kit láttam ma du 5körül az oladi templom melletti kerteknél? fullface-ben volt..
meg volt 2 srác kicsit feljebb akik egy fehér bringát szereltek..
én a haverommal voltam
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Szombathelyi Riderek
Indította
Lord_Leslie
, 2006. január 10. 23:15
Írta 2009. szeptember 29. - 18:14
Írta 2009. szeptember 29. - 16:03
parkerdõben a kertünknél gurulok le (kb. 20 km/h) és jött egy rész, téglával kirakva :S azt még "túléltem". Utána meg keréknyomok, de ilyen 10-15 centi mélyen, egymáson keresztül, stb... na ott gázos volt, nem igazán sikerült végigmenni. választhattam, hogy nekimegyek a fáknak oldalt, vagy belemegyek e keréknyomokba kísérletezéssel. hát végül leugrottam
Téged mindig valami baleset ér...
Írta 2009. szeptember 29. - 15:46
parkerdõben a kertünknél gurulok le (kb. 20 km/h) és jött egy rész, téglával kirakva :S azt még "túléltem". Utána meg keréknyomok, de ilyen 10-15 centi mélyen, egymáson keresztül, stb... na ott gázos volt, nem igazán sikerült végigmenni. választhattam, hogy nekimegyek a fáknak oldalt, vagy belemegyek e keréknyomokba kísérletezéssel. hát végül leugrottam
Írta 2009. szeptember 29. - 13:17
Ja, bocs azt nem írtam oda én sem, hogy jó minõségû aszfalton, erdõben én sem kísérleteznék ilyenekkel. De mondjuk a Konával volt, és a bütykös gumi ellenére sem volt gond.
Nem feltétlenül kell kapaszkodni jobban terepen se, mert minél gyorsabban mész, annál kevesebbet éri a kerék a talajt, ha nem full sima. Írottkõ pl. sokkal kevésbé ráz 50-60 felett, mint alatta. Legalább is a középsõ sziklás része.
Nem feltétlenül kell kapaszkodni jobban terepen se, mert minél gyorsabban mész, annál kevesebbet éri a kerék a talajt, ha nem full sima. Írottkõ pl. sokkal kevésbé ráz 50-60 felett, mint alatta. Legalább is a középsõ sziklás része.
Írta 2009. szeptember 29. - 11:16
ha jó az út, meg a bicikli akkor nem para.
de terepen azér' sztem jobban kell kapaszkodni mintha lasabban mennél
de terepen azér' sztem jobban kell kapaszkodni mintha lasabban mennél
Írta 2009. szeptember 29. - 07:26
Szép kis kör Andris. Én mostanában csak kb. egy km-es köröket megyek, és fölfelé tolom is, de a lefelék nagyon királyok. Persze a séi havasokról van szó. Nagyon jó lett az a pálya, csak a hely adottságai miatt rövid.
Maxireka, még 90 körül sem kell különösebben a kormány megtartásával foglalkozni. Tapasztalatból mondom, semmi problémát nem okozott, nem tûnt fel, hogy valami más lenne. Csak gyorsabban suhantak a tereptárgyak.
Maxireka, még 90 körül sem kell különösebben a kormány megtartásával foglalkozni. Tapasztalatból mondom, semmi problémát nem okozott, nem tûnt fel, hogy valami más lenne. Csak gyorsabban suhantak a tereptárgyak.
Írta 2009. szeptember 28. - 21:20
köszi, kicsit tisztábban látok .)
barátnõm kapott most egy Sony DSC F717-et. nem mai darab, de azért elég jónak tûnik. irigylem is tõle .p szívesen eljátszogatnék valami ilyen nem fullautomata masinával. talán kijön velünk egyszer semmeringre és csinál szép képeket .)
barátnõm kapott most egy Sony DSC F717-et. nem mai darab, de azért elég jónak tûnik. irigylem is tõle .p szívesen eljátszogatnék valami ilyen nem fullautomata masinával. talán kijön velünk egyszer semmeringre és csinál szép képeket .)
Írta 2009. szeptember 28. - 20:29
országútin mentem ennyit Kõszegszerdahely elõtt, de volt már, hogy erdõben mentem 72-t.. versenyen..
amúgy ha megtekered ott (Kszhely elõtt) lehet menni 80-at simán..
nem nehéz megtartani a kormányt, ha nincs nyolcasod, vagy nem üt a gumi..
nálam most leginkább az a gond, hogy a hátsóagyban a csapágygolyók körmérkõzést játszanak a bennmaradásért..
azért nem is mertem annyira jönni lefelé a hegyrõl sem..
50-55-el hörmanntól nemistudom meddig, meg a vöröskereszttõl a hegy aljáig.
asszem még tél elõtt meg kell csináltatnom Canyonban.
amúgy ha megtekered ott (Kszhely elõtt) lehet menni 80-at simán..
nem nehéz megtartani a kormányt, ha nincs nyolcasod, vagy nem üt a gumi..
nálam most leginkább az a gond, hogy a hátsóagyban a csapágygolyók körmérkõzést játszanak a bennmaradásért..
azért nem is mertem annyira jönni lefelé a hegyrõl sem..
50-55-el hörmanntól nemistudom meddig, meg a vöröskereszttõl a hegy aljáig.
asszem még tél elõtt meg kell csináltatnom Canyonban.
SOHA TÖBBET magyar országon!
Flickr
Írta 2009. szeptember 28. - 20:02
ez a 61,7 km/h ez nagyon durva XD nekem 44-el sikerült, de mondjuk ment volna gyorsabban is, csak hát elöttem volt egy kocsi. az meg hogy néz már ki, ha megelõzöm XD így majdnem hátulról mentem bele és 60 fölött nem nehéz megtartani a kormányt? XD
Írta 2009. szeptember 28. - 20:02
ezt a tilt shift technikát arra fejlesztették ki, hogy egy adott helyrõl, mondjuk az utcán egy ház mellõl sokkal nagyobb területet tudsz befogni, mint egy sima nagylátószögû objektívvel..illetve perspektíva korrekciót is végre lehet vele hajtani..régen ugye nem volt digit technika, amivel utólag tudtál ilyeneket csinálni..
valamint hogy a mélységélességet a rekesz nyitva hagyása mellett tudd növelni, az már más kérdés, hogy mostanában mindenki pont fordítva használja, hogy iszonyatos DOF-ot képezzen egy képen..
de figy, itt tök jól szemléltetnek mindent..
http://www.the-digit...ens-Review.aspx
van a vége felé egy illesztett panoráma, amit tiltezéssell és siftezéssel, a kamera állványon történõ mozgatása nélkül csináltak..
Dr Sevcsik, Hefelle - Fényképészet címû könyvében is van róla egy frankó leírás..
remélem segítettem..
jah, jó kis kör volt.."kellemesen" elfáradtam..
valamint hogy a mélységélességet a rekesz nyitva hagyása mellett tudd növelni, az már más kérdés, hogy mostanában mindenki pont fordítva használja, hogy iszonyatos DOF-ot képezzen egy képen..
de figy, itt tök jól szemléltetnek mindent..
http://www.the-digit...ens-Review.aspx
van a vége felé egy illesztett panoráma, amit tiltezéssell és siftezéssel, a kamera állványon történõ mozgatása nélkül csináltak..
Dr Sevcsik, Hefelle - Fényképészet címû könyvében is van róla egy frankó leírás..
remélem segítettem..
jah, jó kis kör volt.."kellemesen" elfáradtam..
Flickr
Írta 2009. szeptember 28. - 18:44
jo kis kör
nem akartam nagy port kavarni a fényképezõs topikban. pár szóban légyszi magyarázd már el mire jó ez a tilt shift dolog wikipedia valami olyasmit magyaráz, hogy élõ dolgok makettnak látszanak így. De nem értem miér' jó hogy a kép több mint fele homályos?
Bocsi ha belegázoltam a lelkivilágodba csak szeretném megérteni .)
nem akartam nagy port kavarni a fényképezõs topikban. pár szóban légyszi magyarázd már el mire jó ez a tilt shift dolog wikipedia valami olyasmit magyaráz, hogy élõ dolgok makettnak látszanak így. De nem értem miér' jó hogy a kép több mint fele homályos?
Bocsi ha belegázoltam a lelkivilágodba csak szeretném megérteni .)
Írta 2009. szeptember 28. - 17:46
Írta 2009. szeptember 28. - 17:37
Írta 2009. szeptember 28. - 17:36
61,92Km 29,9-es átlag, max 61,7Km/h <-- ezt most nem értem 61 km/h-val mentél?
ma ügyesen kiszabtam kedvenc gatyámat, hazafelé totál idegesen sikerült elkerülnöm múltkori majdnemelütõs utcámat, most a tó mellett csaptak el majdnem (kifaroltam a kövön az úttestre. nem tom hogy :S). a bringán újabb karcolások. Már a vázban is :S
ugye tudjátok melyik a 87-es (vagy 96-os, lényegtelen)? A drága osztályunk azon ment bringával! sávváltás, stb, a teherautók között. A lényeg az, túlélték. Apa épp összefutott velük, mert dolgozni ment, hát azt mondta nem engedett volna el engem semmiképp, látva azt a közlekedést :S Azért egy fél osztállyal, bringával, egy "magassarkúvanrajtmindig" tanárnõvel.... Na mindegy, megvannak mind
ma ügyesen kiszabtam kedvenc gatyámat, hazafelé totál idegesen sikerült elkerülnöm múltkori majdnemelütõs utcámat, most a tó mellett csaptak el majdnem (kifaroltam a kövön az úttestre. nem tom hogy :S). a bringán újabb karcolások. Már a vázban is :S
ugye tudjátok melyik a 87-es (vagy 96-os, lényegtelen)? A drága osztályunk azon ment bringával! sávváltás, stb, a teherautók között. A lényeg az, túlélték. Apa épp összefutott velük, mert dolgozni ment, hát azt mondta nem engedett volna el engem semmiképp, látva azt a közlekedést :S Azért egy fél osztállyal, bringával, egy "magassarkúvanrajtmindig" tanárnõvel.... Na mindegy, megvannak mind
Írta 2009. szeptember 28. - 17:30
Szombathely Órásház-Bucsu-Bozsok-Kõszegszerdahely-Velem-Hörmannforrás(frissítõállomás1:07:44)Vöröskereszt-Nagyparkoló-Kõszeg-Cák-Kõszegszerdahely(1:38:15)-Kõszegdoroszló-Lukácsháza-Gencs-Szombathely Kámoni arborétum(2:03:00)
a rosszul beállított órám szerint 61,92Km 29,9-es átlag, max 61,7Km/h
a rosszul beállított órám szerint 61,92Km 29,9-es átlag, max 61,7Km/h
Flickr
Írta 2009. szeptember 28. - 12:08
Írta 2009. szeptember 28. - 07:23
Ezen már én is elgondolkodtam, de azért nagyon sokszor ki kell ahhoz menni, hogy visszajöjjön a bérlet ára. És tekintve, hogy idén egyszer sem voltam, nem lett volna túl jó befektetés.