Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XVII. kerbõl van itt vki? #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1727 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
SanDiablo: ha visszaolvasol egy-két lapot, láthatod, hogy az dõltbetûs szövegekben az "elvtársozást" elõbb kezdtem, (talán lesz aki megérti miért...) mint ahogy Te a "pártütést" leírtad, tehát az utolsó mondatodat nem értem.

Kedves Tõled, hogy próbálsz -kívülröl, a helyzet ismerete nélkül- igazságot tenni, de nem kell, mert nem olyan komoly dolg ez. Csak azt gondolom, vannak dolgok amit a jövõre nézve, jobb minél elõbb tisztába tenni.
Remélem a kérdéseimre kapok választ.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jajj, higgadjon le mindenki, nem kell semmit túlreagálni. Hápi te meg kezeld flexibilisebben a dolgot. Gondolj csak bele - a saras Dombság túrán õsszel ELVILEG bele volt tervezve MÉG domb. De változott a helyzet, s kompromisszumokat hoztunk, s pl Isaszegre aszfalton téptünk le. Annyira nagy baj, ha a társaság igényei szerint kisebb módosításokkal kezeljük a kiinduló feltételeket?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Látom a szövegértelmezés nem az erõsségetek. Konkrétabban:

Mindenkinek megvan a maga igaza.
(Az ember hajlamos a saját igazságát nagyobbnak látni mint a másét.)
Amit írtam, azért írtam, hogy kissé lenyugodjatok és megtaláljátok az arany középutat. Ehelyet... Úgy viselkedtek, mint az óvodások. "Az én homokozó lapátom szebb, mint a tiéd... De az én papám erõssebb, mint a te papád..."

Na most gondoljatok bele, mit szólnak azok, akik nem egyesületi tagok és voltak a túrán, vagy csak szerettek volna eljönni, miközben böngészik a fórumot. Szerintem csodálkoznak, hogy az összeforrott egyesületi tagok miként savazzák egymást. Jó lenne befejezni! És tudomásul venni, amióta az egyesület megalakult, egy hangyányit megnõtt a felelõsségünk! Felelõsek vagyunk azért, hogy mások mit gondolnak az egyesületrõl. Felelõsek vagyunk azokért, akikkel meg akarjuk szerettetni a kerékpározást. És még sok másért is... Ideje lenne felnõni a dolgokhoz.

Hozé! Ha utánanéznél, rájönnél, hogy a "pártütés" szavunk már sokkal hamarabb gazdagította a szókincsünket, mint hogy az elsõ politikai párt megjelent volna.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Tisztelt Központi Bizottság!

Kérem engedjék meg, hogy az alábbi tiszteletteljes kérdésekkel forduljak a Nagytiszteletû Elnökséghez, elsõsorban az Elnök Úrhoz:

1. Hápi elvtárs az elnökség véleményét tolmácsolja-e amikor a "mi" szót használja?
2. Egyezik-e az elnökség véleménye Hápi elvtárs véleményével?
3. Van-e lehetõség engedélyért folyamodni, (és ha van kihez?) egy közös túra esetén rövidebb-hosszabb alternatív útvonalat választásához?
4. Van-e lehetõség csak rövidebb szakaszon társulni a szervezett túrákhoz?
5. A jövõben is hasonló stílusú, tartalmú hozzászólásokra kell-e számítani az elnökség részérõl?
6. Ez még Sportegyesület, vagy már Királyság?

hozé

Ui.: a sár meg le van sz@rva. Komolyan nem zavart senkit.

B.L.68

B.L.68

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
sziasztok!
Szerintem jól sikerült a túra és azidõjárást is figyelembe véve a létszám is jónak mondható! Az, hogy néhányan idõlegesen leléptek szerintem nem olyan nagy gáz, elvégre fáztak stb,stb. Arról már nem is beszélve, hogy a társaság egy része nem biztos ,hogy bírta volna a dombokat, és az a fél óra amíg elvoltak nem olyan sok!
A képeket feltöltöttem a http://kep.tar.hu/bereslaca oldalra
Köszönet Hápi anyunak a finomságokért
A csúcsot nem elég meghódítani, ha felértél nézz is körül!!

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Tisztelt Uraim!
Nem sértõdök meg és nem szeretném ha más megsértõdne. Bocsánat, hogy ilyen határozottan lépten fel ez ügyben, de én egy határozott ember vagyok. (pont)
Végül (és ezzel befejezem ezen gondolatmenethez történõ hozzászólásomat):

1. A szervezõk elismerik, hogy hibáztak ("saras" szakasz). (pont)
2. Sporttársak! Érdekes, hogy Hugom, Dóri és az "idegen" emberek NEM tiltakoztak -ott, és ezidáig utólag sem- a "saras" út és a hideg miatt!
3. A túra hivatalos plakátja:
http://www.kep.tar.h...3310/19756209#2
4. Túra útvonala:
http://rakosmente.uw...msg1917#msg1917
5. A túrát hivatalosan a Rákosmente Kerékpáros Sport és Szabadidõ Egyesület (16 fõ) szervezte.
6. RMKSE alapszabály III./A szakasz 4. pont
7. Az RMKSE elsõ közös hivatalos túrájának vége képen:
http://www.kep.tar.h...4324/20456404#2

Aki meg nem érti az olvassa vissza utóbbi pár hozzászólásomat és gondolkodjon el rajta. (pont)

Vége. (pont)

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Tisztelt Pártértekezlet, kedves Elvtársak!

Az egyesület céljait : " ...Az RMKSE fõ célja, hogy a kerékpározást, mint a szabadidõ eltöltésére alkalmas aktív kikapcsolódási lehetõséget minél több emberrel megszerettesse, megismertesse" -maximálisan figyelembevéve mutattuk meg a Péceli dombot a helyszínen tartózkodó, és a dombot még nem ismerõ SunSet- és Marchello-elvtársaknak. A megmutatás foganatosítása szigorúan önkéntes alapon, mások érdekeit nem sértve történt.
Pont ezt a hozzáállást szeretném kérni minden elvtárstól.

hozé(elvtárs)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Engedjétek meg, hogy én is hozzászóljak a témához, bár semmi jogom nincs rá, hisz ott sem voltam.

Elõször is hagyjátok abba a pártütést!

Hápinak igaza van abban, hogy nem kellett volna "külön utakon járni". Ezt el kell fogadni. Ha jobban belegondoltok az egyesület alapítási céljába:
(Idézet a honlapunkról) "Az RMKSE fõ célja, hogy a kerékpározást, mint a szabadidõ eltöltésére alkalmas aktív kikapcsolódási lehetõséget minél több emberrel megszerettesse, megismertesse." tényként kell kezelni, hogy alkalmazkodni kell másokhoz és "egyesült" módon viselkedni velük szemben.
Tehát a saját érdeket alá kell rendelni a közös célnak.

De az sem égészséges, hogy az elsõ botlás vérfürdõbe torkoljon. Tehát ne sértõdjön meg senki, de legközelebb jobban tartsátok szem elõtt a célt.

Az is igaz, hogy Hápi fellépése erõssen határozott volt. Mondjuk úgy, hogy túlértékelte a helyzet súlyosságát.:rocketman

Javaslat: Mindenki fogjon vissza magából! Vonjátok le a tanulságot. Kicsit több összetartás és light-osabb kritika. :beer:

És ha továbbra is rosszalkodtok, mindenki az enyém lesz a Pokolban!:ogien:
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Jobbulást nektek és szervezetteknek. Én igaz szétizzadtam magam,de már nem vagyok lázas,csak a hangom szomorkodik. Az orrom is kezd már tisztulni és egyre jobban vagyok.

Öcsike!

Ohne gyógyszer!!!!!!!

Forró tea+citrom töménytelen mennyiségben, forró zuhany vagy tíz percig és utána tûz be az ágyba a paplan alá és közös izzadás azzal akivel akarod!!!! Másnap reggelre semmi bajod
:peace2: :jupi:
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás

Nah ez durva. Nem kocsival voltál? Neeem, nekem még 100+hoz tél van. :(

Kocsival jöttem Budafokig. De inkább Nagytétényig. A 2.utca onnan már Nagytétény. És onnan bíz elkellett jutni Központig, ami csak pesten keresztül lehetséges és vissza is.

úgyhogy ennyi
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Hát akkor én is:
... csúszkáltam rendesen az 1,3-as slickkel. Még egyszer elnézést!

...meg is érdemled! :)

Ennyi belefért egyébként.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hát akkor én is:
A sarazás az én ötletem volt, bocsánatot kérek mindenkitõl! Mentségemre szolgáljon, hogy szombaton alig volt sár ezen az útvonalon, és úgy gondoltam, hogy nagyon unalmas lenne ugyanazon az úton visszamenni az elágra, és igy autómentes úton tehetünk meg kb 8 kilométert. A terepviszonyok engem is megleptek, csúszkáltam rendesen az 1,3-as slickkel. Még egyszer elnézést!

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Hadd szóljak én is akkor ehhez a témához hozzá - kurva beteg vagyok :D

A sarazásért bocs 200-adszor is.
Nem sokára tényleg jó lesz a fórum, mert tényleg áttelepül egy normális tárhelyre - akkor aztán nincs kifogás ;)
"Nice boys don't play rock and roll"

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás

A másik fórum elõbb egyre gyakrabban, most meg már egyenesen állandóan php errorokat dobál felém. Csekkolja valaki.

Szorri, Ultraweb, lassú megbízhatatlan, és xar, de csak nekik van PHP, és MySQL szolgáltatásuk ingyé... majd átkerül a honlapunk szerverére, és akkor gigagyors lesz, szinte nem lesz idõd kattintani se!!! :D

Ehhez a hideg, másfele tekerünk, sár témához 1 picit had szóljak én is hozzá!

Nos. valóban nem mentünk egy nagy tempót, mivel nem ismertük az új emberek, illetve Kriszti, vagy Dóri kapacitását. Biztosra akartunk menni a tempóval, ennyi. Én sem örültem, hogy elmentetek (együtt idultunk, közös tekergés, egységes arculat meg ilyenek, meg hát Marchellót nem tudtam így cikizni) mégha csak egy 10-15 perce is, amit azért ki lehet bírni. De abszolult meg tudlak titeket érteni, hogy fáztatok, mert konrétan én is fáztam.... sõt... olyan szinten megfáztam, hogy a mai napi programom ennyibõl áll: este hidegrázás-alvás-felkelés-gyógyszer hegyek-alvás-ebéd, közben hidegrázás, gyógyszerek- alvás-írás a fórumra (most vagyunk a mostba ugye) -továbbiakban alvás gyógyszer..... szóval vágom a témát.... Legközelebb ha ilyen "családi' túrát szervezünk, remélhetõleg az idõjárás kegyesebb lesz hozzánk, és akkor majd megpróbálunk együtt maradni. Ne csináljunk ewokból birodalmi lépegetõt....

Sár. Hát szorri... azt én is támogattam, hogy látogassuk meg a tavacskát. Gyula Bá el Prezidente, és Zoozoo barátunk direkt ezért kitekert a hétvégén, hogy megnézze, hogy járható-e az út. Akkor okés volt a dolog, erre az infóra alapoztunk, és nem gondoltuk, hogy ennyire xar lesz a helyzet. Az ilyeneket a jövõben megpróbáljuk elkerülni!

Ennyi lenne! Legyetek jók, és szobatiszták! A Neocitrál legyen veletek! :D

Üdv!

KisÖcsike alias Számszon a Szadiszta Szatír
Aláírásom nem lehet 3 sornál terjedelmesebb, ezért nem is írok ide semmit....

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A másik fórum elõbb egyre gyakrabban, most meg már egyenesen állandóan php errorokat dobál felém. Csekkolja valaki.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hápi:

A tempót a leglassabbnak kell diktálnia, ami azt jelenti, hogy nem õ megy a végén! Elõre kellett volna küldeni azt, aki feltételezhetõen lassú. (Ez tanács.)

Hiába pörget az ember, igenis fázik. NEM vagyok fázós ember, sõt annyi réteg ruhát vettem fel, mint sokkal hidegebben, és úgy remegtem néha, hogy a kormányba is beleráztam. Dawn is jól be volt öltözve, mégis fázott. Egy piccccit gyorsabb tempó is lehetett volna.

Az az egy, azaz egy darab magánakció (Bajtemetés) pedig azzal, hogy 5-en feltekertünk és utána sprinteltünk át Isaszegre szvsz belefér. Nem kell a tömeget felvinni oda, nem azt mondom. De megdorgálni pár fázós adrenalinhuszárt... :-/

A szigorúan aszfalt... tudom, hogy nem a TE ötleted volt. Qrvára nem örültem, hogy tandemmel kell a jégben, sárban csúszkálni és mocskolni magamat és a bringát. Szeretem, ha fröcsög a sár, és élvezem is - HA SZÁMÍTOK RÁ! Aki eljött városi ruhában... nem örül a bringamosásnak, de méginkább nem a saját ruhájának mosásának.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

http://rakosmente.uw...msg2207#msg2207
Mégegyszer köszönet mindenkinek a részvételért.
Képeim:
http://www.kep.tar.hu/hapi/50244324#2

És egy dologra szeretném felhívni a mai nap során külön utakon járó sporttársak figyelmét. Ezt már Charon és Csgy is említette de én inkább kimondom és ezért légyszíves ne sértõdjetek meg, hanem próbáljátok megérteni: nekem személy szerint nagyon nem tetszett, hogy egyes emberek "önállósították" magukat és külön utakon jártak.
...

Tisztelt Rákosi Elvtárs!

Olvasom, olvasom de nem nagyon értem.
Mint az "önállósítottak egyike" engedtem a csábításnak és megmásztam egy plusz dombot. De mi is ezzel a baj?
Megmagyarázod, hogy a többieknek az a tempó volt kényelmes, stb. Tudjuk. Nem is mondtuk senkinek, hogy jöjjenek õk is fel.
A hibát akkor követtük volna el, ha elkezdtünk volna "vigéckedni" és meghúzni az elejét egy kicsit nagyobb tempóval.
Ehelyett szépen, a sor elvonulása után letértünk jobbra, majd késöbb (egy kis jégencsuszi után...)ismét csatlakoztunk a csapathoz.
Szerintem nem sértve ezzel senkinek az érdekeit, nem kényszerítve senkit nagyobb tempóra, több szint megmászására stb.
Ha pedig zavar, hogy egyesek "külön utakon járnak", bizony sok csalódás fog még érni az életben.

Komlyra fordítva, Anyukádnak külön köszönet a pogácsáért, és a teáért.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Azt próbáljátok megérteni, hogy 4 fokban, egy adott intenzitás alatt NEM LEHET TEKERNI... Egyébként 17 km/h átlag (igen, tényleg ennyi volt) azért kicsit alul volt méretezve

Egyébként szívesen fogadom a kritikát (ha már én lettem felbújtónak kinevezve :) ), de csak részben jogos. Sok (amennyien voltunk) ember pontosan együtt tekereni sohasem fog tudni ... Én értékelem a célt, csak azt nem lehet kompromisszumok nélkül megvalósítani, ezt Nektek is be kell látni.

És nem visszavágásként, csak udvariasan mondom, hogy azért a "szigorúan aszfalt" és a tóhoz vezetõ út fogalma nem fedte át igazán egymást!

Tökéletesen igazad van. Csak a 20-25ös átlagot lehet, hogy egy-két ember nem bírta volna közel ötven kmen keresztül. Így hoztunk egy kompromiszumot. Mi is lassan megyünk, hogy más se fáradjon el nagyon. Ezt beválaltuk és a kiírásban is így szerepelt.
Én nem szeretnék senkit megnevezni felbújtónak, nem szeretnék senkit elitélni ezért, csak általánosságban fogalmaztam meg gondolataimat.
Mi igen is megpróbáltuk együtt tartani a csapatot, mert szerintem -és remélem beszélhetek ebben az esetben a többiek nevében is- ez így jobban nézett ki, mintha egy-két-öt fõs csapatokban "kószálunk" az úton. És forgalomírányítási szempontból is könnyebben megvalósítható volt -legalábbis nekem. Ha szétszakadtunk volna akkor -szerintem- megint ott vagyunk, hogy mi értelme volt együtt elindulni. Akkor a találkát meghírdethetük volna Isaszegre is. Ez az egész arról szólt, hogy együtt lemegyünk és együtt visszajövünk. Charont idézve: " Ergo azzal, hogy eljöttél a TÖMEGet képviselted." Ezért mindenkinek kellett hozni kompromisszumokat -nekem is!
A "szigorúan aszfalt" megnevezéssel kapcsolatban is igazad van, és ezúton is szeretnék elnézést kérni mindenkitõl akit hátrányosan érintett. (Õszintén szólva engem is váratlanul ért).
Ebbõl is látszik, hogy még nekünk szervezõknek, egyesületi tagoknak, sporttársaknak, barátoknak is össze kell szokni és sokat kell fejlõdnünk, de kérem bocsássátok meg kezdeti bukdácsolásainkat. Nem lehet tökéletes minden egyik napról a másikra.
Igérem, hogy következõ túránk mindenki számára élvezhetõ, kihívásokat is tartogató, több szakaszból álló megmozdulás lesz. Ötletek már vannak, és még várjuk is õket. Bátran, ha van ötletetek, észrevételetek, kritikátok nyugodtan halmozzatok el vele minket. Nekünk is könnyeb lesz tervezni, ha ismerünk sokfajta elképzelést, gondolatot.

Egy jótanács: ha visszaváltasz pörgõsebb áttételre akkor a szervezeted is jobban melegszik, és a lassú tempót is bírod hideg idõben.

Más: hétvégén (vasnap lenne a legjobb) egy aszfaltos 50-80 kör valamerre?
Én megyek, és ha lehet szeretnék megint sokadmagammal. :)

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
üdv

Én is köszi a remek szervezést, jól éreztem magam, finom volt a pogi+a meleg tea.
Meg finom volt a nagytarcsai emelkedõ (nem 9 perc alatt...) :) Ideális szezonindító

Charon+Dawn+Hozé köszi az útbaigazítást hazafelé, autókat túléltem, végére 60 km jött össze.

Balázs

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
Belviszály!!!

Alig alakult meg az egyesület máris zúzzák egymást a delikvensek.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!