Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ne egy nagy turbot rakj bele hanem két kicsit kapásból nem lesz olyan nagy a turbólyuk igaz több pénz. Anno még valamelyik cég még kísérletezett olyannal is hogy két különbözõ méretû turbót pakolt a motorba és a kisebb már bõven 2000 alatt bekapcsolt és így már egészen lentrõl jól húzott és a turbólyuk gyakorlatilag megszûnt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

...de azért az átlagparasztnál talán jobb képességekkel rendelkezem.

Nem akarlak megbántani, de ez a tipikus donor hozzáállás...

3 év alatt maradjunk annyiban, hogy kiléptél a vezetõi bölcsödébõl. Majd akkor lépsz az oviba, amikor rájössz, hogy még szart se tudsz. Az isibe meg akkor mész amikor elhatározod, hogy meg akarod tanulni. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

rbalint, te mióta is vezetsz?

3év/100ekm kb.
miért is? ha nincs senki az úton, akkor azért szoktam keresni az autó és a saját korlátaimat és talán tökhülye se vagyok a dologhoz :)
ne értsd félre, nem én vagyok a sumákker vagy a démonhill, de azért az átlagparasztnál talán jobb képességekkel rendelkezem.

Volt annak a háromfeles mocinak turbós verziója, az E23 elsõ szériás hetesnek a 745i név alatt futó típusában az volt ;) bár az is csak 250 ló volt.
kb. 15 éve egy haveromnak bontottunk el egy ilyen turbósat, a bézs motorosbõr belseje, és az extrák miatt (innen tudom)
Szerintem ez egyszerûbb, mint egy utólagos kompresszor beépítése(minden gyári) .
Haverom épít egy 560as kupé mercit kb 2éve, arra került kompresszor, és látom hogy micsoda hatalmas meló azt tökéletesen megoldani, hogy mindennek szépen meglegyen a helye, és ne nézzen ki kókányolt vacaknak -pedig neki a pénz nem igazán számít-... nem egyszerû menet, bár ha kész, akkor valahol 450-500ló körül teljesít majd :)
Ha az idézett fevetésed csak költõi volt, akkor bocs az okoskodásért :)

nem volt teljesen költõi, de ez a gyári turbós móka nem hozna túl sokat, viszont rontana a karakterén. alul gyengébb lenne a turbo tehetlensége miatt, viszont amikor elkezdene tölteni, csúnyát rúgna.
most szép lineáris a teljesítményleadása(soktól a mégtöbbig szép egyenletesen jut el, 4000 környékén van benne egy szolid váltás). kompresszor azért lenne jó, mert az ugye a fõtengelyfordulat növelésével arányosan építi a teljesítményt, és kb 5000 környékén fogy el, amikor már amúgy is haladunk rendesen, a turbó meg 2000ig semmi, akkor rúg egyet és tol végig. na az nekem nem jó.pont az lenne a lényeg, hogy lineárisan toljon végig, mintha eggyel nagyobb motor lenne.
(volt turbós benzines, utáltam vele járni eléggé. 1.8t automata. városban használhatatlan. vagy méltatlanul forgatni kell, vagy nagypapi stílus, de legalább 12-t bevert mindig. országúton viszont király, 90nél lerúgod, visszadobja kettõbe és kikapja az autót alólad.
a bmwvel 1500-nél, 2000nél elváltogatva kényelmesen lehet krúzolni a forgalom ritmusát tartva ugyanilyen fogyasztással...)

egyébként szörnyû dolog az erõs autó :) az ember megszokja és még erõsebb kell. a használós autó kb 180 ló (150+chip)és azért néha hiányolom belõle az erõt.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Lassan készül futómû a BMW alá, aztán még a végén igazat adok Theznek, hogy gyenge :D (3500ccm sor6 benzin, 218ló/350Nm, kb 1300kilóhoz)
kéne rá lehet egy kompresszor. értelme nincs, de meg lenne oldva a tapadási problémám (mármint hogy kettesben se bírjon megtapadni szárazon)
kell valami erõs kuplung is, a jelenlegi a végét járja. nem is értem miért...

Volt annak a háromfeles mocinak turbós verziója, az E23 elsõ szériás hetesnek a 745i név alatt futó típusában az volt ;) bár az is csak 250 ló volt.
kb. 15 éve egy haveromnak bontottunk el egy ilyen turbósat, a bézs motorosbõr belseje, és az extrák miatt (innen tudom)
Szerintem ez egyszerûbb, mint egy utólagos kompresszor beépítése(minden gyári) .
Haverom épít egy 560as kupé mercit kb 2éve, arra került kompresszor, és látom hogy micsoda hatalmas meló azt tökéletesen megoldani, hogy mindennek szépen meglegyen a helye, és ne nézzen ki kókányolt vacaknak -pedig neki a pénz nem igazán számít-... nem egyszerû menet, bár ha kész, akkor valahol 450-500ló körül teljesít majd :)
Ha az idézett fevetésed csak költõi volt, akkor bocs az okoskodásért :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

akkor kinalj neki egy huszast, ha el akarja adni alapon.
mindenaron senki sem akarja eladni.

volt aki kiröhögött 2éve amikor beajánlottam 7-et egy 9-es autóra és rámtette a telefont.aztán majd egy év múlva hívott hogy még mindíg nem vitték el,kell-e 600-ért.nem kellett és újra felrakta 500-ért.
persze olyan is van hogy azonnal elviszik alku nélkül.

van fenn egy autó amit eladtam talán 2003-ban.2007körül aki megvette felrakta ha jól emlékszem 850-ért.még most is hirdeti,460az ára.....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor kinalj neki egy huszast, ha el akarja adni alapon.
mindenaron senki sem akarja eladni.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

aze az kemeny alku majd 20%

kérdés hogy el-e akarja adni vagy árulgatni szeretné.ha nemet mond,veszek mást

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
aze az kemeny alku majd 20%

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

ha odaig fajul keresek arcot ahova erdemes elvinni megnezetni.

kérdés hogy az eladó hajlandó-e.persze ha nem akkor eldõlt gyorsan.szeretnék beajánlani 5kilót neki...:x
ha rábólintana akkor értemennék most

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
1,8 aut nem tudom mennyire lehet szethajtva, de szerintem nem.
haver most csinalt kis motor generalt az o 1,8-as impijen 100 alatt jott ki igaz kis akcioval.
csak ette az olajat meg hengerfej felujitas. csapagyakat szerintem nem cserelte csak a gyuruket.

nyilvan bele lehetne tolni milliot a motorba de akkor harmonizalna a benne levo ulessel ugyanis az a gyari tuning sti verzio ulese.
de 1,8 aut-nak nem kell kovacsolt dugo.

amugy motor es valto nagy valoszinuseggel csere szabatos a tobbivel azaz pl a manual fedobhato ra.
motor meg orok.
enyem 2 szivo de keves gondom volt eddig motorral:
1. legtomegmero
2. ette az olajat amiert lekaptam hengerfejet, de valoszinu az olajlehuzo gyuru a hibas amit egy autopalyazos szakaszon sikerult kiutnom.

mindenkepp meg kell nezni kiprobalni eszi-e olaj
probautbol hajtasra vatasra lesz info.
olaj eves ill menetdinamika a motorra ad infot.

utana kerdeztem hatha tud vki vmit.
ha odaig fajul keresek arcot ahova erdemes elvinni megnezetni.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

faszak, megbizhatoak.
lerohadni meg nem rohadt le.

szokott elofordulni kulonbseg de konkretan nem tudok ra valaszt adni.
amugy tobbnyire apro lampa kialakitasbeli vagy olyan, hogy mas a komputer
aminek problemakent valo feljovetelehez nem tudom mit kene csinalni.

hogy kohog
YouTube - ‪BRAND NEW 2009 PRODRIVE WRC IMPREZA‬‏

motor-váltó ami érdekes lehet számomra,csak a népítéletbõl ismerem a típust de 800ezres motorfelújítós sztori is van benne

az 1.8gl az nem így fog köhögni :D
viszont pont megõrülnék ha ezt kéne hallgatnom órákig benne :x

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
faszak, megbizhatoak.
lerohadni meg nem rohadt le.

szokott elofordulni kulonbseg de konkretan nem tudok ra valaszt adni.
amugy tobbnyire apro lampa kialakitasbeli vagy olyan, hogy mas a komputer
aminek problemakent valo feljovetelehez nem tudom mit kene csinalni.

hogy kohog

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

1,8 is megeszik szerintem 9-10 korul
de automatara rakerdezek hatha van vkinek

hirtelen kerestem egy ilyet
Übersicht: Subaru - Alle Modelle - Spritmonitor.de

a városi 10 nem nehéz lábbal az simán jó.mennyire megbízhatóak?Illetve amerikai-európai piac között volt különbség?konkrétan kb ez
Eladó használt SUBARU IMPREZA 1.8 4WD GL Automata

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
1,8 is megeszik szerintem 9-10 korul
de automatara rakerdezek hatha van vkinek

hirtelen kerestem egy ilyet
http://www.spritmoni...g=2&powerunit=2

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
rbalint, te mióta is vezetsz?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
lor,neked valami Subarud van,nem?Egy Impreza gl1.8 aut awd az kb mit fogyaszt városilag?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nem találtam megfelelõ topicot, de még ez áll a legközelebb:

van itt a tagság között olyan akinek van a családban lakókocsi, vagy netán lakóbusz?

Elõny/hátrány agyalást végzek éppen, egyenlõre a lakókocsi/autó páros áll nyerésre.
11:38:11 IM 2012

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
DéBé: felni fasza, csak kellene valami kupak rája! nigger nagyon :) csak jó hangosan kell nyomatni a mizumizut és te leszel a környéken a király a 13-16 éves tinipicsák szemében. :P (ugyanitt pedobear matrica eladó )

Volvo téma: S90-bõl (nem elírás) kellene valami brutális félpatkány rácsingverdát kreálni.

Lassan készül futómû a BMW alá, aztán még a végén igazat adok Theznek, hogy gyenge :D (3500ccm sor6 benzin, 218ló/350Nm, kb 1300kilóhoz)
kéne rá lehet egy kompresszor. értelme nincs, de meg lenne oldva a tapadási problémám (mármint hogy kettesben se bírjon megtapadni szárazon)
kell valami erõs kuplung is, a jelenlegi a végét járja. nem is értem miért...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

hehe, pajti egyezik az ízlésünk, ha egyszer rámszakad sok pénz építek pályaautót nem is akármilyet, pont ilyet:
Group A Volvo Specs
:)

vettem két új lengéscsillapítót elõre az astrába, fasza gázos sasch jövõ héten bepakoljuk és remélhetõleg megszûnik a hintaparipa feeling :)

van egy eladó 940es TD Szarvas tér fölött 3 kilót kér érte a srác, faszányos állapotú, én kavirnyásztam egyet vele,adja elég jól
ezüstszürke sedan /sajna/

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
orvos szolgálatban matrica, még az elõzõ tulajé :D a nemtom mi meg a Mul-T-Lock sebváltózáré, az sem az én mûvem, de azt jó ha látják :D
a monstert meg valami buzernya leakarta kaparni, pótolni kell :/
Már csak ültetni kéne egy kicsit...