Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Na osszeallt a gep! :D
www.fotos.web.de/batil/agy

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
sajna nemszeretek szarakodni semmivel:D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Ezt gyorsan lerendezted:)

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
na most ott tartok hogy vettem egy MALI SLALOM M2 es fehér vázat 19900 zsírúj ide is hozzák. veszek hozzá egy single speed agyat a mostani vázat eladom valahol:D és akkor szépis minden:D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Feszítõt linkelt kz, annál nem tudok én sem szebbet/jobbat. Itthon Point-ot keress, megfelelõ bringaboltban tudják mirõl van szó.
Õ pedig egy megfelelõ racsni:
https://www.cambriab...o_freewheel.jpg

De elõbb döntsd el akarsz/tudsz-e ($) új hátsó kereket, mert akkor elõbb agyat kell választani (kazettás vagy menetes SS agy) és csak utána a hozzávaló fogast/racsnit.

Az angol pedig világnyelv, tessék megtanulni :D

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
szerintem is racsnis azaz nemlehet szétszedni..:D belinkelnél 1 megfelelõ racsnit és 1 megfelelõ feszítõt?:D bár ez a centírozás már magasnekem:D
bár lehet új kerekek is kellenének mert már most kezd hajolni...:S:D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ha jól látom, az ott nem kazettás agy, hanem racsnis, és ha így van, akkor nem tudod kihézagolni, le tudod szedni, mehet helyébe egy Dicta vagy Shimano racsni és egy _kz_ átlal ajánlott feszítõ. Valószínûleg centírozni kell majd a kereket középre.

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
sajna németes vagyok:S szal ez nekem kínai:D
nekem kb most így lenne rá kb 20 ezrem.. akár vázcsere is jöhet v nemtom.. mondjatok jó ötletet:D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Az a legolcsóbb, ha így hagyod. A következõ lépcsõ, amit ajánlottam. Minden más ettõl lényegesen drágább. Itt olvasgass: http://www.mtbr.com/ssfaqcrx.aspx talán kikristályosodik, hogy mit akarsz.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
aham... és ha új vázat vennék?:D vagy hogyéri meg jobban? milyen vázt ajánlanátok hozzá? ez mennyi érhet? tulsokat nemadok érte:D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Hát ezen azért lehet tuningolni. :D A kazettás agyakhoz lehet hézagoló készletet venni. Ezt megfejelve egy váltófülre akasztható láncfeszítõvel, egy fokkal beljebb vagy. Erre gondoltam (2 in 1 készlet): http://www.chainreac...x?ModelID=10009
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
na csináltam képeket róla
http://and1eger.atw.hu/MaliCobra.zip
itt vannak

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
sajna hülyevagyok hozzá:D hátul minden megmaradt csak a váltókar lett leszedve.. szal bevan rakva a lánc alulról 3. fogassorra elõl meg ugye single .. viszont nem papucsos a váz így nemlehet single speed agy hátra.. mind1 hogy csak nemkellene semmi nekem mert csak zörög... de majd mindjárt lefénképezem mi is van:D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

hát már ez van.. egy léncfeszítõ elég? akkor lejöhet a váltó? nemlehet átalakítani papucsosra?:D

Ööö, lehet, hogy valamit félreértettem, hátul is singlespeedre alakítottad az agyat, vagy ott megmaradt a lánckeréksor? Akkor másféle láncfeszítõre lesz szükséged, amit a hajtómû környékére kell felraknod. (Chaindog és társai.) De lehet, hogy az is elég, hogy ha csak kiszedsz pár szemet a láncból. (Ez esetben viszont rossz topicban vagy.)

Amúgy igen, ezek a feszítõk a váltó helyére mennek, a rögzítésük azzal kompatibilis.
Természetesen a papucsot is átalakíttathatod, csak pénzkérdés. (Alu váz esetében lehet, hogy jobban jársz, ha eladod, és veszel helyette egy eleve olyat.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
már érdeklõdtem utánna.. aztmondták sztük akkor is kell a váltó.. csak idegesítõ hogy ugrásnál stb odacsap mint az állat.D

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
hát már ez van.. egy léncfeszítõ elég? akkor lejöhet a váltó? nemlehet átalakítani papucsosra?:D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Mármint valami ilyesmire gondoltam:

http://piacter.bikem...=218513&cat=all

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Sziasztok!
Vettem egy MALI COBRA 2009 es modelt
Váltókar stb leszedve hajtómû kicserélve single speedesre viszont hátul a váltó maga maradt mert nm papucsos a váz hanem a hagyományos.. voszont ugrálástól a váltó már 3 nap után bebeakad stb.. hogylehetne megoldani ? nemkell nekem az oda.. de aztmondták nicns más lehetõség...

Láncfeszítõ?
(Ha a Cobra helyett Mali Slalom lenne, most nem lenne ilyen gondod...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok!
Vettem egy MALI COBRA 2009 es modelt
Váltókar stb leszedve hajtómû kicserélve single speedesre viszont hátul a váltó maga maradt mert nm papucsos a váz hanem a hagyományos.. voszont ugrálástól a váltó már 3 nap után bebeakad stb.. hogylehetne megoldani ? nemkell nekem az oda.. de aztmondták nicns más lehetõség...

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

Minden további nélkül használható lesz. Felrakod a racsnit, az agy távtartóival variálsz, hogy jó legyen a láncvonal. De a felni nem lesz középen, azt vagy be kell igazítani középre (centrírozás alap), vagy ha így nem jó a küllõhossz, akkor új küllõk+kerékfûzés.

Igen, ezt az indexen is megdumáltuk, de köszi itt is :)