Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Soma: Mégis alu montid van, de ha gondolod tudok Reynolds csöves acélvázat cserébe.
Ember:
-Nem bírja a strapát? És még csak nem is korrodál...
-Voltál, vagy tervezel földkörüli utat?
-Epic leírta, hogy VAGY csúszópapucs, VAGY váltófül. Úgysem szerelget át az ember egy ilyen értékû vázat, akkor már veszek két bicajt.
-A bowdenszemek nagyon gagyik rajta, a papucs meg virsli...
-Nekem is kéne amúgy. (Eladni jó pénzért valaki "hozzáértõnek".)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Nagyon is jó kis anyag az acél. Persze a jövõ a szénszálé, és már egyre olcsóbban kapsz, viszont nem bírja úgy a strapát és senkit nem láttam még földkörüli túrára menni szénszálassal. Én bármikor gondolkodás nélkül elfogadnám ezt a vázat. Persze nem különleges a gyártója (taiwan) de jó anyagból van és 10+ évig kibír nagyon sokmindent. Az állítható papucs és az ss lehetõség, meg a csomagtartó szem szerintem nagyon okos dolog. Melóba járástól túrázáson át hegyi tekerésre is tökéletesen alkalmas. Itt legalább látszik, hogy nem csak úgy összehajigálták a vázat, hanem valaki elgondolkozott rajta, hogy mire is szakták az emberek használni a gépet, és úgy rakta össze, hogy sok felhasználónak igen sok terepre jó legyen.
Az meg hogy a 29 mekkora divat lett. Hát legyen. Az én magasságomhoz (178-180) a 26-os pont elég. Lehet hogy már 15-ös méretben is gyártanak 29-est, de kibaszott hülyén néz ki egy kis ember alatt a nagy kerék. Az én magasságommal illuzórikus lenne a nagy kerék. Jelenleg tökéletesen elégedett vagyok vele.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Ha mindenáron méregdrága acél váz kell nektek, eladom a Bianchit :D Még csuda papucs sem kell hozzá, hátrafelé nyíló hátsó papucsa van, ideális SS gép építhetõ belõle:D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Carbon a jövõ (és már a jelen) vázanyaga.

Sok bizodalmam eddig sem volt a mûanyag biciklikhez,de amikor láttam,hogy a víz is oldja... :D
Inkább egy nehezebb acélt választanék,az erõm meg még egyelõre megvan hozzá.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Az acél váza részérõl igazat adok neked, de 29-es csak nagy, vagy erõs embereknek való szerintem, a többieknek felesleges... Volt szerencsém az Itózs bicajához és a szezonzárón mentem egy 29"-os Epiccel. Jó-jó de nem nekem. Kicsi vagyok hozzá és gyenge. ;)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
És miért jó az állítható papucs? Ott a váltófül, rádobsz egy láncfeszítõt és jónapot kívánok. Értelmetlen az egész és plusz súly. Ezek a manufaktúrák egyre inkább olyanok, hogy valami nagyot akarnak villantani és rádobnak mindent egy acél vázra és akkor húú, meg háá mekkora innováció. Ha meg jobban megnézed, akkor rájössz, hogy a világon semmi értelme. Nem is értem hogy lehet innováció egy acél váz... Esetünkben meg semmi rejtett bovdenezés, semmi olyan, amire azt mondanám, hogy ez igen, megcsinálták. Leszeded róla a matricát, átfested ezüstre és a papucs kivételével kapsz egy '97-es Crux-ot. És ezért elkérnek 480 dollárt? Vicc...

A másik véleményem (de ez teljesen szubjektív), hogy ha most vennék merevet, akkor 29-es. Megvan a 26-osok bája is, pláne egy különleges alapanyagú váznál (Morati, Moots, Liteville, stb.), de inkább akkor karbon és nagy kerék. Visszafelé menni, vagy ugyanúgy 26-ost venni merevbõl teljesen felesleges (de mondom, egy különleges alapanyagú váz az más tészta). Minimális játékok lehetnek a szögekben, meg a hosszokban, de alapvetõen már nincs értelme komolyan beruházni egy 26-os merevre. Nem is olyan rég még én is azt mondtam, hogy Áááá, minek a nagy kerék, hülyeség. Aztán mentem vele 1-2 karikát és már másképp látom a dolgot.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Ez a Soma (hehe:D) 26-os, vagy 29-es?

Ahogy olvasom 26-os lehet.
Röfi: Nincs nekem bajom a karbonnal. Ha megengedhetném vennék is egyet, de ebben a vázban van minden ami kell. Úgy alakítod, és arra használod amire csak szeretnéd (na jó dh-ra nem). És ebbe elsõ látásra beleszerettem. Mindenkinél van ilyen.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Ez a Soma (hehe:D) 26-os, vagy 29-es?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ha engem kérdezel, akkor nehéz mint a dög és sok elõnyét valahogy nem látom...
Carbon a jövõ (és már a jelen) vázanyaga.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

EMBER! Még mindig szponzor után kutatsz? Kitartó vagy, nem mondom. :D

Ja ja. Pedig az idézett postommal a címlapon vagyok! És még azóta is se egy árva cent vagy fillér...
De azért ez egy gyönyörû váz, és még okosan is van összerakva.
Just for fun.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
EMBER! Még mindig szponzor után kutatsz? Kitartó vagy, nem mondom. :D

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Bocsi a dupla postért, de letelt a 15 perc.
480 dolcsi az elõzõ váz. Valaki egy sponzor személyében ha volna olyan kedves és átutalná az összeget a következõ bankszámlára: 1287222.... :D
Just for fun.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Egy új gyöngyszem, ami iszonyat tetszik. Semmi felesleges cicoma, sima acél. okos papucs, csomagtartó is rakható rá, szép nyeregcsõrögzítés, és még a színe is jó:
http://hawleycompany...ms/FRAM2651.jpg
Hawley

Tange Prestige heat-treated butted CrMo steel; butted CrMo rear end - Modern cross country hardtail designed to accommodate a 100mm travel fork - Sliding dropouts allow for geared or single speed builds - Rack and fender braze-ons - International Standard disc brake mounts

Szerintem egy igazán okosan összerakott szép váz. Bármikor bevállalnám. Csak az árát nem tudom :(.
Just for fun.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Magic Burger fényképei | Facebook
Egyszer majd benézünk egy Monsterre.... :D
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Mivel nem hirdették ki a 2.-3. helyezetteket, én inkább a 2. helyezést mondanám holtversenyben egy külföldi sráccal :D
Hülye voltam, a 3.-nál azt mondtam ennyi volt, majd elkezdtem ezt a mártogatós dolgot csinálni, és még 2 gyorsan és "könnyen" csusszant le. Ha lesz legközelebb tuti így kezdem, talán még az elsõ srác is megfogható lett volna :)

Danikám: következõ cél:

Posted Image

A Yetit LE KELL GYÕZNI!!!44négy!!

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Mivel nem hirdették ki a 2.-3. helyezetteket, én inkább a 2. helyezést mondanám holtversenyben egy külföldi sráccal :D
Hülye voltam, a 3.-nál azt mondtam ennyi volt, majd elkezdtem ezt a mártogatós dolgot csinálni, és még 2 gyorsan és "könnyen" csusszant le. Ha lesz legközelebb tuti így kezdem, talán még az elsõ srác is megfogható lett volna :)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Azért nem ennyire szar a helyzet...

Dagi:gratulálok a dobogóhoz,hogy a se..ed hízzon nagyra :D
Már láttam máshol is a vízbemártós trükköt,sok evõversenyen csinálják.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

mer debreceni a fejlesztés..

Fazsa meg minden. Szerintem az lehetett a lehnehezebb, hogy 15 m-nél hosszabb egybefüggõ jó kerékpárutat filmezzenek le :D
Just for fun.

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 hozzászólás
Dani , gratula a 3. helyhez, lesz ez még jobb is egy kis kitartással!!!! :)

A nyikorgó lánc profizmusra vall????? !!!!!!!! Szerintem inkább lusta dög! Vizet is csak akkor adnék neki amikor már hörög!Mármint a gazdi! :)

Jut eszembe ha nem bánjátok a 27-ét kiáltom ki a "MARADJ A GÖRGÕN " elnevezésû játékhoz.

Lecsa

Lecsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 888 hozzászólás
Jó buli volt!
20 perc alatt, aki a legtöbbet eszi meg a 8 hamburgerbõl az nyer. Dani és Sanyi (aki a helyszínen nevezett) is elindultak a megmérettetésen.
Daninak (azt hiszem) 2 és fél maradt meg, amivel a 3. lett. Sanyinak talán 5 maradt.
A hóesés miatt, ha 20an voltunk nézõk, akkor sokat mondok.
Mivel több versenyzõre készültek a maradékot mi ettük meg. :)
Szóval ingyen megvolt a kiadós vacsora mindenkinek. Sajnálhatod, hogy nem jöttél!!
Dani dobogós taktikája az volt, hogy a kapott pohár vízbe mártogatta a hambit! :')
Az egész végén mondta, hogy most nem akar látni hamburgert....egészen holnapig.

Nagyok voltatok! Jót röhögtünk!

Biking may be hard, but it's easier than growing up!

http://porcsinbros.aminus3.com