Szóval érzésem szerint túlbonyolítod kicsit ezt a dolgot a hosszú távval.
Tájékozódás, kijelölés. Maratonokról lévén szó ezekrõl mit lehet mondani? Mikor milyen munkát végeznek a szervezõk. Hogy milyen lesz jövõre azt senki nem tudja. Mivel tudomásom szerint két masszív hosszútávos van itt a brigádban (enté és nagybub), jobban jársz, ha meghívod õket egy sörre és eldiskuráltok a részletekrõl, mert itt úgysem fog elhangozni egyszerre semmi jelentõs.
Ha jól emlékszem már valaki mondta, hogy a Bükk a "legkönnyebb", a Mátra a legrövidebb. Voltál már mindegyik hegységben tekerni, kb. sejted milyenek a terepviszonyok. A Bükk 100km lesz 2500m szinttel. Szerintem az lesz a neked való kezdésnek. Hosszú mászások (kivéve az ördögoldalt) dózerút lefelé. Semmi különös, csak hosszú. A többinek megvan a maga pikantériája. A Szilvás hosszú (117/3250), jópár helyen technikás és a szezon elején van. A Duna (100/3000) kemény, technikás, köves, gyakran sáros és többnyire dög meleg (ahogy hallom). A Mátra rövidebb a többihez képest (80-85 km), de valószínû nem kevés a szint és rázós rendesen a hegység viszonyait figyelembe véve. A fentebbiek fényében szerintem nem nehéz a választás. Szóval ne agyalj ennyit, kezdj el gyúrni, tekerj sokat és nevezz.
Sok sikert és türelmet.
Ui: Sejtésem szerint úgyis megkapnám, hogy honnan vagyok ilyen okos amikor csak rövid/közép a max távom. Ezért leírom, hogy a fentebbi infók természetesen nem egyben tapasztalás révén jutottak a birtokomba. Részleteiben, mindegyik távot tekertem már, az útjait ismerem. Csak fejben összeraktam õket Izomnak segítendõ.