Jelentkezz be Regisztrálj

Debreceniek ide! #2
Írta 2010. január 04. - 23:43

Ha a turistaszalámi.hun nem lenne meg minden, Itt is vannak hasznos útvonalak.
Elég sokmindent feltöltöttek már.
A spinning bringákon nekem is elég nehezen akar belockolni az SPD.
Lehet, én is fordítva tettem fel a vasakat. :chin:
Ma is leszálltam egyszer feladni a bájospofijú kislánykának a leejtett törölközõjét.
Utána kb 5 percig csattogtam vele, míg végre bekattant.
(Jajj, miért vagyok én ilyen jólnevelt és lovagias?)
Írta 2010. január 04. - 23:28

Csipisz valamit összekevertél vagy egy régebbi verzión voltál. Bár ez a túra már így megy egy ideje. Én az 50-est lehet bevállalom, de a 120 az rengeteg nekem. Azért nagyrészt a fõ zempléni ösvényeken visz a túra, úgyhogy egy kis szerencsével és egy GPS segítségével nem nagyon kell tévelyegni. Biztos fent van a turistautak.hu- n a teljes túra. A folyamatos haladásban komoly segítség lehet, ami ugye nem hátrány 120 terepes kilóméteren. Nagyjából minden szakaszán jártam már és darabokban is kemény, nemhogy egyben. Csakis elvetemülteknek ajánlom. Belõlük megy akad itten egypár, ugye?

Itt egy beszámoló: http://velo.hu/index...k&kod=12&kezd=0 Azt hiszem (legalábbis a stílusa alapján), hogy szegény Nati élményei alapján.
Az avatarom a túraleírás szerinti technikás leejtõ- ha valaki nem ismerte volna fel. Haj csak megint ott lennénk már:-)
Ejnye KIKI bácsi. Biztos helyes lány és így biztosította, hogy viszontlássa
Írta 2010. január 04. - 23:24

Ma spinningen oda jött egy lány,hogy nézzük már meg a vadonatúj nájjki karácsonyra kapott cipõjét,mert az spd "klipsz"nagyon nehezen akad be,PEDIG a chili sportban ma tette fel neki a ........ hajú fiú.Talán azért, mert MINDKÉT!!!!! cipõn fordítva volt felrakva??

Álmodjatok szépet!
Dina
Írta 2010. január 04. - 23:07

Enté: a zempléni rákóczi 120 ra gondolsz?Az gyalogtúra! Csak annyit mondok:tiszai ártér, tíz éve nem járt utak,meg olyanok amik még rosszabbak, szinte 0 kijelölés.én akárhol próbálok tekerni, nem szarok be a hegytõl,de a rákóczi 50 9 óra alatt volt meg, és egy gyalogtúrázó pár rendre visszaelõzött minket...
2010-07-03 Rákóczi 120MTB/110/50/35/25/50MTB/35MTB/25MTB
Pár éve Kálmán és én nekimentünk a 120-nak, de mivel 20 km után egyre erõsebben kezdett fájni a térdem, Füzértõl már aszfalton gurultunk vissza. Sehol sem találkoztunk ártéri tereppel, az útvonal legnagyobb része tekerhetõ volt, de persze volt sok cipekedõs rész is, sziklákkal és kidõlt fákkal. Kijelölés egy TT-n természeténél fogva nincs, de ha a festésekre gondolsz akkor azok néha valóban elmaradtak. Még jó, hogy az útvonal csak ajánlott, az ellenõrzõpont a lényeg. A túrázók meg tényleg mindig elgyalogoltak mellettünk, rutinosak, tudják a rövidebb utat.
Felsõtárkány keleti területén, egy nagy mezõn lesz a rajt-cél terület. Szerintem kimarad a szõlõskertes rész a végérõl, az elején meg a vasút mellett mehetünk majd, vagy máshol.Vagy nem tudom.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. január 04. - 23:03

A sár és a hideg együtt okozhat ilyet.
Gyanítottam, hogy ez lehet a baj, Szilváson a sárban csak a hátsó fék ment el (most az klasszul mûködött), bár ott (éppen...) nem fagyott. Meg mentem már vele -10-ben is, de csak a városban, csontszáraz úton, meg persze ennek max. a fele távot.
Írta 2010. január 04. - 22:47

A virslibb keróval kapcsolatban pedig szívesen lefolytatnék veled, kedves Levi, egy privátabb párbeszédet, ha van rá mód.
Szia Kaccsa!
Üdv itt minálunk!
A bemutatkozásodhoz annyit, hogy mint itt sokan (pl.:Itózs is) csak a hegyekben vagy terepen keróznak többnyire, így a városi vagányok kimaradnak a látóterükbõl. Így ezért érthetõ, hogy miért érzi hiányosnak megmutatkozásod.
Örülök, hogy itt is jelenvagy, még egy aszfaltharcossal több!

A virslibb keróhoz kapcsolatos kérdéseidet szívesen megválaszolom!
Biking may be hard, but it's easier than growing up!
Írta 2010. január 04. - 22:44

Jaaaaa, hogy nekem egy debreceni két kerékpárosnak. Megzavart, hogy a szám mögött volt pont is. Én kis buta, nem beszélni újmagyar.
Kaccsa: majd figyelem a keród, arról biztos megismerlek.
Én nehezen leszek beazonosítható, kicsit sûrûn változnak alattam a kerók.
Majd egyszer lehet egy alleycaten találkozunk. Úgyis tartozom egy részvétellel, ígéret szép szó.
Írta 2010. január 04. - 22:35

Zárójelben: gondolatmenetemet arra alapozva, hogy ebben a topikban társalgunk úgy véltem, bizonyára te is mászkálsz Debrecenben és esetlegesen a bicikliket is megnézed, amik szembe mennek veled az utcán. Ezért gondoltam, hogy láthattál már és talán meg is jegyezted, ha más nem Líviát (így hívják a kempám

Írta 2010. január 04. - 22:27

Kaccsa: Ha bemész egy vegyes topicba ott felesleges bemutatkozni. De ez egy helyi topic, itt a beírók nagy többsége ismeri a másikat, ha más nem hozzászólásaiból. Látod gyorsan feltûnik az új ember, szóval ismerjük egymást. Lehet régimódinak tûnik, de ezért igényeljük a bemutatkozást.
A zárójelbe tett részt nem értem.
Mit nem értesz ezen.

Ma mentem egy Pallag-Józsát, Pallagig gyönyörû havas az erdõ, Pallag és a régészet között viszont tele van befagyott kátyúkkal. Sikerült áthasítani az egyiken (már elõttem betörte az amúgy meglepõen vastag jeget egy autó); a gumit ugyan szerencsére nem vágta ki a jég, viszont a hátralévõ szakaszt jeges-vizes nadrágban és zokniban tekertem le. A régészet és Józsa között megint nagyon szép. Ott járnak autók, így nem friss, hanem kifényesedett havon kell menni. Jó volt nagyon, de az ujjaim lefagytak. Ja, meg a váltóm nehezen járt, amire még soha nem volt példa. A hideg vagy a sár tehette...? :chin:
Írta 2010. január 04. - 22:25

Ja, megtévesztettek. A kis képen láttam, hogy új rajtterület, és vakon néztem a térképet. A nagy 2009-et nem néztem a közepén.:mybad:
Jól látom, hogy a rajt jóval elõrébb lett hozva a betonúton? Valahol az Eger felõl jövõ mûúton a vasúti átjáró elõtt? Akkor még több beton, hosszú felvezetés. Király kis szívinfarktusnak nézünk elébe.:cry:
Vagy mégsem. Ahogy nézem ez még a régi rajt-cél terület. Vagy nem tudom.
Írta 2010. január 04. - 22:20

Csak annyit mondok:tiszai ártér, tíz éve nem járt utak,meg olyanok amik még rosszabbak, szinte 0 kijelölés.én akárhol próbálok tekerni, nem szarok be a hegytõl,de a rákóczi 50 9 óra alatt volt meg, és egy gyalogtúrázó pár rendre visszaelõzött minket.....Képek innen: http://ebenye.lordcs...ctureid/7427052
Ja:hogy egyesek mit nem neveznek alleycatnek: http://www.velo.hu/i...php?modul=forum
(elsõ fórumod--1balaton alleycat)
Ennyivel a Szent István tt is alleycat, ott is van kérdésekkel ellátott cp-lap, és 100 km.....
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2010. január 04. - 22:05

Legfeljebb marad egy tartalék csöve elõre, vagy egy merev vázhoz.
A rajterület más, a táv nyilván nem változik sokat, bár a közép eléggé kurta. Az idei pályát hol látod?
Rákóczi 120-ra volna jelentkezõ?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. január 04. - 21:59

A zárójelbe tett részt nem értem.
Maratonok: Egész gyorsan megvannak az infók a Top maratonokról. És meglepetésemre nincs meglepetés a Bükk Maratonon. Minden ismerõsnek tûnik- rajt terület, táv, pálya. Kár.
Írta 2010. január 04. - 21:40

Mint már Csonti említette Markó cp-s lesz, én viszont ígérem magam 4. résztvevõnek! A virslibb keróval kapcsolatban pedig szívesen lefolytatnék veled, kedves Levi, egy privátabb párbeszédet, ha van rá mód.3-an tuti leszünk!
Csonti: Márkó is jön ugye! Kéne már neki valami virslibb keró!
Mazsi, kérdezd meg Gonzót, hogy mikor jó neki és ha mondd egy februári idõpontot, akkor arra is simán elmegyünk! Csak mert azóta sem hirdette ki a versenyt.
Písz!
Itózs:
Sokótokat én se ismerem -és ugyebár a bemutatkozás az egy interaktív cselekedet-, de azért idegépelek pár szót magamról, csak lécci ne pontozd le!

Szóval, Kutya Úrhoz hasonlóan, én is jobb szeretem, ha a Kaccsa megnevezéssel illetnek az emberek. Ennek története van, és ha nem is bír 15 éves hagyománnyal, de azért kezdem megszokni. No, azért ne tûnjek nagyon bunkónak, szolgálok valami újjal is: 18 éves, Refis diák vagyok és a polgári nevem második fele András. Gondolom még így, ennyibõl se ismertél meg úgy istenigazából, úgyhogy álljon itt egy utolsó adalékos információ, ami hátha segít (Neked, mint 1. debreceni 2. kerékpárosnak):
rózsaszín Bianchi!
Üdv: Kaccsa
Írta 2010. január 04. - 21:22

Szeva Kaccsa. Hát te ki vagy? Igen In medias res- ben nyomod. Illene egy bemutatkozás. Köszi.
Röfi: Ja, a Specek alsó kábel elvezetése igen hosszú csövet igényel. Min. 145 cm. Mondjuk a srác másik hirdetése a Formula Oro- val is értelmes, csak neked nem szimpi a Formula. Pedig jó a.

Írta 2010. január 04. - 21:10

az Alleycathez
nem akarok nagyon beleszólni de akkor már megint nem megy tovább a hagyomány hogy a nyertes szervezi a következõt és ha kéthetente szerveztek egyet akkor idõ után nem lesz olyan izgalmas és nem lesz annyi résztvevõ sem. sztem
a furcsa ebben még az, hogy amikor Tody alleycat-jét Gonzo nyerte, akkor is más rendezte a következõt
Mas kerdes ugyebar, h "akkor az nem is rendezhet versenyt, aki keptelen megnyerni egy korabbit?" :op Igy azt a tendenciat kovetnenk, h a jobbak szerveznek s a gyengebbek merettetnek meg...
Írta 2010. január 04. - 21:04

http://www.chainreac...com/Offers.aspxMilyen cuccokat szoktatok ti rendelni a Chain-tõl? Mi van ott nagyon olcsóért?
Nézzél szét.....
314 körül van a font...

Írta 2010. január 04. - 20:31

3-an tuti leszünk!
Csonti: Márkó is jön ugye! Kéne már neki valami virslibb keró!
Mazsi, kérdezd meg Gonzót, hogy mikor jó neki és ha mondd egy februári idõpontot, akkor arra is simán elmegyünk! Csak mert azóta sem hirdette ki a versenyt.
Písz!
Márkóval is fogsz találkozni, de csak egy CP erejéig, plusz utánna

Írta 2010. január 04. - 18:50

Nitro: Fizetéstõl számított 1 hét alatt itt szokott lenni a CRC csomag.
Milyen cuccokat szoktatok ti rendelni a Chain-tõl? Mi van ott nagyon olcsóért?
Írta 2010. január 04. - 18:43

Átvétel több módon is megoldható. Mondjuk megkérjük Röfit, hogy terítsen... aki kér az a fulop.miklos@vgf.hu címre jelezze.
Üdv. Miki.
Mondjuk Röfi azt mondja erre, jöhet a csomag (a bicóval együtt) és akinek kell naptár elvezekel hozzám.

Itózs: Néztem a féket, de a 130cm nekem rövid.