Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

• Please log in to reply
1773 replies to this topic

MIHI

MIHI

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
1.9D!

Köszönöm az infót! Jövõre Veletek Ugyanott!

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts
xcracer a szokásos :D
elõször 10-en nem 10 felé menni, majd 20-ból maradtatok a végére 8-an
ne égesd az elitet

na sorry az offért

egy láma amatõr (az én vagyok)
Come on! It's on

Korn

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Sokan kérdezték, hogy honnan kéne ismerniük a jelöléseket, és a szabályzatot. elõszöris el kell, hogy oszlassak egy tévhitet, nem UCI szabályokról beszélünk, hanem a magyar OX és MX szabályzatról, ami bárki számára elérhetõ a szövetség honlapján ( www.mountainbikesport.hu ) . Ha kupafutamon indulsz, ezen szabályok ismerete nem elõnyt jelent, hanem kötelezõ! Ha autót vezetsz, akkor is ismerned kell a Kresz-t és ha bemész a szalonba autót venni senki sem kérdezi meg, hogy van-e jogsid, mert magától értetõdõ, hogy van.
A szabályzat nem a versenyzõk gyötrelmeit kívánja növelni, hanem a tiszta és sportszerû versenyzés alapjait hivatott lefektetni és a versenyrendezõk kötelességeit ugyanúgy elõírja, mint a versenyzõkét, tehát nem ellenetek, hanem értetek van.
A jelölés része a szabályzatnak, de ha még sosem találkoztál vele, szerintem akkor is teljesen egyértelmû.

Ádám: Bogár G és Sass Józsi is megerõsítette, hogy csak Totya és Parti Andris ment le rossz irányba és õk vissza is másztak, innentõl az egész együtt túrázó Elit végig a pályán ment. Akkor milyen 20 perces eltévedésrõl van szó? Te is ott voltál végig a tömegben.
Ausztria, Kenguruk földje!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Kedves XC Racer!!!

Olvastam a Szövetséghez benyújtott versenyzõi beszámolókat (Zerge, Totya, Parti Andris stb.), Õk mind 1-1.5 perc idõveszteségrõl számoltak be. MIND!!!
20 percbe Neked egy tízórai is beleférhetett! Majd egyszer megbeszéljük.

Ja, és pontosítanám 1.9D hozzászólását: Õ csak a verseny után szedte le a nyilakat! :D

Képek a hét végétõl a honlapon!

1.9D

1.9D

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
MIHI!

Mi idén nem csináltunk képeket, ha jól tudom nem lesznek a honlapon új képek! Legalábbis egyenlõre így áll a helyzet. Ha többet tudok, majd tájékoztatok mindenkit!
1.9D

1.9D

1.9D

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Kedves XCracer!

Én láttam azt a pályarészt, ahol Ti eltévedtetek, pontosabban én szedtem le ott a jelöléseket. Hogy mindenki világosan lássa, megpróbálom érthetõen elmagyarázni a keresztezõdést (sajnos rajzot nem tudok beszúrni!): Szóval ez egy Y elágazás volt, aminek elméletileg a jobb ágán ment a pálya nyomvonala, és az ELIT a bal ágon ment el, amely 500-600 m után egyenesen beletorkollik egy nagyob útba.
Nézzük a jobb ágat: a jobb ág elment tovább egy kanyarral kb 1 km hosszan, majd egy nagy keresztezõdésbe torkollot. Ezen az ágon a következõ jelölés az ominózus Y után kb 300 m-el volt, és ez megvolt, valamint a nagy keresztezõdés is ki volt jelölve, ez egy visszafordító volt (volt itt egy kis tó, pocsoja is (hátha valaki így jobban emlékszik rá!)), az út szinte párhuzamosan vitt vissza, csak egy szinttel lejebb.
A lényeg, hogy az Y-ból lejövõ bal ág, ebbe az alsó útba torkollott bele. Ha valaki ott balra jött el, nem tudott eltévedni, csak egyszerûen levágott a pályából egy 1,5-2 km-es kört.
Amint leért látni kellett egy jelölést, ami egy egyenesen felfelé mutató nyíl volt azoknak akik jó irányból érkeztek, valamint, ha megfordultak látniuk kellett, hogy az az út, amin lejöttek le van zárva a szokásos lezáró jelöléssel.
Tehát összefoglalva: a jobboldali ág lényegében egy kört írt le, és egy kis szitnvesztés után visszaért szinte ugyan oda, csak 500 m-rel lejebb, ahova pont a bal ág vezetett.
Egyébként, ha egy Y elágazásból az egyik út nem jó, akkor melyik lehet az? :wallbange
1.9D

MIHI

MIHI

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
T. Rendezõk!

A Galériában levõ képek tavalyiak. Mikor lesznek feltöltve az idei képek? Esetleg csak pénzért vehetjük meg a Velo-tól? (mert ott sincsenek feltéve a letöltések menüpontban!)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Jézusom:D

MIHI

MIHI

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Luki!

Megállhat (a bizonyítási eljárás folyamán - ha a megegyezésük erre irányult) jogilag akkor, ha a versenyzõk a pénzdíjat nem megosztva kapják meg, hanem egyénenként a kíírt maximális összegben. Ha megosztva kapják meg csalás kísérletérõl lehet szó. A jogtalan haszonszerzés az elsõ esetben vitathatatlan, s a tévedésbe ejtés, károkozás ténye is az. De erre ne kerüljön sor a sportág érdekében sem, éppen elég az új MKSZ FB által tett "megelõlegezett" büncselekmények bejelentése is.

FBK 1996/6.
II. Csalás akkor állapítható meg, ha a kár az elkövetõ részérõl kifejtett tévedésbe ejtéssel okozati összefüggésben kialakult tévedés eredményeként tett vagyonjogi rendelkezés hatására következik be (Btk 318. §)

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
Hát azért a Csalás Btk. tényállását nem lehet erre az esetre ráhúzni: "Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz csalást követ el." Erkölcsileg mindenképp elítélendõ amit az ELIT tett, de jogilag nem.

MIHI

MIHI

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
XCracer!

Nem szeretnék jogászkodni, de egyre azért felhívnám a figyelmeteket. Egy dolog a gondatlanság a rendezõk részérõl és egy más dolog a szándékosság Részetekrõl, az ELIT részérõl! Sajnos a rendezõk hibája nem ment fel Titeket, más hibáját csak tetézni lehet egy saját hibával! Továbbá a "tényleges" sorrend megbeszélését (a végeredmény elõzetes befolyásolását) csalásnak hívják, ezt minden normális jogrendszerben súlyosan büntetik (a pénzdíj nagyságától függõen vagy szabálysértési eljárásban, vagy büntetõeljárásban). Érdemes utánnanézni, hogy a focistáknál itthon és külföldön milyen bírósági ítéletek születtek e tárgyban. Szvsz semmire sem hívtátok fel a figyelmet, remélem tanultok az esetbõl a jövõre nézve!

XCracer

XCracer

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
ÜDV mindenkinek!

NA jó, most már úgy érzem szólok valamit én is újra:
Én is benne vagyok a büntetett versenyzõk között. Mondhatom hogy ott voltam végig a verseny alatt, csak ugye amikor eltévedtünk, utána elkezdtük keresni a helyes irányt, nah most ez nem 2 perc volt hanem amire visszataláltunk az kb volt vagy 20 perc is. Most ez alatt szépen mindenki együtt volt, mert mi értelme lett is volna 10-en, 10 felé menni. És nem lett az ott lezsirozva hogy ki hogy fog be érkezni, utana elkezdtünk menni, és nem turista tempót akárki bármit is mond. Azért a 20fõbõl a végére maradt 8 fõ!!!!!!! És hogy a végén eggyütt mentünk be?????? Az igaz, ott lett megbeszélve, igen az utolsó 1km-eren, hogy mégis csináljunk valami "tényleges" sorrendet. De úgy érzem ezzel sikerült elég nagy felhívást kelteni, hogy ott valami nem smakkolt. Azt pedig hogy a versenyrendezõk ezt kapták, valami féle szinten megértem, mert tényleg nem felelt meg az UCI szabályainak,és ha ezt az UCI találja meg akkor súlyosabb büntit is adhattak volna, de ezzel nem a rendezõket akarom szídni, remélem hogy ezekbõl a hibákból tanulnak, és a következõ már egy színvonalas verseny lesz!
NA AKKOR RÉSZEMRÕL ITT PONTOT TESZEK A TÉMÁRA, és PEACE mindenkinek!!!!!!
gulyás ádám
VDT Forever!!! TÓÓÓDNEKI!!!

MIHI

MIHI

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Sziasztok!

Én is olvastam a szövetség döntését! Háááát kissé furcsára sikeredett! Szóval van egy szerintem akaratlan hiba (rövidebb táv), mely ki tudja milyen esemény kapcsán alakult így. Nem feltételezem a rendezõkrõl, hogy az UCI szabályok ellenére szándékosan alakították így ki a pályát, valószínûleg nem tehetnek az elirányításról, jelzés áthelyezésekrõl, ha jól olvastam az elõttem szólókat. Nos a szerintem vétlen hibával szemben van egy súlyosabb is ha jól értettem a híradásokat. Megegyezni közös befutásról, miféle sporterkölcs ez? Mit akarhattak? Szétosztani a díjat, vagy mindenki egyenként az egészet? Meg sem fordult a fejükben hogy az eredmény elõre "lezsírozása" milyen súlyos vétség? A "bunda" nem csak a fociban tiltott! Szóval szerintem a két "ítélet" nem áll arányban egymással, méltatlanul súlyosabb a rendezõket ért hátrány.

Rázsó Viktor

Rázsó Viktor

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Helló!

Az a bizonyos kráter, amirõl oly sokan beszéltek tényleg ott volt, s nekem bizony sikerült is taknyolni egy nagyot miatta! Nem mondom, hogy nem volt jelölve a veszély, de az biztos, hogy én nem láttam. Tényleg nagy hiba volt, hogy nem tudatosították jobban a versenyzõkkel! A pálya valóban altató volt, az rész sem volt kivétel, ahol egyszerre a semmibõl elõkerült a hatalmas lyuk.
Fékeztem, de megállni már nem tudtam, ahhoz meg hogy átugrassam már nem volt elég a lendületem. Tudom, hogy rossz döntést hoztam, de most az tegye fel a kezét, aki még nem esett versenyen olyan szituban, ami máskor magától értetõdõ lett volna! Igen, a fáradtság!
Én a magam részérõl elvártam volna, hogy JOBBAN kijejöljétek ezt a helyet.
Az nem kifogás, hogy ennyi erõvel minden bukkanóra figyelmeztetni kellett volna, mert aki ezt mondja, az nem látta a gödröt és a környékét.
A bukásom és a sok asztfalt ellenére sem volt rossz a verseny! Élveztem a tájat, s nekem eltévedni sem sikerült.
Ennek ellnére jövõre biztos nem leszek ott Sopronban, mert Nekem a biztonság a legfontosabb. Nem azért edzek egész télen, hogy egy rosszul jelölt hely miatt
lesérüljek!
Üdv: Rázsó Viktor

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

Egyébként Te egyáltalán ott voltál?

Válasz egy szó: Igen.

..mint altalaban egy ilyen kerdesre..
( . ) ( . ) \l/ 8====O

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

Egyébként Te egyáltalán ott voltál?

Válasz egy szó: Igen.

De ezektõl függetlenül jövõre is elmegyek.
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ha olyan lett volna a piliskupa, mint a munkám:D

1.9D

1.9D

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Nem! Szerintem megbukna a magyar érettségin!
Szerintetek mi köze van az ember "civil" munkájának ehhez? Egyébként Te egyáltalán ott voltál?

A Pannon Marci biztos hibátlan lesz!
1.9D

silverlui

silverlui

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Skacok! Érti ezt valaki?
Se nyelvtanilag, se összefüggéseiben nekem nem jön össze!!

Bizonyára ez is az én hibám?!

-Bocsássmegnekemleoisten-

Ha elesen kritizaltam volna valamit nem ez lett volna a hangnem, tenyeket irtam le amik egyeseknek nem tetszik sajnalom. es a hogy jovok hozza? en masik teruleten (nem sport) tudom ugy vegezni a munkamat tobb emberrel egyutt, hogy masoknak, akik abban reszt vesznek nincsen bajuk.

Csak Ti irjatok nekem a hangnemet...olvassatok vissza a tieteket...figyelemremelto hogyan lehet az embereket befolyasolni 1-2 yo beirassal. a tobbiek ugyanezt teszik, ha valaki maskepp ir a sajat velemenyet akkor mar problemas az illeto. elvegre ez a helyes hozzallas magyarorszagon.

Leon

Mottó: Különösen kíváncsi vagyok a Pannon Marcira!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Szeretnék mindenkit megnyugtatni, Flash Across Marathon lesz jövõre is, csak nem kupafutamként.

A Szövetség döntése pontosan úgy szól, hogy a Kupafutam rendezési jogát nem támogatja.