Na ez a mai kör széttépett, éreztem én, hogy a Pilis tetõ most húzós lesz a Hosszú hegy felõl - hát, de legalább tudom, hogy 30 %-os a meredek rész benne, s a teljes hegy átlagmeredeksége 9 %. A legmedekebb rész egy 40%-os DH volt, ahol egy néni mondta, hogy egy óra még Lajos-forrás, s bringéval 45 perc...hát gondolom nem ránk gondolt...
Mondjuk megvolt vagy 20 perc, az is igaz. Hozé köszi, hogy húztál a végén, már nagyon szét voltam esve Rómaifürdõ táján, de egy jó vacsi azonnal helyrehozott.
Hápi! Sajnos nem sikerült odajutni idõben (megjegyzem, 1 percet kellett volna várnotok...), mert a térképen 8 centi (4 km) sárga útvonal Fagyoskatona és Lajos forrás között majd egy óra volt, s inkább 10 km volt sok szinttel, fatörzsek és fejnagyságú kövek között bukdácsolva a hatalmas sárban.
A Rákosvölgyön keresztül 112 km lett a táv (nincs 30 km a UVH ezek szerint, hanem 22-24 körül van, csak tipp volt a 30...), s 1350 szint, ebbõl 1200 szint a közbensõ 50 km-re sûrítve, szóval sikerült egy maraton középtávot menni.