Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Le szeretnék iratkozni a vezess.hu és totalcar.hu hírlistákról.

Köszönöm! :P

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Kerekek ki. Keresztbe, 2-2 kormány fenn/lenn jobb/bal oldalt. Kicsit kell sakkozni, de ált különbözõ váz és telóméretek miatt összejött idáig.

ja hogy szétszedéssel. arról nem volt szó.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
7 üléses témához:
a galaxyba a felhajtott 7 ülés mögé egyszer már be bírtam paszírozni egy országúti bringát :)
de nagyon csücskös volt

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Kerekek ki. Keresztbe, 2-2 kormány fenn/lenn jobb/bal oldalt. Kicsit kell sakkozni, de ált különbözõ váz és telóméretek miatt összejött idáig.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ezt nezd geci!
http://totalcar.hu/

addig sokadrangu senki vagy amig nincs egy sajat buszod kocsog!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

+1 ami viszont néha jó hogy ezek egy része hosszabb és széles autó, így pl van amibe be lehet rakni a bringákat keresztbe jól, az viszont azt jelenti hogy 4 ember 4 üléssel 4 bringával egy tud menni egy hétre ha nem restek a tetõig pakolni. (Értsd nem kell bringát a tetõre rakni.)

.

ezt a 4 bringát keresztbe vezesd már le nekem...

múlt 7en vmelyik nap bringával mentem le a masterért, még abba 8raktérbe termszetesen :) ) sem fért be bõségesen keresztbe, pedig az vmicskét szélesebb egy személyautónál.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts

sose ertettem ezt a 7ulesezest. ha taxizni akarsz meg talan jo lehet reszeg barati tarsasagokat szombat hajnalban hazavinni, de ha nagy a csalad akkor mar az ertelmetlenseg hatarat surolja. 7emberrel ugyse tudsz elmenni messzire max ha utanfutot akasztassz moge. mivel az utso ulessor gyakorlatilag a csomagter 90%-at elviszi.

ekkora autok 5 ember plusz cucc elrendezesben viszont pont jok.

Pont ezért vettük mi is a plusz 2 ülést a 307swhez, ritkán használjuk 7 emberrel, de akkor meszzire megyünk, mögötte meg mindig van hajó vagy utanfutó amibe lehet pakolni.
Amikor meg nem kell kiveszzük, szerintem jo dolog nagyon. És soha senki nem mondta még, hogy nem utazik hátul, mert kényelmetlen.
"Minden hülyeség" by Tomidny

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

sose ertettem ezt a 7ulesezest. ha taxizni akarsz meg talan jo lehet reszeg barati tarsasagokat szombat hajnalban hazavinni, de ha nagy a csalad akkor mar az ertelmetlenseg hatarat surolja. 7emberrel ugyse tudsz elmenni messzire max ha utanfutot akasztassz moge. mivel az utso ulessor gyakorlatilag a csomagter 90%-at elviszi.

7 üléses pro és kontra:

Nem ritkán (inkább sûrûn) megyünk túrázni hatan. 6 személynél még pont marad a hátitatyóknak is hely. Messzebre nem lehet mert cuccoknak ugye nincs hely... (Igaz, faternak még egy stift csomgatartójánál több marad; de megint max 6-7 nem nagy hátizsák fér be túrára és ennyi; nyaralás kilõve.)

Másik hogy nem nagyon szeretem az egyenes hátfalú autókat, márpedig a 7 személyesek azok azok. Az lenne ideális ha baráti körben másnak lenne egy 7 személyese :D.

+1 ami viszont néha jó hogy ezek egy része hosszabb és széles autó, így pl van amibe be lehet rakni a bringákat keresztbe jól, az viszont azt jelenti hogy 4 ember 4 üléssel 4 bringával egy tud menni egy hétre ha nem restek a tetõig pakolni. (Értsd nem kell bringát a tetõre rakni.)

Szal a buszlimozinoknál bringás túrára ok.
C4Pic, káskáj, alteaxl, verzó meg zafira meg társainál emberkínzásra vagy a legkisebb embert a 6. helyre pár tíz km-ig; dobozosoknál meg kettõ között.
Ezek közül azok ahol meg nem is lehet kivenni 6-7. ülést az meg... khm, nem túl praktikus.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
galaxy mar talan ok. de en az egyel kisebb meretre gondoltam pl zafira es tarsai. amikbe lathatoan szenvedosen fert bele a 7 ules, de beletettek mert csakazertis.

edit: tigger megelozott. ugy gondoltam enis
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Hétvégén egy Ford Galaxy-val mentünk 7-en 150km-re bulizni. Ottalvós hálózsákos buli volt, szóval mindenkinél volt legalább egy hátizsák, plusz vittük az "innivalót" is. 1-2 cucc ment a lábhoz, de erre a távolságra teljesen vállalható volt.

de az 7 ülösnek is van tervezve, nem cipõkanállal van belepasszírozva még egy sor ülés....

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hétvégén egy Ford Galaxy-val mentünk 7-en 150km-re bulizni. Ottalvós hálózsákos buli volt, szóval mindenkinél volt legalább egy hátizsák, plusz vittük az "innivalót" is. 1-2 cucc ment a lábhoz, de erre a távolságra teljesen vállalható volt.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Mellékes hogy faternak milye van, csak említettem; amúgy PSA-Fiat-Lancia együttmûködés legnagyobb személygyümölcse. 1 2

Én kérek elnézést a kései linkelésért :D
Közben találtam gyári 7sz képet: http://www.carblog.c...e-7-seats_3.jpg

Opel és suzuki használja még a multijeteket a fiat konszernen kívûl. Igaz, nem a megbízhatóság mintapéldája -szilvási szállásadom wagonrjében is most fogják a mocit(!) gariban cserélni- de nem rossz.

ja, opel vhogy kiesett....
franc tudja . nem gondoltam hogy valaha jó véleménnyel leszek digó autóról, de cégnél 4 punto van ilyen multijetes mind. amivel szoktam járni az a legkevesebbet futott abban van 220K. egyikkel sincs gond pedig ütött vágott cégautók.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Mellékes hogy faternak milye van, csak említettem; amúgy PSA-Fiat-Lancia együttmûködés legnagyobb személygyümölcse. 1 2

Én kérek elnézést a kései linkelésért :D
Közben találtam gyári 7sz képet: http://www.carblog.c...e-7-seats_3.jpg

Opel és suzuki használja még a multijeteket a fiat konszernen kívûl. Igaz, nem a megbízhatóság mintapéldája -szilvási szállásadom wagonrjében is most fogják a mocit(!) gariban cserélni- de nem rossz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Berlingó friss teszt, csak úgy. Épp szó volt róla azért ment RE-zve, meg úgy általában tudtommal birod a dobozosokat. Ez nem volt nehéz :).

Megnéztem fater kocsijának adatait és a böszmécske ablakig nagyobb mint enyém tetõig... megvenni meg fenntartani meg tankolni nem akarom, de szállítani fasza lenne :D.

Ezt kisbenzines hibrides bohóckodást meg nem nagyon szeretem, europába nem ezzel kéne sztem próbálkozni - mint a mellékelt teszt is mutatja.
Mazda más tesztekben is relatív sokat kajált. A kis multijet meg kb ezt hozza, sztem nincs vele baj, vw is kb jó, csak a hangját utálom a lefûrészelt negyedik hengeresnek (ua készült az új is :( ).

szerk: Halkan jegyzem meg az ezres corsából nem értem a takarékos változatot; ill ha ilyeneket vettek a pakliba a akkor beállhatott volna egy Airdream/Bioflex kombó is akár...

ja értem

berlingo tesztet olvastam már reggel 1/2 5 kor :)

lehet korábbról tudnom kéne milyen kocsija van faterodnak, de azt is csak sejtem hogy a tied pikacsu.

opelbe 1,3 multijet van ? pedig az a maga kategóriájában qrva jó kis motor. (igaz puntóban 4-4,2-t kajál, ahhoz képest a corsa 5,4-e elég hajmeresztõ. mondom ém falábuk van)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Berlingó friss teszt, csak úgy. Épp szó volt róla azért ment RE-zve, meg úgy általában tudtommal birod a dobozosokat. Ez nem volt nehéz :).

Megnéztem fater kocsijának adatait és a böszmécske ablakig nagyobb mint enyém tetõig... megvenni meg fenntartani meg tankolni nem akarom, de szállítani fasza lenne :D.

Ezt kisbenzines hibrides bohóckodást meg nem nagyon szeretem, europába nem ezzel kéne sztem próbálkozni - mint a mellékelt teszt is mutatja.
Mazda más tesztekben is relatív sokat kajált. A kis multijet meg kb ezt hozza, sztem nincs vele baj, vw is kb jó, csak a hangját utálom a lefûrészelt negyedik hengeresnek (ua készült az új is :( ).

szerk: Halkan jegyzem meg az ezres corsából nem értem a takarékos változatot; ill ha ilyeneket vettek a pakliba a akkor beállhatott volna egy Airdream/Bioflex kombó is akár...

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
kérem valaki kapcsolja ki
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
Pite basszus nem mindig tudom követni mit mire reagálsz

részemrõl amúgy a tökömnek se kell 7 személyes autó. még egy kölköm sincs úgyhogy momentán a második üléssor is felesleges.

hibrides tresztelõknek meg elég falábuk lehet - vagy ennyire fos az opel meg a ww kis dízele ? bár a mazda meg elvileg az 1,4 hdi, ami mondjuk fos, de a fusionban (ami sztem nehezebb is meg biztos hogy kevésbé áramvonalas) majd 1 literrel kevesebbet eszik nem különösebben tojásra taposós módban

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Hibridség, meg nem hibridség:
http://www.vezess.hu...fogyaszt/14813/

http://www.vezess.hu...sobb/19028/?o=2

Mikor lesznek már kész a dízel hibridek!?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

szerintem meg nem.

edit

jahogy mégis

mindegy a berlingóé még akkor is nagyobb fél m3-el. :)

Tessék: http://totalcar.hu/t...k/berlingo16hd/ :)

szerk: Ennél sokkal kevébé kamu a 7 ülés mint a kompakt 1terûeknél. Amibe csak lehet becsüccsenek kipórálni, de itt fejterem és válterem is maradt; plusz nem a padlón ülök, lábnak is több a hely; Balcsiig még elülnék hátul - mondjuk egy mellette álló autóba a szalonba aminek a nevében szerepel egy négyes ott a harmadik sorba ezt be nem vállalnám! Szal a hasonló dobozos (caddy, doblo, etc) 7személyesek valósabb 7személyes alternatívák szerintem (sajtó ezeket lehúzz aidõnként hogy ezek is kamu 7 személyesek).
Jah, és 6 üléssel remekül be lehet huppani hátulról :D
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Posted Image