Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Hali
Ki is kérdezte tegnap itt hogy a lomosba nem e járok? Te/TI melyiket ismeritek itt Nánáson?
Valakit érdekelnek még a lomos cuccok, ha ja majd irjátok meg h mit nézzek meg

kombany

kombany

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Félre értés ne essék, nekem is vannak carbon részek a biciklimen, de ha egyszer bármi bajom adódik belõle, akkor soha többé carbon :)
A full carbon vázat meg azért nem vennék soha mert nem látom annyi elõnyét amatör szinten mint amennyivel drágább :) na a carbon kerekekrõl meg nem is beszélve..
dehát mindenki a maga vérmérséklete és pénztárjája szerint dönt.
mondjuk én inkább fogytam 10kg -ot :D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Gáborok: Boldog nevetek napját!

Én biza kitartok a carbon mellett. Nem arra tervezték, hogy átmenjen rajta egy másik bicó. Az egyik ismerõsömnek dettó ugyanígy járt a KTM váza (mert arra az volt írva, mégsem jobb). Alut és acélt is láttunk már törni...

kombany

kombany

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Igen :)
Annyira azért nem rég, kb 8 éve :)
Igaz, nekem is karbon az elsõ-hátsó villám ez tény, de full karbon vázat nem szeretnék én sem.
Na igen, vannak soha el nem évülõ szépségek.. sokszor gondoltam rá, hogy valamilyen klasszikus vázra építeni kerékpárt, csak sokszor az a baj, hogy az új szetteket nem lehet az istennek se rárakni rendesen.. bár a matzmaster -nél szoktak szettekbõl is szép klasszikus darabok lenni, igaz horror áron :)

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Öregem neked Hazai György volt az edzõd? Mekkora arc! Irigykedek... Persze gondolom ez már elég régen lehetett.

Hát igen, ez az építõanyag kérdés örök téma. Már akinek. Én ebbõl a szempontból konzervatív vagyok, abszolut nem vágyom karbon bringára. Nekem az acél a legkirályabb anyag, bár azért a papírvékonyságú eom16.5 csöveket kissé féltem az odaverõdéstõl, de egy jó megbízható régi(módi) acélváznak nincs párja. Mondjuk egy szép piros De Rosa, hmm??

kombany

kombany

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Érdekes ez a téma.

Szerintem nagyon sok olyan váz anyag, alkatrész, kiegészítõ van, ami egy pro tour csapatnak tökéletes, mert könnyû, merev, stb.. ugyanakkor egy amatõr sportolónak maga a rémálom..
ugyanis a pro tour csapat ha kell minden szakaszra új komplett kerékpárt tesz a versenyzõ alá, míg szerencsétlen amatõr szeretné évekig használni a kerékpárját..

Sokszor úgy érzem, hogy egy amatõrnek kevésbé lenne baj, ha a biciklije 2 kg -al nehezebb, viszont egy ilyen affér esetében nem kellene új vázat vennie.. kedves szeretett Hazai György edzõm mondta, hogy addig felesleges a grammokat vadászni a kerékpáron, amíg a kerékpároson van 10kg súlytöbblet :)

Eladják az amatõröknek a profi cuccokat, mert az könnyû, gyors, merev, Amstrong is ezt használja, stb. , de azt nem mondja el senki, hogy ok, de ha egyet esel vele, akkor utána újat kell ám venni, mert ez bizony törik, elõpattan, elgörbül, stb, javítani meg aztán végképp nem lehet..

Inkább legyen egy 10kg -os kerékpárom, de tudjam használni évekig, akár több nagy esés után is, mint egy 8 kg -os, ami az elsõ esés után mehet a kukába.. mi amatõrök vagyunk, nincs arra lehetõségünk, hogy egy törött karbon vázat már rögtön másnap pótoljunk egy újjal..

Heló,

a baleset pontos részleteit még nem ismerem, így azt sem tudtam, hogy miképp tört el a váz. Na de most már érthetõ, hiszen nem arra tervezték, ...

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts
Éljenek a Gáborok!

Mackó: csak csütörtökönként tudok menni, mert kedden órám van este. De a 70-es hurokban benne vagyok.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 posts

Helloka!

Csak annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy a karbona bringa kibírta volna az esést, ha nem megy át rajta a másik bicó, és így tört be a támvilla. Tudod oldalerõk hatására egyik váz se bírta volna, vehetté volna colnago-t is, az is eltörik. próbáld ki a tojáseffektust. de inkább nem okoskodok. az hogy neked tetszik e vagy nem az a te dolgod, attól még jó lehet.

Amúgy mibõl következtetsz arra, hogy tartós e egy termék? Vegyél egyet és próbáld ki, vagy már próbáltad.... :chin:

Heló,

a baleset pontos részleteit még nem ismerem, így azt sem tudtam, hogy miképp tört el a váz. Na de most már érthetõ, hiszen nem arra tervezték, hogy valaki más átmenjen rajta... bár tegyük hozzá, vannak még bringák, amiknek egy ilyen malõr annyira nem viselné meg a lelkivilágát...

Nézd, lehet jó a karbona, bár nekem valahogy mégsem tetszik, de ez tényleg az én dolgom. Bizonyára te, aki a karbonás csapatban tekersz, másképp látod. Azt hogy mennyire tartós, nyilván nem tudom objektíven megítélni, ezért csak annyit jegyeztem meg, hogy nem _tûnik_ annak. De az én országútimnak is karbon támvillája van, és azon sem próbálnék átsétálni egy másik bringával.

Szóval nem akarom én itt a karbona gépek hitelét rontani, mindenki kipróbálhatja, hogy milyen könnyû, gyors, stb. Én inkább kihagyom, de ez az én dolgom. Ja, még annyit hogy Tittyman-nek volt még ezzel kapcsolatban egy érdekes megjegyzése...

(De ugye emlékeztek rá, hogy a csúcsbringák kategóriája kicsit olyan mint a Forma 1? Csak vigyázzunk, mert aki óvatlan, az úgy jár mint vmelyik ProTour csapat, ahol nem cserélték le idõben a használt kormányokat, aztán 1-2 szépen el is tört, mire észbekaptak. Lehet nekem is kéne inkább egy fém nyeregtartó, nehogy menetközben kiessek az ülésbõl...)

De nem bántok én senkit, menjen mindenki gyorsan kipróbálni a karbonát!
(Bringaexpón biztos lesznek.)

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
országúti váz bambuszból...

aztán majd a Stigmaeopsis longus jól befalja!

hogy rohadjon meg a kis genyó :)

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Ha az idõ engedi egy terepezést tervezek Józsa, Bodaszõlõ, Bocskaikert, 16:30-as józsai indulással.
Ha valakit érdekel jelezze!

lámpás

lámpás

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Boldog Gabi-napot minden Gábornak és nem Gábornak!

ynga

ynga

törzsvendég

• fórumtag
  • 541 posts
Titty, köszi a tippet, tündérmókusmackó vagy!:)

Epycnek és Baggionak azt kívánom, amit reggel, éljenek a Gáborok.:)
Ride 'n' roll

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Boldog névnapot kivánok!:beer:

dr.juci

dr.juci

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Boldogságos Gábor napot minden Gáborunknak! Erõt, Egészséget! (meg némi tavasz idõjárást):cheers:

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Minden Epyc-nek boldog Gábor napot kívánok!

Zsu: :deszcz: az idõjárás megoldotta a mai tekerést...

Dina

Zs...

Zs...

vendég

• fórumtag
  • 207 posts
Titty:Még belefér. Holnap adjuk fel.
:muah1:

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
http://www.chainreac...x?ModelID=25882
Itózs: Ha még belefér........Köszi :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Nagy II Zoli szólt, hogy kedd és csütörtök délután 17 órától ismét országútis tekerések indulnak a Fiat szalontól!

És akkor megyünk Sanyival végre egy 70-es hurkot, mert pont belefér negyed/fél 8-ig!
Twelve times ironman

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts
Nagy II Zoli szólt, hogy kedd és csütörtök délután 17 órától ismét országútis tekerések indulnak a Fiat szalontól!

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Reggel egyeztetünk,ha Soma is elõkeveredik.Összecsörrenünk,de kb olyan 9,fél 10 körüli indulás. Röfi te nem érsz rá????

Dina