Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
venember: ne vedd a szívedre, itt pusztán a szerkesztõk "talpraesettsége" a magyarázat mindenre :D Hiába, suszter inkább a kaptafánál. Maraton versenyzõbõl lehet nem lesz sose jó magazinszerkesztõ...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Hoppá!

Az már mellékes, hogy az Ironbike dátuma rossz, de legalább meg van említve!
A semminél ez is több!
Norbi, Józsi: Ez a ti érdemetek, vagy a híretek megelõzött titeket?

Az enyém biztos nem, vagy Tibi érdeme, vagy tényleg ennyire híres lett a verseny, amin már két táv lesz, így legalább jó kategóriában van. Hamarosan felkerül a fordítás is az oldalra, remélhetõleg. Amúgy mióta tartozik ismét Magyarországhoz Erdély? Valamirõl lemaradtam?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Azért az "odanyomdázás" nem csak annyi, hogy munkás kimegy és húz pár csíkot, meg felfesti a kerékpáros jelet :) Vannak olyan szar dolgok, mint Magyar Szabvány, Magyar Útügyi Elõírás és társaik, melyek alapján alakítják ki egy út ûrszelvényét. Tengelyterhelésre és forgalom mennyiségére alakítják ki a sávokat, csak úgy leválasztani 1 métert nem lehet. Azt szilárd burkolattal meg kell építeni, biztonsági zóna kell mellé, meg leginkább biztosítani kell a kerékpáros biztonságát, amit kamionforgalom mellett azonos sávon megoldani nem lehet, stb-stb. Ilyen pl. egy két számjegyû, vagy településeket összekötõ úton sose lesz. Ez zömében lakossági megoldás, lakossági utcák esetében (zárójelben: én személy szerint nem is tartom jó megoldásnak, sõt).

Ahogy látom, senki nem örül annak, hogy kerékpárút lenne a környéken. Ezek vagyunk mi. Kerékpáros magyarok, kerékpáros magyar mentalitással. :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Halihó

Vagy 5 éve még a Nemzeti Parknak volt ötlete,meg pályázatot is nyújtottak be Hortobágy Halastóig kerékpárútra...
Balmazújvárosból indult volna és többnyire a prérin a vasúttal szinte párhuzamosan haladt a nyomvonal nem pedig az autóút mellett a szmogban.
Mondjuk a horgászok most is ott tekeregnek :)
Nagykettõék meg másvilág,akárcsak Mackó ;)

Szerintem ez az a pályázat, csak kibõvítve egy turistáknak szánt kerékpár útvonallal a tavaknál. Mivel nem néztem a pályázatot (nem vagyok pályazati szakreferens és nem is tervezem, hogy az leszek), csak közölték, hogy ilyen lesz, így nagyrészt fingom sincs róla. Azt viszont rebesgették, hogy az egész beruházást úgy akarják lezavarni, hogy a költõ madarakat ne zavarja (mert ez szerintem is nagyobb probléma, mint az, hogy 5 debreceni outis nem fogja majd tudni kihasználni)... mivel elvileg a Nemzeti Park pályázott, ott csak tudják a szakemberek, mi a jó nekik. Mellékesen megjegyzem, hogy szerintem nem hülyeség egy bérbringa rendszerrel, akár Hortobágyról kiinduló a Nemzeti Park területén megvalósított kerékpárút se, még ha ez nem is Debrecenbõl indul.

Bicajostérkép android platformra. Légyszi, aki tud, szavazzon! A szava

Opika meghosszabbították a szavazást?! Érezték õk is, hogy az Üvegezés nevû alkalmazás lehet nem nyerõ:-DDDDDDD

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Ez valóban jól jönne egy országúton kerékpározónak, de egy országúti kerékpárosnak mint sportolónak, már nem! Jelen állapotukban gyûlölöm a kerékpárutakat, ezek nem mások mint járdák!

Én nem arra gondoltam,hogy az országúti kerékpárosok a kerékpár úton fognak menni,de ha ezt "odanyomdáznák" a fõútra akkor jobb lenne...
Feltöltött kép
Csipisz:vagy a gyalogosokat kell kerülgetni,vagy a sárfelhordáson kell csúszkálni!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Vagy 5 éve még a Nemzeti Parknak volt ötlete,meg pályázatot is nyújtottak be Hortobágy Halastóig kerékpárútra...
Balmazújvárosból indult volna és többnyire a prérin a vasúttal szinte párhuzamosan haladt a nyomvonal nem pedig az autóút mellett a szmogban.
Mondjuk a horgászok most is ott tekeregnek :)
Nagykettõék meg másvilág,akárcsak Mackó ;)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Bicajostérkép android platformra. Légyszi, aki tud, szavazzon!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Vagy parkolók, víztározók....

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás

Szerintem erre egy Debrecen-Hortobágy viszonylatban szükség lesz,mert ez az országúti kerékpárosoknak az egyik fõ útvonala!

Ez valóban jól jönne egy országúton kerékpározónak, de egy országúti kerékpárosnak mint sportolónak, már nem! Jelen állapotukban gyûlölöm a kerékpárutakat, ezek nem mások mint járdák!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Halastó köré...Minek? Odáig megy teleporttal? Bicajjal horgászni menni nem lehet, a hatméteres bot kettészedve is túllóg fél-félmétert, azt meg nem szabad ám. Nem is említem, hogy józanon horgászni egyenesen bûn....
Aztán lehet lemenni a kátyús régebbi útra, mert horgászéknak jobban megáll a pecaszék az aszfalton, nem beszélve a konyháról, meg persze a drága suzukiról.... Kösz, de inkább rakom a városban, ha már idegbajra vágyom.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Epyc: Ez mind szép és jó, de én annak jobban örülnék, ha az eddigieket tennék járhatóvá. (Sámsoni, Vámospércsi)
Korcs: Hortobágyi halastó köré?! Hogy lajos be tudjon menni rajta pecázni akkor is, ha sár van? (Mert rendes utat oda csak ezért biztos nem csinálnának.)
Darts: Nagy II-ék soha sem fognak kerékpárúton tekerni. (Ha szar lesz akkor én sem.)

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Ez mind szép+jó:Dehir.hu - Milliárdok érkeznek közlekedésfejlesztésre a régióba
De a mostani szabályok szerint kötelezõ a kerékpárút használata,hacsak nincs kijelölve kerékpáros nyom az úttesten!
Szerintem erre egy Debrecen-Hortobágy viszonylatban szükség lesz,mert ez az országúti kerékpárosoknak az egyik fõ útvonala!
Ezt majd idõvel,ha elkészül a kerékpárút a Közútnál kell kérni,mert ha az út kezelõje a kerékpárút használatát nem kívánja kötelezõvé tenni,és ezt kerékpáros nyommal is jelzi,akkor az úton is lehet majd menni büntetés nélkül.

lewike

lewike

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
srácok valakit nem érdekel egy 39-es spec SPD-Look cipõ, ritchey SPD pedál, és a cipõre szabott kamásli?
Carbonnal a mosógép is tovább él.

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Félig OFF, de mostanában nézegetem urunk-királyunk új fejlesztési terveit és ha minden jól megy, akkor talán a környékre is csurran-cseppen pár kerékpárutas fejlesztés. Elég sokféle támogatási forma van, zömében 80-90-100%-os támogatási értékkel, amik nagyon vonzóak az önkrományzatoknak. Reménykedjünk, hogy jut ide is belõlük ;)

Akit érdekel bõvebben: http://ujszechenyite...uzet_teljes.pdf

A hortobágyi halastavak köré épülõ bringaúthoz lehet nekünk (cég) is lesz néminemû közünk.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Félig OFF, de mostanában nézegetem urunk-királyunk új fejlesztési terveit és ha minden jól megy, akkor talán a környékre is csurran-cseppen pár kerékpárutas fejlesztés. Elég sokféle támogatási forma van, zömében 80-90-100%-os támogatási értékkel, amik nagyon vonzóak az önkrományzatoknak. Reménykedjünk, hogy jut ide is belõlük ;)

Akit érdekel bõvebben: http://ujszechenyite...uzet_teljes.pdf

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
ez inkább kitolás valakivel, bár sose tudni

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Viduljatok, Sporttársak! ;)

Ha fotóznám a cég elõtt lelakatolt bringákat, ott is lenne pár gyöngyszem.

Lecsa

Lecsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 888 hozzászólás
Itt van mellettem vagy 10 tányér 45-53 közöttiek.
Majd valamikor megnézem pontosan, de most nem zajolnék vele..... :)

Biking may be hard, but it's easier than growing up!

http://porcsinbros.aminus3.com

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Levi, milyen campa pályaáttételeid is vannak neked? :) Amit múltkor beszéltünk goldsprinten :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

De az csak azért, mert túlságosan megégetted(nem?), ergo a Te hibád volt.
De az alattam lévõknél az anyaghiba volt a ludas :D

Ha az anyaghiba alatt önmagadat érted, akkor igazad van. A vázat meg még montikorában eltörtem a láncvillánál, meg a papucsnál. bár a szénnéégés is igaz...:D