Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:40
vendég_Master_*
Posted 2009. May 14. - 12:00
Posted 2009. May 13. - 21:54
Posted 2009. May 13. - 21:50
Posted 2009. May 13. - 21:42
na most ott tartok hogy vettem egy MALI SLALOM M2 es fehér vázat 19900 zsírúj ide is hozzák. veszek hozzá egy single speed agyat a mostani vázat eladom valahol:D és akkor szépis minden:D
Posted 2009. May 13. - 21:36
Feszítõt linkelt kz, annál nem tudok én sem szebbet/jobbat. Itthon Point-ot keress, megfelelõ bringaboltban tudják mirõl van szó.
Õ pedig egy megfelelõ racsni:
https://www.cambriab...o_freewheel.jpg
De elõbb döntsd el akarsz/tudsz-e ($) új hátsó kereket, mert akkor elõbb agyat kell választani (kazettás vagy menetes SS agy) és csak utána a hozzávaló fogast/racsnit.
Az angol pedig világnyelv, tessék megtanulni
Õ pedig egy megfelelõ racsni:
https://www.cambriab...o_freewheel.jpg
De elõbb döntsd el akarsz/tudsz-e ($) új hátsó kereket, mert akkor elõbb agyat kell választani (kazettás vagy menetes SS agy) és csak utána a hozzávaló fogast/racsnit.
Az angol pedig világnyelv, tessék megtanulni
Posted 2009. May 13. - 21:07
szerintem is racsnis azaz nemlehet szétszedni.. belinkelnél 1 megfelelõ racsnit és 1 megfelelõ feszítõt? bár ez a centírozás már magasnekem:D
bár lehet új kerekek is kellenének mert már most kezd hajolni...:S:D
bár lehet új kerekek is kellenének mert már most kezd hajolni...:S:D
Posted 2009. May 13. - 20:59
Ha jól látom, az ott nem kazettás agy, hanem racsnis, és ha így van, akkor nem tudod kihézagolni, le tudod szedni, mehet helyébe egy Dicta vagy Shimano racsni és egy _kz_ átlal ajánlott feszítõ. Valószínûleg centírozni kell majd a kereket középre.
Posted 2009. May 13. - 20:58
sajna németes vagyok:S szal ez nekem kínai:D
nekem kb most így lenne rá kb 20 ezrem.. akár vázcsere is jöhet v nemtom.. mondjatok jó ötletet:D
nekem kb most így lenne rá kb 20 ezrem.. akár vázcsere is jöhet v nemtom.. mondjatok jó ötletet:D
Posted 2009. May 13. - 19:50
Az a legolcsóbb, ha így hagyod. A következõ lépcsõ, amit ajánlottam. Minden más ettõl lényegesen drágább. Itt olvasgass: http://www.mtbr.com/ssfaqcrx.aspx talán kikristályosodik, hogy mit akarsz.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?
Posted 2009. May 13. - 19:42
aham... és ha új vázat vennék? vagy hogyéri meg jobban? milyen vázt ajánlanátok hozzá? ez mennyi érhet? tulsokat nemadok érte:D
Posted 2009. May 13. - 19:36
Hát ezen azért lehet tuningolni. A kazettás agyakhoz lehet hézagoló készletet venni. Ezt megfejelve egy váltófülre akasztható láncfeszítõvel, egy fokkal beljebb vagy. Erre gondoltam (2 in 1 készlet): http://www.chainreac...x?ModelID=10009
People should know when they are conquered.
Posted 2009. May 13. - 19:15
Posted 2009. May 13. - 19:06
sajna hülyevagyok hozzá hátul minden megmaradt csak a váltókar lett leszedve.. szal bevan rakva a lánc alulról 3. fogassorra elõl meg ugye single .. viszont nem papucsos a váz így nemlehet single speed agy hátra.. mind1 hogy csak nemkellene semmi nekem mert csak zörög... de majd mindjárt lefénképezem mi is van:D
Posted 2009. May 13. - 19:02
hát már ez van.. egy léncfeszítõ elég? akkor lejöhet a váltó? nemlehet átalakítani papucsosra?
Ööö, lehet, hogy valamit félreértettem, hátul is singlespeedre alakítottad az agyat, vagy ott megmaradt a lánckeréksor? Akkor másféle láncfeszítõre lesz szükséged, amit a hajtómû környékére kell felraknod. (Chaindog és társai.) De lehet, hogy az is elég, hogy ha csak kiszedsz pár szemet a láncból. (Ez esetben viszont rossz topicban vagy.)
Amúgy igen, ezek a feszítõk a váltó helyére mennek, a rögzítésük azzal kompatibilis.
Természetesen a papucsot is átalakíttathatod, csak pénzkérdés. (Alu váz esetében lehet, hogy jobban jársz, ha eladod, és veszel helyette egy eleve olyat.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!
Posted 2009. May 13. - 18:46
már érdeklõdtem utánna.. aztmondták sztük akkor is kell a váltó.. csak idegesítõ hogy ugrásnál stb odacsap mint az állat.D
Posted 2009. May 13. - 18:45
hát már ez van.. egy léncfeszítõ elég? akkor lejöhet a váltó? nemlehet átalakítani papucsosra?
Posted 2009. May 13. - 18:45
Posted 2009. May 13. - 18:40
Sziasztok!
Vettem egy MALI COBRA 2009 es modelt
Váltókar stb leszedve hajtómû kicserélve single speedesre viszont hátul a váltó maga maradt mert nm papucsos a váz hanem a hagyományos.. voszont ugrálástól a váltó már 3 nap után bebeakad stb.. hogylehetne megoldani ? nemkell nekem az oda.. de aztmondták nicns más lehetõség...
Láncfeszítõ?
(Ha a Cobra helyett Mali Slalom lenne, most nem lenne ilyen gondod...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!
Posted 2009. May 13. - 18:37
Sziasztok!
Váltókar stb leszedve hajtómû kicserélve single speedesre viszont hátul a váltó maga maradt mert nm papucsos a váz hanem a hagyományos.. voszont ugrálástól a váltó már 3 nap után bebeakad stb.. hogylehetne megoldani ? nemkell nekem az oda.. de aztmondták nicns más lehetõség...
Posted 2009. May 11. - 13:56
Igen, ezt az indexen is megdumáltuk, de köszi itt isMinden további nélkül használható lesz. Felrakod a racsnit, az agy távtartóival variálsz, hogy jó legyen a láncvonal. De a felni nem lesz középen, azt vagy be kell igazítani középre (centrírozás alap), vagy ha így nem jó a küllõhossz, akkor új küllõk+kerékfûzés.