Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
koszi koszi

bar most meg par honapig remelem kibirjak a gumik, lassan cserelni kell oket az tuti. meg fektarcsakat is, sajna a belso oldaluk igen hullamos. lehet igy nem engedik at a muszakin, pedig rendesen fog a fek, nem pumpal, semmi. nagy szerviz megvolt, ekszij, vizpumpa, kartertomites, fotengelyszimering plusz olaj, szurok. igy most teljesen patent az auto :)

meg talaltam egy elso ajtot is, azt probalom kideriteni hogy leszedni a serultet es felrakni egy ugyanolyan szinu bontottat olcsobb, vagy elvinni kasztnishoz es kijavitja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
kumho ecsta hm kh 31
hankook optimo k415

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
melyik kumho es hankook modell?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ha az 5. tele volt akkor lehet többször nem kéne fölrakni ;)

áprilisi autobildben is van nyárigumiteszt, érdemes megnézni ha aktuális.

dunlop, conti, kumho, hankook, pirelli az elsõ 5 egyébként.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Goodyear-ból most volt az 5. tele a téliguminak -ebbõl 4 télen rengeteg mentek vele szüleim, én most nem tudtam annyit-, volt már benne jópár szög is, és mégis mintha új lenne..centrírozni gond nélkül, szépen fut, a gumis szerint még ennyit simán kibír. (bár azért a nyári a pugon -debica furio- borzasztóan harapja az aszfaltot, jobb vezetni.:)) Pirelli P6 hibátlan gumi, másik pugon van olyan és borzasztó jó (tartósságot még nem tudjuk, 25e van eddig benne és mintha új lenne.)

viszont lehagytam egy lényeges dolgot: nagyapámnak lesz. városba. régebbi corolla, havi szûk 1 tank. hosszabb távon sajnos már nem bírja a vezetést, szóval ilyenek hogy autópálya meg sietés nem játszanak. cserébe legyen tartós és ne túl drága.

ami viszont kell, az az erõs oldalfal - a háza elõtt ilyen merdekebbfajta rézsútos "járdaszegély" van, ami 1-2 év alatt szétcseszte a mostani gumi (semperit comfortlife) oldalfalát, fel van hólyagosodva. ("oldalfalas"-nak csúfolta a gumis)

amit néztem most az új ADAC-teszt alapján, az az uniroyal rainexpert - nem drága, és a németeknél különösen ajánlott lett most...lehet nekik hinni?:D

más: Pug-hoz ilyen kulcsházat hol kapok olcsón? el lett hagyva az a kis sz@r gomb középen, külön nem lehet kapni...

http://www.hevederza.../peugeot119.jpg

írtam ennek az üzletnek, azt mondja 7500 forint egy sz@ros mûanyag házért...ennyiért aranyból csináltatok egyet...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Ez is szubjektív, mert szerintem a Kleber az ritka szar egy valami.

szerintem is. tapadásával én sem voltam +elégedve, de legalább nem szakadt ki állandóan az oldalfala :-P

egy kollégám vett kléber krisalp téligumit, 2 hét után lecserélte annyira gáz volt.

Totalcar - Magazin - Hogyan sz

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kb egyszer volt egy voros haju csajom, nem fozott jol tipusu dumakat hallotunk.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

kérdés1: 165/70R14 gumiból milyet érdemes venni? (régi corollára)...automax-nál nézegettem Pirelli P4-et meg Dunlopot/Contit/Goodyeart most akcióban 11-12 körül, ezek közül igazából ami szimpatikus? (Barum/Semperit 10-ért van, akkor már inkább a felsoroltak, nem?)

kérdés2: ki tud jó ablaktörlõt/ablaktörlõ gumit gyártani? szétment teljesen a pug-on.

A felsorolt márkák közül vélhetõen a legjobb gumit a Conti gyártja (ezt a tapasztalat mondatja velem). Minden bizonnyal ezzel lenne a legnagyobb a kanyarsebesség, jól mûködne vízen stb. sokkal jobban irányátható vele a kocsi, mint más márkákkal. A gond csak az, hogy a Conti igen drága a konkurenciához képest és kb. úgy kopik mint a radír. maximum 35-40 e km és kuka.

Dunlop, melybõl szintén "elfogyasztottam" 3 garnitúrát, különbözõ kocsikon. Röviden: ha lehet ne vedd meg. Úgy tûnik mintha nagyon tartós lenne, 30-40 e km után szinte nem látszik rajta a kopás, ellenben rideg lesz, ráz, nem lehet normálisan kicentírozni és rontja a vezethetõséget.

Good Year. Lutri. Vannak nagyon jó szériáik és vannak nagyon gyengék. Ennyi pénzért nem biztos, hogy megéri.

Pirelli. Igaz, hogy P6-ot használtam de az egy jó gumi volt, már majdnem Conti de nem kopik úgy!

Semperit - inkább ne

Barum - a legracionálisabb választás a felsoroltaknál biztosan olcsóbb, elég tartós, teszteken jól szerepel, biztos fejlesztési háttér. Ha átlag felhasználásra kell, átlag teljesítményhez akkor Mo-ra bõven elég.

Egyet mindenképp nézz meg, hogy mikor gyártották a gumit, mert sokszor a túltárolt vagy rosszul tárolt gumikat szórják ki akciósan. És mindenképp ott vedd meg ahol fel is tudják majd szerelni, mert ha gond lenne vele akkor ezen szoktak utána szórakozni, hogy az eladó a szerelõ mûhelyre keni a szerelõ mûhely meg az eladóra.

A sorrendem: Barum - Pirelli - Continental lenne, emelkedõ ár szerint :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
A második garnitúra c-s Kléber-t nyúzom a Partneren, nagyon bevált. Gyárilag Conti volt rajta, nagyon gyorsan elkoptak.
De ez is szubjektív. :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ez is szubjektív, mert szerintem a Kleber az ritka szar egy valami.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
bridgestone nagyon fasza, de húzós újonnan. használt meg sosem kéne.

barumból mi egyszer vettünk 4-et, aztán még 4-et egyesével...azt mondta a gumis, h nagyon vékony az oldalfaluk. a télit meg még sosem kellett kidobni (kléber, hankook). de a barum tapadásától sem voltam elájulva.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
Trifoúr! vannak sok jóféle nyári gumik használtan, budapest és vidéke, 60e-ig bezárólag, per garnitúra. amit én vennék a helyedben, az ez: Bridgestone TURANZA ER-300 16" 215 /55 ny
nekem nem volt gondom eddig a használt gumikkal, ha sikerül jó állapotút találni, nincs vele semmi gond.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

szerintem meg rohadtul nem mindegy milyet veszel. én a dunlopot venném. barumot biztos nem, nekünk állandóan defektünk volt vele...

amúgy meg:

Adac ny

7 évig használtam Barum Brillantis-t nyáron és 6 éve használok Polaris2-t télen, soha semmi bajom nem volt velük, defekt meg egy sem.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Totalcar - Magazin - Gyors Chevy Cruze az Irmschert

"(...)Az eredmény 186 lóerõ és 466 Nm csúcsnyomaték, ami brutális aszfaltszaggatót ugyan nem csinál a Cruze-ból,..."

Azért a 466nm nem kevés egy ekkora autóhoz, szerintem bõven szaggatja az aszfaltot. Elcsúfoskodnék vele:)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Lor: Felni van. Mondjuk gumi is van rajta, de eléggé leharcolt állapotban. Gondoltam lecserélem majd télire, merthát biztonság, meg ilyenek.
Egy készlet kerék nyárra alufelnin, meg egy télre acélon.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hat akkor nincs mese
kell venni pl egy szett nokian hk2 szettet olyan 130-as szeleseggel szogelve termeszetesen telen ennel nincs jobb
aztan kell venni egy szett michelin n21 slicket /szemely szerint a tyuklab mintaval mert annak jo hangja van/ miutan bemelegszik nagyon fasza.
atlag tuning verdak fekei konnyen elmelegedhetnek tole, de a teljesitmenynek ara van.
esos idore lehet egy ilyet beszerezni megvagva vagy esetleg a hideget idot jobban kedvelo verzio inkabb bejohet

ha mar mindig jobbat keresunk

trifo: azert kerdeztem hatha van kornyeken hasznalt jo allapotu teli
furatkort is adj pliz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en meg tegnap vezettem egy Fiat Doblot. hinnye. hat az egy hatar fos.

mentsegere legyen mondva hogy 4ev alatt beleszaladt 200e merfold, de szerintem ez uj koraban se volt sokkal jobb. csak akkor meg nem voltak leesve/letorve random darabok belole.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
egyet értek.

egyébként is elég szarul szoktak szerepelni a tesztekben...

ma jöttem haza pestrõl a mondeoval, és a pályán egyszer csak az összes ikon világított a mûszerfalon, majd minden elektromos dolog elment, mutatók 0-ra álltak, index se volt. motor viszont nem állt meg. aztán visszajött minden, mutatók össze-vissza ugráltak egy pár mp-ig, de végül minden +javult, csak mindent lenullázott az összes km-t kivéve. ilyet se láttam még :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Négyévszakos gumikról mi a véleményetek? Kb 15000km-t futunk évente várhatóan a batárral. 215/55 R16 méretben egy téli és egy nyári garnitúra beszerzése kissé húzós tétel lenne, ha nem mondjuk Wanli terméket akarok. És nem. Ilyesmi pl (Pirelli P6 four seasons)?

Ja, és persze XL kell, mert nehéz is a batár...

--Trifo

szerintem "ami mindenre jó az igazán semmire sem", meg ha külön garniturád van akkor hosszab a futásteljesítmény
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akar valaki autoszallito trelert? kicsit hasznalt, de en elfogadnam

Formula One Motorsport Trailer - (1 OF 2) NO RESERVE on eBay (end time 16-Apr-10 10:48:14 BST)

van ketto is elado

RAUH-Welt
B E G R I F F