Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Na akkor ez lesz a következõ project. Sajnos a hajtómû az tényleg nem az erõs része a gépnek.
Shimano FC-M442-L van benne ami sajnos csak négyszögtengelyes. Meg a küllõk sem a legerõsebbek. Szóval van még progi. :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

ha esztétika nem játszik, egy integrált deore is teljesen jó. az meg 20 körül lehet. de slx-t is láttam vhol 27 ért (sztem az a legszebb) :)

vaterán van most 25ért slx, de deore tányérokkal

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Néhány hete a Pilisben mentél egy barátoddal, többször is találkoztunk aznap. Megismerem a bringád.

Legalább a bringámra és a pufiságomra emlékezni lehet :D
paprét felé mentünk? veletek találkoztunk a a királyok útján , szentendrén meg talán a paprétre felvezetõ szakaszon? Nagyon passzentos egyforma pyxissel mentetek! :)
aznap 85km-t mentünk , hazafelé hátbacsapott a szél minket , 32-es utazótempó erõkifejtés nélkül :D

A morcos.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
23-ért láttam multkor uj slx-et apróban, de xt-t is el lehet csipni 33 körül....SLX talán a legjobb ár/értékben

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
ha esztétika nem játszik, egy integrált deore is teljesen jó. az meg 20 körül lehet. de slx-t is láttam vhol 27 ért (sztem az a legszebb) :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Köszi! :)
Más: A bringavilág honlapján semmi termékrõl nem találok infót.

SLX vagy XT szerintetek?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Lehet megfogadom a tanácsot. SLX-et gondolom azért javaslod, mert XT mocsok drága. Jól gondolom?

Annyira nem mocsok drága, 35k forintért már beszerezhetõ a bringavilágból, tudtommal. Amúgy nagyon szép kis gép, tetszetõsen összerakott.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Danny: építõ jellegû ötletként a hajtókar cseréjét javaslom....mondjuk egy SLX-re, ott is leugrana 1-200g és merevségben is sokat dobna a hajtásba ;)

Lehet megfogadom a tanácsot. SLX-et gondolom azért javaslod, mert XT mocsok drága. Jól gondolom?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Danny: építõ jellegû ötletként a hajtókar cseréjét javaslom....mondjuk egy SLX-re, ott is leugrana 1-200g és merevségben is sokat dobna a hajtásba ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

... milyen mocsok pufinak tûnök ezen a képen ...

A legnagyobb barátsággal és kedvességgel mondva: élõben is pufi vagy. :-)) De ez nem baj, én sem vagyok egy csontkollekció. Tekerünk, az a lényeg.
Néhány hete a Pilisben mentél egy barátoddal, többször is találkoztunk aznap. Megismerem a bringád.
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Derék csacsi....szép....jó az összhang!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Köszi! :)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Nagyon jó ez a fekete fehér kombó! Letisztult egyszerû és k.rva szép!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Az én Magellan-om is kapott egy-két új alkatrészt és eldobott 1.4 kg-ot.

Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép

RS Recon SL
Schwalbe Racing Ralph + Michelin latex
Karbon nyeregcsõ, szarv, kulacstartó
1-2 titán csavar az acél helyett

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Nekem is, bár az én Dracom már kb. a váz szintjén él... az összes alkatrészét lecseréltem komolyabbra, egyedül a váz-stucni-kormány-nyeregcsõ-nyereg maradt a régiben, ebbõl a nyeregcsövet most akarom cserélni, mert ugyan már nem rugózik, de legalább nehéz és lötyög (elforog helyben 2 centiket) a nyereg :)
így jelenleg egy Draco-t hajtok, Deore centerlockos agyra fûzött sapim küllõs Mavic X317-es felnivel és Racing Ralph külsõkkel, deore 555 hidr. tárcsafékkel, XT 771-es hátsó váltóval, LX elsõ váltóval, HG51 lánccal, HG53 sorral, LX octalinkes trekking (48-38-28) hajtómûvel, pd-m 520 pedállal, SR Suntour Raidon villával, XT 751-es váltókarokkal, valamint SIS-SP41 (XTR) bowdenekkel... Túrára már asszem "talán" elég :) bár azért kezdtem el fejlesztgetni, mert néhanapján azért kinéztem vele a hármashatár-hegyre, vagy a jános-hegyre, ahol már tényleg édeskevés volt :)
Bár az eredeti Draco-t is nagyon szerettem, ez már bõségesen kiszolgál és teszi a dolgát :)

Az igen! :) fotó nincs esetleg róla?
én a craterremel csináltam hasonlóképp , a váz , elsõ váltó , kormánycsapágy , nyeregcsõbilincs és nyeregcsõ gyári.
ma ezeket kapta:

Feltöltött kép

Lecserélõdött a B+ kormány és stucni , most FSA OS-150 és XLC Comp lett helyette.
A stucni jóval hosszabb mint volt (talán kicsit most túl hosszú is , ez majd kiderül) , így a már sokak által szóvátett túlságosan hátratolt nyereg probléma megoldódni látszik

Feltöltött kép

Ez a legutolsó kép róla (vasárnapi) , itt még nem az új stucni van rajta.
... milyen mocsok pufinak tûnök ezen a képen ...

A morcos.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

you mean revelation. :)

Dave: a minute tapasztalatra én is kíváncsi leszek. btw hogy sikerült elhagyni a visszaút tekerentyût?

Valahogy menet közben, ahogy említetted... :D
régebben nem volt ilyen gondom a rebával :)

Manitou van elérhetõ áron... revelbõl átütõs horror áron van csak :S sajnos...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,181 posts
you mean revelation. :)

Dave: a minute tapasztalatra én is kíváncsi leszek. btw hogy sikerült elhagyni a visszaút tekerentyût?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Manitou minute elõre láthatólag!

aztán nehogy visszakívánd a revolutiont nagyon hamar.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

nekem egy magellan dracco-om van,nem egy csúcs gép de azért túrázgatni lehet vele:)

Nekem is, bár az én Dracom már kb. a váz szintjén él... az összes alkatrészét lecseréltem komolyabbra, egyedül a váz-stucni-kormány-nyeregcsõ-nyereg maradt a régiben, ebbõl a nyeregcsövet most akarom cserélni, mert ugyan már nem rugózik, de legalább nehéz és lötyög (elforog helyben 2 centiket) a nyereg :)
így jelenleg egy Draco-t hajtok, Deore centerlockos agyra fûzött sapim küllõs Mavic X317-es felnivel és Racing Ralph külsõkkel, deore 555 hidr. tárcsafékkel, XT 771-es hátsó váltóval, LX elsõ váltóval, HG51 lánccal, HG53 sorral, LX octalinkes trekking (48-38-28) hajtómûvel, pd-m 520 pedállal, SR Suntour Raidon villával, XT 751-es váltókarokkal, valamint SIS-SP41 (XTR) bowdenekkel... Túrára már asszem "talán" elég :) bár azért kezdtem el fejlesztgetni, mert néhanapján azért kinéztem vele a hármashatár-hegyre, vagy a jános-hegyre, ahol már tényleg édeskevés volt :)
Bár az eredeti Draco-t is nagyon szerettem, ez már bõségesen kiszolgál és teszi a dolgát :)
"When you walk through a storm, hold your head up high.." - na honnan idéztem??? (kulcsszó: loopreviL)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Milyen milyen milyen milyen? :D

Manitou minute elõre láthatólag!