Ha nyilatkoznának a többiek is akkor lehet hogy lenne... részemrõl ok!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron
Started by
vendég_Berger_*
, 2003. December 11. 21:53
Posted 2004. February 12. - 18:26

Posted 2004. February 12. - 18:23

Tegnap elküldtem a nevezést mailben, ma pedig feladtam a a pénzt is. Remélem minél hamarabb megérkezik!
Most nem lesz Bmft-s közös szállás?
Most nem lesz Bmft-s közös szállás?
Posted 2004. February 12. - 17:04

szvsz yo a flash is meg yo a többi is.
Egy két tt-nek van még jó neve szerintem. Csak nem mindig jön rá az ember, hogy melyik településrõl van szó.
Bergernek abban igaza van, hogy egy nagyobb lélegzetvételû viadalnak legyen v.mi hatásos neve.
Pl. egy falusi emberkeének nem jutna eszébe semmi a Caprine maratonról.
Pedig gondolom ez is lehetne hevi túlsz marci is...
Egy két tt-nek van még jó neve szerintem. Csak nem mindig jön rá az ember, hogy melyik településrõl van szó.
Bergernek abban igaza van, hogy egy nagyobb lélegzetvételû viadalnak legyen v.mi hatásos neve.
Pl. egy falusi emberkeének nem jutna eszébe semmi a Caprine maratonról.
Pedig gondolom ez is lehetne hevi túlsz marci is...
Posted 2004. February 12. - 15:57

Phil:
igazad van, de nem kell 2x beírni ;D ;D ;D
jó tudom hogy véletlenül volt, de akkor is...
vagy én vagyok defektes? ;D ;D
igazad van, de nem kell 2x beírni ;D ;D ;D
jó tudom hogy véletlenül volt, de akkor is...
vagy én vagyok defektes? ;D ;D
Posted 2004. February 12. - 13:27

Nekem tettszenek (Bükk, Mátra, Duna, Tisza, Buda, Szilvásvárad), vagy én vagyok defektes?nem szeretnék senkit megbántani, de gondoljátok át milyen fantáziadús neveik vannak hazai maratonjainknak
Végülis a tájegységekhez, városokhoz kapcsolt nevek eleget mondanak, nem?
Tömör, lényegretörõ (mint pl:Salzkammergut).
Posted 2004. February 12. - 13:26

Nekem tettszenek (Bükk, Mátra, Duna, Tisza, Buda, Szilvásvárad), vagy én vagyok defektes?nem szeretnék senkit megbántani, de gondoljátok át milyen fantáziadús neveik vannak hazai maratonjainknak
Végülis a tájegységekhez, városokhoz kapcsolt nevek eleget mondanak, nem?
(pl:Salzkammergut)
vendég_Berger_*
Posted 2004. February 12. - 09:29

Csak azt akarom mondani, hogy itthon mi is halálra röhögjük magunkat, ha egy ilyet látunk:
Horák Otevøená MTB sajtka
(ez nem kamu!)
Szóval az osztrákok is hasonlót éreznek, ha vmi magyar dumát hallanak. Mi meg vagyunk annyira inteligensek, hogy beszélünk idegen nyelveket.
Horák Otevøená MTB sajtka
(ez nem kamu!)
Szóval az osztrákok is hasonlót éreznek, ha vmi magyar dumát hallanak. Mi meg vagyunk annyira inteligensek, hogy beszélünk idegen nyelveket.
Posted 2004. February 12. - 08:57

Végül is az igaz, hogy ha külföldön híre magy a maratonnak (amit nagyon remélek) akkor ez egy nagyon hangzatos név!

vendég_Berger_*
Posted 2004. February 11. - 21:24

PR: ha Ádám a keresztneved akkor igen (próbáltam a személyiségi jogaidat védeni :-))
Eric: igen
Luki:
Sokat gondolkodtunk a maraton nevén. Szóba kerültek olyan lehetõségek mint: Sopron-, Határtalan-, stb. Maraton. Amikor osztrák partnereinket megkerestük a versennyel kapcsolatban nem igazán tudtak mit kezdeni ezekkel a nevekkel. Tudom, hogy magyarok vagyunk és más külföldi országok sem nagyon foglalkoznak velünk (bár pl. a német nyelvterületen kb. 80 millió ember él) de szerettünk volna egy olyan nevet adni születendõ gyermekünknek, amire estleg külföldön is felkapják a fejüket, nem utolsósorban itthon sem hangzik rosszul. (nem szeretnék senkit megbántani, de gondoljátok át milyen fantáziadús neveik vannak hazai maratonjainknak).
Tekintettel arra, hogy meglehetõsen jól ismerem az angol nyelvet, szerettem volna egy olyan hangzatos, frappáns nevet találni ami röviden és tömören kifejezi a verseny lényegét. (az angol nyelv erre tökéletesen alkalmas). A Flash Across egy cikázó mozgással terepen való átkelést jelent.
Elég ennyi magyarázat?
Eric: igen
Luki:
Sokat gondolkodtunk a maraton nevén. Szóba kerültek olyan lehetõségek mint: Sopron-, Határtalan-, stb. Maraton. Amikor osztrák partnereinket megkerestük a versennyel kapcsolatban nem igazán tudtak mit kezdeni ezekkel a nevekkel. Tudom, hogy magyarok vagyunk és más külföldi országok sem nagyon foglalkoznak velünk (bár pl. a német nyelvterületen kb. 80 millió ember él) de szerettünk volna egy olyan nevet adni születendõ gyermekünknek, amire estleg külföldön is felkapják a fejüket, nem utolsósorban itthon sem hangzik rosszul. (nem szeretnék senkit megbántani, de gondoljátok át milyen fantáziadús neveik vannak hazai maratonjainknak).
Tekintettel arra, hogy meglehetõsen jól ismerem az angol nyelvet, szerettem volna egy olyan hangzatos, frappáns nevet találni ami röviden és tömören kifejezi a verseny lényegét. (az angol nyelv erre tökéletesen alkalmas). A Flash Across egy cikázó mozgással terepen való átkelést jelent.
Elég ennyi magyarázat?
Posted 2004. February 11. - 19:56

Posted 2004. February 11. - 17:12

Flash: villanás (vaku, villám, stb.)
Across: vmin keresztül, át
Vagyis, ahogy azt már vki korábban kifejtette: megállás nélkül fogunk átsuhanni a határon oda és vissza is! A határõrök csak a menetszelünket fogják érezni!
Nem biztos, h. ez a hivatalos verzió, ez csak az én véleményem.
Across: vmin keresztül, át
Vagyis, ahogy azt már vki korábban kifejtette: megállás nélkül fogunk átsuhanni a határon oda és vissza is! A határõrök csak a menetszelünket fogják érezni!
Nem biztos, h. ez a hivatalos verzió, ez csak az én véleményem.
Posted 2004. February 11. - 16:13

Posted 2004. February 11. - 15:29

Flash: amikor valaki be van készülve és bahaluzik nagyon jó dolgokat.. ;D ;D
Across: ez azt jelenti amit akartok
vagyis, csak a Flashnek van értelme ;D
tehát, amikor majd meséled a haveroknak:
"Mekkora Flash volt az a maraton...."
ezzel nem arra vélzok hogy cuccoznak a montisok...
Across: ez azt jelenti amit akartok
vagyis, csak a Flashnek van értelme ;D
tehát, amikor majd meséled a haveroknak:
"Mekkora Flash volt az a maraton...."
ezzel nem arra vélzok hogy cuccoznak a montisok...
Posted 2004. February 11. - 14:17

Posted 2004. February 11. - 13:31

Én most itt nagyhirtelen témát váltok.
Megmondom õszintén, hogy egy kicsit bajom van a maraton nevével. Egyrészrõl mit akar jelenteni? EMrt tudok angolul és le tudom forditani, de kiváncsacsi lennék, hogy Ti hogyan értelmezitek?
Másrészrõll ez egy Magyar-Osztrák maraton. Akkor miért angol nevet adtok neki?
Persze ettõl még a maraton biztos nagyon jó lesz, csak engem egy kicsit zavar.
Megmondom õszintén, hogy egy kicsit bajom van a maraton nevével. Egyrészrõl mit akar jelenteni? EMrt tudok angolul és le tudom forditani, de kiváncsacsi lennék, hogy Ti hogyan értelmezitek?
Másrészrõll ez egy Magyar-Osztrák maraton. Akkor miért angol nevet adtok neki?
Persze ettõl még a maraton biztos nagyon jó lesz, csak engem egy kicsit zavar.
Posted 2004. February 11. - 10:58

Az energiáról: a szervezet alapvetõen zsírok és szénhidrátok (cukrok, keményítõ) lebontásából juthat energiához. A zsírok lebontása lassú és kevésbé gazdaságos folyamat. A szénhidrátbontás kiindulási anyaga lehet poliszacharid (keményítõ), de ezt elõször a szervezetnek alkotóelemeire, egyszerû cukrokra kell bontania, ami szintén idõigényes folyamat. A gyors energianyerés leginkább CUKROK fogyasztásával oldható meg, ezért tartalmaz sok sportital különbözõ cukrokat (pentózok, hexózok, diszacharidok) együttesen.
A vitaminok NEM magas energiatartalmú anyagok, hanem a szervezet biokatalizátorai, és ha nem táplálkozunk túlságosan egyoldalúan hiánytünetek nem valószínû, hogy kialakulnak.
Ásványi anyagokra (K, Na, Ca, Mg, etc.) egy verseny v. edzés során valóban szükség van, mert a verejtékezéssel, vizeletürítéssel sok ürül belõlük, egyes ionok hiányában izomgörcs alakulhat ki.
A serkentõszerek (koffein, taurin, tein, guarana) a szervezet anyagcserefolyamatait pörgetik fel, így az energiatermelõ folyamatok gyorsabban játszódhatnak le. Akinek bírja a szíve csinálja!
A fentiek fényében szvsz a legcélravezetõbb az ún. IZOTÓNIÁS ITALOK fogyasztása, melyek egyaránt tartalmaznak cukrokat és ásványi anyagokat.
Bocs a bõ léért...
A vitaminok NEM magas energiatartalmú anyagok, hanem a szervezet biokatalizátorai, és ha nem táplálkozunk túlságosan egyoldalúan hiánytünetek nem valószínû, hogy kialakulnak.
Ásványi anyagokra (K, Na, Ca, Mg, etc.) egy verseny v. edzés során valóban szükség van, mert a verejtékezéssel, vizeletürítéssel sok ürül belõlük, egyes ionok hiányában izomgörcs alakulhat ki.
A serkentõszerek (koffein, taurin, tein, guarana) a szervezet anyagcserefolyamatait pörgetik fel, így az energiatermelõ folyamatok gyorsabban játszódhatnak le. Akinek bírja a szíve csinálja!
A fentiek fényében szvsz a legcélravezetõbb az ún. IZOTÓNIÁS ITALOK fogyasztása, melyek egyaránt tartalmaznak cukrokat és ásványi anyagokat.
Bocs a bõ léért...

Posted 2004. February 11. - 10:43

Ezeket a tanácsokat olvasva, azt hiszem jobb, ha felkészülök, hogy a frissítõpontokon hideg salakot fogtok adni.
Esetleg fûrészporral fûszerezve.
Talán még lesz egy kötelezõ szauna is, nehogy túl sok folyadék maradjon bennünk.
És minden ponton le kell adni egy szelet csokit.
Mindent a versenyzõk egészségéért és teljesítményéért!
Esetleg fûrészporral fûszerezve.
Talán még lesz egy kötelezõ szauna is, nehogy túl sok folyadék maradjon bennünk.
És minden ponton le kell adni egy szelet csokit.
Mindent a versenyzõk egészségéért és teljesítményéért!
Posted 2004. February 11. - 09:12

PR!
A feladóvevényen szerepel a neved és a címed is, tehát nem szükséges elküldeni v. faxolni.
Hocsa, elküldtem a nevezési lapot, visszajeleznél ha megérkezett?
Köfi
Posted 2004. February 11. - 08:03

Ha koffein kell akkor igyál teát, abban még több is van mint pl a kávéban, és nem hirtelen "dobja" meg az embert, hanem fokozatosan fejti ki hatását.

Posted 2004. February 11. - 00:24

Hát nem akartam ekkora vitát kirobbantani, sorry... :-[
A víz nem sûrûsíti meg a vért, maximum ha sóhiányod van és vedelsz fokzott terhélés alatt! Ezt is kiküszöböli a vitamin...
A kólára pedig annyit, hogy sajnos az is cukor-bomba és amennyit segít a koffein (legalábbis látszatra), azt többnyire elveszted a cukor energiaégetõ hatása miatt! Esetleg a közérzetjavulástól tekersz mint állat!
Rengeteg energiát emészt fel a szervezet a helytelen táplálkozás miatt, de a megfelelõ mennyiségben bevitt vitaminok segítenek, hogy ez az energia a bicódon keresztül a leküzdött kilométereket erõsbítse...
A víz nem sûrûsíti meg a vért, maximum ha sóhiányod van és vedelsz fokzott terhélés alatt! Ezt is kiküszöböli a vitamin...
A kólára pedig annyit, hogy sajnos az is cukor-bomba és amennyit segít a koffein (legalábbis látszatra), azt többnyire elveszted a cukor energiaégetõ hatása miatt! Esetleg a közérzetjavulástól tekersz mint állat!
Rengeteg energiát emészt fel a szervezet a helytelen táplálkozás miatt, de a megfelelõ mennyiségben bevitt vitaminok segítenek, hogy ez az energia a bicódon keresztül a leküzdött kilométereket erõsbítse...