Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

értem.:)

amiben ma ültem, azt 270ezerért szeretné eladni a tulajdonosa. és tényleg igen szép a belseje is, és kívül is. és még csendes is, nem füstöl és hasonlók.
ha kocsi kellene, akkor szerintem ilyen kellene. mire odajutok, hogy lehetõségem legyen kocsit venni, szerintem ezek még mindig tartani fogják magukat, legalábbis remélem.

de kicsit veszélyes ez a kocsi téma nekem, mert egy idegen amint megszimatolja hogy semmit nem értek hozzá, ott b_sz át, ahol csak tud... legalábbis vadidegentõl nem mernék semmit venni (persze akadhatnak kivételek).

Ha még itt tartasz hanyagold. egy valamire jó egy olyan idõs annyiba kerülõ (nyugati/keleti) autó; hogy 2 év alatt megismerd a 90%át az alkatrészeinek.

Öhm, 10év környékén jó állapotú vectra kb fehér holló. Ismereteim szerint csak az omegák alázzák (olaszokat nem számítva). Sajnos sok olyan dolog is elõjön ami más autónál nem (opel...), és már elõzõ szériánál i ugyanígy jöttek sorba (2 ex A, jelenleg még B V. tulaj szerint is).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
autópályán 140-el, tempomattal, 6-ikban, pillanatnyi átlag kompjúter szerint:

altea xl 1.4 tsi - 7.4 L
scenic 1.6 - 11 L

wtf??

ugyanazon a szakaszon, nem volt szélárnyék.
most azt játszom majd,h átlagot számolok az autópályaszakaszra.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

vagy lehet csak mozog az akksid és bakkan :)) nem kell mindig legnagyobb dologra gondolni :D Látatlanba nehéz lenne megmondani h mi mozoghat ott. : )

geco meg mindig nincs rogzitve az akksim
pedig mar par hete nyuzom gepet.

meg jo hogy szoltal
hazaertem megcsinalom

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

de kicsit veszélyes ez a kocsi téma nekem, mert egy idegen amint megszimatolja hogy semmit nem értek hozzá, ott b_sz át, ahol csak tud... legalábbis vadidegentõl nem mernék semmit venni (persze akadhatnak kivételek).

kivétel sosenicsen :D Mindig vigyél valaki profi szerelõt, és ne zsigulibuherátort. Inkább fizess neki valamit egy délutáni kocsinézõ túráért, mint átvágjanak a sokszorosáért. áért :D
Hétvégén vótam ótókázni 0-90-ig gyorsultam üresben nagymutteréktól lefelé.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
nekem mikor utoljára volt ilyen, h kopogott vmi fõleg fékezéskor és gázadáskor (meg úgy folyamatosan), le volt lazulva a kerékcsavar :P

90' évekbeli kocsihoz nyugodt szívvel ajánlom az a vectrát. igazi elnyûhetetlen gépezet, csak 3-5 évente vmit mindig lakatolni kell vmit rajta. és most már nehéz kifogni belõle nem lerúgott példányokat, de akad. apámé elvileg eladó lesz pár hónap múlva. 2.0i 5 ajtós.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

2 dolgot tehetsz: veszel 100.000-ért, vagy olcsóbban egy romhalmazt, és ráköltessz (rá kell, a biztonságos közlekedésért,megbízhatóságért) 2-3-400.000-et, vagy veszel 400.000-500.000-ért egy viszonylag jó, 90es évek közepén gyártott autót, F astra, említett passat, golfok, vw system felicia, stb stb, amire alig kell költeni, csak a megvételkor egyben fizeted ki azt, amit az elsõ lehetõségbeli roncskupacnál fél - 1 év alatt költessz rá.

Sokan belefutottunk már az elsõ hibába, csak akkor nyerõ, ha magadnak szerelsz, és értessz hozzá - ha szervízbe viszed, talicskával told a pénzt :)

Szóval ha teheted, egy megbízhatóbb, modernebb autóval kezdj.

értem.:)

amiben ma ültem, azt 270ezerért szeretné eladni a tulajdonosa. és tényleg igen szép a belseje is, és kívül is. és még csendes is, nem füstöl és hasonlók.
ha kocsi kellene, akkor szerintem ilyen kellene. mire odajutok, hogy lehetõségem legyen kocsit venni, szerintem ezek még mindig tartani fogják magukat, legalábbis remélem.

Izomtéridõninja-geológus!

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
vagy lehet csak mozog az akksid és bakkan :)) nem kell mindig legnagyobb dologra gondolni :D Látatlanba nehéz lenne megmondani h mi mozoghat ott. : )
"Minden hülyeség" by Tomidny

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Hirtelen gyorsítás? Motor/váltótartó bak is lehet, futómûnél ezer dolog, de inkább rugózó/csillapító elem a gyanús. De lehet akár laza kipufogó felfüggesztõ is pl.

Magoo, nem rossz; bár a max félmillásak közül a Gunsch féle megoldás tetszik, olcsó és korhû. De fõleg olcsó :D
Remélem azért jövõre belevághatunk, annyi mindent összeszedtem már hozzá, már csak kess és idõ kéne... Meg persze annak a 2-3 havernak az idejébõl is egy adag akikkel fényezés, szerelés, elemek készítése menne.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Ha hirtelen fékezésre hatalmasat koppan elöl valami, akkor a lehet, hogy a futómû rossz(az úgyis cserélve lesz tavasszal), vagy más merre kell keresgélni?
Úgy vettem észre, hogy ha rendesen lassítok(vagyis hosszan fékezek) akkor nem hallom, legalábbis csak a hirtelen,erõs,rövid fékezésnél vettem észre.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
2 dolgot tehetsz: veszel 100.000-ért, vagy olcsóbban egy romhalmazt, és ráköltessz (rá kell, a biztonságos közlekedésért,megbízhatóságért) 2-3-400.000-et, vagy veszel 400.000-500.000-ért egy viszonylag jó, 90es évek közepén gyártott autót, F astra, említett passat, golfok, vw system felicia, stb stb, amire alig kell költeni, csak a megvételkor egyben fizeted ki azt, amit az elsõ lehetõségbeli roncskupacnál fél - 1 év alatt költessz rá.

Sokan belefutottunk már az elsõ hibába, csak akkor nyerõ, ha magadnak szerelsz, és értessz hozzá - ha szervízbe viszed, talicskával told a pénzt :)

Szóval ha teheted, egy megbízhatóbb, modernebb autóval kezdj.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

A nagyszobába kell, cementet hordani? Vagy inkább nyaranta megkerülni a Balatont egy kis kiruccanás gyanánt? Erõsen típus, állapot és árfüggõ a dolog. A VW és ©koda jellegû autókba nehéz belebukni, de nincs nagy típusválaszték. Itt majd néz szét, ötleteket gyûjteni jó lesz: OLDTIMER EXPO 2010

Biztos kell az a veteránkorú autó? A skodánál szinte 100% a teljes lakatolás, a németnél csak igen valószínû. (egyiknél sem volt még korrózióvédelem)

Szóval ha veteránkorú autót autózni akarod venni, akkor most rögtön felejtsd el.

Ha veteránkorút azért akarod venni, hogy otthon építs magadnak egy OT rendszámos gépet, és van fölös majd 1 milliód erre a célra, vagy csak egy foltozott gurulós szakadékot akarsz fele ennyibõl, akkor nosza! De csak, és kizárólag másodlagos autónak.

Belefutottam, pedig csak youngtimer korban volt, jövõre lenne oldtimer, ha meglenne még.

értem. akkor felejtõs, lkegaláábis napi használatra.
bár kicit sejtettem, h nem annyire jó ez a ötlet, de inkáb kérdezek, mert nemigazán értek hozzá.
köszi szépen a válaszokat.

ma ültem '91-es passatban, és nagyon tetszik. fõleg, h ez megkímélt, szép volt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Én szimplán csak felhajítottam mindig a platóra :-)
Vagy hosszában, direkt bringás tartóval a tetõre. Pickup kéne :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

nem fér el :) (mondjuk az amúgyis az én mániám)

nem biztos az :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Biztos kell az a veteránkorú autó? A skodánál szinte 100% a teljes lakatolás, a németnél csak igen valószínû. (egyiknél sem volt még korrózióvédelem)

Szóval ha veteránkorú autót autózni akarod venni, akkor most rögtön felejtsd el.

Ha veteránkorút azért akarod venni, hogy otthon építs magadnak egy OT rendszámos gépet, és van fölös majd 1 milliód erre a célra, vagy csak egy foltozott gurulós szakadékot akarsz fele ennyibõl, akkor nosza! De csak, és kizárólag másodlagos autónak.

Belefutottam, pedig csak youngtimer korban volt, jövõre lenne oldtimer, ha meglenne még.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
egy kis kozmetikán ez a rapid is átesett :)

Feltöltött kép

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
5-500, céltól függ. Én rapidot akartam asszonynak egy kis kozmetikával (régi audi maszkkal,új lökös+kötény) meg festés, ülés és motorcsere (favorit motor 1-1be belemegy), 500-550 igényesen, hivatalosan megcsinálva, persze alkarészekre lehetõ legolcsóbb (használt) források, ill nem szétrohadt donorból kiindulva (gyk anyaggal számolva csak).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

veterán korú kocsit mennyire lehet érdemes venni?
Vw, Skoda, estébé.

A nagyszobába kell, cementet hordani? Vagy inkább nyaranta megkerülni a Balatont egy kis kiruccanás gyanánt? Erõsen típus, állapot és árfüggõ a dolog. A VW és ©koda jellegû autókba nehéz belebukni, de nincs nagy típusválaszték. Itt majd néz szét, ötleteket gyûjteni jó lesz: http://www.oldtimer-...rovatok/otexpo/

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Jaja, minden autó dácsia, és nubira!

Amelyik nem, az nem is létezik :)

Bár a navarra orra szebb, de így is bõven beleesik a kéne kategóriába :)

Ja, és elfér keresztben a bicaj kerék kivétel nélkül! :)

nem fér el :) (mondjuk az amúgyis az én mániám)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
veterán korú kocsit mennyire lehet érdemes venni?
Vw, Skoda, estébé.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
bitzos elfer?
ez azert csak nem egy nubira

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...