Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

• Please log in to reply
1773 replies to this topic

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Ja, és még annyi, hogy valószínû nem lesz neves rajtszám a chip miatt. :'(

De szerintem nem ez a lényeg. :)

Május 9-én ne a neves rajtszámtól álljon a dákótok, hanem a chipes idõméréstõl! ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
;D MAGYAR MOUNTAIN BIKE VERSENYEN ELÕSZÖR! ;D

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Kösz a kimeritõ választ! :D
a passzív rendszer leginkább a bolti lopásgátlókra emlékeztet... ;D

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

pompás. én biztos megyek.

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Brick Tesó!

Ha érdekel, akkor tessék:

Mint már említettem, alapvetõen 2 féle chipes (RFID)idõmérési rendszer van. Az egyik jobb, pontosabb és drágább, a másik meg létezik. A tutibbat aktív rendszernek hívják, ezt használja a Pentek Timing. Az occsóbb cucc a passzív rendszer, ezt hozzánk legközelebb a szlovén Timing Ljubljana mûködteti. Egy-egy nagyobb bp-i futóversenyen szoktak feltûnni.

[glow=red,2,300]Passzív cucc:[/glow]
Itt maga a chip egy filléres téma, általában a rajtszám hátuljára integrálják, verseny után eldobható. Hátránya, hogy önálló energiaforrással nem rendelkezik, hanem amikor elhalad a vevõnél (ellenõrzõ kapu) akkor a vevõ ezt érzékeli, mágneses mezõt gerjeszt és a chip így tud egy pillanatnyi jelet adni. Sajna meglehetõsen kicsi a hatótávolsága ezért közel kell elhaladni a vevõhöz.
- pontatlan (kicsi hatótávolság)
- a vevõnek kell adatokat tárolni, mivel a chip erre nem képes
- a vevõk lekérdezése után van csak eredmény
- rádiókapcsolat kell a központ és a vevõ között
+ occsó

[glow=red,2,300]Aktív cucc:[/glow]
Ebben az esetben a chip egy nagyobb bumszli mert magában foglalja az energiaforrást. Általában az elsõ kerék gyorszárához kell rögzíteni. Amikor elhaladsz a kapunál, akkor a chip ad egy jelet, amire a kapu tud reagálni, ezáltal a chiped információkat tárol el.
+ beérkezésnél a chipbõl azonnal ki lehet venni az eredményt
+ pontos, gyors (nagy hatótávolság)
+ a kapunál egyszerre akármennyi versenyzõ elhaladhat
+ a chip képes adatokat tárolni (részeredmények)
- drága
- kaució a chip visszaadásáig

Mi a Penteket választottuk!
A verseny teljes idõmérésének lebonyolításáért tokkal vonóval 1.500.000 Magyar Forintot fizetünk.
De nem szeretnénk sírni, csináljuk és remélem, hogy aki ezen a versenyen elindul, az csak pozitív élményekkel tér haza. ;)

Ja és a pálya talaja elég vegyes:

Talán a gumiválasztásnál legnehezebb dolga a hosszútávon indulóknak lesz: múrva, mély erdei talaj, aszfalt
A közép és a rövid táv elsõsorban erõsen döngölt múrván ill. kisebb szakaszokon aszfalton halad

Viszont minden távon vannak rendkívül technikás és élvezetes szakaszok (kinek a pap kinek a ministráns) szerintem teccceni fog.

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 posts
Én nem értem hogy minek a nickneves rajtszám...
poén az egész... semmi értelme nincs.. legalábbis számomra :D

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
És akkor most lesz nickneves rajtszám? ???

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
milyen lesz a pálya??? milyen arrafele a talaj... szoval még nem jártam arra, meséljetek!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Hi Lui!

Király a neved: Maya Gold, Lui Silver (Silver Lui)

[glow=lightblue,2,300]Egyébként igen, valóban mi szervezzük 2004-ben a cross country ob-t.
Remélem sikerül egy olyan színvonalú versenyt összehoznunk, melytõl hazai versenytársaim már kénytelenek voltak elszokni. [/glow] :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

De errõl majd egy késõbbi, másik topicban..........

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
engem nagyon érdekel a dolog, fõleg a "halálbiztos" része ;)

hocsa

hocsa

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Jajjj a májam!

Köszi skacok, most már rajtunk a sor.

Egyébként örülök, hogy már itthon is mozgolódnak chip ügyben, de én úgy gondolom, hogy most így elõször csináljuk egy évtizedes tapasztalattal bíró céggel.

A másik az, hogy ez a chip történet elég bonyolult dolog. Leegyszerûsítve van egy egyszerûbb és van egy bonyolultabb rendszer. Az elõbbi kb. 15 milla az utóbbi kb. 5. Nem tudom, hogy Lódarázs pajtiék melyikbe nyúltak, de van egy selytésem. A drágábbik rendszer természetesen pontosabb, sõt halálbiztos a másiknak hibaszázaléka van.

És hogy honnan tudom mindezt?
Hát az utóbbi hónapokban elég mélyre ástam magam a témában. De nem fárasztalak Titeket, viszont ha érdekel a téma részleteiben akkor szívesen legépelem.

silver lui

silver lui

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Hocsa

Nem indulsz???? ??? Azt hittem tökösebb vagy! :P Na jó csak vicceltem. ;D El bírom képzelni, mennyi melóval jár egy ilyen maraton megszervezése. Jó, hogy korán kezdtétek a szervezést, meg az is jó, hogy új színt visztek a már megszokott maratonok rendszerébe.
Úgy hallottam, hogy az XC Ob is elõször nem HHH + Bp. lesz, hanem Sopronban. (Vagy ez titok?) Jó csapat lehet a Hevy Tools-nál Sopronban, hogy így zizegtek!

Rakenroll 8) mindent bele skacok!

silver lui

silver lui

silver lui

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Hocsa

Nem indulsz???? ??? Azt hittem ennél tökösebb vagy! :P Na jó, csak vicceltem. ;D El bírom képzelni, mennyi melóval jár egy ilyen maraton megszervezése.
Jó, hogy korán kezdtétek a szervezést, meg az is jó, hogy új színt visztek a már megszokott maratonok rendszerébe.
Úgy hallottam, hogy az XC Ob is elõször nem HHH + Bp. lesz, hanem Sopronban. (Vagy ez titok?) Jó csapat lehet a Heavy Tools-nál, Sopronban, hogy így zizegtek!

Rakendroll 8) mindent bele skacok!

silver lui

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Azért ez nem olyan egyszerû rendszer, és elég sokan, elég hosszú ideje dolgoznak rajta, persze valószínûleg a Pentek jobban ért hozzá. Csak felvetettem, mint lehetõséget.

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 posts
Pbali!!
Most õszintén... nehogy már egy ilyen komoly kis versenyre egy ilyen Gyilkos Lódarazsak Se-s rendszert akarj integrálni....
ez kicsit durva...
én inkább bízok a Pentek Timing-ban, van egy kis tapasztalatuk....
nem fikázni akarom a Lódarazsakat.. de azért mégis..
egy ilyen fullos jó versenyen profi munkát várnak el a versenyzõk...
tudod milyen zavaró amikor egy kis hiba miatt mondjuk elsõ vagyok és 2.-nak hirdetnek? meg ilyenek.. szóval ez gáz.. ez nem hiányzik...

Ha ez a maraton nagyon jó lesz, és minimális rendezõi hiba lesz benne? akkor meglesz a híre az egész országban...
Ha az élversenyzõknek is be fog jönni, akkor nagy jövõre van egy soproni maraton sorozatnak...
majd ez is olyan lesz mint a Barátök Közt :D

JA... és én leszek az elsõ :P

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Nem tudom, hogy esett-e már szó róla, de nem lesz véletlenül nickneves rajtszám, mint a mátramarcin?

Amúgy ha jól tudom, akkor a Gyilkos Lódarazsak SE néhány tagja már tavaly óta készíti a chiprendszert. Lehet, hogy érdemes lenne velük is konzultálnotok, hátha jobban kijöttök anyagilag, és így legalább itthon marad a pénz. Ha esetleg érdekel, akkor tudok elérhetõségeket mondani.

Frissítõpont helyett pedig adjatok (ajándékba) mindenkinek egy camelbaket, meg néhány csokit, és nincs több gond vele. ;D

ÉLJENEK A VIZESPÓLÓS CSAJOK!!!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Még egy kicsit a frissítõállomásokról:
Nem tudom, hogyan lesz megoldható, de sztem a legjobb az lenne, ha ilyen boxutca jellege lenne a dolognak, és aki nem akar tankolni, az simán tovarobog. Szalaggal könnyen leválasztható. Persze kérdés, mennyi hely lesz rá.
A másik, hogy ne egy nagy, hanem több kisebb asztal legyen, így talán kisebb lesz a tolongás.

A csajok jöhetnek, de csak vizes pólóban! ;D

hocsa

hocsa

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Lui drága!

hogy a fenébe indulnék? ??? ??? ???

szervezünk ezrrel, és ez sztem a verseny napján se lesz másképp! :-\ :'(
De meglátjuk TE hogyan muzsikálsz ;D

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
és meg is tarthatjuk a chipet ha nem kérjük vissza a kaukciót????

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Lui
-figyusz-

Én is voltam már pár versenyen a sógoréknál, és valóban úgy zajlik az idõmérés, ahogy írod.

Hétfõn tárgyalunk a Pentek Timing vezetõivel, szerintem a hét elején már konkrét dolgokról tudok beszámolni.

Ami már biztos, hogy a chipekért mindenképpen kell bérleti díjat fizetni. Ennek összege külföldön 5 Euro (kb. 1300 HUF). Ezt az összeget megosszuk, az egyik részét a rendezõség másikat a versenyzõ fizeti. [glow=red,2,300]Ne kérdezzétek, hogy mennyi az egyik és a másik, ezt szintén a hétfõi megbeszélés után tudom megmondani[/glow]

A másik dolog a kaució. Ez azt jelenti, hogy a versenyzõknek egy bizonyos összeget kell letenni a chip átvételekor (10-50 Euro kb. 2600-13000 HUF), amit a verseny végeztével a chip sértetlen átadásakor maradéktalanul visszakap. :o

Lehet, hogy egy kicsit bonyolultnak tûnik, de a Pentek egy profikból álló csapat, külföldön már többször bebizonyították, hogy ez milyen elképzelhetetlenül gördülékenyen tud menni. :D

[glow=lime green,2,300]Ja, és cserébe halálpontos menetidõt és eredményt kaptok.[/glow]

silver lui

silver lui

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Hocsa
-figyusz-

A frissítõkrõl és a nõkrõl szerintem eleget írtatok. Bár az utóbbiról :P nyithatunk egy új ;D fórumot. mondjuk a "Tapasztalt tarisznya rák, banános muffinnal" címmel.
Lehet, hogy megártott a sok mákosbeigli, de engem még mindíg a chip-es idõmérés izgat a legjobban, -na jó a banános muffin után-

Voltam idén pár osztrák verseny, ahol így mérték az idõt. Király volt. Lehetett tudni a beérkezést követõen fél óra múlva a pontos versenyidõt és a helyezést. A sógoréknál viszont kellett fizetni 5-10 euro bérleti díjat + 20-50 euro kaukciót a chipre, amit a verseny után, ha leadtuk a chip-et, vissza kaptunk.
Itt hogy lesz?

silver lui ( csak a nevem + a nemleges hajam ezüst, különben az aranyra hajtok )

Hocsa! Indulsz a soproni maratonon?