Ez klassz ez a fészek, én vagyok mûveletlen, de soha nem tudtam, hogy a disznók is FÉSZEKBEN laknak
Ez a neve: vaddisznó fészek.
Szarvasfarm - Bõszénfa - Vadállatainkról - A vaddisznóTehát fészket készít és abba fial. A malackák 4-5 napig a "vacokban" vannak, addig a koca el sem mozdul mellõlük, melegíti õket, hiszen még február-március van ilyenkor. Ezután a koca 2 hétig ki-kijár eleségért, majd ezt követõen elindul a kis csíkosokkal és kb. 6 hónapig együtt kóborol a család. A kanok magányosan, vagy 1-1 konda élén járnak. De láttam már süldõ kant is egyedül. Nem talált barátnõt a facebookon.
Aki kerózás vagy futás közben malacos kocával találkozik, észnél legyen! A malacait féltõ kocánál nincs veszélyesebb nálunk, ilyenkor ha rád fordul a koca, azonnal fel a fára! A Zempléni hegyekbe állítólagosan visszaköltözõ hiúz (gyengébbeknek: ragadozó nagymacska) hozzá képest semmi.
Egyre gyakoribb, h fényes nappal is kondákkal találkozunk, ilyenkor ha többen vagyunk és kellõ hangerõvel ordítozunk a konda szerteszét szalad, de erre semmi garancia nincs, ha nem ijesztetted meg kellõképpen a kocát és a malacait féltõen neked akar támadni, az bizony neked támad. Jobb esetben szétszalad a konda, te odébb állsz, a koca összeszedi a malacait és mennek tovább.
Mindezt azért írtam le, mert a vaddisznó állomány környékünkön - fõleg a Nagyerdõben, Böszörményi erdõben - nagyon elszaporodott ez a fészek is a Kartács utcától pár száz méterre volt, az úttól kb. 20 méterre.
Ennyi.