Centik? Milliméterek és érezhetõen számíthatnak.nehezen hiszem,hogy az a pár centi elõre-hátra,amit lehet egyáltalán állítani egy nyergen,az ilyen drasztikus hatással tud lenni,de meggyõzhetõ vagyok.
Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Posted 2012. November 25. - 15:07
Posted 2012. November 25. - 14:43
inkább az furcsa,hogy ennyire alacsonyan van a nyereg,ha ekkora nyereg-kormány táv jó.bír lenni.
168 cm (és kevesebb mint 60 kiló), nincs extra hosszú lábam, sem karom. Végtagjaim testemhez képest arányosak. Váz biztos, hogy 16", mert én kapartam le a vázról a zavaró feliratot. Ha feljebb emelném a nyerget, akkor 6 óra állásban már nyújtva lenne a lábam és tekerésnél riszálnám a seggem.
Bikertigger: lábujjaimra épp, hogy tudok támaszkodni nyeregbõl ülve, ha megállok egy piros lámpánál. De amúgy nem érdekelne, ha nem ér le a lábam, nem kell egész nap a nyeregben ülni.
Posted 2012. November 25. - 14:28
bár tudom hogy a testarányok jelentõsen eltérhetnek, de nekem is furcsa hogy 8cm-el vagyok magasabb, s nekem 16-os vázból kb jelõlésig kell kihúzni a 400-as nyeregcsövet.
amúgy az hogy nem ér le a lábad (nyeregben ülve a taljra gondolom ) nem számít.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. November 25. - 14:10
Mielõtt a telóval szervizbe került a gép, már nem igazán tudtam tekerni, annyira fájt (fõleg a jobb). A szerviz alatt sem gyógyult meg teljesen. Mikor visszaültem a bringára, újra elkezdett fájni, de nem olyan szinten, hogy ne tudnék tekerni (igaz 50-90 km-ket azóta nem mentem ebben a hidegben). Jót tett a térdemnek a két hét szerviz, de láthatóan kevés volt. Most kipróbálom, hogy elõrébb tolt nyereggel milyen tekerni.
a többiekhez: a térdfájás inkább alacsony nyereg,nem?
nehezen hiszem,hogy az a pár centi elõre-hátra,amit lehet egyáltalán állítani egy nyergen,az ilyen drasztikus hatással tud lenni,de meggyõzhetõ vagyok. inkább az furcsa,hogy ennyire alacsonyan van a nyereg,ha ekkora nyereg-kormány táv jó.bír lenni.
Posted 2012. November 25. - 11:33
ha meg tudod szokni akkor nem fáj igazán...
Mielõtt a telóval szervizbe került a gép, már nem igazán tudtam tekerni, annyira fájt (fõleg a jobb). A szerviz alatt sem gyógyult meg teljesen. Mikor visszaültem a bringára, újra elkezdett fájni, de nem olyan szinten, hogy ne tudnék tekerni (igaz 50-90 km-ket azóta nem mentem ebben a hidegben). Jót tett a térdemnek a két hét szerviz, de láthatóan kevés volt. Most kipróbálom, hogy elõrébb tolt nyereggel milyen tekerni.
Posted 2012. November 25. - 01:23
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. November 25. - 00:50
,,Nem szokott megfájdulni semmim, de a javaslatokat kipróbálom. ":confused:
Bocs, marha fáradt voltam, már akkor. Szóval a térdfájást már annyira "megszoktam", hogy eszembe sem jutott.
Posted 2012. November 24. - 22:46
Elõre toltam 2-3 centivel. Holnap csinálok egy ingát és megnézem hogy állok. Ezért fájhatnak a térdeim?
,,Nem szokott megfájdulni semmim, de a javaslatokat kipróbálom. ":confused:
Posted 2012. November 24. - 22:20
Amikor a hajtókart 3 óra állásba állítod ,akkor a térd kalácsodtól le lógatott függõónnak, metszeni kellene a pedál tengelyt. Ezt a jelen helyzetben a nyereg elõre tolásával éred el, ha jól látom.
Ezen a videón How to Fit a Road Bike - YouTube 2.22-tõl ez jól látható.
Elõre toltam 2-3 centivel. Holnap csinálok egy ingát és megnézem hogy állok. Ezért fájhatnak a térdeim?
Posted 2012. November 24. - 19:25
A magasságával nem tudok mit csinálni, mert különben nem ér le a lábam (168 cm vagyok, a bringa 16"). Ha sarkam a pedálra helyezem, a jelenlegi felállás szerint nyújtva van a lábam. A nyeregdõlésszöge nem jó? Most vízszintes. Nem szokott megfájdulni semmim, de a javaslatokat kipróbálom.
Amikor a hajtókart 3 óra állásba állítod ,akkor a térd kalácsodtól le lógatott függõónnak, metszeni kellene a pedál tengelyt. Ezt a jelen helyzetben a nyereg elõre tolásával éred el, ha jól látom.
Ezen a videón How to Fit a Road Bike - YouTube 2.22-tõl ez jól látható.
Posted 2012. November 24. - 19:14
A magasságával nem tudok mit csinálni, mert különben nem ér le a lábam (168 cm vagyok, a bringa 16"). Ha sarkam a pedálra helyezem, a jelenlegi felállás szerint nyújtva van a lábam. A nyeregdõlésszöge nem jó? Most vízszintes. Nem szokott megfájdulni semmim, de a javaslatokat kipróbálom.
Nem a dõlésszögre értette a kolléga, hanem a nyeregcsövön túl hátra van tolva vízszintes irányban.
Posted 2012. November 24. - 19:00
Háát elégé lent és hátul van.
Posted 2012. November 24. - 16:26
Csajbringának megteszi? Elsõ tapasztalata: "Hû, ez milyen könnyû!"
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Race, no Rest!
Posted 2012. November 24. - 15:08
ezt én is néztem! nagyon egyben van a gép!aproban volt fent ha jol emlekszem maxibike hirdette.
tanakodtunk is hogy honnan a fenebol szerez ilyen faxa gepeket.
nagyon tetszik az egesz gep okosan van megepitve.
ha nem lennék teljesítménycentrikus, akkor a kellene is
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2012. November 24. - 14:20
az sem volt draga talan 300.
bar most nezem a kepeket es az is magura teloval volt szerelve ami azert nem gyakori.
talan a vaz is ilyen volt.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2012. November 24. - 13:38
az én bringáim:
Posted 2012. November 24. - 10:46
ismered a bringát?
Az a baj, hogy van köztem és a bringa között 200km, legközelebb dec. közepén lesz alkalmam megint menni vele, feltéve ha szalonállapotban adom vissza.
aproban volt fent ha jol emlekszem maxibike hirdette.
tanakodtunk is hogy honnan a fenebol szerez ilyen faxa gepeket.
nagyon tetszik az egesz gep okosan van megepitve.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2012. November 24. - 10:14
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. November 24. - 09:40
Meglehetõsen érdekes az ülés pozicionálása...
Posted 2012. November 24. - 01:03
Az a baj, hogy van köztem és a bringa között 200km, legközelebb dec. közepén lesz alkalmam megint menni vele, feltéve ha szalonállapotban adom vissza.
az én bringáim: