Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás

Nekem CR18 volt közel 3 évig hátul. 1.0-tól 2.1-ig, Conti Ritchey Panaracer és Schwalbe külsõ is felment rá könnyen. Felütni pedig defekt miatt sikerült, addig semmi. Jah és a városimban most ezt a kereket használom. De hát ez nem hájtek ultralájt felni.

A CR18 nekem is jó volt, különösebb bajom azzal nem volt, én a DS2-rõl
beszéltem.

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Nekem CR18 volt közel 3 évig hátul. 1.0-tól 2.1-ig, Conti Ritchey Panaracer és Schwalbe külsõ is felment rá könnyen. Felütni pedig defekt miatt sikerült, addig semmi. Jah és a városimban most ezt a kereket használom. De hát ez nem hájtek ultralájt felni.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Nekem CR18as van elöl. Felütéses defektem nem volt, nem nehéz felrakni rá semmilyen gumit, nem kell hozzá se türelem se kézügyesség. Bár az 1.25 Michlein-t nem tudom felrakni rá.

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás
A Sun DS2 felni kb 1-2 hétig volt a kerómon, könnyû és szép, de...

És itt jön, felütéses a Mátrán vele, pedig nem vagyok az a zúzós fajta(fõleg nem az akkori atom merev Meridámmal ami a szart is kirázta belõlem)És a gumi szerelés rajta siralmas, szenvedni kell vele rendesen. Tény hogy a kevláros gumákat fellehet rakni rá, de ahhoz is kell türelem és kézügyesség.És a merevségét én pl nem éreztem, gyönyörûen mozgott rajta a gumi. Most a Bontrager Race Lite felnin ezt nem teszi.

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Érdekes ez az illesztés, hegesztés dolog is. Nézegettem a Sun honlapját és most derült ki számomra, hogy a Sun Singletrack, Doubletrack felnik (zúzós felhasználás) illesztettek és nem hegesztettek. Singletracket használok 3 éve. Járt DH-parkokban, az Alpokban, a Megavalanchon. Ugrálás, nagy kövek stb. Semmi nem hatotta meg. Misztikus dolgok ezek.

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

4 hónap még nem olyan sok... (http://bringabuzi.fr...ies/Sajat_cucc/)
Mindenki azt vesz amit tud és akar, Enté és én (de szerintem Soma is) biztos véletlen sem venné meg a Sun felnik egyik modelljét sem.
Gumicsere: Nekem nem volt még Sun felnim, de nem egy túra alkalmával kellett bírkóznunk a szereléssel, több féle gumi és felni kombinációt végigzongorázva...

Alexrims XT16-ost váltottam le, de azért talomban ott vannak még a grázsban...
meg hát azért hozzá teszem halkan, hogy sunból is a hegesztett (és nem az illesztett), na és 32 küllõs változat van a seggem alatt. Az illeszett, 24 küllõs változatban már én se bíznék, a seggemrõl nem is beszélve:-D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
4 hónap még nem olyan sok... (http://bringabuzi.fr...ies/Sajat_cucc/)
Mindenki azt vesz amit tud és akar, Enté és én (de szerintem Soma is) biztos véletlen sem venné meg a Sun felnik egyik modelljét sem.
Gumicsere: Nekem nem volt még Sun felnim, de nem egy túra alkalmával kellett bírkóznunk a szereléssel, több féle gumi és felni kombinációt végigzongorázva...

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Ki vesz itthonról Mavic felnit? 10e alatt simán kijön darabja. Ugyanígy olcsóbb a fekete DT Revo küllõ is, ráadásul nem kell várni rá. A DS1 és a 717 azért nem egy kategória. A Sun felnikrõl Dávid is tudna mesélni...

Hát én egy Sun Ringlé Equalizer 21-et nyûvök, eddig nem volt vele bajom... bár pille súlyú kövér disznó vagyok

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Korcs, ha jössz a Loviba, mondd az Izomhod nevet és beengednek. Ugyanis nem jön, mert esik, a neve meg fel van irva.

Hát ezt lekéstem:-DDDDD Izom meg papírkutya, így nem csoda, ha fél , hogy elázik... de amúgyis jó elõre meg volt véve a jegy... ROAD fan vagyok, mifene... ha nemes lennék akkor Road Fan szõr lennék:-D
Viszont csapdára bárminemû megoldás érdekel dec. 29.-ére!

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Igen tudom. Atek azért ment oda, hogy ott tudjon szétnézni, mászni. Ez eddig nem jött össze. Na majd most!
Enté: Lehet, hogy árban nem egy kategória, de az alant leírtjaim alapján a teljesítményre már nem mondanám ezt. Mi/ki dönti el, hogy mi egy kategória? Ha a kategóriát (felsõ?) és az árat nézzük(ár/érték arányt) akkor viszont az én tapasztalataim alapján a 717-es egy fos. A használat nálam eldöntötte, hogy mi a kemény szar a híg fos tengerében.
Mondom ezt annak fényében, hogy egyik felni sem alámvaló, sem súlyban, sem stílusban. Csak kíváncsi voltam mennyit bírnak, és mennyit spórolhatok bûntetlenül a felniken. Hát ennyit.

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Kb egy hete beszéltünk velük, mostanában fognak menni a déli szigetre.

Valóban. Új-Zéland szép vidék, fõleg a déli sziget, ahová remélhetõleg leruccannak nézelõdni egy kicsit.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Hát igen. Lehet már nincs türelme kivárni. Azért ez a telórugós kör sem volt valami rövid átfutású. De gondolom ez a ritkább. Még nem kizárt, hogy más lesz. "Hol van még a vége, kisapám. Lehet esõ, jöhet hó.";)
Dávid megint csak V-fékes felnirõl tudna sokat mesélni( UFO). Arról nem is érdemes inkább, mert annak a felninek a felhasználási területe igen limitált. Tárcsafékes felnit és tárcsaféket nem nagyon használ.
Valóban. Új-Zéland szép vidék, fõleg a déli sziget, ahová remélhetõleg leruccannak nézelõdni egy kicsit.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

...a Mavic szállítmány jövõre ér ide.
Ezen tapasztalatok alapján mondtuk Pumpinak alternatívaként a 717 mellé a DS 1-est. Aztán majd eldönti mit szeretne.

Ki vesz itthonról Mavic felnit? 10e alatt simán kijön darabja. Ugyanígy olcsóbb a fekete DT Revo küllõ is, ráadásul nem kell várni rá. A DS1 és a 717 azért nem egy kategória. A Sun felnikrõl Dávid is tudna mesélni...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Új-Zéland sem csúnya hely!
http://picasaweb.goo.../attila.gyetvai

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Én vagyok az eladási "felelõs"

Ez drága jó Atek barátom kerója. Az én dawgmatic vázam feltúrbózva:D
Nálad van eladáson?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Ez drága jó Atek barátom kerója. Az én dawgmatic vázam feltúrbózva:D
Nálad van eladáson?

gazdagpet

gazdagpet

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Ha Vki-t érdekel hívjon bátran! http://piacter.bikem...t=179685&cat=12

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Igen volt/van jó tapasztalat. V-fékesrõl nem tudok nyilatkozni, de azt hiszem itt most nem is mérvadó. V-fékes felni oldalfalának elkeskenyítése fékezési stílus, fékpofa, terep- és idõjárási viszony függvénye is.
A tárcsás felni: Nem nehéz a gumiszerelés se fel, se le, (ez gumi függõ is, nem csak felni, szerintem a tárcsás felninek másabb az alakja), könnyû és olcsó (ahogy írtad), keskenysége ellenére stabilan áll rajta a gumi. Jómagam a nagyobb gépeimmel (14cm felett mozgó) használom, amelyekkel azért néha be-be gyorsulok. 1 év alatt nem sikerült beletennem semmilyen ferdületet. Felütéses defekt nuku.
Hasonló tudású felni a Mavic 717 amiben Pumpi gondolkodott. Drágább, (nekem) ezidáig 3 felütéses defekt ( ami nem csak gumi, hanem felni kialakítás függvénye is), oldalfal behajlott, a szegecselések mellett a felni anyaga kifehérdett. (az ismerõsi körben 8 felnibõl 5-ön)
Minden felnit szét lehet ütni tehát az oldalfal megütését nem számítom hibának, de a kifehéredéssel együtt már jelzés értékû a felni erõsségét illetõen. A Sun kapható jelenleg, a Mavic szállítmány jövõre ér ide.
Ezen tapasztalatok alapján mondtuk Pumpinak alternatívaként a 717 mellé a DS 1-est. Aztán majd eldönti mit szeretne.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Mire gondolsz Röfi? Volt rossz tapasztalat?

Volt jó tapasztalat? Olcsó és könnyû, de kinlódás rajta gumit szerelni, még leszedõvel is. Emlékszel Szabó Pistire (Anglia), egy év alatt elkoptatta a V fékes felni oldalfalát, úgy hogy az leszakadt...
Röviden ennyi, én tuti nem tenném egy XTR agyhoz...

Bringázz melóba: Már látom csomagom sanyarú sorsát...

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 hozzászólás

Sziasztok!
Soma, most kaptam meg az e-mailt, a Bringázz a munkába-tól, amiben azt írja, hogy a "garantált ajándékok postázása megindult" és "a boríték a munkahelyedre fog érkezni", ami a mi csapatunknál a "1111 Debrecen, mindig úton
" címen van! :)
Ez most akkor hogyan lesz? Ti is kaptatok ilyen mailt?

sziasztok

én nem szoktam ugyan bekapcsolódni a beszélgetésekbe, de most megteszem:
mindenkinek küldtek ilyen mail-t, a kolléganõm már meg is kapta az ajándékot

én még nem, mivel sokat kell postázni, de szerintem hamarosan megjön mindenkinek

úgyhogy érdemes lesni a munkahelyi postást :)