Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19125 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.432 hozzászólás

nos.... szóval, khm, ez a bicaj azért nagyon más, mint Ronin1 volt. smile.png érdemes volt adni a dolognak egy újabb esélyt. sokkal összeszedettebb az elődjénél, a Tufo jó tipp volt, a Corralitos is nagyon jó választás , sikeresnek ítélem a kísérletet. a minimális drop használható, a plusz szélesség hasznos, a rövid reach is kényelmes. pörfikt! smile.png (ok, egy-két apróság van, de tényleg csak annyi, amitől lelke van. wink.png ) ma is lenyomtam vele 75km-et, múlt szombaton is, közben voltam vele itt-ott, az erdőben is elboldogul. cool.png

6a93095d155aa6473c151c00.jpg?width=2000&

Kisherceg módosította - 2026. augusztus 29. - 21:40

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.432 hozzászólás
Na igen... Falhoz ritkán szoktam támasztani, jellemzően lefektetem a fűbe. Most így sikerült valami kavicsot eltalálni, kicsit látszik is a helye, sajnos.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 593 hozzászólás

Köszi! Bíztam benne, hogy itthonról rendelted. (Mostanában nem szeretnék külföldi rendelésbe bonyolódni, épp ezzel szívok. )

Itthon sehol nem találtam ilyet, de még a nagyobb EU-n belüli webshopokban sem.

A temuról rendeltem mind a kettőt, illetve a feleségem rendelt valamit, én meg ezeket hozzá csaptam a rendeléshez.

Ugyan ezt a Risk márkát vettem, létezik belőle noname verzió is. Mindegyikből rendeltem +1 csomag tartalékot.

Bevált, ajánlom!

Pl.: ha legközelebb mentek lángosozni és a fal mellé kell támasztanod a Ronint, pont a GRX kar levége ér először a falhoz, kényes az a matt fekete festés.

Tudom van aki lexarja, de pár forintos kiadással simán megelőzhető a probléma. biggrin.png

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.432 hozzászólás
Köszi! Bíztam benne, hogy itthonról rendelted. (Mostanában nem szeretnék külföldi rendelésbe bonyolódni, épp ezzel szívok. 🙄 )

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 593 hozzászólás

erről dobnák egy linket, kérlek? sehol se találom...  unsure.png

A Temu-n is megtalálhatók egyébként, ugyan ezek (a márka is) olcsóbban.

https://www.ebay.com/itm/353575376523

https://www.ebay.com...kp:BFBMysH0-oZo

Ebben a videóban találtam rá, 22:58-tól a fékkar védő gumi és 24:10-től a kormányvég védő gumi (erre is jó).

https://www.youtube....h?v=ISdzg5A7BWw

talpfa módosította - 2026. augusztus 25. - 09:04

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.432 hozzászólás

Én a fékkarok végére vettem ilyen pici gumivédőt, (egyébként még jól is néz ki ).

Ugye a 105 karok is fényes feketék, ha fal mellé támasztom, gyorsan meglátszana...

Illetve gumigyűrűt vettem, ami a kormány végére a bandázsra raktam, fal támasz vagy eldőlés esetén védi a kormányt és a bandázst is.

erről dobnák egy linket, kérlek? sehol se találom...  unsure.png

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Nagyon jó vele menni, 600 km-t már beletettem, olyan, mint mikor elkezdtünk régen montizni csak fényévekkel gyorsabb, mindenhol el lehet vele menni de aszfalton meg repül. Egyszer majd ha ezek elkopnak teszek rá a 40-es helyett 45-ös Pathfinder gumikat.l14OIcvWzxTeIFc1KF_ZTA.jpg

madgab módosította - 2026. július 23. - 01:36

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.432 hozzászólás

6a493d50a0ae8834625a606a.jpg?width=2000&

gravel, mi? persze... :D

6a493d3e35e9890370a348c0.jpg?width=2000&

• koga, madgab és talpfa kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Köszi mindenkinek! smile.png

A letisztult kinézet és a karbantartási igény minimalizálása mellett a megbízhatóság is fontos szempont volt, ezért pár alkatrész inkább nehezebb. Ilyen a kormány (130 grammos, de elpusztíthatatlan 720mm-es PRC a 98 grammos Darimo helyett), markolat egy ~90 grammos gumi Ergon XCR (ha jól rémlik) a 18 grammos Ritchey supersonic helyett, hajtókaron tudnék még ~100 grammot spórolni 8-csavaros direct mount tányérral (van itthon, bármikor fel tudnám tenni), pedálból a XPedo Ti8-ak szuperkönnyűek (216g) és jól forognak, de van régi féloldalas SPD-s XPedo Ti6-om egy pár, 166g, amibe baromi nehéz becsatolni! biggrin.png

Külsőkből ragaszkodtam a 2.4-es Continental Dubnitalokhoz, az a pár 10 gramm extra a kényelem oltárán bőven megéri!

Régi 11-es váltással lehetne spórolni még úgy 200 grammot, de ragaszkodom az XX1 AXS-hez, nagyon bevált!

Ha érdekel valakit, ezen alkatrészekből építettem:

speciht2020.gif

• dzsonhee, Kisherceg, madgab és 1 további fórumtag kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.589 hozzászólás

Ez nyilván nekem nagyon tetszik, "teljesen" olyan mint a Canyon-om volt (megbántam, hogy eladtam). Full merev, XX1 AXS, Newmen kerekek. Most is hasonlóm van csak gravel, Garbaruk sor is stimmel (éppen jön egy HG-ra való 12-es minden szükséges módosítással, amit szerintem még nem építek be de majd hamarosan). 

Gratula a bringához! 

TsKpGL1ZJWSgH4FnrULOjFA9Dhp2E6ei4_k1wDny

karakoram módosította - 2026. június 16. - 14:05

• madgab és zscs kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás

Ez durván repülhet felfelé alattad, mindig tetszett az Epic ht váz, volt belőle az a mindenféle színű S-works változat.

Valószínűleg jó motivációs "tréner" lehetek majd a nyáron! :)

...igaz, a 2020, 2021-es súlyommal lenne az igazi - de így legalább jó mélyre kell ásnom!... :D

• madgab kedveli ezt

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ez durván repülhet felfelé alattad, mindig tetszett az Epic ht váz, volt belőle az a mindenféle színű S-works változat.

SQqXIGQALkQQnDeZQMbeANg4x5CQ2JBxuh_qhEPY
gZnDw4tbejxz86vzguKjtTnHgUcKCnyKJypb8zkt
4hiFNHLK8mcO8Yb94y2eKDMUILbKv1IsNM8TKE6G

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.432 hozzászólás

a grammbuzulás nem érdekel, de egyébként ez _vajó! ;) valami hasonlót el tudnék képzelni, ha már modern cucc. a "múltkor" majdnem rámentem karakoram régi, hasonló építésű Canyon bicajára, csak aztán csikkennvéj volt... rolleyes.gif

• karakoram, madgab és zscs kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás

SQqXIGQALkQQnDeZQMbeANg4x5CQ2JBxuh_qhEPY

gZnDw4tbejxz86vzguKjtTnHgUcKCnyKJypb8zkt

4hiFNHLK8mcO8Yb94y2eKDMUILbKv1IsNM8TKE6G

• karakoram, Kisherceg, Rabbit és 1 további fórumtag kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás

Hm, 3D-nyomtatottat nem próbáltam még!

A legkényelmesebb nyergem egy 82 grammos MCFK nyereg, aztán a régi Sellei Italia SLR-ek. De hogy ontopik legyek, töltök fel fotót a legújabb építésemről, ha el nem felejtem!

Csupa régi, de prémium cuccból épült alapvetően és egy 6 éves, még az összel vásárolt Specialized Epic HT vázra, edzőbicajnak. 7350 gramm pedállal, kulacstartóval, mindenestől. Erőmérővel, 1x12-es Eagle AXS váltás, a régi, 2019-es XX1 szettem. Kerekek és külsők újak csak, véletlenül észrevettem egy kiárusítást és Newmen Phase 30 VONOA XC szett lett (~1160g) a listaár alatt jóval. Tesztelem, kibír-e 1 évet egy karbonküllős kerékszett alattam. Nem vagyok én vak, csak bátor! :D

• Kisherceg kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.589 hozzászólás

A nyereg 3d nyomtatott és ezáltal tudják variálni az egyes pontjain, hogy inkább puha legyen vagy támasszon, sajnos nagyon bejött, mentem 40 km-t, nem ültem még ilyen kényelmes nyergen pedig a sima Power Comp is teljesen jó, de ez más szint kényelemben. Nem veszek a két másikra, nem, mantrázom.
A bringa meg zseniális, graveleztem is vele.

Én azt valahogy soha nem olvastam sehol a 3D nyergekről, köszi!! Klassz a kerékpár!

• madgab kedveli ezt

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

MjQzMDQ0OQ.jpg

• karakoram, Kisherceg és zscs kedveli ezt

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A nyereg 3d nyomtatott és ezáltal tudják variálni az egyes pontjain, hogy inkább puha legyen vagy támasszon, sajnos nagyon bejött, mentem 40 km-t, nem ültem még ilyen kényelmes nyergen pedig a sima Power Comp is teljesen jó, de ez más szint kényelemben. Nem veszek a két másikra, nem, mantrázom.😁
A bringa meg zseniális, graveleztem is vele.

madgab módosította - 2026. június 04. - 22:06

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.432 hozzászólás

a bicaj klassz, ahogyan mondtam is wink.png  viszont a nyereg mit tud, amitől ennyibe kerül? (a csövet értem, karTóóón... :D :P )

• madgab kedveli ezt

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A fekete váz az arany felirattal nagyon passzol a barna oldalfalú gumikhoz.

Én is új bringa napot tartottam tegnap, végül a carbon Sirrus X lett, a nyereg amit régen szerettem volna kipróbálni egy Power Pro Mirror 143-as, a nyeregcső pedig egy Roval Terra offsetes, a kormányból szélesebb kicsit emelt került rá 50-es kormányszárral. Az elektromos Specik után hátbaveregettem magam, hogy simán kitekertem az összes meredek fal szerű utcát, síkon meg repül 30 körül simán. Még a fékeket kell bekoptatni teljesen de hihetetlenül jó érzés menni vele.

Képek:

https://drive.google...irpQEUvMlyTWsgl
  • karakoram és Kisherceg kedveli ezt