Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
már nem emlékszem, négy éve vettem két flakonnal egy magyar webshopból. még az elsõ sem fogyott el. :)

egyébként pl itt is kaphatónak tûnik:
https://webshop.atla...u/product/11851

edit:
most lehet inkább ilyet vennék már, ez jobban hasonlít az eredeti frame saver-hez:
https://webshop.atla...u/product/19422

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

1, tudom hogy elöl van. jobb a békesség alapon minden lyukat leragasztok a váz kifújása után.
2, ugyanaz, ne legyen nyitott pont.
3, frame saver de így nevezek minden korróziógátló kegyszert, amit a vázba lehet fújkálni. crc3-36-ot használok, de jó lehet akár a wd40 is (bringaboltban ajánlották), vagy bármi, ami tud filmréteget képezni. ha megázol, nem árt kiszárítani a vázat, aztán újra fújni. persze, sokan mindenféle varázslatot nélkülöznek, mégsem rozsdált át a vázuk sehol. én viszont szeretem rendben tudni, és megtenni amit lehet, hogy sokáig éljen. tény az is, hogy a vékonyabb csövekbõl épült daraboknál fontosabb az egész hajcihõ.
4, õõõ, aha... régibbi xt hajtómûvön van 38/26 a 36/22-höz való váltóval. tök jól mûködik. arra gondoltam, több helyed maradna a külsõ guminál. (de csak gondolom.)

Szia!

Hol vetted a crc3-36-ot? Itthon? Ha igen merre felé? Köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
"Lehetséges, hogy a kormányod dõlésszögén kellene állítgatnod? Nekem akkor kényelmetlen egy markolat, ha rossz a riser kormány dõlésszöge."

ja nem, nem ilesmi, szimplán utálom a tapintásukat még kesztyûben is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Köszi!
Ma este ránéztem a vázra és leesett, milyen "szemekre" gondolsz, hogy érdemes leragasztani. A pici lyukak valahogy nem voltak a fejemben, hogy ott vannak a vázon.

Apró korrekció még, valamit nagyon félreérhetõen fogalmaztam a láncvonal körül. Ezt írtam: "szerintem a háromtányéros kéttányérosítva jobb láncvonalat eredményez, mint a régebbi kéttányéros, bashguardos FC-M665-nél, aminek 46.8mm-es a lánvonala." No itt a "mint" az "akár". Tehát, a három tányéros hajtómû két tányérral 46.8mm.
Meglepett, mennyi helyem van a gumi és a váltókanál közt még, 8-10mm legalább, ha a kistányéron áll a váltó. A tányéroknak szintén nagy a hely, 28-30-as tányér is elférne akár a kistányér helyén, a 36-os középtányér helyett is felmenne még akár a 40-es is. Le is fotóztam, feltöltöm majd valamikor valahová.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
1, tudom hogy elöl van. jobb a békesség alapon minden lyukat leragasztok a váz kifújása után.
2, ugyanaz, ne legyen nyitott pont.
3, frame saver de így nevezek minden korróziógátló kegyszert, amit a vázba lehet fújkálni. crc3-36-ot használok, de jó lehet akár a wd40 is (bringaboltban ajánlották), vagy bármi, ami tud filmréteget képezni. ha megázol, nem árt kiszárítani a vázat, aztán újra fújni. persze, sokan mindenféle varázslatot nélkülöznek, mégsem rozsdált át a vázuk sehol. én viszont szeretem rendben tudni, és megtenni amit lehet, hogy sokáig éljen. tény az is, hogy a vékonyabb csövekbõl épült daraboknál fontosabb az egész hajcihõ.
4, õõõ, aha... régibbi xt hajtómûvön van 38/26 a 36/22-höz való váltóval. tök jól mûködik. arra gondoltam, több helyed maradna a külsõ guminál. (de csak gondolom.)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

a nyeregvázcsõ sliccét nem ártana leragasztanod, két csavar kellene a támvillák-nyeregvázcsõ közötti csõ két oldalán szabadon lévõ szemekbe, a nyeregcsõbilincs fölé tegyél egy O-gyûrût, az elsõ váltó helyett kipróbálhatnál (ha még nem tetted) egy duplatányéros slx-et és (ha nem tetted még meg) fújd ki a vázat frame saver-rel.

egyébként tetszetõs, bár én merev villával építettem volna.

kérdésedre válaszolva: a többihez képest merevebb, nehezebb és jóban van a telóval. viszont sajnálatosan kevés km van benne.

Köszi és külön köszönöm a javaslat-cunamit:), pár kérdésem lenne viszont, mint tapasztalt acélváz-tulajdonoshoz:
  • a nyeregvázcsõ slicce elõl található nálunk, így nem kapja direktbe hátulról a sarat. Ennek ellenére is érdemes leragasztani? Megfogadom tanácsod és még ma e fogom ragasztani, csak érdekel, tapasztaltál-e így is komolyabb beázást. Az o-gyûrûs trükk nagyon jó, köszi a tippet!
  • támvillák-nyeregvázcsõ közötti csõ két oldalán szabadon lévõ szem: eltömõdés megelõzése érdekében érdemes csavart tenni ide, vagy van más oka?
  • frame saver? Nem ismerek ilyen termékeket, tudnál márkát ajánlani, mit keressek?
  • Két ok miatt lett ez, ami: egyik, hogy sajnos nincs hozzá már "kedvem". :) A másik, hogy szerintem a háromtányéros kéttányérosítva jobb láncvonalat eredményez, mint a régebbi kéttányéros, bashguardos FC-M665-nél, aminek 46.8mm-es a lánvonala. Az újaké 48.8 már, a háromtányérosok meg ugye 50.0 mm - ami (szerintem) 46.8mm a kéttányérosítás miatt. Nos, nálam ebbõl még lejön a valóságban 0.7 mm, ennyit tudtam trükközni BB hézagoló-gyûrûkkel büntetlenül, így a láncvonalam (hacsak nagyon félre nem érettem valamit) 46.1mm most. (Hozzá kell tennem, nem mérve, csak "papíron".)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
a nyeregvázcsõ sliccét nem ártana leragasztanod, két csavar kellene a támvillák-nyeregvázcsõ közötti csõ két oldalán szabadon lévõ szemekbe, a nyeregcsõbilincs fölé tegyél egy O-gyûrût, az elsõ váltó helyett kipróbálhatnál (ha még nem tetted) egy duplatányéros slx-et és (ha nem tetted még meg) fújd ki a vázat frame saver-rel.

egyébként tetszetõs, bár én merev villával építettem volna.

kérdésedre válaszolva: a többihez képest merevebb, nehezebb és jóban van a telóval. viszont sajnálatosan kevés km van benne.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts

na azt már én is kinéztem magamnak. :)
ilyenkor néha sajnálom , hogy nem bírok mást elviselni csak a szivacsot.

Lehetséges, hogy a kormányod dõlésszögén kellene állítgatnod? Nekem akkor kényelmetlen egy markolat, ha rossz a riser kormány dõlésszöge.

Az a markolat egy olcsó Zoggie. Kb. 1500-1600 Ft lehetett, mikor 2 éve vettem, tartalék markolatnak. Azóta pihent a fiókban. Ez az: ZOGGIE MARKOLAT - Bringa Butik Webáruház

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
na azt már én is kinéztem magamnak. :)
ilyenkor néha sajnálom , hogy nem bírok mást elviselni csak a szivacsot.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Tetszik a zöld bilincses markolat, nájsz! :)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
Elég jó lett! Mik a tapasztalataid vele, milyen a korábbi acélvázakhoz képest?
Látom, te is bepróbáltad a hétvégét, a kockára fagyást kockáztatva, "megfele". :) Csergezán-kilátónál -7.5 fok volt tegnap...

Nekem szintén elkészült és készítettem tegnap pár fotót kedvenc Csergezán-kilátós körömön. De vigyázat, On-One offensive következik! ;)

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
jelenleg végleges állapot...

Feltöltött kép

Feltöltött kép

az ultimate tuning... :D
Feltöltött kép

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts

Többek ajánlására megfogadtam a tippeket és beválni látszik, sõt! Nyereg jelentõsen elõrébb lett tolva, ami által még magasabbra tudtam állítani azt. Hatékonyabbnak is érzem a tekerést. Viszont azóta csak ma fényképezkedtem, íme:

Feltöltött kép

Hello.

Próbáld önkioldóval lefényképezni magadat, ahogy fent ülsz a paripán abból már lehetne látni mennyire van nyújtva a lábad a hajtókar alsó állásában. Vagy majd figyellek a városban. :) Mondjuk nem szeretnék beleszólni én se vagyok profi.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Azért itt sokat rátesz a stucni alatt a kb 5centi torony hézagolás is. Én az kivenném, hagynék egy 2 centit felülre ha esetleg alacsony tudjál variálni, de ennél a magasságnál egy stucnit is fordítanék negatívba.
Egybõl más lesz az összkép

Pl. cimborám bringája 17" õ 169 centi rövid lábakkal ezt használja
Feltöltött kép

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

milyen magas vagy, hogy ilyen allasban van a nyereg?

168 továbbra is. :) Váz 16". Még mindig alacsonynak véled? :confused:

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
milyen magas vagy, hogy ilyen allasban van a nyereg?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Többek ajánlására megfogadtam a tippeket és beválni látszik, sõt! Nyereg jelentõsen elõrébb lett tolva, ami által még magasabbra tudtam állítani azt. Hatékonyabbnak is érzem a tekerést. Viszont azóta csak ma fényképezkedtem, íme:

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Köszike! :)

Igen, búcsút intettem a gyorszáras pálcikák varázsának. Hálistennek...

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts

Ilyennel nyomulok mostantól. A kép elég rossz lett, majd csinálok jobbat.

Feltöltött kép

Szép Merida,böhhmmm,akarom mondani bringa!:-)Teló 15-ös átütõs,váz 12-es hátsó traktusban?Sok km-t vele!
Magellan-os

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

A slopingos felsõcsõ nagyon megtévesztõ, kerekein állva már nem lenne ekkora különbség magasságban a kormány és nyereg között.

Igen,erre nem is figyeltem. Nekem is van 2 meridám, az egyik ilyen slopingos, road race 904, azon 12- 13 cm a magasság különbség a kormány és az ülés között.
Nekem a fvk-on történõ fogáskor, akkor nem nyomja szét a kezem, ha közel egy síkban van a fvk és a kormány.