Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's Klub

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3152 hozzászólás a témában

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
már elõrébb írta valaki hogy 2 fajta létezik: egy acor a mi nem jó, és egy shimano ami szintén nem nézett ki valami bizalomgerjesztõen, és még nem is ipari csapágyas! egyszóval maradok egy sima spd pedálnál!
mit érdemes venni? A shimano 520, vagy 540?

B.B.B

B.B.B

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Láttam egyszer egy képet amin olyan pedál volt ami spd + körülötte alu keret , ez valami öszvér megoldás volt gyárilag , nemtom milyen fajta volt + hogy hol láttam , ugyhogy bocsi :)
:peace2: Kiss Me Now , Kill Me Latter:peace:

B.B.B

B.B.B

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Technikásabb részeken sokkal biztosabban állsz a gépen , kilépni + úgyis oldalra szokás , nagy perecnél meg kiszakad a fenébe :) , felfelé az igazi , lefele csak óvatosan megyek ill. platformal is csak ligthosan mentem le , nagyon jó , hogy teljesen ki tudod használni a lábad minden izmát !

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

Kösz! meggyõztetek és igaza volt lord leslienek, tényleg vannak ilyen kis szerkezetek, de azok csak inkább mutatóba vannak! tényleg kösz mindenkinek

Nekem az 520-ashoz gyárilag adtak rápattintható kis akármit, ami elvileg használható taposóként, valójában viszont elég keskeny, és a tömege miatt mindig lefelé konyul, induláskor mindig forgatni kell a pedált hogy felfelé legyen, Mondjuk én nem használtam taposóként, csak a fényvisszaverõje miatt volt fent egy darabig. Az viszont elképzelhetõ, hogy kapható hozzá szélesebb. Technikailag nem lenne nagy dolog olyan kiegészítõt kitalálni, ami két részbõl áll és rápattintható mindkét oldalról, az már tényleg taposópedál lenne, de ilyesmi létezésérõl nem tudok...

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
Kösz! meggyõztetek és igaza volt lord leslienek, tényleg vannak ilyen kis szerkezetek, de azok csak inkább mutatóba vannak! tényleg kösz mindenkinek

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

Sztem veszélyes, vagy csak azért modom mert még nem próbáltam??

Mert nem próbáltad. Elsõ 1-2 héten azért eseget vele az ember, de ezek nem veszélyesek, mert kicsi sebességnél történnek (hja, senki se próbálgassa az spd-jét egy szakadék szélén :D) Aztán kialakul a kicsatoló reflexmozdulat. Viszont baromi jó jön hogy húzni is lehet a pedált.

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég
Jelentem, Kelly's Magnus tiszta mint a patyolat ;)

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Sztem veszélyes, vagy csak azért modom mert még nem próbáltam??

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Nekem már lassan négy éve van. amikor a nyáron tönkrement a pedálom, egy darabig simát kellett használnom. borzasztó volt, majdnem elestem az elsõ pár méteren, mert automaikusan húzni is akartam hátul, és folyton lecsúszott a lábam stb :)
terepen meg egyenesen féltem lefelé jönni; spd-vel sokkal nagyobb biztonságban éreztem magamat, sokkal inkább úgy érzi az ember hogy uralja a gépet, "össze van nõve vele".

hm..én meg idén tértem vissza a taposóra (terepen)..monduk én lejtmenetben mindig kicsatolva mentem spd-vel is, mert pont becsatolva nem éreztem magsm biztonságban..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Ha egyszer ráérzel az spd izére ... Én kb 2 hónapja használom és egy teljesen más világ :D .

Nekem már lassan négy éve van. amikor a nyáron tönkrement a pedálom, egy darabig simát kellett használnom. borzasztó volt, majdnem elestem az elsõ pár méteren, mert automaikusan húzni is akartam hátul, és folyton lecsúszott a lábam stb :)
terepen meg egyenesen féltem lefelé jönni; spd-vel sokkal nagyobb biztonságban éreztem magamat, sokkal inkább úgy érzi az ember hogy uralja a gépet, "össze van nõve vele".

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a cipõ miatt ne vegyél feles SPD-t
lehet kapni ilyen kis "müanyaglapot" amit bekattinthatsz a pedálod egyik oldalába (féloldal helyett)
bár ezek mindegyike csak öszvér megoldás.
ha egyszer kiprobálod, megszokod az spd-t, akkor nem akarsz nélküle tekerni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

háát fontos szempont a súly is! azért akartam fél spd-s pedált, mert akkor igazából bármiylen cipõben el tudok menni bringázni, és csak a túrákhoz használtam volna az spd cipõt!
De úgy látom hogy itt le akarsz beszélni róla!
Sosem volt még spd pedál alattam, nem tudom milyen, és most komolyan fontolóra vettem hogy simát veszek!

hát ha fontos a súly akkor sztem ne vegyél fél spd-t. tömeg szempontjából a habverõ a nyerõ, de az ugye költséges... néha nekem is utcai cipõben kell mennem,akkor simán kicserélem a pedált (az én cipõm nem ilyen túra spd).

B.B.B

B.B.B

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Ha egyszer ráérzel az spd izére ... Én kb 2 hónapja használom és egy teljesen más világ :D .

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás

ha jól emlékszem akkor azt írtad hogy 10e körül akarsz pedált venni, na ahhoz jön hozzá a +5e ;)
ha a súly is fontos, akkro a fél spd nem a legjobb, mert azok elég nehezek asszem, ilyen 500+ gr.
Mindenképpen fél spd-t akarsz? hogyhogy gyorsabban kopik a cipõd? :)

háát fontos szempont a súly is! azért akartam fél spd-s pedált, mert akkor igazából bármiylen cipõben el tudok menni bringázni, és csak a túrákhoz használtam volna az spd cipõt!
De úgy látom hogy itt le akarsz beszélni róla!
Sosem volt még spd pedál alattam, nem tudom milyen, és most komolyan fontolóra vettem hogy simát veszek!

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
B.B.B: én mondtam h kocka vagyok! :)

A kellysklub.uw.hu regisztrálva van! :) Most elkezdem az oldalt csinálni!!

B.B.B

B.B.B

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
A néhány grammon kivül ? :)

B.B.B

B.B.B

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Mi a különbség az M520 - M540 között ?

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
Ha minden jól megy akkor talán! de ahhoz még el kell beszélgetni a sulink rendszergazdájával a php rejtelmeirõl! mert a saját kút fejembõl nem fogom elõhúzni!! de azért köszönöm, egy biztos tagom már van!!

B.B.B

B.B.B

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Látom gyorsak vagytok , mint a villám :) , Én csak most ültem le a gép elé és máris nézhetem a király képeket ! Mindenki sajnálhatja aki kimaradt ! Mikor lessz a következõ tour ? Nem is volt olyan vészesen retek a gép , sokkal rosszabra számitottam :scared: :D

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

GEnezis: mihez jön még hozzá az a plusz 5000 Ft? mert a jelenlegi pedál amit vennék az 12000 lenne, és ez fél spd, vagyis félig platform, félig spd! ilyet szeretnék, mert sokat használom a biciklimet rövidebb távokra, és nem szeretném hogy a cipõm olyan gyorsan elkopjon:D! Az a helyzet, hogy a súly is fontos lenne, mert akárhogy is, de a magnusnak kellene tartani azt a 13 kg-ját!! És ha még megy rá sárvédõ, km óra, kulacstartó, meg még egy ilyen pedál, akkor az legalább 14,5 kg lesz, minimum!!
Szóval milyen súlyút érdemes venni ilyen spd pedálból?

néztem egy shimano pedált ilyen fél spd set, de az nem teteszett annyira, és drága is volt!

ha jól emlékszem akkor azt írtad hogy 10e körül akarsz pedált venni, na ahhoz jön hozzá a +5e ;)
ha a súly is fontos, akkro a fél spd nem a legjobb, mert azok elég nehezek asszem, ilyen 500+ gr.
Mindenképpen fél spd-t akarsz? hogyhogy gyorsabban kopik a cipõd? :)