, x összegért, amit majd kidobok.
4. v.: homokszórás és felületkezelés a gyári felnire, hogy ne kelljen kukázni.

ki mire szavaz?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

tompitottra: én a gyujtáskapcsolóra kötném a gyártók helyében

egyetértek, teljes mértékben.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
mint a motoroknál...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tompitottra: én a gyujtáskapcsolóra kötném a gyártók helyében

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Ebbe a ködlámpás dologba, csak az az érdekes, hogy lakott területen belül nem is lehetne használi amugyse. Tudtommal.
Nekem volt már olyan, hogy a zebrán majdnem elcsaptak, mert a szöke kiscsajszi nemkapcsolta fel a lámpát (sötét volt még). Én se láttam, hogy jön, meg õ se ezek szerint, h én meg zebrázok.
Tompitottat meg akkor használom amikor kell, városon kivül mindig, lakott területen meg szürkülettõl szürkületig vagy amikor megkivánja a dolog.

Más: Havernak L200 on terepre meg ilyen helyekre kellet a jo fény, ezért felszereltetett pár reflektort. . Egyszer mögém állt az egyik lámpánál vele, felkapcsolta, olyan szinten vakitottak (a kb pont szemmagasságban lévõ) a hellás fényszorok, hogy csukott szemmel is láttam a fényét a tükörbõl tükrözödni, nappal. Nah azzal aztán lehetett az ilyen városban ködlámpásoknak jelezni, h felesleges a ködlámpa :)
"Minden hülyeség" by Tomidny

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

hát... én rühellem ezt a sok hülyejanit a ledsorával. remélem egyszer a rendõrök elkezdik kirántani õket. a másik hülyefajta, a "ködlámpával járok, mer az jobban néz ki". ja, és ne felejtsük el a "minden kapcsoló fel" néniket.

szóval, pite, ha neked a ködlámpában lesz a ledsorod... hát ne gyere szembe velem. mert ezek meg szokták kapni a refimet, úgy mellmagasságban.

szintén zenész.
multkor jöttem 5-ösön felfelé utolértem egy autót igaz sötét volt, de semmi nem indokolta a ködlámpát, csak nyilván a parasztnak egy kapcsolóra van kötve az elsõ meg a hátsó és kemény akart lenni, igy felkapcsolta. én meg a reflektort mögötte. és nem értette a majom, hogy miért nem kapcsolom le. mutogatott, meg fékezgetett a belsõben 170-nél meg ilyenek. aztán 20 kmt jöttem mögötte reflektorral :) f*szkalap.
eltörném minden kezét-lábát annak, aki ködlámpával jár akkor, amikor a kresz szerint nincs szükség rá

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
egy kis led sor ami alapbol vilaglig /halvanylik/ az autok orran
pl octaviak orran lokosben
nemelyik audiban

meg aki hajlando ezert a fosert penzt adni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

nekem apu mondta, hogy rutinmozdulattá kell válnia, hogy egybõl feltekerem a lámpakapcsolót csutkáig (tompítottig), miután becsatoltam. múltkor elég nehezen tudtam kijárni egy szûk helyrõl, el is felejtettem felkapcsolni- utána 5 percig rossz érzésem volt, hiányzott valami a mûszerfalról...:)

automata a tompított apu kocsijában is, de fényérzékelõs: nappal nem kapcsol fel, csak amikor már szürkület van. ha tudnánk, hol van a fényérzékelõ, már rég leragasztottuk volna szigszalaggal, és akkor meg van oldva a probléma...:D

tig: gondolom az Audi (meg most már Mercedes, meg WV meg még sok más...) nappali LED-es fényét értik a LED alatt:

http://www.carpages....me-09-02-08.jpg

http://image.dashzra.../Audi_LED_2.JPG

ja. az engen spec nem zavar.

viszont a sok rosszul beáll0tott pilács az kurvára. pedig magasan ülök
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem apu mondta, hogy rutinmozdulattá kell válnia, hogy egybõl feltekerem a lámpakapcsolót csutkáig (tompítottig), miután becsatoltam. múltkor elég nehezen tudtam kijárni egy szûk helyrõl, el is felejtettem felkapcsolni- utána 5 percig rossz érzésem volt, hiányzott valami a mûszerfalról...:)

automata a tompított apu kocsijában is, de fényérzékelõs: nappal nem kapcsol fel, csak amikor már szürkület van. ha tudnánk, hol van a fényérzékelõ, már rég leragasztottuk volna szigszalaggal, és akkor meg van oldva a probléma...:D

tig: gondolom az Audi (meg most már Mercedes, meg WV meg még sok más...) nappali LED-es fényét értik a LED alatt:

http://www.carpages....me-09-02-08.jpg

http://image.dashzra.../Audi_LED_2.JPG

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
sok autón már a lámpa is automatikusan felkapcsolódik, amikor a motor beindul.

de úgy hallottam a következõ kresz módosításban már bevezetik. remélem így lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

azokat én sem értem, akik nem verõfényben (jobbik esetben pár csepp esõ leeste után) egybõl ködlámpa+lehetõleg rosszul beállított tompított, de amúgy meg csak akkor kapcsolnak tompítottat, ha õk nem látnak.

én személy szerint kötelezõvé tenném minden idõben, minden napszakban a tompított használatát - pont annyira apró, de fontos rutinmozdulatnak kellene lennie a tompított felkapcsolásának indulásnál, mint annak, hogy beköti magát az ember.

elõbb útóbb az lesz
vidéki gyerekként nekem már amúgyis ráállt a kezem ahogy bevezették, végüli megyek 3 kilcsit és lakotton kivûl vagyok.

ezt most nem értem. mi led zavar mindenkit ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
azokat én sem értem, akik nem verõfényben (jobbik esetben pár csepp esõ leeste után) egybõl ködlámpa+lehetõleg rosszul beállított tompított, de amúgy meg csak akkor kapcsolnak tompítottat, ha õk nem látnak.

én személy szerint kötelezõvé tenném minden idõben, minden napszakban a tompított használatát - pont annyira apró, de fontos rutinmozdulatnak kellene lennie a tompított felkapcsolásának indulásnál, mint annak, hogy beköti magát az ember.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Készülõ menetjelzõfényem a ködlámpába lesz (annak búrájába úgy hogy megmaradjon a ködlámpa is használhatónak) hogy atomtuti senkti ne vakíthasson - bár más megfontolásból gyártom oda de már ezt is szempont ;)
http://mcpite.uw.hu/pic/DSC03135_.jpg http://mcpite.uw.hu/pic/DSC03136_.jpg

hát... én rühellem ezt a sok hülyejanit a ledsorával. remélem egyszer a rendõrök elkezdik kirántani õket. a másik hülyefajta, a "ködlámpával járok, mer az jobban néz ki". ja, és ne felejtsük el a "minden kapcsoló fel" néniket.

szóval, pite, ha neked a ködlámpában lesz a ledsorod... hát ne gyere szembe velem. mert ezek meg szokták kapni a refimet, úgy mellmagasságban.