Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
hát nem sokkal több széria alkatrész van már benne. valamelyik nap épp megnéztem... pedálok , nyereg , nyergcsõ(+bilins) , stucni , kormány és kormánycsapágy és elsõ váltó , meg persze a váz.
Ezek leginkább B+ cuccok.
gyakorlatilag csak a körítés maradt meg.

de a váz egyelõre biztos marad és mivel a nyeregcsõ is üzemszerûen mûködik így az is! :)

A morcos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

fejlesztéesen esett át az én bringám is. Lecserélõdött a Hayes Stroker Trail fék Shimano SLX-re , most már hátul is tárcsásodott a gép. elõl nagyobb tárcsa lett (203mm , hátulra ment a 180)
Új kerekek kerültek be , Syncros DP25 , DT , SLX agyak.

(bocsi a sz.r képekért)

Már csak egy váz és egy nyeregcsõ kell és tökéletes lesz. :)

A sebesség mindent megold.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Feltöltött kép Feltöltött kép

fejlesztéesen esett át az én bringám is. Lecserélõdött a Hayes Stroker Trail fék Shimano SLX-re , most már hátul is tárcsásodott a gép. elõl nagyobb tárcsa lett (203mm , hátulra ment a 180)
Új kerekek kerültek be , Syncros DP25 , DT , SLX agyak.

(bocsi a sz.r képekért)

A morcos.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Mi ezen a zúzós alkatrész?
140-150-et mozog. Ez egy am gép. Ahogy Maggi mondta, nem kedvelem az spd-t, a többi alkatrész egy xc gépre is elmenne, bár a csapágyazásokon nem szeretek spórolni, ezért az agyak, meg a kormánycsapi sem a leg grammániásabb egynyári dolgok. Kivéve a teló, azon még majd spórolok súlyt. Kap majd egy átütõs Revelation-t.
A nyereg meg azért van leengedve, mer alacsony vagyok, de szerintem a vázon lehet látni, hogy kicsi, mert S-es.
Amúgy egy jó am gép az lejtõzõs is meg tekerõs is. Márpedig ebben a VF4B mozgás van, ami hasonló mint a DW-link, vagy a VPP, ezért felfelé sem himbálózik és még propedal sem kell hozzá, ha a fenekeden maradsz. De itt egy videó. A vége az érdekes, amikor ülve teker, akkor a hátulja merev, elöl meg jár a teló.
YouTube - Linkageriding.MOV
ezt pedig csak úgy, bár ez lefelé inkább.
Banshee Bikes: VF4B on Vimeo

Maggi: Az agyak egyenlõre fantasztikusak, precíz a reteszelés, sûrû és határozott.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mi zúzós rajta ?:)

AM bringa....platform gondolom azért mert nem szereti spd-t....a többi meg erõs és könnyû, ez nem csak a DH-sok kiváltsága asszem...
Nekem is Saint hajtókar van a bergába, meg 260g-os Holzfeller kormány lesz benne, könnyû és ha bivaj erõs is mellé azzal azt hiszem meg lehet barátkozni :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Ez most akkor milyen stílusú gép is valójában?

Mert zúzós alkatrészekkel van szerelve, elöl mégis három tányér, alacsonyra engedett nyereg. Szóval ez most tekerõs vagy ugrálós?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az agyak hogy szuperálnak?

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Azt hiszem elég nekem ez az FSA is. Szép is, iparis is, elég mélyen a vázban van és csak 97g.
Amúgy szerintem a következõ egy teló és váltócsere lesz, mert a Pike nehéz, és az X9 meg elferdült már annyira, hogy kissé hikomat lett.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Zöld Hope-ot valóban nagy ritkán látni angol ebay-en, de elég horror áron futnak :) Ha netán érdekelne van egy zöld Chris King kormánycsapágyam.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

az zold a "team" szin a hope-nel, nem nagyon szoktak arulni is, csak korlatozott darabszamban, neha.

2-3 éve még volt stucni is,agy is

igaz akkor még nem úszott zöldben a site :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az zold a "team" szin a hope-nel, nem nagyon szoktak arulni is, csak korlatozott darabszamban, neha.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
FSA Orbit MX van benne.
Parts Photo Album - Page 1 - Pinkbike.com
Hope nem volt sehol zöldben, csak a hagyományos színeket találtam meg.
Persze a katalógusban a versenyzõk bringáin olyan van. Ha árulják majd, akkor lehet veszek egy full hope kiegészítõs családot, persze fékkel együtt.
Bár azt hiszem az agyat nem cserélném át.
Amúgy ma megyek összekenem kicsit ;)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

Hali!
Most lett kész a bringám. Kapott új festést, amit gondosan megterveztem. Minden festve van, nem matricázva.
...Christine Photo Album - Page 1 - Pinkbike.com

Úristen ez nagyon durván jól néz ki gratula!

Ha már az esztétikánál vagyunk, akkor a KTM tényleg nincs a topon, viszont az alkatrészei azok nagyon komolyak, remélem látnak rendes terepet is, nemcsak a séi-havasokat :D (valami rémlik a Lokál topicból) De nem kekeckedésbõl írom, félre ne érts.

szerk. a legfontosabbat elfelejtettem

Jó, hogy elkészült, lehet enni is róla akár, de most aztán tessék összemocskolni rendesen.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ejj, ez a banshee... gyönyörû. pedig zöld :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Milyen kormánycsapágy van a Banshee-ban, Hope? Egy kicsit sötétebb zöld mehetne bele, amúgy szép bringa.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hali!
Most lett kész a bringám. Kapott új festést, amit gondosan megterveztem. Minden festve van, nem matricázva.
Sajnos pedálban csak ilyen zöld volt, de legalább illik a láncvillavédõhöz. Lett hozzá új kerékszett is.
Nuke proof agyak, Syncros ds23 felnik, DT Revolution küllõk zöld alu anyákkal.
Elsõ 816g, a hátsó 910g, ami egész baráti az elõzõ 1120g+1320g szetthez képest.

Christine Photo Album - Page 1 - Pinkbike.com

nekem tetszik., jobb mint az original fenyezes az tuti.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mivel "az ilyen jellegû dolgok mind szubjektívek ugye," ezért más is megfogalmazhatja a véleményét, aminek nem kell egyeznie a tieddel. Nem kell elfogadni, te tartsd tiszteletben, ahogy más is ezt teszi a te véleményeddel, és kicsit gondolkozz el, mielõtt leírsz valamit "nem túl árnyaltan!"

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Ezt fejtsd már ki egy kicsit bõvebben!

bõvebben:

a kerékpárt azért vettem, hogy kerékpározva legyen vele. (ez mindig is így volt a többivel is)

+

az hogy a számomra fontos kritériumokon, technikai paramétereken túl esztétikailag is (pláne színvilágban) megnyerõ-e, az már csak hab lehet a tortán. felõlem lehet csiricsáré akár, ez nekem annyira nem fontos.
ha éppen felfelé tekersz vért izzadva, vagy lefelé zúzol, esetleg sárban dagonyázol akkor nem az fog az eszedbe jutni, hogy mér nem fekete-sárga színben rendelted a vázat a kék-sárga helyett. :)
egyébként az ilyen jellegû dolgok mind szubjektívek ugye. kinek a pap, kinek a papné.

Ezt fogalmaztam meg nem túl árnyaltan. :)
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ezt fejtsd már ki egy kicsit bõvebben!

Leb.zizott téged. :D

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Jó lett a paripa, gratula.

Egy széles low rise kormány és a rövid 0° (nálad 60-70mm) kormányszár javitana a mászáson + a tehnikás lefeléken.
Harapós, "stilusos" gumit is ajánlanák, ha már durva a terep, de a mászás is fontos.
Conti Rubber Queen 2.2 Black Chili verzió. Suly 680-720 gr ig.

Várom a paripát és tulaját májusban a Besame Muchora ;)

Köszi! A tippeket is .)
pro frs stucnit néztem 50es hosszban. mostani is egyébként 55mm-es csak van jócskán emelése. de anno gakos-tól kaptam sörér és végülis így is kényelmes volt a gép :) Széles kormány viszont mindenképp kell, mert ez a 620as már nem állapot :D Ebbõl is a pro-t néztem, hogy akkor már passzoljon, de abból csak high riser van... Nem tom. azért a pike nem túl magas villa. Nem lenne túl alacsony az orra low riserrel?
Gumit nem terveztem cserélni mostanában. Ez a Speci eskar 2.35 szerintem jó kompromisszum. 770gramm újan és azért van rajt bütyök. Ja és 3-4ezer ft/db :) így kéne kinéznie http://2.bp.blogspot...2Bliss tire.jpg

Köszi a meghívást! .) Ha kapok munkát akkor tán lehet is belõle valami.