Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
amióta az eszem tudom, azóta van tetõcsomagtartónk. alapból van tetõsín ugye, feltenni meg levenni a 4 tartót vagy a 2tartó+XL tetõboxot két embernek max. 10 perc. a keresztsín meg a 4 tartó egybe befér a garázsba oldalt..és amióta megnõttünk, azóta öcsémmel a 4 bringát feldobjuk-lekötözzük-"lepókozzuk" (az a gumis izé, tudjátok:D) 10 perc alatt. mondjuk tény, hogy nem egy olyan pic magasságú autónk van, de a 307Sw azért magas volt.

a tetõbox csontra megpakolva+2bringa tényleg kicsit elmozdítja a súlypontot, de hát ésszel kell vezetni, meg gondolkozni, hogy magasabb a kocsi (mondjuk a 307sw+bringa bõven elfért mindenhol, ahol egy normális kisárúszállító) - nyaralni úgyse siet az ember a családdal...és azért arra kíváncsi lennék, hogy mondjuk a pic-be hogy pakolnál be 2 gyerekkel, néhány sportcuccal, 2 bringával, bõröndökkel, ha "végre spóroltunk eleget, menjünk le 10napra/2hétre az Adriára"-szitu van.

arról meg nem a bringatartó tehet, hogy lelopják a bringát, hanem az emberi hülyeség. mondjuk az meg tény, hogy ha nem egy masszív aluvázas bringám lenne, hanem valami karbon vagy ultrakönnyû alu, akkor tuti nem tenném, csak a kocsiba. de azért azt se mondjuk már, hogy akinek van legalább 1 normális, egyszerû bringája, az csak a csomagtartóban hordhatja azt.;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nekem tetszik :D
link

Sztem elég igényesek a gépek és fotók is :)

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Quadok? SUV-ok? Muhaha! :lol1:
Feltöltött kép
PGO BUG RACER 500i
Környezettudatosságomnak ellent mond kicsit de q**a kéne...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Azért ha belefér majd egy H a 90lovas 1,4essel az jóval korrektebb. G végébe nem tudom hogy szerelték-e ugyanazt a motort, _talán_ 2006 tól igen. Vmelyik 1,4 16V-t szídták a G-ben(is) hogy gyenge és iszákos is kissé (asszem az 1364ccmes a jó és 1388 amit nem csipáznak...) de H-ban nekem tetszett, meg a tulajnak is :).

Vonóhorgos talán még a legjobb a 3ból, pic fórumon is az állandóan 4 bringát fuvarozónak azt tanácsoltuk hogyha nem tudja/akarja berakni a negyediket a csomagtartóba keresztbe akkor inkább vonóhorgost használjon. (Koppra 80kg van most neki a tetõn és csodálkozik hogy nem az igazi... egy kompakt autón...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Mi Mariborba mentünk vonóhorgos tartóval. 2 db majdnem ugyanolyan Coiler, és éjszaka a hotel parkolójában a tartón maradtak. Persze egy sima Cateye sordonyzárral még lezártam, de ennyi.
Amikor én mentem Répáshutára akkor U lakattal zártam a tartóhoz a bringát (benzinkúton megállás, meg ilyenek miatt), mert egyet még pont átér.
A vonóhorgos az nem bántja a kocsi festését, viszont az tény, hogy itt is kell figyelni az összeérõ cuccokra, különben leszedik egymásról a festést ;)
De ha kivenném a kereket akkor talán nekem is elférne keresztben. Csak a tárcsafékekre kéne akkor figyelni, és ahhoz nincs kedvem...
A fogyasztást az tuti, hogy nem növeli érdemben (tesztelve Horvátországi 2 személy+2 bringa, és Pécs-Budapest 4 személy + 2 bringa hátul 2 meg szétszedve bennt ;) ), de télen azért a szálló por szerû trutyi azért rárakódott finoman.
És ez egy 24 éves kombi :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ennel semmi nem lassabb az tuti :)autopalyan ugyesen tartom a kamionok kozott a 60mph tempot. biztos azert eszik ilyen keveset mert sokat megyek szelarnyekban :D

es olyan bajom se lesz mint a caddy-vel volt hogy ido elott koptak el az elso gumik ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Henger: a 407SW-ben 130nál forog 3700at, 406ban 3500öt, de ott is már-már városi a fogyasztás...

Stiftben 120-nál 3000, bár ekkor már kezd elszaladni a fogyasztás, 6 fölé simán.

Tam, kezdesz meggyõzni!
Lehet 1,4 kombit nézek következõnek. (Mer' olcsóbb a biztosítás, és nem lassabb az 1,6-nál).
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezek a kivulre szerelgetos tarto tenyleg csak ugy jo megoldas, ha kimondottan es kizarolag csak bringazni mesz valahova. ha barhol ott akarod hagyni akkor mar para van. haveromnak leloptak a tetocsomagtarton hagyott bringajat - o volt hulye, faradt volt, es otthagyta rajta ejszakara, gondolvan hogy az udvarra talan nem mennek be erte [bementek erte] aztan mondvan hogy ez nem jo megoldas, legkozelebb a kocsiban zarva hagyta ott valahol [nem tanul] feltortek az autot siman es kivettek a bringat.

orom1: ledolgoztam a fogyasztast 6.8literre ugy hogy koppanasig van pakolva a 480literes csomagter.
orom2: vegre beszereltem a CD-s OEM radiot. es mukodik :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Van tetõcsomagtartóm, egy vázas és egy hajtókaros bringatartóm, illetve volt egy hátsó 3as bringatartóm is (mind márkás).

Tetõn:
-bogarak a becsúszón és mindenütt szétkenõdve, olyan nehezen jön le mint az autóról
-esõ esetén utána kenhetek mindent és váztáskám már csatak vizes
-sámliról kell felpakolnom a gépeket, a súlypont iszonyatosan megemelkedik
-sok helyre nem tudok bemenni mert nem férek el alatta
-szélzaj nem kicsi, többszáz km esetén elég idegörlõ, ettõl szinte mindenki kikészül

Hátsó tartó:
-picit bántja a lakkot
-csomagtér ajtót nem lehet kinyitni tõle
-lámpákra és rendszámre figyelni kell hogy látszódjon, plusz manõverezésnél is számolni kell a plusz farral
-kevesebb hangja van és kevesebb pluszfogasztás de ez is növeli (+3 helyett +1 liter)
-felsõcsõnél vannak felfogatva, rongy/szivaccsal ahol összeérhetnek el kell különíteni a bringákat
-váz az fém, de mûanyag pöckök fogják végtében a bringát, egy ismerõsnek egy bringa így már leköltözött útközben

Mindkettõ:
-Nem mehetsz be egy pékségbe sem annélkül hogy ne õriznéd az autót, negatívan befolyásolja a menetstabilitást.

Idõben simán ott vagy hogy berakod (akár darabokban) a bringákat mint hogy felrakod a tartót, azt persze ottani (maraton/nyaralás) leszeded, hazajövet megint felrakod. Elõnyök hogy koszosan is felrakhatod a gépet ha nem akarod lemosni.

Így ezért lehet egyeseknél hogy amíg be tudják rakni addig berakják a gépeket, és csak utána fel. Ha párszor paráztál hogy nehogy neked guruljanak mert másfél milla van hátul, amíg elmész brunyálni nehogy lelopják valamelyik vasat, vagy hogy süvít/nyikorog/billeg a kóceráj menetközben, pöcsöltél a szorulós zárakkal, majd hanyatt estél egy bringával a fejed felett levétel közben, vagy kaptál el majdnem féltetõt/kaput a fentibringákkal; kellett volna valami a csomagtartóból mikor nem lehetett, mentél párszáz km-t széljazban fejfájással, stb,stb; lehet hogy egy idõ után te se szeretnéd ezeket. :prosze:

szerk: 60l 850-1000km Pic 1,8. 1300/6,2 szilvás után

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
50 liter 800 + kilométer. 307sw-vel : )
"Minden hülyeség" by Tomidny

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Henger: a 407SW-ben 130nál forog 3700at, 406ban 3500öt, de ott is már-már városi a fogyasztás...nem értem, miért nem lehet minden alsó-középkategóriánál nagyobb kocsiba egy hosszú hatodik fokozatot is rakni, és hogy a hatfokozatú váltó miért fõleg a kis turbódízelek privilégiuma. vagy legalábbis én ezt figyeltem meg...

Pite: haveromék csak olyat használnak, pedig a Voyagerbe beférne pár bringa a 2 bringás+apuka mellé.:) mi eddig csak tetõre raktuk, sajna bentre nem fér el úgy 4, de még 2 bringa se, hogy csomag is van. a Thule tetõtartók nagyontutik, a fogyasztás mondjuk szépen megnõ...de pl. hallottam én olyat, hogy srácnak 150nél leesett az össztelós Canyon bringája szilvás hosszú elõtt, és egész este szerelte, hogy legalább el tudjon indulni.:)

követ megnézem majd valahogy, köszi.:)

Tig: ha lenne hely, meg annyira drága bringáink lennének, akkor mi is csak bentre raknánk..:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Pite: már nemazért mondom, de az autók hátuljára is tuti bringatartókat lehet kapni, és az nem is növeli meg annyival a pluszfogyasztást, mint a tetõre szerelhetõ.;)

ha már fogyasztás: a 406ossal városban (átlag 2fõ+klíma 24-25fokon) 600-620 kilométert simán lehet menni. 65 literrel mentem 580at (lehetne jobb is...), de még van benne 3-4 liter (70 literes a tankja)..mondjuk így is eléggé rinyált a kocsi...

más: voltam ugye gumisnál megjavíttatni a jobbhátsót (100as szög). leszedte-kifúrta-felcsiszolta a gumit, rakott bele egy ilyen pótlást, ragasztgatta, ügyeskedett...jónak néz ki, de azért megkérdezem, hogy nem-e kell ettõl parázni, hogy nagyobb sebességnél elenged? a futófelület szélén van, kívül.

más2: ha a bal hátsó keréktõl ugyanolyan hang jön, mint amikor a bringán a tárcsafék "cincog", mert nincs jól beállítva, az para? csak lehúzott ablaknál hallom, ott sen agyon...

Dave, én se raknám soha kivûlre....hogy miért ? mert csak :)

no para. ha gázos lenne úgyse csinálta volna meg.

65 literrel én 1000 km-t szoktam anno menni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Pite: már nemazért mondom, de az autók hátuljára is tuti bringatartókat lehet kapni, és az nem is növeli meg annyival a pluszfogyasztást, mint a tetõre szerelhetõ.;)

ha már fogyasztás: a 406ossal városban (átlag 2fõ+klíma 24-25fokon) 600-620 kilométert simán lehet menni. 65 literrel mentem 580at (lehetne jobb is...), de még van benne 3-4 liter (70 literes a tankja)..mondjuk így is eléggé rinyált a kocsi...

más: voltam ugye gumisnál megjavíttatni a jobbhátsót (100as szög). leszedte-kifúrta-felcsiszolta a gumit, rakott bele egy ilyen pótlást, ragasztgatta, ügyeskedett...jónak néz ki, de azért megkérdezem, hogy nem-e kell ettõl parázni, hogy nagyobb sebességnél elenged? a futófelület szélén van, kívül.

más2: ha a bal hátsó keréktõl ugyanolyan hang jön, mint amikor a bringán a tárcsafék "cincog", mert nincs jól beállítva, az para? csak lehúzott ablaknál hallom, ott sen agyon...

Tudom, múlt hónapban adtam el az egyik olyanomat. Én használtam is már párszor... Te?
Általában kavics szokott beszorulni a fékhez...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

55l. Legalábbis a kettesé, hármasé asszem 62l, a kutya se tesztelte, nem emléxem potnosan.

Hármas, ez a kinetikdizájnos fajta. A fõ gond, hogy rövidek a fokozatok. 100-nál 3000-t, 140-nél 4200-at(!) forog a fõtengely. A régi ebbõl a szempontból (is) jobb.
Race, no Rest!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
55l. Legalábbis a kettesé, hármasé asszem 62l, a kutya se tesztelte, nem emléxem potnosan. Nem a tankkal van baj.
8 alatt fogyit nem nagyon látunk a céges kettes 1,6os benzineseken, mikor siettem Romániába egy seggel 600km és nem síkon; biza 10 litert is lenyelt. Az 1,6 ebbe annyit ér mint másutt az 1,4es.

Mondjuk a Connect ennél durvább, ford féle 1,8as diesel, 110nél 7-7,5 liter és 140nél 11-11,5 a pályás fogyasztás!

[off] Kipróbáltam most este; az eredményt inkább mutatom. A kísérlet arra vonatkozott ha nem 3 hanem 4 emberrel mennénk Salzra; ebbõl 3 ember hozna bringát is (barátom barátnõje a kérdõjeles bringanélküli) akkor ki kell-e egy-két gépet tetõre költöztetni. A bal 2 kerék a bal hátsó ülés helyén lévõ 2 gépet 'szimulálja' jelen esetben.[/off]

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

opelbe 1,3 multijet van ? pedig az a maga kategóriájában qrva jó kis motor.

Igen, de beszerelik Astrába is. Asztma találóbb név rá. Siralmas, ahogy erõlködik az a motor. Van olyan élmény, mint az 1,4-es alsó-közepesek (Megane kombi pl.).

Más:
A új fókának mekkora a tankja? Miskolc-Bp. 230km, nagyrészt autópályán haladva beszippantott egy fél tanknyi kilencvenötöst. Nem állatkodtam, óra szerint 145 utazótempó, átlag 110.
Race, no Rest!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

7 üléses témához:
a galaxyba a felhajtott 7 ülés mögé egyszer már be bírtam paszírozni egy országúti bringát :)
de nagyon csücskös volt

Jaja, én egyszer be tudtam tenni egy 6os pakk vizet is oda.
Mellesleg be is ültem, amellett hogy egy ülésen nem férek el(mekkora is vagyok? :chin:) még rossz is ott ülni.

Jó ez a topic :D

:rofl:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

barátomék 6an vannak (4 tinédzser gyerek+2 szülõ, a srácok sem az alacsony termetûek), õk egy voyager-rel járnak. frankón befér egy csomó cucc, óriási ott a tér - ugye mínusz egy ülés.

szomszédban szintén 4 kölök, ebbõl 2 még gyerekülésbe való - transporter, két gyerek menetiránynak háttal, kettõ szembe (+1 ülés, ha anyuka hátra akar ülni), közöttük meg kis asztalka.

másik barátoméknál 3 gyerek, de ebbõl kettõ 5 év alatti - transporter szintén, ha hosszabb táv, de õk mindig sok cuccot visznek + bringa+miegyéb. akkor se volt gond, amikor sítáborból 5 pár sílécet (befér keresztbe dikk, kerékkivétel nélkül!) meg 5 nagy sporttáskát + 5.1es házimozit kellett berakni, 5 sráccal egyetemben. befértünk, simán.

és utolsó vendégünk Pite kedvence lehetne praktikusság terén:

szembeszomszéd 2 gyerekkel. apuka Cadillas Escalade vagy Porsche 911 Cabrio vagy Chrysler/Plymouth prowler, vagy egy kawasaki ninja. anyuka valami H3-féle sárga Peugeot terepjáró.

nos, Pite, mit szól Ön ehhez? kihasználják maximálisan az autókat? nem lenne elég egy sima kombi?;):D

nos igen uccsó példánál anyukának biztos egészen nagy szüksége van a pug "terepjáróra"

gondolom azzal jár esténként a birtokra +fejni a teheneket meg kiganézni a tehénszart
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
barátomék 6an vannak (4 tinédzser gyerek+2 szülõ, a srácok sem az alacsony termetûek), õk egy voyager-rel járnak. frankón befér egy csomó cucc, óriási ott a tér - ugye mínusz egy ülés.

szomszédban szintén 4 kölök, ebbõl 2 még gyerekülésbe való - transporter, két gyerek menetiránynak háttal, kettõ szembe (+1 ülés, ha anyuka hátra akar ülni), közöttük meg kis asztalka.

másik barátoméknál 3 gyerek, de ebbõl kettõ 5 év alatti - transporter szintén, ha hosszabb táv, de õk mindig sok cuccot visznek + bringa+miegyéb. akkor se volt gond, amikor sítáborból 5 pár sílécet (befér keresztbe dikk, kerékkivétel nélkül!) meg 5 nagy sporttáskát + 5.1es házimozit kellett berakni, 5 sráccal egyetemben. befértünk, simán.

és utolsó vendégünk Pite kedvence lehetne praktikusság terén:

szembeszomszéd 2 gyerekkel. apuka Cadillas Escalade vagy Porsche 911 Cabrio vagy Chrysler/Plymouth prowler, vagy egy kawasaki ninja. anyuka valami H3-féle sárga Peugeot terepjáró.

nos, Pite, mit szól Ön ehhez? kihasználják maximálisan az autókat? nem lenne elég egy sima kombi?;):D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

ezt a 4 bringát keresztbe vezesd már le nekem...

múlt 7en vmelyik nap bringával mentem le a masterért, még abba 8raktérbe termszetesen :) ) sem fért be bõségesen keresztbe, pedig az vmicskét szélesebb egy személyautónál.

Gyenesdiásra így mentünk tavaly:
Feltöltött kép

Korábban volt szó róla hogy kerék kiszedéssel :)
De még így is... befér 4 gép és 4 ember cucca (4üléssel ugye)