Makod van, hogy nem jart arra Soma...
Járt arra, csak elugrottam elõle és beugrottam mögéje!
1. tudom. ezt még nem tudom, hogy küszöbölöm ki
2. nah igen, itt nem biztos, hogy meg lehetne találni azt a felniszélességet, ami még jó a vékony gumihoz és nem fordul le róla a vastag sem...
bár ezt csak elméleti f@$2verés volt
1. tudom. ezt még nem tudom, hogy küszöbölöm kiNem gondolod jól.
1. A tárcsás agyak 135mm-esek, az országúti agyak 130mm-esek.
2. Amelyik felnire jó a vastag gumi arra már nem megy fel a keskeny gumi és fordítva is így van.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
de egyazon felnit tudsz használni "kis" gumival 28"-as vázban, nagy gumival meg 29"-esként.
tehát az tudna mûködni, hogy egy tárcsás agyba fûzött országúti felnit vastaggumival 29"-es bringában, vékony gumival országútiban használsz.
jól gondolkodom, ugye?
A sebesség mindent megold.
de egyazon felnit tudsz használni "kis" gumival 28"-as vázban, nagy gumival meg 29"-esként.úgy hogy attól hívják 29-nek
az hogy a felni ugyanakkora az egy dolog
használható 29-er sose lesz 28-as vázból
csak olyan ami emlékeztet rá
szarul.és v-fékkel egyáltalán nem fogott,vagy csak mérsékeltebb erõvel?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
mit hogyan?
hát mert mekkora egy 29er felni? több típust végig nézve crc 622x19 - 622x25 között van a legnagyobb része. vagyis elég nagy átfedés van a cross/trekking felnikkel.
gumi meg nem tudom hogy jön ide.
úgy hogy attól hívják 29-nek
az hogy a felni ugyanakkora az egy dolog
használható 29-er sose lesz 28-as vázból
csak olyan ami emlékeztet rá
mit hogyan?
hát mert mekkora egy 29er felni? több típust végig nézve crc 622x19 - 622x25 között van a legnagyobb része. vagyis elég nagy átfedés van a cross/trekking felnikkel.
gumi meg nem tudom hogy jön ide.
akkor rakjá már be lécci egy 28as (cross/trekking) vázba egy 622-es felnis de 29-es külsõvel (mondjuk csak egy kicsit ballonosabb 29x2,1-es) szerelt kereket. aztán mutasd már meg hogy sikerült. és utána beszéljünk róla, hogy azért mégsem csak a neve más.
28"=29"=29er=622mm
csak eltérõ az elnevezés a kategóriákban