Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

• Please log in to reply
1773 replies to this topic

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
köszi Orby,
de mint már említettem az oldal még nem 100%-os.

Javítjuk!

Kb. fél évvel a verseny elött még ne várjatok tõlem minden részletre kiterjedõ konkrétumokat, ígérem, hogy a fejleményekrõl mindenkit tájékoztatunk.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Szia Berger!

Javítani kellene:

Nevezési díj minden kategóriában:
2006 január 31-ig 2000,- Ft
2006 május 26-ig 7000,- Ft
2006 június 4-ig 10.000,- Ft (és a helyszínen)

- tehát a március 31-ig 3500 Ft nevezés hiányzik a listából

Interneten 2006 május 31-ig
www.heavytoolsteam.com
Bankszámlaszám: HVB Bank xxxxxxxxxxxx (a közleményben mindenképpen tüntesse fel az induló nevét, kategóriáját)

- itt jó lenne már végre egy bankszámlaszámot is megadni

Egyéb:

Mit lehet tudni az "Inter-Mountain-Series" versenysorozatról? Mivel ti is tagjai vagytok így azt is megkérdezem: lesz erre a versenysorozatra egy egységes még kedvezõbb nevezés rendszer (lsd Pannon Maraton) ami mind az 5 versenyen való indulást magába foglalja vagy sem illetve az ezzel kapcsolatos információk mikor elérhetõek?

Köszi,

a És akkor lenne egy kérdésem, mert így oda

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
nekem érthetõ az ár is most kell küldeni a levelet nem várni!! meg minden csak azt nem ertemhoyg pl. a dobogosok
kupa/oklevel és ennyi???
semmi tárg yes pénzyutalom??
nem lehetne hogy adobogosok ingyen indulhatnapl. a horvátországi zároversenyen vagy epp a Duna maratonon legalább....
vagy valami..
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég

Nemtom, ez általános, s nem ide kell(ene) írnom, de ennyiért én már osztrák/olasz stb maratonokra megyek. Ég és föld, s ezt nem képesek úgy látszik itthon felfogni. Magas árért jár(na) valami - ha az nincs, legalább legyen ócsó.

Evvel én is egyet tudok érteni, de a "ha nincs, legyen olcsó" látásmód csak hátráltatja a fejlõdést.
Úgy döntöttünk, hogy 2006-ban az eddigieknél lényegesen többet szeretnénk adni (akár "osztrák/olasz stb maratonok"), ez viszont a megnövekedett szponzori háttér mellett is nagyobb terhet jelent az indulóknak.

Félreértés ne essék, a támogatók elsõsorban a verseny létrejöttéhez szükséges anyagi háttér elõteremtésében segítenek, ami milliós nagyságrendû. A nevezési díjak az innen hiányzó összeget pótolják, a többi a kiszolgálásra, ajándékokra fordítódik.

Egyet megígérhetek:
Az idei Flash Across megpróbál egy magasabb színvonalat nyújtani. Arról, hogy ez sikerül vagy nem Ti fogtok június 5-én véleményt mondani. Az elmúlt években mindíg próbáltunk valami plusszt vinni a dologba. 2004-ben nálunk volt elöször chipes idõmérés (ami mûködött), a fejkendõvel talán egy kis színt vittünk a polók rengetegébe.

Avval pedig, hogy a nevezési díj horrorisztikus magas nem értek egyet:
2006 január 31-ig 2000,- Ft (ami egy XC verseny nevezési díjának felel meg)
2006 március 31-ig 3500,-Ft
Mindezért ugyanazokat a szolgáltatásokat kapjátok, mint akik az utolsó pillanatban neveznek 7 illetve 10.000 Forintért.

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Talán inkább itt, nem?;)
http://www.heavytool.../2006/index.php

Egész jó versenynek igérkezik...:jupi:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát kíváncsian várom, mi lesz. Írjatok le mindent, konkrétan - mikor, mit, mennyiért stb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ha meg ennyire biztos a háttér akkor konkrétumokat is szeretnénk tudni, mit is kapunk a pénzünkért. Egy strandbelépõért és mert van bringamosó nem adok ki ekkora összeget. Mit fognak nyújtani nekem ezek a szponzorok ennyi pénzért? Tavaly hatalmas csalódás volt ez a maraton, nem csak nekem, ezért a zúgolódás, és akkor most még ekkora is lett a nevezési díj!
A fejkendõ helyett meg igazán lehetne valami hasznosabb dolgot is adni a nevezõknek.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
2006-ról itt!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Hahó Mindenkinek!

Elnézést kérek Tõletek, de fórum témában kicsit elaludtam, csak most látom mennyi hozzászólás született már 2006-ban.

Mindenre egyszerre nem fogok tudni válaszolni, de ígérem, mostantól megpróbálom magam napi rendszerességgel képviseltetni.

2005 novemberében keresett meg minket egy osztrák maratonokat szervezõ társulás, hogy új sorozatukba a Flash Acrosst és a Duna Maratont szemelték ki a Salzkammergut és a Babenberger Trophy mellé. Az elmúlt hetek során rengeteg találkozóra és információcserére került sor, több száz kilométer van a hátam mögött. Meggyõzõdésem, hogy nem hiába. Véleményem szerint partnereink (Martin Huber (Salzkammergut) és Werner Appeltauer (Babenberger) tapasztalata olyan mértékû színvonalemelkedéshez segíti az érintett hazai versenyeket, amit minden versenyzõ elégedetten nyugtázhat.

Miért Ausztria? Akinek már valaha is akadt dolga magyar hatóságokkal, az tudja mi a bürokrácia. Ritzing egy Soprontól 3 km-re, festõi környezetben fekvõ erdei falu egy csodálatos élményfürdõvel (itt 2005-ben elhaladt a közép- és a hosszútáv). Az önkormányzat felvállalta a házigazda szerepét és igazán pazar vendéglátásban kívánja részesíteni a versenyzõket. Az osztrák cégek/támogatók is valahogy pozitívabban állnak a dologhoz - és akkor még finoman fejeztem ki magam -, ezért már most biztos, hogy az anyagi források biztosítottak.

Azon, hogy a színvonal a korábbiaknál magasabb legyen, már most dolgozunk és szerintem nem fogunk csalódást okozni.

Nevezési díjak:
Tényleg magasak. De mihez képest? Az Inter-Mountain-Series sorozatban megpróbáljuk a versenyeket harmonizálni mind színvonalban mind díjazásban és így a nevezési díjak mértékében is. Dolgozom azon, hogy hogyan lehetne megvalósítani a magyar versenyzõk kedvezményes indulását, de ez csak a mi versenyünkre fog vonatkozni. Valószínû, hogy március 31-ig beiktatunk egy 3.500-as második elõnevezést, ez hétfõig kiderül.

Más:
Az, hogy az un. e1 e2 versenyeknek milyen színvonal emelõ hatásuk van hagyjuk. A Salzkammergut Trophy idén lemondott róla.
XC_Rider! Örülök, hogy ilyen kiterjedt külföldi kapcsolatokkal rendelkezel, de kérlek, hogy csak a valóságnak megfelelõ dolgokat írd le nyilvánosan! köszi
A nevezésért egy hosszú hétvégét tölthettek Burgenland egyik legszebb tófürdõjében. www.sonnensee.at

A Flash honlapja még nem 100%-os, de a jövõ hétre elkészül, onnantól a www.ktmteam.hu címen lesz elérhetõ.

a többirõl folyamatosan.....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nemtom, ez általános, s nem ide kell(ene) írnom, de ennyiért én már osztrák/olasz stb maratonokra megyek. Ég és föld, s ezt nem képesek úgy látszik itthon felfogni. Magas árért jár(na) valami - ha az nincs, legalább legyen ócsó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts

Így teljesen kizárt részemrõl. Valami elõnevezési rendszert mondjuk április 1-ig fent lehetne ám tartani mondjuk 3500-ért. És még az sem ócsó.(fõleg, h nem ennyi egy maraton, még egy hozzám hasonló amatõrnek is vannak extra költségei...pl benya, hogy egyet mondjak)

Teljesen egyetértek Dante barátommal. Még ha az USA-ban lennénk...
Nekünk is, ha el akarunk menni 400 km autóval. ~40l üzemanyag, asse olcsó, meg még ez a horribilis nevezési díj. Elég, ha 200 rajtszámot csinálnak, mert így nemsokan lesznek ott...
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Így teljesen kizárt részemrõl. Valami elõnevezési rendszert mondjuk április 1-ig fent lehetne ám tartani mondjuk 3500-ért. És még az sem ócsó.(fõleg, h nem ennyi egy maraton, még egy hozzám hasonló amatõrnek is vannak extra költségei...pl benya, hogy egyet mondjak)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ilyen magas nevezési díj mellett a nagyon kevesen fognak elmenni. Ami a kupasorozatot illeti, kilóg kicsit a lóláb és úgy hallottam az osztrákok kicsit utánanéztek a tavaly történteknek és erõsen húzzák a szájukat és a történtek fényében gondolkodóba estek. Nem tudom tényleg indokolt e ez a magas nevezési díj! Vagy az osztrákoknak csinálnak maratont?

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ez most komoly, hogy 7 rugó a nevezés? Na nemár! Marhajó az infláció, hogy a kerékpármaratonok 3-4-4500-ról sec-pec alatt 7 rugóra felszaladnak! Könyörgöm, 10 ezerért Dolomiti Superbike-on vagy Garda-n nézzétek már meg mit adnak (coolmax-es mez pl)...

Szóval tisztelt szervezõk, ha ezt olvassátok, remélem csak adminisztrációs hiba az a január 31 után 7000-es ár, s átgondoljátok a dolgot. (legyen ennyi a helyszíni, de elõnevezés?) Így mi (sem) megyünk.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Én is ebben bízom, hogy nem csak ez, hanem az összes maraton színvonala emelkedik, ebben egyetértünk.

Bükköt kihagytam, de volt már példa ellenkezõjére is.

A legjobb a dologban az, hogy idén kb. 15 maratonon lehet Mo-on indulni. Van választék, gyõzzön a jobbik.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

XC-s csávó,
ennyi, és kész. Más kérdés, hogy kb. termékben visszakapod. Plusz még a szervezés is jobb lesz. A kupasorozat miatt a szervezõknek muszáj csípkedniü magukat. Salzkammergut, meg a többi E2, E1 verseny mellett nem lehet a tavalyit adni.

Nyuszipok

Sok maratonon ennyi, mégis kifizetik. Mondjuk tõlünk nyugatabbra. Én pl. szívesen kifizetnék 3 helyett 6ezret egy maratonért, ha tuti jó szervezésû lenne.
Nevezést késõbb is szerezhetsz, ált. szoktak felszabduló elõnevezések lenni. Betegség, pénzügyi csõd, esõ stb. miatt.

Az E1-es kategória elnevezése alatt induló 2005-ös Bükk marci csúfosan vizsgázott ebbõl. Ennyit a híres UCI minõsítésû magyar maratonról (ami ugye ELVILEG egy szinttel följebb emelkedett a tavalyi E2-höz képest).

A másik. "sok maratonon ennyi, mégis kifizetik" ???? Most melyik maratonról beszélsz? Vagyis melyik magyarról? Mert egy külföldi maratonért bizony mi is képesek vagyunk fizetni ennyit, vagy még többet is akár. Megnéztem a flash honlapját, de semmi új/plussz szolgáltatást nem véltem felfedezni a tavalyikhoz képest.
Zuhanyzási lehetõség már volt más magyar marcikon, bringamosásról nem is beszélve. No és van már néhány fejkendõm is. A "más ajándékok" -ról pedig csak annyit, hogy az ilyen tipusú kifejezések magyaroknál általában a nagy nullát szokták jelenteni.
És nehogy félreérts. Ez itt nem személyed elleni hadjárat, csupán saját és baráti köröm véleménye a magyar marcikról (tisztelet a kivételnek).
De tiszta szívembõl kívánom, hogy valóban legyen minõségi verseny, és az odalátogatók a csalódások helyett montis hátizsákot, szép mezt, övtáskát, polársapkát vagy egyéb nyalánkságot kapjanak ajándékba. Azzal végre a mi rendezvényeink is kezdenének hasonlítani azokra a maratonokra, amikre mi most azt mondjuk: "Ez igen!"
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Henger, te mirõl beszélsz? Igen én is fizetnék 6 rugót egy jó szervezésért, de tizet??? Az már valóban egy osztrák, vagy olasz verseny nevezési díjja, de erõsen kétlem, hogy a Flash képes lesz azt a szintet megütni. 2005-ben a hiányos / eltûnt kijelölés miatt elég nagy volt a bonyodalom, sokan távoztak rossz szájízzel. Akkor 4500 volt a nevezés, szerintem sokaknak nem érte meg. Most egy igéret miatt megér 10 000-ret?
Visszakapod szolgáltatásban? Miért neked megér ötezret az egyszeri gyógyfürdõ-belépõ?
Ausztria, Kenguruk földje!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Jól beszélsz, Burce!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

ennyi, és kész. Más kérdés, hogy kb. termékben visszakapod. Plusz még a szervezés is jobb lesz. A kupasorozat miatt a szervezõknek muszáj csípkedniü magukat. Salzkammergut, meg a többi E2, E1 verseny mellett nem lehet a tavalyit adni.

Sok maratonon ennyi, mégis kifizetik. Mondjuk tõlünk nyugatabbra.

a szervezettség, a pontos rajtidõpont, a táblák a falon, "krétaszórás" mind gyakorlatilag nem pénz kérdése. a banán, meg a 8 féle ízesítésû xenofit és powerbar választék már igen.

azt lássuk, hogy a magyar átlagkereset még mindig töredéke a osztráknak. mondjuk tõlünk nyugatabbra.

a 2000hufos elõnevezés meg baráti.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Era, én pl. hírlevélben kaptam.
www.babenbergertrophy.at Itt körbenézhetsz.

XC-s csávó,

Nyuszipok

Sok maratonon ennyi, mégis kifizetik. Mondjuk tõlünk nyugatabbra. Én pl. szívesen kifizetnék 3 helyett 6ezret egy maratonért, ha tuti jó szervezésû lenne.
Nevezést késõbb is szerezhetsz, ált. szoktak felszabduló elõnevezések lenni. Betegség, pénzügyi csõd, esõ stb. miatt.

Sajnos be kell látnunk, hogy Mo-on csak akkor fog javulni, ha a résztvevõk támogatják a rendezvényt. Utána jönnek a szponzorok. Egy önmagát gerjesztõ kör.