Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19037 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

nehezen hiszem,hogy az a pár centi elõre-hátra,amit lehet egyáltalán állítani egy nyergen,az ilyen drasztikus hatással tud lenni,de meggyõzhetõ vagyok.

Centik? Milliméterek és érezhetõen számíthatnak.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

inkább az furcsa,hogy ennyire alacsonyan van a nyereg,ha ekkora nyereg-kormány táv jó.bír lenni.

168 cm (és kevesebb mint 60 kiló), nincs extra hosszú lábam, sem karom. Végtagjaim testemhez képest arányosak. Váz biztos, hogy 16", mert én kapartam le a vázról a zavaró feliratot. Ha feljebb emelném a nyerget, akkor 6 óra állásban már nyújtva lenne a lábam és tekerésnél riszálnám a seggem. :)

Bikertigger: lábujjaimra épp, hogy tudok támaszkodni nyeregbõl ülve, ha megállok egy piros lámpánál. De amúgy nem érdekelne, ha nem ér le a lábam, nem kell egész nap a nyeregben ülni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
magastól szerintem hamarabb, de ez itt kb kizárható. :)
bár tudom hogy a testarányok jelentõsen eltérhetnek, de nekem is furcsa hogy 8cm-el vagyok magasabb, s nekem 16-os vázból kb jelõlésig kell kihúzni a 400-as nyeregcsövet.
amúgy az hogy nem ér le a lábad (nyeregben ülve a taljra gondolom ) nem számít.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Mielõtt a telóval szervizbe került a gép, már nem igazán tudtam tekerni, annyira fájt (fõleg a jobb). A szerviz alatt sem gyógyult meg teljesen. Mikor visszaültem a bringára, újra elkezdett fájni, de nem olyan szinten, hogy ne tudnék tekerni (igaz 50-90 km-ket azóta nem mentem ebben a hidegben). Jót tett a térdemnek a két hét szerviz, de láthatóan kevés volt. Most kipróbálom, hogy elõrébb tolt nyereggel milyen tekerni.

a többiekhez: a térdfájás inkább alacsony nyereg,nem?
nehezen hiszem,hogy az a pár centi elõre-hátra,amit lehet egyáltalán állítani egy nyergen,az ilyen drasztikus hatással tud lenni,de meggyõzhetõ vagyok. inkább az furcsa,hogy ennyire alacsonyan van a nyereg,ha ekkora nyereg-kormány táv jó.bír lenni.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

ha meg tudod szokni akkor nem fáj igazán...

Mielõtt a telóval szervizbe került a gép, már nem igazán tudtam tekerni, annyira fájt (fõleg a jobb). A szerviz alatt sem gyógyult meg teljesen. Mikor visszaültem a bringára, újra elkezdett fájni, de nem olyan szinten, hogy ne tudnék tekerni (igaz 50-90 km-ket azóta nem mentem ebben a hidegben). Jót tett a térdemnek a két hét szerviz, de láthatóan kevés volt. Most kipróbálom, hogy elõrébb tolt nyereggel milyen tekerni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ha meg tudod szokni akkor nem fáj igazán...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

,,Nem szokott megfájdulni semmim, de a javaslatokat kipróbálom. ":confused:

Bocs, marha fáradt voltam, már akkor. Szóval a térdfájást már annyira "megszoktam", hogy eszembe sem jutott. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Elõre toltam 2-3 centivel. Holnap csinálok egy ingát és megnézem hogy állok. Ezért fájhatnak a térdeim?

,,Nem szokott megfájdulni semmim, de a javaslatokat kipróbálom. ":confused:

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Amikor a hajtókart 3 óra állásba állítod ,akkor a térd kalácsodtól le lógatott függõónnak, metszeni kellene a pedál tengelyt. Ezt a jelen helyzetben a nyereg elõre tolásával éred el, ha jól látom.
Ezen a videón How to Fit a Road Bike - YouTube 2.22-tõl ez jól látható.

Elõre toltam 2-3 centivel. Holnap csinálok egy ingát és megnézem hogy állok. Ezért fájhatnak a térdeim?

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

A magasságával nem tudok mit csinálni, mert különben nem ér le a lábam (168 cm vagyok, a bringa 16"). Ha sarkam a pedálra helyezem, a jelenlegi felállás szerint nyújtva van a lábam. A nyeregdõlésszöge nem jó? Most vízszintes. Nem szokott megfájdulni semmim, de a javaslatokat kipróbálom. :)

Amikor a hajtókart 3 óra állásba állítod ,akkor a térd kalácsodtól le lógatott függõónnak, metszeni kellene a pedál tengelyt. Ezt a jelen helyzetben a nyereg elõre tolásával éred el, ha jól látom.
Ezen a videón How to Fit a Road Bike - YouTube 2.22-tõl ez jól látható.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

A magasságával nem tudok mit csinálni, mert különben nem ér le a lábam (168 cm vagyok, a bringa 16"). Ha sarkam a pedálra helyezem, a jelenlegi felállás szerint nyújtva van a lábam. A nyeregdõlésszöge nem jó? Most vízszintes. Nem szokott megfájdulni semmim, de a javaslatokat kipróbálom. :)

Nem a dõlésszögre értette a kolléga, hanem a nyeregcsövön túl hátra van tolva vízszintes irányban.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Háát elégé lent és hátul van.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Merida Matts Speed SX Carbon :)

Csajbringának megteszi? Elsõ tapasztalata: "Hû, ez milyen könnyû!" :D

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

aproban volt fent ha jol emlekszem maxibike hirdette.
tanakodtunk is hogy honnan a fenebol szerez ilyen faxa gepeket.

nagyon tetszik az egesz gep okosan van megepitve.

ezt én is néztem! nagyon egyben van a gép! :)
ha nem lennék teljesítménycentrikus, akkor a kellene is :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
akkor csak nagyon hasonlo a ketto.
az sem volt draga talan 300.

bar most nezem a kepeket es az is magura teloval volt szerelve ami azert nem gyakori.
talan a vaz is ilyen volt.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
akkor ez nem az, ez kintrõl van a sógoroktól... az évtized vétele volt azt hiszem:)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

ismered a bringát?

Az a baj, hogy van köztem és a bringa között 200km, legközelebb dec. közepén lesz alkalmam megint menni vele, feltéve ha szalonállapotban adom vissza. :)

aproban volt fent ha jol emlekszem maxibike hirdette.
tanakodtunk is hogy honnan a fenebol szerez ilyen faxa gepeket.

nagyon tetszik az egesz gep okosan van megepitve.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Háát elégé lent és hátul van.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
[quote name='IAmSpecialized']Egy Trek 4300 Disc a Vértesi Tájvédelmi Körzet környékén.

Meglehetõsen érdekes az ülés pozicionálása...

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
ismered a bringát?

Az a baj, hogy van köztem és a bringa között 200km, legközelebb dec. közepén lesz alkalmam megint menni vele, feltéve ha szalonállapotban adom vissza. :)