Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XVII. kerbõl van itt vki? #2

- - - - -

• Please log in to reply
1727 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Sárgumit adjak valakinek kölcsön? Egy viszonylag sártûrõ Michelin-t kölcsönadhatok. (a Fire Mud Pro az az én bringámra kerül ;-) )
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 posts
Doktor Úrunk rálegyínt és legfeljebb azt mondja neki, hogy nyomja le a Téli Margitát bemelegítésnek elötte ja persze futva.

"Tapasztalatból mondja"
és a lemaradás nem lesz lemaradás
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts
Hozé: köszönöm:) Erika mindenképpen szeretne menni, de nem szeretne másokat nagyon feltartani.....Várjuk meg mit mond a Fõorvos Úr;)

:love:

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Ajánlat:
Ha Erika úgy gondolja, hogy menne, akkor megyünk vele, az Õ tempójában.
Legalább mire hazaér, Viktor fõz Neki vacsorát...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Már a rajtról is lemaradok... :-(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ójajj. Hogy fogsz így "lemaradni"?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tegnap a mosógép úgy döntött, hogy elkezdi engedni a vizet csak úgy, amit egy 9.8 pontos dupla Lutz-cal díjaztam a fürdõbe való belépésemkor.
Asszem meglátogatom a fõorvos urat, mert nem tudok ráállni a bal lábamra. :-(

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nincs sár, csak nyafogós ember.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jujj. De ugye ti is izzítjátok már a sárgumikat Lemaradásra? Mert ami volt kint hétvégén - s arra még esik majd...;)

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts

Õsszel a versenyen lenyom Dawn ;-)

:bananadan

:love:

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem számolok én semmilyen meredekséggel, ne lihegjük túl a dolgot. A maratonok mind egyhuzamban tartalmaznak sok szintet - arra csak a hegyekben lehet edzeni, a környék viszont tökéletes az intervall edzésekre és az xc témára való felkészülésre.
(Õsszel a versenyen lenyom Dawn ;-))

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Oksi, bemérjük, privi ment.

Csak kifejtettem Charonnak, hogy mondjuk 100 km-en egy naaagy hegy az több szint, mint mondjuk 4 kicsi (1 db / 25 km), UGYANAKKORA meredekséggel számolva, mivel a sík (azaz kis meredekségû) szakaszok (tetõ + völgy) a dombokon gyakrabban vannak.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Privát ment.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Amikor láncot szaggatok, az szétesõ (elkopott stb) lánctányér miatt szokott lenni. És nem feltétlenül váltásnál, hanem csak úgy...akor is, ha izomból nyomom. Nem lehet, hogy ez a gond? Én utólag mindig találok valamit, pl egy elhajlott vagy letört fogat stb, ami a szakadást okozta.

Egyébként szint nincs ugyanannyi. Én még sosem tudtam 50 km-en 1300-at mászni otthon (úgy, hogy kört megyek), hanem max 7-800, de azt is úgy, hogy minden dombbal megszivatom magamat, s mindenhol a legmeredekebben mászom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Csak tárgyilagosan:

szint van ugyanannyi, csak nem egyhuzamban
nem mondtam, hogy kevesebbet érne a Pilis tekerés
48-as túra szintje/távja
a lánc fél évesen is szakadt egyszer, most totál máshol szakadt el
takarítva van rendszeresen
elforognak a csapok, amit láttál az a szakadás miatt volt olyan
1500 kilcsi után nem szakadhat el egy lánc

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Láncszakítás :-) Oké, hogy a deore nem erõs, de azért....

Ha annyira leharcoltok egy láncot, hogy ne forogjanak el a csapok, ne csodálkozz. Nem a lánc gyenge, egyszerûen így elkoptatva szakad. Persze mostmár késõ a lánccsere, valsz lánctányér is kuka. :(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Most mondjam, hogy ennyi szint 50 kilcsin simán van itt a dombságban is?

Nem igazán. Csak szólok. Amikor annyira széthajtottalak, 600-at másztunk 40-en...Szóval hamis kép él bennetek a szinteket illetõen. Olyan, hogy stabil 300 méteren 30% a meredekség, nem jellemzõ a dombságban.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Charon!
Az 50 km alatt 1200 szintben van egy csomó sík, meg lefelé is.
Pilistetõ így elsõ komolyabb terepezésre azért goromba, de nem is az volt a rossz, kimerítõ, hanem a sárga utána.
Hápi!
Én is csodálkoztam a 3 percen, mert fogalmunk sem volt arról, hogy hol vagyunk.
Dante optimista, de a sárga felfelé is hasonló volt mint Nektek.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Hápi! Sajnos nem sikerült odajutni idõben (megjegyzem, 1 percet kellett volna várnotok...), mert a térképen 8 centi (4 km) sárga útvonal Fagyoskatona és Lajos forrás között majd egy óra volt, s inkább 10 km volt sok szinttel, fatörzsek és fejnagyságú kövek között bukdácsolva a hatalmas sárban.

A Rákosvölgyön keresztül 112 km lett a táv (nincs 30 km a UVH ezek szerint, hanem 22-24 körül van, csak tipp volt a 30...),

Kedves Dante!
Mikor Nyurgusszal felértem Lali-forráshoz megcsörentettelek. Akkor azt mondtad 3 perc, majd mi fél órás várakozás után meguntuk (rendesen lehûltünk) és elindultunk lefelé. Mentünk le a sárga kereszeten meg a zöld vonalon, picit eltévedtünk (ez nálunk már kezd szokássá válni), akadtunk fent szúrós bokron (bal karom mintha ekével szántották volna, kb. 20 tûskét húztam ki belõle), vágtunk utat fiatal cserjésben (ahol szerintem még madár se járt rajtam kívül), mentünk nyiladékban, gázoltunk patakban, voltunk a Czibulka János menedékháznál (ha jól emlékszem ez a neve), a panorámában gyönyörködtünk a Petõfi-pihenõnél majd leereszkedtünk Pomázra. Ez kb. 5 kilcsi volt és sikerült több mint egy óra alatt teljesíteni. :) De megérte, mert gyönyõrû a Pilis (amerre jártunk)! Nekem a vége 103 kilcsi lett. Délbe indultunk és este nyolcra értünk haza.
Tegnapi teljesítményem alapján gondolkodóba estem a hétvégével kapcsolatban...

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

ebbõl 1200 szint a közbensõ 50 km-re sûrítve, szóval sikerült egy maraton középtávot menni. :)

Most mondjam, hogy ennyi szint 50 kilcsin simán van itt a dombságban is?