Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2011. október 07. - 16:02

Írta 2011. október 07. - 15:54

a propedalrol beszelek pl - azert nagyon nem mindegy egy kaptaton
tobbnyire nekem ezen az allason volt, lefele leoldottam, ill nagy ritkan lockoltam (nah ez nem hianyzana, mert ugysem teljeserteku lock).
szvsz mind a 29er, mind az ossztelos egy olyan hype, amit megprobalnak mindenutt eladni, akar van ertelme, akar nincs. korabban fogalmam sem volt a piaci trendekrol, de volt sokaig egy bringam, amit le akartam cserelni. magas vagyok, igy eldontottem, hogy nekem nagykereku bringa kell, a gond csak az volt, hogy 2006ot irtunkfogalmam sem volt, hogy letezik olyan kategoria, hogy 29er. szomiszo, egy 28as crossbico lett belole, amit nagyon szerettem. utana jott ez az ossztelos dolog, de itt gyor kornyeken vhogy mindig visszasirtam a crosst. ez a 29er most vhogy kompromisszum a ketto kozott. a kinezete szokas kerdese: egyreszt egyaltalan nem fura, ha eloben latod, normalis vazmerettel (les vagy felette), masreszt ha sokat nezed, utana a 26os tunik kicsinek.
igy jo volt, hogy sokmindent kiprobaltam - egy konstans bakonyos terepen pl valszeg a korabbi stumpjumperemet valasztanam, de a jelenlegi kornyeken szeretem a 29ert. nem vennek 29est, ha alacsonyabb lennek, sem 100mm rugout felett. ide ossztelos sem nagyon kellene allmountain kategoria alatt, mert azert van vele nyug, es nem lehet annyira kihasznalni. persze az igazi egy tobb bringabol allo istallo lenne.
hát itt nekem két állásom van az RP2 tagon, lock meg mozgó

én nagyon remélem, hogy telibe találtam ezzel a vázzal. ez a rugóút elég kell legyen hazai trepre. én 100%-ban a Bükkben használom, igaz, ott néha letévedek egykét fasza lejtõ kedvéért a hivatalos kerékpárútról. amibõl hozzáteszem igen kevés van, ezekben meg normális, technikás lejtõ szinte alig. én elég sokat járok, de kb egyet ismerek, a Katonasíroktól Bélapátfalva felé. az sem túl hoszú, de ott lehet tanulni

Írta 2011. október 07. - 11:24

szvsz mind a 29er, mind az ossztelos egy olyan hype, amit megprobalnak mindenutt eladni, akar van ertelme, akar nincs. korabban fogalmam sem volt a piaci trendekrol, de volt sokaig egy bringam, amit le akartam cserelni. magas vagyok, igy eldontottem, hogy nekem nagykereku bringa kell, a gond csak az volt, hogy 2006ot irtunk

igy jo volt, hogy sokmindent kiprobaltam - egy konstans bakonyos terepen pl valszeg a korabbi stumpjumperemet valasztanam, de a jelenlegi kornyeken szeretem a 29ert. nem vennek 29est, ha alacsonyabb lennek, sem 100mm rugout felett. ide ossztelos sem nagyon kellene allmountain kategoria alatt, mert azert van vele nyug, es nem lehet annyira kihasznalni. persze az igazi egy tobb bringabol allo istallo lenne.
Írta 2011. október 07. - 10:53

a rugos tagon kivul... en a forgaspontokat probaltam mindig tisztan tartani (ecsettel pl). neha nem art szetszedni, es ellenorizni a csapagyak mennyire koszolodtak el, es nem art egy nyomatekkulcs sem a beallitashoz. kb ennyi, inkabb a rugostag evenkenti olajcsereje idoigenyesebb ismerve a hazai allapotokat.
a sok allitgatas, ami nem hianyzikaz allithato nyeregcsovel megspekelve, kicsit mar sok volt a kallantyu, tekerentyu, amit hegyrol le, meg fel allitgattam folyamatosan (pedig onmagaban mindegyik baromi jo). most orulok, hogy eleg a valtassal meg a fekezessel foglalkozni. hosszabb tavon nem csodalkoznek, ha allmountain-enduro vonaltol felfele maradna meg ez az ossztelos dolog. nem egyertelmuen szukseges es elonyos egy xc-maraton gepen. kivancsi leszek, hogy 10 ev mulva milyen gepek lesznek, hogy kerul helyere az ossztelos es 29er dolog.
köszi a tippeket, majd odafigyelek ezekre. õszintén szólva én sem szoktam állítgatni, lockolni. nekem nem számít, hogy mennyi idõ felérni a hegyre, meg hogy mennyire fáradok. nekem ez is edzés, szeretek elfáradni, nekem az is szórakozás. ezért aztán az elsõ telót sem lockoltam sosem a mászásoknál, nagyon ritkán, ha durván ki kellett állni és úgy megpörgetni egy-egy rövid de nagyon meredek emelkedõt. különben is az a dolga hogy mozogjon

a 29er-rõl meg csak annyit, hogy nekem õszintén szólva nagyon nem teszenek. valahogy hülyén néznek ki ezek a nagy kerekek egy montin. bár biztos k. jó meg minden, de akkor is... ha nem szerelem elsõ látásra, mint ez a giant váz, akkor megette a fene

Írta 2011. október 07. - 10:52

Noton megvan még?
negative, vissza sem került hozzám
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. október 07. - 07:56

a sok allitgatas, ami nem hianyzik

Írta 2011. október 07. - 07:29

Szép lett a Giant Sly!Szerintem nem fogod megbánni, h lecserélted a merevfarút!Egyetlen hátránya szerintem csak a tisztítás:D
köszi! hát ja, a tisztításra jobban oda kell figyelni az biztos. tudsz valami konkrét tanácsot adni, hogy mire figyeljek, mivel tisztítsam? bár gondolom ez itt off...
Írta 2011. október 07. - 07:27

SLY 78 nem fogod megbánni sokkal kényelmesebb lefelé meg gyorsabb is szeretni fogod.
legyen igazad! két hét múlva megtudom, addig csak a garázsban nézegetm

Írta 2011. október 07. - 06:28

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. október 06. - 22:47

Írta 2011. október 06. - 22:29

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2011. október 06. - 22:25

Most mire? "
fixi
fuck me, i'm famous!
Írta 2011. október 06. - 22:16

Írta 2011. október 06. - 21:25

Ez nagyon tetszik, sok-sok ezer problémamentes km-t vele!
Az egyenes kormány+kormányszarvat mondjuk én nem tolerálom valami jól, meg félnék, hogy elakadok fele és felkaszabolódom egy ösvényen általa, de hát ez eléggé egyéni preferencia kérdése! ;-)[/QUOTE]
köszi szépen!
egyébként csak ebbõl a szögbõl látszik egyenesnek a kormány, amúgy hajlított. én megszerettem ezt a kormányszarvat, már jópárszor megvédte az ujjaim, meg mászásnál is nagy segítség. sõt, sima terepen lehet rajta pihenni. én ezért vettem kicsit hosszabbat.
[quote name='zeezoltano']Teljesen jó az Anthemhez a 2.2 conti én is ekkora Contival ill.RR mentem míg Anthemmel mentem.[/QUOTE]
egyelõre én sem fogom leszedni, de ha nagyon berakódik sárral, akkor kénytelen leszek cserélni. egyébként jó volt Anthemmel menni? nyugtass meg, hogy jól választottam

Írta 2011. október 06. - 20:42

Írta 2011. október 06. - 20:40

fuck me, i'm famous!
Írta 2011. október 06. - 20:36

Ez nagyon tetszik, sok-sok ezer problémamentes km-t vele!
Az egyenes kormány+kormányszarvat mondjuk én nem tolerálom valami jól, meg félnék, hogy elakadok fele és felkaszabolódom egy ösvényen általa, de hát ez eléggé egyéni preferencia kérdése! ;-)
Írta 2011. október 06. - 20:33

Írta 2011. október 06. - 20:23

Írta 2011. október 06. - 20:12