Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Please log in to reply
12295 replies to this topic

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Na aztán erre már én is reagálok, mert kigúvadt szemekkel néztem mi is történt..

Ahogy megláttam a képet teljesen ledöbbentem..
Az ,,intézkedéssel" nem is foglalkoznék, mert ugyis tudják az érintettek mik a lehetõségeik..
Most akkor én a családdal a Kõszegi hegyen bringás utánfutóval bûnözni fogok...?! a bringás utánfutós bicikli már Quad?
Valaki tud esetleg másik Kõszeget a környéken, ahol nem bûn kerekezni?
Ez kb. olyan mintha a csótón tett futókörök után a Tisztelt társaság küldené a számlát:
-2 csiga 10 eFt.
-10 hangya 100/db.
-3 ibolya megfizethetetlen
-egy kis gyökér kopás a jobb kettes fánál a Nike cipõ nem megfelelõ talp bordázata miatt..100ezer
-200 liter a természet által megtisztított levegõ elhasználása: 20 ezer
-Kõszeg város vizzel történõ elborítása a komplett hegy kiírtásának következményeképpen, 100 %erózió szándékos okozása, olajfojatás azon a helyen ahol 1 évvel korábban õk figyelmeztettek a védett virágok hol létére => 0 Ft.

Ezekután el se akarom adni a bringám mert esetleg még valaki károsítaná vele a természetet.
Ahogy Mcclane mondaná :Dögölj@n meg az összes bicajos..fújj

Ha valakit érdekel megkezdtem a fullfész bukók integrált gázálarcal történõ árusítását. és külön kérésre szögesdrótot szerelek a rád vetõdõ ,,természetugrálók" távoltartása végett.

Ezek után minden bringázó sajátjának érezheti a környezetvédelmet, és a hátán egy egy környezetvédõt..

Kiváncsian várom a következõ lépéseket...
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Nekem is tetszik :) Nagyon ott van. Tárgyilagos, korrekt. Kellemes a hangnem is

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts
Olvassátok el ezt az írást:

Maszkos bûnözõk - Lehet hogy te is közéjük tartozol! - terepsport.hu hírportál

Nagyon korrektül leírja a történteket.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts
Azért csinálták így, mert a cél nem a tett megakadályozása volt, hanem a büntetés, vagyis a lóvé bezsebelése. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy úgy gondolják, hogy ezáltal, akik büntit kapnak, azok annyira megrettennek, hogy soha többé bicaj közelébe sem mennek. Jobb is az a társadalomnak, ha valaki sportolás helyett inkább otthon vagy egy kocsmában punnyad.
Gondolom az erdõirtó gépek elé egyik sem állt ki eddig. Nem tudom hol húzódik a tájvédelmi/természetvédelmi terület határa, de az egész Kõszegi-hegységre inkább a lepusztultság és az elhanyagoltság a jellemzõ. Pedig sok szép hely volt a hegyen. Kicsit furcsának tartom, hogy természetvédelmi területen olyan erdõgazdálkodásnak nevezett fairtás megengedett, ami az Írottkõ oldalában az elmúlt évegben zajlott. Persze a példákat lehetne sorolni bármeddig. Miért nem akkor nagy a pofájuk. És remélem hatósági túlkapás miatt jól megütik a bokájukat.
Nyugat.hu-n is van egy eléggé egyoldalú pr cikk. Persze aztán a kommentekben helyre lett rakva a dolog.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 posts
Hát most megy is a balhé rendesen.....
Gondolom azért cselekedtek így mert ezáltal konkrétabb a tetten érés....buzik..

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Még egyet nem értek. Ha tudták hol kell kifeszíteni a kötelet és lesben állni, akkor azt is sejthették, hogy hol kezdõdik az ösvény. Mi a nátháért nem ott álltak és mondták, hogy bocsi, de itt le nem gurul ma senki. Tessenek visszagurulni a parkolóba ahol elbeszélgetünk kicsit ezekrõl a dolgokról. Sejtem, hogy így volt tettenérés, jó sztori az újságnak stb. csak ez így nagyon testi épség veszélyeztetõ tett volt, egyértelmûen jogellenes cselekmény. Ezt semmiképen ne hagyjátok annyiban.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Te mióta jársz ilyen témákban? :D

outi topik...:D

voltage

voltage

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Te mióta jársz ilyen témákban? :D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Szerintem is ez lenne a járható út amit KTomi írt, valamint a pálya javaslatával is egyet értek legyen lendületes élvezetes gyors kanyarokkal, szép hosszú ugrókkal, és azért kellenek bele gyökeres/köves jó meredek részek, is bõven. Ha megnézzük akkor ezek mind megvoltak a ló combba. Úgyhogy én gratulálok a Balázséknak jó kis pálya lett/volt. Hogyha lenne egy törvényes hely, ahol lehetne építkezni, amit remélem, hogy el lehet érni akkor én is felmennék Szentgotthárdról segíteni. Azt meg jó tanácsként mondom, hogy ha a zöldekkel/nemzeti parkkal sikerült megegyezni, akkor a vadász társasággal is kéne beszélni, ha van ott.

off.
Jéé gyûlnek a gotthárdiak:D

voltage

voltage

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Szerintem is ez lenne a járható út amit KTomi írt, valamint a pálya javaslatával is egyet értek legyen lendületes élvezetes gyors kanyarokkal, szép hosszú ugrókkal, és azért kellenek bele gyökeres/köves jó meredek részek, is bõven. Ha megnézzük akkor ezek mind megvoltak a ló combba. Úgyhogy én gratulálok a Balázséknak jó kis pálya lett/volt. Hogyha lenne egy törvényes hely, ahol lehetne építkezni, amit remélem, hogy el lehet érni akkor én is felmennék Szentgotthárdról segíteni. Azt meg jó tanácsként mondom, hogy ha a zöldekkel/nemzeti parkkal sikerült megegyezni, akkor a vadász társasággal is kéne beszélni, ha van ott.

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

Nincs miért harcolni. Eleve nincs mirõl beszélni. Amíg mi ragaszkodunk a természetvédelmi területhez ( mondjuk a lejtés miatt ). Õk erre annyit fognak mondani – jogosan -, hogy ott nem lehet!
Az ellenkezõ oldalról kéne megközelítenünk a dolgot, hogy lássák, hogy valóban nem teszünk mindenre.
Én az idõsebb mukival már megkezdtem egyfajta párbeszédet és jó öteltnek tartotta
- fel kéne venni velük a kapcsolatot
- kimenni velük terepre ( csak az értelmes emberekkel: a kõmûves lány és bnõje, valamint a szakállas gas spray boy nem kell ), megkérni õket, hogy mutassák a lehetõségeket, ahol építeni lehet
- abból mi kiválasztunk egyet és szénné építjük ( ahol kell )

Sztem ez az egyetlen járható út. Ekkor jön a probléma, ami a biciklisek között van: mégpedig a nézeteltérések, hogy ki milyen pályát szeretne, kinek mi a megfelelõ lejtés….
Mindenki mást szeretne, és amíg mi nem vagyunk egységesek, addig nem is fognak komolyan venni. Nem tudom elképzelni, hogy a soproni domb jobb adottságokkal rendelkezzen, mint Kõszeg bárhol!! Ott tudtak egy élvezhetõ pályát összehozni, akkor itt is lehetne, mert az adottságok biztos, hogy jobbak.
Akkor viszont elmondható lenne, hogy hivatalos, papír van róla. Nem kell félni, hogy:
- szétszedik
- turistákkal kell hadakozni
- máshol kell építeni
- elzavarnak, stb….

Szóval elõbb egymással kéne leülnünk, megbeszélni, hogy ki mit akar.
Én elégedett lennék-, és örülnék egy olyan pályának, ahol:
- lendületesen lehet menni ( nincsenek elcseszett, kézre nem álló lassítók, hülye helyen összetákolt ugratók )
- jó kanyarok vannak
- ugratók, amiket kerülni is lehet
- gyökeres rész
- meredekebb rész, hogy a keményebb srácoknak is legyen érdekesség
- de azért egy másik nyomvonalon le lehessen jönni merevvel is akár, hogy õk is mehessenek, élvezni tudják.

A baj az, hogy itt is mindenki mást akar.
A lényeg, hogy én már csak olyan építkezésbe akarok idõt, pénzt, munkát fektetni, ami évekig pálya és csak finomítgatni kell.
Ha észrevettétek szétforgácsoljuk az erõinket. Mindenki máshol épít, ahelyett, hogy 1 helyen próbálnánk meg csinálni vmit, amin a legjobbak is élvezeteset tudnak menni, de mellette egy nyommal a gyengébbek is le mernek menni félelem nélkül. Mindenki segítene az összes variáció megépítésében.
Lényeges, hogy más oldalról közelítsük meg a dolgot. Én nem sok pályát építettem még, de amiben részt vettem, ott azt tapasztaltam, hogy sokszor össze vannak csapva. Jó lesz ez így, menjünk a következõ feladatra. Sztem ez így nem jó. Ha csinálok valamit, akkor azt jól akarom csinálni, vagy nem is érdemes nekiállni, különben lesz egy valag nyom, amin kevés ember fog menni, de snki nem fogja igazán szeretni!

Kb ezt gondolom errõl……

Én a magam részérõl ezzel teljes mértékben egyetértek.

Puby
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Ez így van. Mivel ki vagyunk szolgáltatva nekik, ezért fel kell venni velük a kapcsolatot és meghallgatni, hogy milyen épkézláb megoldást kínálnak õk a problémára. Mindig is lesznek bringások a hegyen, ha szabad nekik, ha nem. A megoldás kulcsa szerintem az intelligens kommunikáció.

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Nincs miért harcolni. Eleve nincs mirõl beszélni. Amíg mi ragaszkodunk a természetvédelmi területhez ( mondjuk a lejtés miatt ). Õk erre annyit fognak mondani – jogosan -, hogy ott nem lehet!
Az ellenkezõ oldalról kéne megközelítenünk a dolgot, hogy lássák, hogy valóban nem teszünk mindenre.
Én az idõsebb mukival már megkezdtem egyfajta párbeszédet és jó öteltnek tartotta
- fel kéne venni velük a kapcsolatot
- kimenni velük terepre ( csak az értelmes emberekkel: a kõmûves lány és bnõje, valamint a szakállas gas spray boy nem kell ), megkérni õket, hogy mutassák a lehetõségeket, ahol építeni lehet
- abból mi kiválasztunk egyet és szénné építjük ( ahol kell )

Sztem ez az egyetlen járható út. Ekkor jön a probléma, ami a biciklisek között van: mégpedig a nézeteltérések, hogy ki milyen pályát szeretne, kinek mi a megfelelõ lejtés….
Mindenki mást szeretne, és amíg mi nem vagyunk egységesek, addig nem is fognak komolyan venni. Nem tudom elképzelni, hogy a soproni domb jobb adottságokkal rendelkezzen, mint Kõszeg bárhol!! Ott tudtak egy élvezhetõ pályát összehozni, akkor itt is lehetne, mert az adottságok biztos, hogy jobbak.
Akkor viszont elmondható lenne, hogy hivatalos, papír van róla. Nem kell félni, hogy:
- szétszedik
- turistákkal kell hadakozni
- máshol kell építeni
- elzavarnak, stb….

Szóval elõbb egymással kéne leülnünk, megbeszélni, hogy ki mit akar.
Én elégedett lennék-, és örülnék egy olyan pályának, ahol:
- lendületesen lehet menni ( nincsenek elcseszett, kézre nem álló lassítók, hülye helyen összetákolt ugratók )
- jó kanyarok vannak
- ugratók, amiket kerülni is lehet
- gyökeres rész
- meredekebb rész, hogy a keményebb srácoknak is legyen érdekesség
- de azért egy másik nyomvonalon le lehessen jönni merevvel is akár, hogy õk is mehessenek, élvezni tudják.

A baj az, hogy itt is mindenki mást akar.
A lényeg, hogy én már csak olyan építkezésbe akarok idõt, pénzt, munkát fektetni, ami évekig pálya és csak finomítgatni kell.
Ha észrevettétek szétforgácsoljuk az erõinket. Mindenki máshol épít, ahelyett, hogy 1 helyen próbálnánk meg csinálni vmit, amin a legjobbak is élvezeteset tudnak menni, de mellette egy nyommal a gyengébbek is le mernek menni félelem nélkül. Mindenki segítene az összes variáció megépítésében.
Lényeges, hogy más oldalról közelítsük meg a dolgot. Én nem sok pályát építettem még, de amiben részt vettem, ott azt tapasztaltam, hogy sokszor össze vannak csapva. Jó lesz ez így, menjünk a következõ feladatra. Sztem ez így nem jó. Ha csinálok valamit, akkor azt jól akarom csinálni, vagy nem is érdemes nekiállni, különben lesz egy valag nyom, amin kevés ember fog menni, de snki nem fogja igazán szeretni!

Kb ezt gondolom errõl……

R.mate

R.mate

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Én se háborut akarok akk ugy irom zárojelbe hogy 1 amolyan tüntetést :o

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
és akkor mi lenne ha hangot adna?
nem háborút kell elindítani, hanem megbeszélni.

R.mate

R.mate

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Figyeljetek!!Most azért ennyire nem kell kétségbe esni:O jó elég para a dolog de ha belegondoltok hogy Én köszegszerdahelyi vagyok akkor azért jha... de leszarom igazábol akkk max 1 hétvégén 1 x kimek sébe azt csö ameddig nem lesz itt semmi
DE VISZONT AZON GONDOLKOZTAM AKIK OTTVOLTAK VASÁRNAP ÉS VALAMILYEN UTON MODON KITUDNA JÖNNI VAGY NAGY SZOMBAT VAGY HUSVÉT HÉTFÖ ÉS VÉGIGMENNI HÖRMANNIG VAGY AKÁR IROTTKÖ-IG ÉS TUDATNI AZOKKAL A BRINGÁSOKKAL AKIKKEL TALÁLKOZUNK HOGY ITT MILYEN A HATOSÁG...HÁTHA VALAKI HANGOT ADNA NEKI (DE EHHEZ 5 EMBER NEM ELÉG)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Szerintem ha Sopronban születhetett megoldás, akkor itt is van remény. Az Írott-kõ, Velem környékén soha nem fogunk területet kapni, mert az egész tájvédelmi körzet. A régi dh pályán simán lezajlottak versenyek is. Nem nagyon bántotta õket. Mondjuk ha jól emlékszem ott is ki van rakva az andalgó hídnál tábla :/
hulp, azért az "amúgy is kijárt ösvény" jelen esetben nem állja meg a helyét. ez nem túristaút volt. elég korrekt pályát hoztak össze a srácok, nem kis munkával, és sok belefektetett energiával meg odavitt faanyaggal. képzeljétek el mennyire bszhatja ez fel az agyát egy idõsebb zöldnek? Valószínûleg õk nem értékelik a legújabb fox telókat vagy fsr rugózást mert nem ismerik a sportot. Csak annyit látnak, hogy jön a köcsög biciklis és széttúrja az erdõt. Nyílván a fellépés sem jogos, túllépték a jogaikat. Ahogy a bringások is.
Le kell ülni. Elmagyarázni micsinálunk, mit szeretnénk, mivel szeretnénk. El tudnám képzelni akár prezentációval, videókkal, képekkel. Meg odavinni a bringákat megmutatni nekik közelrõl. Míg illegál az egész addig szerintem hiába hõbörgünk, nekik lesz igazuk. Valamiféle kommunikációt ki kell alakítani.
Esetleg felvenni a soproniakkal a kapcsolatot, hogy õk mit tettek a legál pálya érdekében.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 posts
Bozsok és Cák fele is vannak lehetõségek...még régen Márióékkal lestük azt a helyet.
Akkor lehet a bozsoki pálya pont beleesne.....fene tudja....
Egyáltalán lesz olyan aki elindítja ezt a párbeszédet....vagy hol kell jelezni ezt az igényt?

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Nincs. Az öreg mondta, hogy Bozsok, Cák, Velem végig természetvédelmi terület.
A határsávnál van egyetlen pálya.
azt nem tudom, ha kapnánk egy nyomot, akkor lenne-e az embernek kedve, energiája újból nekiállni az egésznek. Lehet megépíted, majd õk gondolnak egyet és elveszik.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 posts
Nem tudni még semmit hogy hogyan alakul az ügy?
Amúgy van valahol a Kõszegi-hegységben olyan rész ami nem védett, esetleg esélyes lehet egy pályára??