Nincs miért harcolni. Eleve nincs mirõl beszélni. Amíg mi ragaszkodunk a természetvédelmi területhez ( mondjuk a lejtés miatt ). Õk erre annyit fognak mondani – jogosan -, hogy ott nem lehet!
Az ellenkezõ oldalról kéne megközelítenünk a dolgot, hogy lássák, hogy valóban nem teszünk mindenre.
Én az idõsebb mukival már megkezdtem egyfajta párbeszédet és jó öteltnek tartotta
- fel kéne venni velük a kapcsolatot
- kimenni velük terepre ( csak az értelmes emberekkel: a kõmûves lány és bnõje, valamint a szakállas gas spray boy nem kell ), megkérni õket, hogy mutassák a lehetõségeket, ahol építeni lehet
- abból mi kiválasztunk egyet és szénné építjük ( ahol kell )
Sztem ez az egyetlen járható út. Ekkor jön a probléma, ami a biciklisek között van: mégpedig a nézeteltérések, hogy ki milyen pályát szeretne, kinek mi a megfelelõ lejtés….
Mindenki mást szeretne, és amíg mi nem vagyunk egységesek, addig nem is fognak komolyan venni. Nem tudom elképzelni, hogy a soproni domb jobb adottságokkal rendelkezzen, mint Kõszeg bárhol!! Ott tudtak egy élvezhetõ pályát összehozni, akkor itt is lehetne, mert az adottságok biztos, hogy jobbak.
Akkor viszont elmondható lenne, hogy hivatalos, papír van róla. Nem kell félni, hogy:
- szétszedik
- turistákkal kell hadakozni
- máshol kell építeni
- elzavarnak, stb….
Szóval elõbb egymással kéne leülnünk, megbeszélni, hogy ki mit akar.
Én elégedett lennék-, és örülnék egy olyan pályának, ahol:
- lendületesen lehet menni ( nincsenek elcseszett, kézre nem álló lassítók, hülye helyen összetákolt ugratók )
- jó kanyarok vannak
- ugratók, amiket kerülni is lehet
- gyökeres rész
- meredekebb rész, hogy a keményebb srácoknak is legyen érdekesség
- de azért egy másik nyomvonalon le lehessen jönni merevvel is akár, hogy õk is mehessenek, élvezni tudják.
A baj az, hogy itt is mindenki mást akar.
A lényeg, hogy én már csak olyan építkezésbe akarok idõt, pénzt, munkát fektetni, ami évekig pálya és csak finomítgatni kell.
Ha észrevettétek szétforgácsoljuk az erõinket. Mindenki máshol épít, ahelyett, hogy 1 helyen próbálnánk meg csinálni vmit, amin a legjobbak is élvezeteset tudnak menni, de mellette egy nyommal a gyengébbek is le mernek menni félelem nélkül. Mindenki segítene az összes variáció megépítésében.
Lényeges, hogy más oldalról közelítsük meg a dolgot. Én nem sok pályát építettem még, de amiben részt vettem, ott azt tapasztaltam, hogy sokszor össze vannak csapva. Jó lesz ez így, menjünk a következõ feladatra. Sztem ez így nem jó. Ha csinálok valamit, akkor azt jól akarom csinálni, vagy nem is érdemes nekiállni, különben lesz egy valag nyom, amin kevés ember fog menni, de snki nem fogja igazán szeretni!
Kb ezt gondolom errõl……