Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's Klub

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3152 hozzászólás a témában

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

Na ezt örömmel hallom h lehet h te is jössz! azt viszont nem h nagy hegymászás lesz a beteg lábammal, na megyek is tekerni síkon h gyógyuljon (kutyaharapást...). Amúgy most kezdõdik a 2. angolom ma, de vhogy ilyen szép idõben nem esne jól a suliban ülni és nézni a napsütést :)

Rainman! Te is angolulul tanulsz??????? Nekem ma lesz életem 3. órája, jah itt kezd beborulni az ég.Tehát nekem nem annyira rossz.. :) A bukós gyereküléses témához nem tudok nagyon mit írni, mert nincs gyerekem, tehát nem kell neki se bringát se bukót venni.. MAjd 10-15 év múlva, kérek véleményeket Tõletek, ill a tapasztalataitokra is kiványcs leszek. :)

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

Na ezt örömmel hallom h lehet h te is jössz! azt viszont nem h nagy hegymászás lesz a beteg lábammal, na megyek is tekerni síkon h gyógyuljon (kutyaharapást...). Amúgy most kezdõdik a 2. angolom ma, de vhogy ilyen szép idõben nem esne jól a suliban ülni és nézni a napsütést :)

Beteg? Esetleg sérült nem? Mi baja van?

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Nem is állítom, hogy az olcsóbb nem lehet jó, azért is írtam, hogy " Ettõl még lehet olcsón jó bukót venni, de azért érdemes körülnézni". Ami bennem felmerült, hogy ha egy adott helyen nagyon lehúznak egy adott olcsó terméket, akkor csak a pénz miatt szabad-e azt választani, kockáztatva egy gyerek életét. Lehet, hogy szerencsétek volt. Lehet, hogy az olcsóbb olyan, hogy 100-ból 30 jó csak igazán és a drágábból 99. Nem történik annyi "gyerekes" baleset, hogy ez kiderüljön. De nagyon nem szeretném, ha nálam derülne ki.. Az autó és a jó bicikli is luxus-cikk, a kiegészítõk viszont kötelezõ kellékek.
(Mielõtt valaki kioktatásnak veszi a szavaimat. Ezek azok a gondolatok, amik bennem megszülettek a témával kapcsolatosan akkor, amikor ebbe a helyzetbe kerültem. Nem az észt szerettem volna osztani.)

Én nem vagyok ennyire meggyõzõdve arról, hogy az olcsóbb (nem a kínai piaci árú, hanem ami olcsóbb) az ilyen mértékben rosszabb. Abban igazad van, hogy tényleg körül kell nézni, de én a bolti eladók véleményében ilyen téren nem mindig hiszek. Sosem tudhatom, hogy nem jutalékot kapnak-e, és nem azért mondta, hogy a drágább jobb, mert érdeke fûzõdik hozzá.
Az olcsóbbnak nem feltétlenül a minõsége rosszabb, inkább kényelmetlenebb, nem nyújt annyi pluszt. De a funkcióját ellátja. Mind a kettõ, a gyerekülés is, meg a bukó is. A következõ gyerekülés olyan volt, amin volt napellenzõ, meg hintáztatni lehetett, fixen is megállt, a babakocsira is rá lehetett illeszteni. Háromszor annyiba került, mint az elsõ.
Gondolom a bukónál is így van.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Az olcsó gyerekülés kérdéssel meg tényleg vitatkoznék, mert nekünk a régi olcsó kocsinkhoz annakidéjén csak olcsó gyerekülés fért a költségvetésbe. Nagyon rondán összetörött a kocsi egy fagyos téli nap és a villamossín kombinációjának köszönhetõen, de egyikünknek sem lett semmi nagyobb baja.

Nem is állítom, hogy az olcsóbb nem lehet jó, azért is írtam, hogy " Ettõl még lehet olcsón jó bukót venni, de azért érdemes körülnézni". Ami bennem felmerült, hogy ha egy adott helyen nagyon lehúznak egy adott olcsó terméket, akkor csak a pénz miatt szabad-e azt választani, kockáztatva egy gyerek életét. Lehet, hogy szerencsétek volt. Lehet, hogy az olcsóbb olyan, hogy 100-ból 30 jó csak igazán és a drágábból 99. Nem történik annyi "gyerekes" baleset, hogy ez kiderüljön. De nagyon nem szeretném, ha nálam derülne ki.. Az autó és a jó bicikli is luxus-cikk, a kiegészítõk viszont kötelezõ kellékek.
(Mielõtt valaki kioktatásnak veszi a szavaimat. Ezek azok a gondolatok, amik bennem megszülettek a témával kapcsolatosan akkor, amikor ebbe a helyzetbe kerültem. Nem az észt szerettem volna osztani.)

Amúgy most ezdõdik a 2. angolom ma, de vhogy ilyen szép idõben nem esne jól a suliban ülni és nézni a napsütést

Fújj, lógós.. :D

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég

zsmtb

zsmtb

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
a bukóról csak ennyit: egy alap bukó pár ezer forint nagyjából egy kisebb hétvégi buli ára..ha jól emlékszem én a kelly's-es bukómat 5 e pénzért vettem.

ennyit mindenképpen megér a dolog. fõleg ha pl jössz le egy sáros erdei úton és taknyolsz egy nagyot. nekem akkor sokat ért hogy rajtam volt.

csobánkai emelkedõ nem vészes? az a hegy igen jó kis emelkedõ (és persze lejtõ is)

én még gondolkodom (kérdés családi program hogyan alakul)

üdv

Zs

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Jó lesz így a túra ahogy az aláírásomban van, meg a weben? Nekem csak a résztvevõk kurta névsora nem tetszik, de bízom bennetek h megtoldjátok a sajátotokkal! :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Tin: nem vita, eszmecsere.. :)

Igen, ez jobb szó rá. :)
A legjobb gyerekülés sem ér semmit, ha nincs belekötve a gyerek, és sajnos rengetegszer látok ilyet, de csak a fogamat csikorgatom, pedig legszívesebben odamennék, és jól pofoncsapnám a gyerek anyját, vagy apját, mert megérdemli. (persze Anyu, Apu sincs bekötve, nincs mit csodálkozni, ha a gyerek sem hagyja bekötni magát) Nálunk ez nem volt gond, mindhárom mindig be van kötve.
Az olcsó gyerekülés kérdéssel meg tényleg vitatkoznék, mert nekünk a régi olcsó kocsinkhoz annakidéjén csak olcsó gyerekülés fért a költségvetésbe. Nagyon rondán összetörött a kocsi egy fagyos téli nap és a villamossín kombinációjának köszönhetõen, de egyikünknek sem lett semmi nagyobb baja. Lett rajtunk pár kék-zöld folt az övtõl, de ha belegondolok lehetett volna luk a fejemen is, a gyerek meg elszállhatott volna a szélvédõn keresztül.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Tin: nem vita, eszmecsere.. :)
Ha jól tudom van olyan, ami lehalkítja, kijelzi, ha a zsebedben van és bluetooth-os.. :) De a lényeg persze nem ezen van. Az olcsóbb is véd, de ha már úgyis ilyeneket nézek, akkor egy másik példa. Bébihordó autóba. Lehet venni olcsóbbakat, amik egy komolyabb balesetnél lehet, hogy szart sem érnek. Ránézésre pont olyan, mint a drága, jó minõségû. Még a boltban is úgy mondják, hogy "áá, az ugyanaz, mint a másik, csak nem olyan nagy a neve". Egy másik helyen pedig inkább lebeszélnek róla a, mert sok volt a probléma velük a balesetekben.. Mennyit ér egy kisbaba? Mennyit ér a saját gyerekem, ha már 16-18? Mennyit érek saját magamnak és a "halálom felelõsségének" 30 évesen?

Ha nincs baleset, akkor minden jó. Ha baj van, akkor meg lehet, hogy késõn derül ki, hogy mit bír..

Ettõl még lehet olcsón jó bukót venni, de azért érdemes körülnézni. Jja, és a CE nem egy életbiztosítás, csak egy szabványügyi jelölés. Van, hogy a magyar szabvány sokkal erõsebb, mint a CE, TÜV..

De szerintem mindenki érti a lényeget. Vegyen mindenki bukót és lámpát, mert az életét mentheti meg!

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Tin: igaz, de fals a példa. A kihangosító és a headset pontosan ugyanolyan hasznos. Sõt, a headsetnek meg van az az elõnye, hogy más nem hallja, nem kell szétfúrni az egész autót és sokkal olcsóbban és azonnal meg van.
Maradjunk annyiban, hogy a téligumik között pl óriási különbség van. A gumis mesélte, hogy egy vagány gyerek bement hozzá, hogy 180-nál ráz a kormány, és nézze meg a gumit, mert biztos nem jó centírozták. Azt mondta, hogy a srác nem normális, a gumik sebességindexe alapján 140-nél többel nem is mehetne vele. Azóta ezt is komolyan veszem..
Lényeges, hogy mit mire akar az ember használni. Ha csak valami egyszerûbbre van pénz, akkor figyelembe kell venni, hogy annak mik a határai. Ennyi.

Minden hasonlat sántít. Kerülgetni kell a drótot, a rádiót nem halkítja le, nem biztos, hogy látod ki a hívó, ha a telefon a zsebedben van, rosszabb a hangminõség, ráadásul az egyensúlyérzékedet is zavarja, mert csak fél füledben van benne) De a lényeg, hogy igazad van. Már azt sem tudom mirõl kezdtünk vitázni. :D
Ja, a bukóról. Szerintem az olcsóbb bukók is megvédik a fejét, max mint ahogy itt már korábban kitárgyaltuk jobban beleizzad, kicsit nehezebb, vagy nem olyan egyszerû a fejre beállítani. A fontos, hogy a CE jelölés benne legyen.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ne is mondd! A szigeten vagy máshol mindig összefutok agarakkal és tisztelettudóan 10km/h-val elgurulok mellettük egy darabon. Majd elmesélem a sztorit ha még nem olvastad vna...

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

Hát a 60 km nem egy táv, uh felõlem lehet ha a többiek is megszavazzák! Az emelkedõkön max tolom ha nem múlik el a fájdalmam, de ahogy magama ismerem.... :)

Majd hozunk néhány kutyát (lehet hozni se kell, lesz helyben), majd azok tesznek róla hogy senki se tolja, hanem tekerje azt a bringát :D.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Hát a 60 km nem egy táv, uh felõlem lehet ha a többiek is megszavazzák! Az emelkedõkön max tolom ha nem múlik el a fájdalmam, de ahogy magama ismerem.... :)

Drága Edit!
Raycoon: abszolút igaz, és a technika is mûködik, fõleg ha biztonságról van szó! És bármilyen bringával lehet balesetet szenvedni uh. ár és minden más nem számít csak az h megadjuk az esélyt a túlélésre ill. sérülésmentességre!

Gyerek bringát nem adnék el bukó felmutatása vagy kötelezõ vétele nélkül!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Állj! Nem kell senkinek sem szégyelnie magát, hogy nincs bukója! Elég, ha megérted, hogy ebbe igen könnyen bele lehet halni és nem kell hozzá ügyetlennek lenni! Ha ezt megérti valaki, akkor rohan és vesz egyet viszonylag rövid idõn belül. Mert itt nem a pénz a lényeg.
Ha valakinek nincs saját keresete, akkor kérjen kölcsön a szülõktõl, testvértõl és törlessze ahogy tudja, vagy kérje elõre egy adott alkalomra, akár úgy, hogy beáldozza a szülinapi ajándékát és ezzel megelõlegezi a következõ születésnapot úgy, hogy életben marad addig!!! Hmm, hogy ez vészmadárkodásnak tûnik? Akkor gondoljon bele mindenki, hogy a baleseteknél ennyi emberben merülhet fel, hogy "ez velem nem történhet meg"..

Tin: igaz, de fals a példa. A kihangosító és a headset pontosan ugyanolyan hasznos. Sõt, a headsetnek meg van az az elõnye, hogy más nem hallja, nem kell szétfúrni az egész autót és sokkal olcsóbban és azonnal meg van.
Maradjunk annyiban, hogy a téligumik között pl óriási különbség van. A gumis mesélte, hogy egy vagány gyerek bement hozzá, hogy 180-nál ráz a kormány, és nézze meg a gumit, mert biztos nem jó centírozták. Azt mondta, hogy a srác nem normális, a gumik sebességindexe alapján 140-nél többel nem is mehetne vele. Azóta ezt is komolyan veszem..
Lényeges, hogy mit mire akar az ember használni. Ha csak valami egyszerûbbre van pénz, akkor figyelembe kell venni, hogy annak mik a határai. Ennyi.

Nem b@szogatás, jó tanács!

Jja, és az nem érv, hogy már kértem 150-ért biciklit. Meg kell mondani a szülõnek-testvérnek, hogy a fórumostársak ráébresztettek arra, hogy ez így azért veszélyes és valahogy meg kellene oldani.. Ha elmondjátok, akkor biztos kerestek majd egy kompromisszumos megoldást. De az ne valami papírcsákó legyen és ne is az, hogy "fiam, tekerj lassabban"..

Tudom, még fiatalok vagytok néhányan, de egy biciklihez felelõség is tartozik. Én ezért nem vettem magamnak drágábbat, mert tudtam, hogy kell még lámpa, bukó és néhány apróság, ami pont eléri az adott keretet.

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 hozzászólás
Ezért kell már az ifjuságot is hozzá szoktatni a viseléséhez:
http://img.tar.hu/kb.../19900293.jpg#3

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég

Nos vasárnap 10:00kor hova indulunk a hõsökrõl??
Résztvevõk eddig: kmax, rainman

...teljesen bezsongtam ettõl a jó idõtõl!

Hát jó lenne ha ilyen maradna hétvégéig. Mondjuk azt sem bánom ha hûl, csak száraz legyen. Útvonaljavaslatom: Bp - Solymár - Pilisvörösvár - Csobánka - Pomáz - Budakalász - Bp. Kb 60 km, egyedül Pilisvörösvár és Csobánka között vannak nehezebb (10-12%-os) emelkedõk, de az emelkedés nem vészes, kb 260m. És az emelkedõ után jön a lejtõ :). Hmm?

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
Én nagyon jól tudom, hogy ez az én biztonságomat szokgálja, és valóban fura egy kicsit! így elsõre!

Mondjuk, a nyáron, volt rajtam egy, amikor a Boden-see-t kerültük meg, és enm volt vele problémám, jó volt!

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 hozzászólás
"kboy, az a sikárosi elágazásnál lévõ tájékoztató tábla aminek a bringák támasztva vannak ?"

Igen ahol van egy vadászház asszem :balon:

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Nos vasárnap 10:00kor hova indulunk a hõsökrõl??
Résztvevõk eddig: kmax, rainman

...teljesen bezsongtam ettõl a jó idõtõl!

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

nekem nincs és igén bringáztam elég sokat, de kezdem szégyelleni magam miatta!

Ha már kezded szégyelni magad miatta, az már jó jel. :) Hamarosan lesz bukód.
Én eleinte azért nem vettem, mert azt hittem a komolyabb bringások kiröhögnek majd benne, túl komolykodónak fogok látszani, vagy ilyesmi. Pedig ez hülyeség. Aztán elolvastam errõl néhány oldalt (azt is, ami ide be lett linkelve), hozzáraktam amit magamtól gondoltam a témával kapcsolatban, és megvettem a bukót. Elsõ pár alkalommal hülyén éreztem magam benne, most meg ha rajtam van észre sem veszem, ha nincs, akkor meg fura hiányérzetem van.