Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
benne vagyok a szalonnasütés fedõnevû berugásban, és a gumitémához anni, hogy anélkül sokkal jobb bwahaha

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Ami eredetileg a tieden volt (mittoménmár milyen svalbi), attól azért jobb :D

fast fred volt rajta, az azért nem szar

és az ignitor sem szar gumi

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Ezt hivják traktornak:)

Jaja. Én speciel ilyet használok terepen:
Feltöltött kép
Szeretem ha egy kicsit ballonosabb. Így nem üti fel olyan könnyen szántás közben a felnit a bicón.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Azt kaptam meg vasárnap?:D

Ami eredetileg a tieden volt (mittoménmár milyen svalbi), attól azért jobb :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

mindenhol minden körülmény közt elmegy, saras, száraz pálya egy gumival:-D

Ezt hivják traktornak:)

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Azt, de nem olyan rossz az, a maxxis málhás szamara, mindenhol minden körülmény közt elmegy, én ezért használom és meg van oldva a saras, száraz pálya egy gumival:-D

ynga

ynga

törzsvendég

• fórumtag
  • 541 hozzászólás

életem eddigi legrosszbb gumija, az a Maxxis Ignitor volt.

Ride 'n' roll

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Rugóút és technika :Én hozzászoktam a nagyobb rugóúthoz ezért kicsit bulldog technikával kerózom lefelé.Ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak az Anthemmel.A merev farú gép és a rövidebb telóút finomabb stílust igényel.Ezt kell nekem megtanulnom az új gépen.A nyomvonal választás is fontosabb.A santa cruzommal mindegy volt merre megyek.Ha van 14 cm telóút értelemszerûen az mozog elõbb és csak ha az elfogyott akkor jön a gumi tartalék.Ha merevvázassal mész ugyanott,akkor nehezebb olyan sebességgel menni,mivel hamarabb kezd el csúszkálni vagy pattogni a keró fõleg ha keményre van fújva.Így a felütésnek is kisebb az esélye.Persze ez csak okoskodás,mert elõfordulhat minden és annak az ellenkezõje is.
Ennél a guminál is a megbízhatóság rovására ment a súlycsökkentés.
A felnin is sok múlik.Hogy csípi a gumit amikor a felniig ütöd a belsõt.A syncrossom nagyon nagyot kapott kint a Gardán,hallottam a kõ és felni koccanását, a szerelõ is rácsodálkozott akkora nyolcas lett benne,de gumi nem csípõdött ki.Hátul most Sun ds1-es van,ezidáig 3 defekt a Contival.
A gumit nem azért veszem,mert az elsõ 10-ben akarok lenni,hanem azért ,hogy egyben legyek mire a leejtõ aljára érek.És mivel minden elkövetek;hogy a lehetõ leggyorsabban érjek le ,ezért nem mindegy,hogy mi vigyáz rám.És persze szeretek kísérletezgetni.Ha nme tudok kerózni a technikát kell fejleszteni:)
Ha eszünkbe jut vmi tech ide csak azt írjam-mondani akarok vmit,irány a ..... topic?Mi van ha hasznos más debreceninek is?Bocsi ha túlzásba vittük.Be is fejezem.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

súlyban 80 felett vagyok :)

Én 95, csúcsformában 98:)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Gumitopik?

Debreceni topikban tapasztalatot cserélnek a debreceniek;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Gumitopik?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Akkor már nõ a súlya is, és akkor már nrm is olyan könnyû.

A 2.3-as már eléggé nagy hurka, hogy ne üsd fel :) Nekem legalábbis nem sikerült, pedig súlyban 80 felett vagyok :) Abban viszont igazad van, hogy nehezebb lesz a szmötyitõl, vagy a defektgátlótól. Én nem vagyok annyira gramm mániás, így nagyon nem hat meg, de a többi tulajdonsága viszont van olyan jó, hogy megtartsam :) Még egy Mountain King-et akarok kipróbálni idén.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

2.3-as gumi súlya miért 560 gramm csak (ami szerintem nem sok)... Felütés ellen meg a leghatásosabb: be kell tenni egy ballonosabbat belõle

Akkor már nõ a súlya is, és akkor már nrm is olyan könnyû.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Nagy tapasztalatom nincs gumik terén, de eddig azt kell hogy mondjam, a Conti Speed King teljesen kurva jó. Most szilváson se sûrûn volt, hogy elkapart volna a legnagyobb dágványban, valamint ahogy mondtam, a sarat tényleg hamar kidobálja és nem tömíti el a mintákat, hogy aztán elcsússz, vagy ne tudj felmászni egy emelkedõre az elkaparás miatt. Persze nyílván a puhább anyag kopik is, valamint az is nyílvánvaló, hogy egy 2.3-as gumi súlya miért 560 gramm csak (ami szerintem nem sok)... Felütés ellen meg a leghatásosabb: be kell tenni egy ballonosabbat belõle és az mehet alacsonyabb nyomáson is ugye :) Szúrás ellen meg defektgátló, vagy nyomsz bele valami szmötyit és kalács.

(életem eddigi legrosszbb gumija, az a Maxxis Ignitor volt. én azzal vagyok úgy, hogy ha utánam hajítanák se kellene. kissé lazább talajon egybõl eltömõdik a felület, aztán nehezen tisztul, gördülési ellenállása nagyon nagy így érzésre, meg aztán baromi nehéz. tény, hogy azzal a tavalyi szezondban soha nem volt defektem s az is tény, hogy szárazban nem olyan rossz, de van tõle sokkal jobb.)

hyperr

hyperr

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Szúrásos defektél ez igaz lehet, de felütésnél csak az oldalfal vastagsága befolyásolja, hogy mit kap a belsõ lefelé. A Conti oldalfala és a futóvelület biztos vékonyabb, de ez nem az ára miatt van.

Lehet igazatok van, túl nagy okfejtést nem végeztem ezugyben, mindenesetre nekem személyes tapasztalatként az jött le hogy X és Y gumivan minden 10. túrán 1 defekt, Z gumival meg minden túrán 1 vagy 2 defekt.
Hogy ez most felütõdés vagy szúrás végeredmény szempontjából _nekem_ mindegy. Lehet csak az én stílusom nem illik a gumihoz. :-)
A lenyeg az hogy olyan gumit akkorsem tennék fel ha utánam hajítanák, és a boltban 10e lenne az ara :-)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Szóval szerintem egyszerüen vannak ilyen sz..r gumik. Ki kell hajitani, le kell cserélni és nem lesz több defekt.

Szúrásos defektél ez igaz lehet, de felütésnél csak az oldalfal vastagsága befolyásolja, hogy mit kap a belsõ lefelé. A Conti oldalfala és a futóvelület biztos vékonyabb, de ez nem az ára miatt van.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

A tubelesstõl kiver a víz.Amit én láttam nálatok(Peti,Joci,Nagy Zsolti) az egyenlõre még nem gyõzött meg az elõnyeirõl.Nem volt nekem gondom defektügyileg ezidáig.Kb. 2 évente 1 defekt.Közte minden remek volt,semmi fújkálás,eresztgetés,piszmogás.Most ez a kombó (Giant Anthem-9cm hátul a 14 helyett és S.K.) szaporítja defektjeim számát.Lehet,hogy a rövidebb rugóút felvetés igaz enté részérõl.Még dolgozom a dolgon.Finomítani kell a leejtõzõs technikámon vagy/és gumit kell cserélnem hátul.Úgyis idõszerû lesz,mert az S.K. igen gyorsan kopik és egy kicsit a csóválása is zavar(ez is a kis hazánkat elárasztó gyártási hibás Conti szállítmányból való 1900-ért).Hétvégére egy 2.3-as Fast Freddel megyek.De elöl marad a wunderwaffe-Conti Mountain King 2.2 Supersonic Black Chili.Imádni való,csak kicsit drága a szentem.

Szeretem ezt a gumis témát... azt hiszem én is elgondolkodom majd rajta, ha az elsõ 10be kerülés lesz a tét:-DDDD

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Itozsnak jobb a meglátása.
Nekem az 1.9-es skinny jimmyvel nem volt bajom a merevfaru pyxisben, de ahogy átkerült a rocky fullyba, egybõl buktam egy hatalmasat lefelé.
A merevhez képest gyorsabb a fully lefelé, amit nem vettem észre, csak a gumi lett hirtelen soványka. Most 2.1-es van benne, és már stabilabb a bringa.

hyperr

hyperr

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

A tubelesstõl kiver a víz.Amit én láttam nálatok(Peti,Joci,Nagy Zsolti) az egyenlõre még nem gyõzött meg az elõnyeirõl.Nem volt nekem gondom defektügyileg ezidáig.Kb. 2 évente 1 defekt.Közte minden remek volt,semmi fújkálás,eresztgetés,piszmogás.Most ez a kombó (Giant Anthem-9cm hátul a 14 helyett és S.K.) szaporítja defektjeim számát.Lehet,hogy a rövidebb rugóút felvetés igaz enté részérõl.Még dolgozom a dolgon.Finomítani kell a leejtõzõs technikámon vagy/és gumit kell cserélnem hátul.Úgyis idõszerû lesz,mert az S.K. igen gyorsan kopik és egy kicsit a csóválása is zavar(ez is a kis hazánkat elárasztó gyártási hibás Conti szállítmányból való 1900-ért).Hétvégére egy 2.3-as Fast Freddel megyek.De elöl marad a wunderwaffe-Conti Mountain King 2.2 Supersonic Black Chili.Imádni való,csak kicsit drága a szentem.

Nem hiszem, hogy rugóút vagy technika függvénye. Egészen régen még voltak X féle (nem tul fullos) gumijaim, defekt mint a fehér holló. Utána beszereztem én is azt az olcso Continental gumikat, es nem gyõztem defektet szerelni, nem volt olyan túrám hogy ne kapnék defektet. Meguntam, és lecseréltem egy Maxxis Ranchero-ra. Azóta megint nincs defekt. Szóval szerintem egyszerüen vannak ilyen sz..r gumik. Ki kell hajitani, le kell cserélni és nem lesz több defekt.
Nincs rosszabb mint allandoan defektet szerelni a amig a többiek mennek.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás