Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XVII. kerbõl van itt vki? #2

- - - - -

• Please log in to reply
1727 replies to this topic

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts

Úristen, Dawn már tépi a láncokat.
Urak, fel kell hogy kössük ...
:)

Mondtam, hogy edzek, és Dante lehagyása a cél;)

A vállal bokorba lökést is sikerült gyakorolnom hétvégén, bár Életem Párja szerintem azt nem élvezte annyira, mint én:D Pedig még csak nem is esett.....

Ja, és végre-végre jó az spd.

:love:

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Láncszakítás :-) Oké, hogy a deore nem erõs, de azért.... nem akartam rögtön a bringa megvételekor kukázni. Láncbontót meg legközelebb már hordok magamnál. Otthon bármerre is kerestem, nem találtam meg azt, amelyik nálam szokott lenni, tehát valahol elhagytam, azért nem volt nálam.

Dante: Ha még egyszer poénkodsz a defekttel, a pumpát verem szét a hátadon! ;) Nem Dawn kapott, hanem én. Nagytarcsai emelkedõn felfele leengedett a hátsó kerekem. :-(

Ubul fogyókúrás súlyadatai:

elsõ kerék - régi: 850g, új 700g
elsõ gumi - régi: 640g, új 450g
hátsó kerék deore sorral - régi: 1360g, új: 1260g
hátsó gumi - régi: 690g, új 500g
Summa 630g, mind a kerületen spórolva.Feltöltött kép

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Végül is nagyságrendileg helyes számot mondok. (85 mm-t mértem, de majd pontosíthatok - mondjuk max 1-2 mm-t tévedhetek)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

170 mm van a két hajtókar széle (azaz a pedáltengely látszó kezdete) között
284 mm van a két Eggbeater felfekvõfelület KÖZEPE között (mondjuk hosszú a pedál)

(értelemszerûen a vázközéphez mértem, mert a hátsókerék nem biztos, hogy középre van centrírozva...)

Köszi Dante!!!
Csak 170mm lenne??? Az csak kb. 2mm-vel több mint a mostanim. Lehet ám a hátsógumi középvonalához is mérni, mert ha a két kar távolságát összeadod a gumi középvonalától számítva, akkor ott tök mind1, hogy középen van-é a kerék, én is így mértem a Truvát.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na ez a mai kör széttépett, éreztem én, hogy a Pilis tetõ most húzós lesz a Hosszú hegy felõl - hát, de legalább tudom, hogy 30 %-os a meredek rész benne, s a teljes hegy átlagmeredeksége 9 %. A legmedekebb rész egy 40%-os DH volt, ahol egy néni mondta, hogy egy óra még Lajos-forrás, s bringéval 45 perc...hát gondolom nem ránk gondolt...:D Mondjuk megvolt vagy 20 perc, az is igaz. Hozé köszi, hogy húztál a végén, már nagyon szét voltam esve Rómaifürdõ táján, de egy jó vacsi azonnal helyrehozott.

Hápi! Sajnos nem sikerült odajutni idõben (megjegyzem, 1 percet kellett volna várnotok...), mert a térképen 8 centi (4 km) sárga útvonal Fagyoskatona és Lajos forrás között majd egy óra volt, s inkább 10 km volt sok szinttel, fatörzsek és fejnagyságú kövek között bukdácsolva a hatalmas sárban.

A Rákosvölgyön keresztül 112 km lett a táv (nincs 30 km a UVH ezek szerint, hanem 22-24 körül van, csak tipp volt a 30...), s 1350 szint, ebbõl 1200 szint a közbensõ 50 km-re sûrítve, szóval sikerült egy maraton középtávot menni. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
170 mm van a két hajtókar széle (azaz a pedáltengely látszó kezdete) között
284 mm van a két Eggbeater felfekvõfelület KÖZEPE között (mondjuk hosszú a pedál)

(értelemszerûen a vázközéphez mértem, mert a hátsókerék nem biztos, hogy középre van centrírozva...)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Dante! Le tudnád mérni az XT Q-faktorát? Nem kell ám hozzá 180fokkal elfordítva felrakni a kart, csak hátul a gumi középvonalához méred a karon a pedálfelfekvéfelület távolságát. Remélem érthetõ vagyok. A meghajtásban senki nem válaszol, a Firex rendszeresen lelazul és nemtom hogy XT vagy LX, meg melyik szélesebb, és ha igen, mennyivel.

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 posts

Charon a tandemen akkor már csak kormányzási feladatokat fog csak foglalatoskodni,mert nem fogja bírni a pörgetés nagyságát.:P
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Átküldtem neked emailben a képeket a bringáról. Érdemes megvenni,mert nagyon jó. Te kifizeted,mert úgyis tele vagy,mint a déli busz, a hugod meg majd törleszteni neked.

Nekem mail nem jött, Hugi kapott. Ha Hugi hazajön válaszolok rá. És anyagilag a padló alatt vagyok legalább két szinttel, így az õ bankszámlája viseli kárát. :)

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na, akkor holnap 1100 UVH (Pesti oldal), aki akar jönni, jöjjön oda! De ha késik, akkor csörrenjen engem (30-431-1300), hogy megvárjuk.

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 posts
Átküldtem neked emailben a képeket a bringáról. Érdemes megvenni,mert nagyon jó. Te kifizeted,mert úgyis tele vagy,mint a déli busz, a hugod meg majd törleszteni neked.
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Nála AVS szempontból a talaj indifferens.
Részünkrõl csp, tnt és ntm. (családi program, tavaszi nagytakarítás és nem tudunk menni)

Azért jégen lassabban megyek. ;)

De Charon Mester - Te hányszor tavaszi nagytakarítasz már az idén? :D

Én holnap is kinézek egy lazulást a környéken, ha valakinek van kedve egy 30-asat csapatni, szóljon, de messzire nem megyek, s dél elõtt sem tudok menni, ezért nem is merem nagyon megszervezni...szóval megnézem, mennyi a sár, de hát én zmax, az IGAZI sárgumik a Lemaradás-100-ra lesznek csak felrakva.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Akkor lemaradás lesz a Lemaradáson...
(Vagy esetleg hétközben, titokban, befigyel egy jó kis terepezõs biciklizés?)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nála AVS szempontból a talaj indifferens.

Részünkrõl csp, tnt és ntm. (családi program, tavaszi nagytakarítás és nem tudunk menni)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Dante, én ismerlek! Kihagytál egy adatot!

AVS (sár)=?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát akkor nosza! De ha félsz a besprinteléstõl az UVH-ig, akkor oda mehetsz nyugodtan saját tempóban / vonatal is. Ha jövõ héten lemaradás-100-at akarsz, akkor ennek már sima ügynek kell lennie.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Tökéletesen informatív, köszönöm.
Ez olyan jól hangzik, hogy bevállalnám, csak ismerlek :)
Így maradtam kétségek között :D Meg nem is akarnálak lassítani titeket.
De a Lemaradás 100-ra valahogy le kéne tesztelnem magam, hogy menne-e, vagy sem.
"Nice boys don't play rock and roll"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
50 km aszfalt (oda-vissza) (opcionálisan kiváltható vonattal) (szint 200 m)
50 km terep (hosszabbat tán nem kéne) (szint 1000 m)
indulás 11:00 UVH (pl) érkezés (UVH) 16:00
AVS (aszfalt) = 27 km/h AVS (terep) = 17 km/h

elég informatív? ;)

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Na gyerkõcök, vasárnap egy Pilis kör? Addig felszárad. ;)

Ez nálad mit jelent? Kilométerben, szintben, idõben, sebesség átlagban
"Nice boys don't play rock and roll"