Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kelly's Klub

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3152 replies to this topic

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Akkor jó, hogy említettem Tinnek, hogy írtam neked, mert ezek szerint nem láttad.. Hú, még a végén nem mentünk volna többet együtt biciklizni.. Pedig számítok rá(d), ha az itthoni dolgok és a lábam is engedi..

Edit: melyik irányba van az a forraltboros? Budapest, vagy Leányfalu?

Én közben láttam, hogy írtad, hogy mivan. :) De ha ebbõl mégis konfliktus lett volna ;), akkor azért szóltam volna Tiggernek, hogy te nem úgy gondoltad. :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

legközelebb viszem a vákumtermoszt. :) A múltkor arra gondoltam, hogy az csak plusz súly, de így utólag visszagondolva rá, megérte volna. :) Lehet, hogy azért nem ízlett a forralbor, mert azelõtt csak fõztem, inni nem ittam, ez volt az elsõ. :) Én azt hittem a forralt borok édesek, de ez inkább savanyú volt.

hát elvileg szoktak belerakni cukrot ha jól tudom....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

ha ott a gombától továbbmentek egy 50 métert, van egy parkoló oda befordul áthajt, és a dunaparttal párhuzamos utzán kb 200 méterre(még mindig a gombától távolódó irányban) lesz egy kis tér. ott kint van egy faszi, kis sátor és csak forralt cefrét árul. állítólag az jó...én nem tok nyalatkozni a témában mert még a szagát is utálom a cefréknek....ezt csak ha legközelebb esetleg arra jártok

legközelebb viszem a vákumtermoszt. :) A múltkor arra gondoltam, hogy az csak plusz súly, de így utólag visszagondolva rá, megérte volna. :) Lehet, hogy azért nem ízlett a forralbor, mert azelõtt csak fõztem, inni nem ittam, ez volt az elsõ. :) Én azt hittem a forralt borok édesek, de ez inkább savanyú volt.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

ja az más....

Akkor jó, hogy említettem Tinnek, hogy írtam neked, mert ezek szerint nem láttad.. :) Hú, még a végén nem mentünk volna többet együtt biciklizni.. :) Pedig számítok rá(d), ha az itthoni dolgok és a lábam is engedi..

Edit: melyik irányba van az a forraltboros? Budapest, vagy Leányfalu?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Azt nem próbáltuk, mert ugye elõtte nyomtuk be a lángost. :) De kellett valami meleg itóka is. A Zéfal kulacsom pont akkor gondolta úgy, hogy mégsem lesz többé hõtartó, és jegesteám volt csak. :( Kell másikat vennem, már bánom, hogy a kettõbõl az egyiket elajándékoztam annakidején.

ha ott a gombától továbbmentek egy 50 métert, van egy parkoló oda befordul áthajt, és a dunaparttal párhuzamos utzán kb 200 méterre(még mindig a gombától távolódó irányban) lesz egy kis tér. ott kint van egy faszi, kis sátor és csak forralt cefrét árul. állítólag az jó...én nem tok nyalatkozni a témában mert még a szagát is utálom a cefréknek....ezt csak ha legközelebb esetleg arra jártok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

ja az más....
régen jó melegszendvicsük volt, de má vagy 5 éve nem tápoltam ott....

Azt nem próbáltuk, mert ugye elõtte nyomtuk be a lángost. :) De kellett valami meleg itóka is. A Zéfal kulacsom pont akkor gondolta úgy, hogy mégsem lesz többé hõtartó, és jegesteám volt csak. :( Kell másikat vennem, már bánom, hogy a kettõbõl az egyiket elajándékoztam annakidején.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Szerintem nem a lángososra értette az üvegtigrist, hanem a forraltborosra,. Valami gomba nevû hely, a parton. Rettenetes forraltboruk van. :)

Most én voltam a lassú. :)

ja az más....
régen jó melegszendvicsük volt, de má vagy 5 éve nem tápoltam ott....

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 posts

Gondoltam h tudod, de pedálvásárlás elõtt álló kolléga talán nem tudja, ezért említettem ;).

de ismerem ezt a kis "fortélyt", igazából tudom mi hogy van, de majd meg kell tapasztalnom mindent, ahhoz hogy igazán véleményt tudjak nyílvánítani!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

raykoon: sokan csináltunk már ilyet... nekem is van h 2 perc múlva jut eszembe vmi amit lehagytam, de már vmiért nem lehet módosítani...

Azért is írtam, hogy nem bántásbõl írom, mert sokan nem veszik észre, hogy van ilyan lehetõség. És ez fenn is áll 15 percen keresztül. (Ha jól emlékszek.) 2-3 percen belül meg biztos megy (itt ez volt a helyzet), és eléggé olyan érzésem volt, mint amikor chat-eltem egy mondat enter, egy mondat..
Szóval mondom, nem bántás... Nem vagyok én moderátor.. :D

Edit: És hogy jó példát mutassak ezt utána vettem észre.. :)

Szerintem nem a lángososra értette az üvegtigrist, hanem a forraltborosra,. Valami gomba nevû hely, a parton. Rettenetes forraltboruk van.

Ahogy mondod, írtam is nem rég, talán olvasta Tigger.. :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

nono, azért annak a lángososnak a tulaja szegrõl végrõl haverom, úgyhogy csak óvatosan a minõsítéssel.....:)

Szerintem nem a lángososra értette az üvegtigrist, hanem a forraltborosra,. Valami gomba nevû hely, a parton. Rettenetes forraltboruk van. :)

Most én voltam a lassú. :)

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

de luppán 4 tó van.....
avus én is tudom hogy imbusz....de tesztben olvastam anno hogy az 540-es sokkal határozottabban tart mint a többi.....nyilván a teszterk is tudják a rugóerõ állítás titkát :)

Gondoltam h tudod, de pedálvásárlás elõtt álló kolléga talán nem tudja, ezért említettem ;).

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

A kanyar azért nem jött össze mert avus ismerte azt a szakaszt, mert már jött az elllenkezõ irányból. Sõt mutatott ott egy bányatavat ami teljesen be volt fagyva, én azt hittem h csak a lupa, meg az omszki van arra...

Nah, így már vágom hogy miért emlegetted az Omszkit, amikor megemlítettem hogy kanyarodjunk a bányatavak felé.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
de luppán 4 tó van.....
avus én is tudom hogy imbusz....de tesztben olvastam anno hogy az 540-es sokkal határozottabban tart mint a többi.....nyilván a teszterk is tudják a rugóerõ állítás titkát :)

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
raykoon: sokan csináltunk már ilyet... nekem is van h 2 perc múlva jut eszembe vmi amit lehagytam, de már vmiért nem lehet módosítani...

A kanyar azért nem jött össze mert avus ismerte azt a szakaszt, mert már jött az elllenkezõ irányból. Sõt mutatott ott egy bányatavat ami teljesen be volt fagyva, én azt hittem h csak a lupa, meg az omszki van arra...

...holnapra kész a weblap alapja.

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

520 is jó, az 540-re azt mondják erõsebben tart...

Végülis ez egy imbuszkulccsal állítható (az erõsség).

Amúgy nekem is 520, 540 biztos jobb, de a következõ pedálom habverõ lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
520 is jó, az 540-re azt mondják erõsebben tart...

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

már elõrébb írta valaki hogy 2 fajta létezik: egy acor a mi nem jó, és egy shimano ami szintén nem nézett ki valami bizalomgerjesztõen, és még nem is ipari csapágyas! egyszóval maradok egy sima spd pedálnál!
mit érdemes venni? A shimano 520, vagy 540?

Én már mondtam, de azért elmondom még1x :) 540!!! nagyon jó pedál, és 12900-ért fõleg! nekem elõtte volt olcsó shimanóm, meg wellgom is (ez utóbbi hû de ócska volt..) szóval azok után.. ég és föld! eddig csak jót hallottam róla (mielõtt megvettem, kicsit körbenéztem külföldi fórumokon is, ott is csak dícsérték) .

GeNeZiS

GeNeZiS

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

hm..én meg idén tértem vissza a taposóra (terepen)..monduk én lejtmenetben mindig kicsatolva mentem spd-vel is, mert pont becsatolva nem éreztem magsm biztonságban..

nekem a sima pedálról folyton lecsúszott a lábam, és néha amiatt nagyon közel voltam egy-egy bukáshoz... a spd-vel ilyen nincs, és pl. sokkal könnyebb ugratni, ami néha jól jöhet.
mondjuk nagyon rázós részen néha én is kicsatolom:)
fölfelé akkor sz@r, amikor gyök kettõvel kapaszkodsz, és mondjuk bazinagy szikladarabok is vannak, amikor bármelyik pillanatban megállhatsz, de folyton taposnod kell, akkor alig van idõd kilépni

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

nono, azért annak a lángososnak a tulaja szegrõl végrõl haverom, úgyhogy csak óvatosan a minõsítéssel.....

Nem félreérteni.. :) Nem a lángosost, hanem a forraltborost "minõsítettem". És persze azt sem a minõsége vagy kedvessége miatt.. Mert ugy a mellette lévõ hely minõségileg sokkal jobbnak tûnik, de elég udvariasan kijelentették, hogy nem akarnak kiszolgálni.. :-/
Szóval a lángosost nem bántom, jó hely, finomat süt, gyorsan és nem spórolja le az anyagot.. :)

B.B.B: mielõtt félreérted, nem bántásból írom. Ha egy hozzászólásodhoz idõben nagyon közel írsz egy következõt, akkor van egy módosít gomb, ami pont erre való.. Ettõl kicsit összeszedettebb marad a topik..
Egyébként üdv a csapatban!

rainman: a fene, akkor kell valami az új avatókanyar helyett? :D

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

már elõrébb írta valaki hogy 2 fajta létezik: egy acor a mi nem jó, és egy shimano ami szintén nem nézett ki valami bizalomgerjesztõen, és még nem is ipari csapágyas! egyszóval maradok egy sima spd pedálnál!
mit érdemes venni? A shimano 520, vagy 540?

Az 540 a pénztárcádat terheli meg jobban, az 520 meg a bringádat. Konkrétan 520: 380g, 11200 HUF, 540: 352g, 17300 HUF (ezek Velotrade katalógusárak). Most akcióznak mindent mindenhol, az 520-ast 7900-ért, az 540-est 12900-ért mérik. A katalógusban azt írják az 520-asnál hogy gondozást nem igényel, az 540-esnél ilyen nincs kiírva, ergó nemtom.