Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Akkor az erõsen beteg volt.
(értsd pl: nem volt nyomás a turbóban)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Ma vezettem egy kombi S4-est. Turbódízel ugye (3.0tdi), lámpánál le is fulladt ahogy kell. :D
Kétezer alatt semmi, 3 felett már erõlködik. Mondtam már, hogy utálom a dízelmotorokat? Kár érte, amúgy bejövõs.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Kekeckedik... http://www.vezess.hu...rrarisok/18763/

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
http://mindennapibet...on_szinaranybol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Fusionhoz és notehoz kell hasonlítani. Belül kb akkora mint az astra, kívül kisebb.
Más kérdés hogy vannak újoncok a kategóriában és azzal nem állja már a sarat...

Amúgy nem családi kocsi... Itthon a swift/sx4 is az OMG...

Nem hungarisztánban azok akiknek nincs gyerek vagy egy van, de aktívabb életet élnek; és amúgy majdnem elég lenne corsa, de nagyobb kuffer és variálhatóság kell azoknak van a meriva/kisegyterûk. C3 pic tán kicsi? 4 méter, embereknek hely simán akkor mint átlag kompakt, párnál nagyobb is. Variálhatod h utas/csomagtér kell, és nem kiasautós feeling vezetni/ülni benne/használni. Kerekek a sarkokon, sok mindent el lehet vele vinni, kényelmes vezetni/használni; pl 5× inkább mint egy fóka, de a golf plust is leveri mint vak a poharat.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
hát a meriva szvsz egy vicc.
családi kisautó. de akinek családja van annak pakoló hely kell. sok hely.
lehet sok mindent tud de akkor is.
a zafira az már tényleg családi kocsi.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ja, sztem is mpv, kerülgeti az 1terû nevet mert az snassz :).
Amúgy szerencse hogy nem mindneki így gondolkozik, unalmas lenne ha mindnekinek ilyen autója lenne. Kellenek lépcsõs seggû, meg padlón ülõs autók is valakiknek hogy színesebb legyen az utcakép :).

Tigrincs, ha abból indulunk ki hogy egyik sem 7ember 1heti cuccal kategória csak néha kel 7 embert is vinni elég ez a hossz. Amíg zafira/verso/grand c4pic/grand scenic és társaiban hátulra 160-170centisek be se üljenek már addig itt 175öm fölött volt még tizenx centi és mivel nem szûkül széltében a kocsi vállba is elég jók voltunk - nem beszélve arról hogy természetesen a hátsó (csomagtér) ajtón szálltam be mert itt megtehetem :D. Térérzet is elég jó, majdnem mint a c8/galaxyban. Ja, lábhelyen is volt mert megelték az ülléseket!(C8ban ez xar, az ember combját nem támasztja az ülõlap, hiába marha jók az ülések amúgy).
Így értem hogy elég korrekt 7 személyes, csomagokkal persze nem elég nagy, bár azon a plusz arasznyi hossz sem segít... meg ugye kiszedhetõ, nem csak egy marha magas padlóba lehet hajtani...

Ha már belekezdtem...
Tennap kipróbáltam egy merivát. Nem is rossz... opelhoz (meg pláne fordhoz) képest igényes, ötletekkel sem fukarkodtak, inkább a azfira kisteója mint a corsa nagytesója, még az ülések is sínen mozognak, igaz, 4,2 tized személyes az autó :). Asztal, zseb, dekorok, 2tónus, végre nem unalmas mûszeregység, dupla fenekû csomagtartó, stb. 1 dolog árnyalja a képet... http://mcpite.uw.hu/opel_meriva.pdf (Jobb alsó sarok engedélyezés) Ha ez az ár komoly... újságból 3-assal kezdõdõ árak rémlenek pedig...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Akkor a teória szerint a Mitsubishi Space Star, a Nissan Praire vagy a Honda Civic Shuttle egytõl egyig SUV lenne? Kicsit el van tévedve a szerzõ...

szerintem mpv-t akart írni, csak hétfõ van

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Akkor a teória szerint a Mitsubishi Space Star, a Nissan Praire vagy a Honda Civic Shuttle egytõl egyig SUV lenne? Kicsit el van tévedve a szerzõ...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Aki kicsit még utánanéz a 80 ropis tanfolyam kihozható 02as alatt más cégnél ;) (autóklub)
Azért rántópad, váltakozó felület meg egyebek nem ekvivalensek a tezskóparkolóval...

Ültem tesójában, meglepõ hogy hátul sokkal nagyobb a hely mint a kompakt padlójú 7személyesekben... http://www.vezess.hu...rben/18746/?o=1

Kezd tetszeni: http://www.vezess.hu...clio/18724/?o=1

Van még egy friss tesztem de be se linkelem :D Viszont az elejével teljesen egyetértek...

azért 7 személyesnek elég gagyi, pláne hogy a teherváltozatból van hosszabb tengelytávú, akkor már értelmesebb lett vón abbú csinálni.

na basszus egyet értek Pitével (uccsó bekezdést illetõen) , most mi lesz velem ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Aki kicsit még utánanéz a 80 ropis tanfolyam kihozható 02as alatt más cégnél ;) (autóklub)
Azért rántópad, váltakozó felület meg egyebek nem ekvivalensek a tezskóparkolóval...

Ültem tesójában, meglepõ hogy hátul sokkal nagyobb a hely mint a kompakt padlójú 7személyesekben... http://www.vezess.hu...rben/18746/?o=1

Kezd tetszeni: http://www.vezess.hu...clio/18724/?o=1

Van még egy friss tesztem de be se linkelem :D Viszont az elejével teljesen egyetértek...

Már lent a mélygarázsban feltûnt: az autógyárak végre nem szégyellnek rendes, praktikus autót csinálni a népnek, amilyen volt a Kia Soul is, hiszen egy szedánforma pl. teljességgel értelmetlen. Nem lehet bele pakolni, nincs fejtér, ha van, akkor meg már bálna kategória. Nem lehet rendesen beülni, kiszállni, és általában semmit nem lehet benne. Igazából réges-rég ki kellett volna halniuk a szedánoknak. Aminek értelme van, az a kombi vagy ugyanez egy kicsit megemelt tetõvel, hipp-hopp, máris itt az SUV. Életmódautó, vagy hogy hívják.

Ez azoknak készül, akik néhanapján nem restellnek gyermeket nemzeni, esetleg bútort vásárolni vagy bringázni mesze a várostól. Akik úgy alapból csinálni szeretnének valamit, mert még nincsenek teljesen beleszerelmesedve a saját középosztálybeliségük cégére, a vasárnapi húsleves vegetaszagába.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
az ülésbeállítás tényleg jó, kormány szintén, de a többi az kb nesze semmi fogd meg jól. kedvencem vészfékezés, amikor kb. 5 mp-ig van szó a vészfékezésrõl, a többi az csak rizsa.
mondjuk én amikor egyedül vagyok, szoktam gyakorolni a vészfékezést, kanyarban, havon, vízen és azért még ennél az egyszerû dolognál sem elég egyszer-kétszer csinálni.
egy dologban viszont nagyon igaza van a faszinak: fejben dõl el a legtöbb. cseszheti az ember a technikát, ha nem tudja alkalmazni, mert leblokkol a csöpp kis agya.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Bálint: szívembõl szóltál, pontosan ezt kéne.;)

MaTT: ja, a 35 ropis standard kurzus már jócska, szóval azért mûgyantás-vizezett, 10%os körpályát azért nem csinálok bármelyik parkolóból, és ott azért elméletbõl is talán mondanak ezt-azt, amit nem találsz meg neten sok helyen...de a basic kurzus nem éri meg 18 ropiért, az tényleg kb. annyi, hogy kérek kölcsön a decathlonból vagy a gimibõl egy marék bóját egy napra télen vagy esõs idõben, aztán kimegyek valami nagyobb parkolóba...

addig is érdemes ezt a pár videót átnézni. ahogy olvasom TC-n meg itt-ott, a srác Mo. legelismertebb instruktora kb...

http://bmw.hu/hu/hu/...gosvezetes.html

az ülésbeállítás tényleg tuti, beállítottam a videó szerint - azóta nem vág be a tanga.:D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Azt hitték, hogy majd õk jól eltanultak mindent a Todt-Brawn-Schumi hármastól és menni fog az nekik is egyedül, pedig nem.
Lassan visszasüllyednek ugyanolyan szar, megbízhatatlan középcsapattá, mint amilyenek a Schumi éra elõtt voltak. Sajnos tipikus olaszok, mindenhez nagyon jól értenek, ha valaki megmondja nekik és megköveteli tõlük, hogy mit és hogyan csináljanak.

vagyis rakoncátlan droidok.

MaTT, kellõ méretû üres placc és víz elég sok dolog kipróbálásához. bójának meg megteszi a feltöltött ásványvizes palack. és akkor ez megvolt kb 5ezerbõl.
persze, jó dolog elmenni, de azért nem gondolnám, hogy nekik csak úgy éri meg, hogy egy egynapos képzés 70rugó. a saját autóddal. ha 15 lenne, szerintem sokkal többen mennének, aminek lenne némi elõnye. fõleg a forgalomban.
szvsz a jogsi megszerzésének 3 lépésesnek kellene lennie. 1. kresz (ha a többin megbukik, akkor is megtanítják viselkedni gyalogosként) 2. pszichológiai teszt. na aki ezen átmegy, az ülhet autóba. 3 vezetõsdi, az is sokkal komolyabban, mint most. és legyen 300ban a jogsi, ha ez kell hozzá, hogy ne legyen ennyi idióta az utakon.

tegnap is. áh, mindegy

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

hat az volt. az egesz Ferrari csapatban mintha 18eves amatorok hoznanak donteseket

Azt hitték, hogy majd õk jól eltanultak mindent a Todt-Brawn-Schumi hármastól és menni fog az nekik is egyedül, pedig nem.
Lassan visszasüllyednek ugyanolyan szar, megbízhatatlan középcsapattá, mint amilyenek a Schumi éra elõtt voltak. Sajnos tipikus olaszok, mindenhez nagyon jól értenek, ha valaki megmondja nekik és megköveteli tõlük, hogy mit és hogyan csináljanak.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
fiestás videón felbuzdulva, felnéztem tanpalya.hu -ra és meglepõdve tapasztaltam, hogy 21 év alatt vagy érvényes nappalis diákigazolvánnyal csak 35ropi egy ilyen vezetéstechnikai tréning. aszittem sokkal több.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

-Bocs, Felipe, de nincs elég üzemanyagod!
-Versenyben vagyok, mit csináljak??

Kabaré...:D

hat az volt. az egesz Ferrari csapatban mintha 18eves amatorok hoznanak donteseket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
http://www.tamiya.co...rs/kit23201.htm
Race, no Rest!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
-Bocs, Felipe, de nincs elég üzemanyagod!
-Versenyben vagyok, mit csináljak??

Kabaré...:D
Race, no Rest!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
fubazdmeg

lesz mivel az arab sejkifjoncoknak halalra torni magukat Bahreinben :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F