Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed
Posted 2010. March 26. - 01:26
Korábban vettem már ott egy pár Cane Creek DirectCurve féket a montimra. Ritka az USA-ban az olyan kerékpárbolt, ami nyergen, gumin, meg patentpedálon kívül más alkatrészt is kínál külön. White cuccokat sajnos nem tud beszerezni az ürge... (Igazából már Surly-t sem, ez csak rajta maradt... A fékekrõl is éves port kotortam le.)
OFF: ugyanaznap vettem egy eredeti texasi cowboy bõrövet is, egy külön ilyesmire szakosodott boltban (Stetson-kalap, bõrcsizma, stb...) Itthon nézem: made in China... (A tuggnut meg made in taiwan.) Eh...
Posted 2010. March 25. - 17:16
Posted 2010. March 25. - 13:46
(Mondjuk vázat tényleg nehéz lesz szerezni hozzá, otthon pofátlan pénzeket kérnek mindenféle újrahasznosított éjjeliedényért, csak, mert vízszintes papucsos...)
Posted 2010. March 24. - 16:38
Posted 2010. March 24. - 16:32
155-165 cm: 48-51 vázméretSziasztok,
Gondolkodok rajta, hogy városba összerakok magamnak egy SS-t, de sajnos csak a montis vázméretekkel vagyok tisztában.
165-170: 51-53
170-175: 53-55
175-180: 55-58
180-185: 58-61
185-190: 61-63
190-195: 63-65
195-200: 65-tõl
irányadónak. bár városba nem baj ha kicsit kisebb, csak fodulékonyabb lesz.
ha ss lesz mindenképp csúszópapucsost vegyél, vagy olyat aminek elõre nyílt a papucsa és legalább 2-3cm mozgása lehet a tengelynek benne.
szerintem bm apróban keresgélj vagy komplett régi outit 20-30ezer körül, vagy vázszettet 10ért.
puch, csepel, ktm-ekbõl ki lehet fogni olyan állapotú darabokat amikrõl az alkatrészek nagy része megtartható és jó alapot adnak az újraépítésre.
pl elsõ blikkre puch 57 es reynolds 501 - Bikemag Piact
Posted 2010. March 24. - 15:07
Posted 2010. March 24. - 14:47
Gondolkodok rajta, hogy városba összerakok magamnak egy SS-t, de sajnos csak a montis vázméretekkel vagyok tisztába, 182 centihez mekkora vázat ajánlotok? Már sok hirdetést végig túrtam, de szinte mindenki ejtõ papucsos vázból épített magának gépet, de én inkább csúszó papucsos megoldásban gondolkodnék, de ilyet nem találtam se használtan, se boltok hirdetésében, esetleg tudtok egy tuti helyett ahol érdemes lehet megnézni. Mind az alu mind a crmo vázak szóba jöhetnek, árban olcsót keresek, ha véletlen késõbb valakinek megtetszene és magával vinné ne fájjon annyira.
Posted 2010. March 21. - 22:33
Nos, velvarton nézelõdtem, találtam 14fogas racsnit, csak azt nem értem h mit jelent hogy "balos meghajtású"?? Ez egyenlõ a balmenetessel, ami így jobboldalt használhatatlan??
balos: csak bal oldalra tudod felrakni!
ha budapesten laksz ,vagy jársz jobban ha bemész hozzájuk személyesen,elég flegmák tudnak lenni email ügyileg!
Posted 2010. March 21. - 22:09
Posted 2010. March 20. - 20:05
Helló!
Van egy ns bikes coaster single hátsóagyam, ehhez lenne szükségem valami tartós racsnira(nagy menetes, jobbos, lehetõleg minél kisebb fogszámmal). Plz adjatok valami webshop címet ahol van raktáron vagy esetleg olyan boltot mondjatok ahol garantáltan be tudják szerezni. Elõre is köszi, üdv:Zoli
Szerintem nagymenetesbõl 16 fog a legkisebb. Ár / érték alapon a Shimano racsnija talán a legjobb: Shimano SF-MX30
Boltok közül Probike, Vár kerékpár.
Would you, Quintus? Would I?
Posted 2010. March 19. - 23:07
Van egy ns bikes coaster single hátsóagyam, ehhez lenne szükségem valami tartós racsnira(nagy menetes, jobbos, lehetõleg minél kisebb fogszámmal). Plz adjatok valami webshop címet ahol van raktáron vagy esetleg olyan boltot mondjatok ahol garantáltan be tudják szerezni. Elõre is köszi, üdv:Zoli
Posted 2010. March 17. - 20:13
Posted 2010. March 17. - 12:08
2,3mm az vékony, szal 8 sebességes lánc kell hozzá. Végülis az egészbõl a lánctányér a legdrágább.
Rémhörcsög
Nem azt mondtam, hogy nem lehet összepárosítani szedett vedett alkatrészeket, de engem ezektõl kiráz a hideg, ez hozzáállás kérdése. Annakelõtt haver ezzel jött: nem kell ss váz, veszel egy szar váltót fölszigszalagozod aztán jó lesz.
Hát nem lesz jó.
Posted 2010. March 17. - 11:09
Posted 2010. March 17. - 10:35
És tökéletesen mûködik, bár az elsõ 2 tekerés alkalmával valóban ugrott nagy terhelésnél, de azóta rendbejött
Posted 2010. March 17. - 09:38
Pár mm nem számít. Az a lényeg, hogy elöl hátul váltáskönnyítõ bizbaszoktól mentes legyen a lánckerék, meg legyen megfelelõ a láncfeszesség. Széles lánckerék sem kötelezõ, max ha sikerül széles lánctányért is szerezned (ami viszont nem egyszerû és ugyancsak felesleges), és végül fél kilóval nehezebb a bringád mert akkor a lánc is tank. A kevesebb néha több: a legjobb sima vékony lánckerék (pl. shimano dx, novatec), egysebû tányér (gebhardt, blackspire stb.) meg egy jó nyolcas lánc.
Ha feszítõ alatt a hátsóváltóhoz hasonló rugós szutykot érted, akkor akármit csinálsz ne csodálkozz ha ledobja a láncot vagy elugrik, ss-hez csúszópapucsos vagy excenteres váz kell szal ha komolyan gondolod akkor ott kell keresgélni.
szerk. az, hogy ne agyonkopott cuccokat tegyél fel rá, magától értetõdik
Vízszintes papucsos a váz, (crux ss). A láncfeszítõ az a csavaros biszbasz, amit a paucsra kell feltenni. A Novatec 2,3 mm vastag lánckerékhez milyen lánc kell? Pl. Sram PC-1? Vagy egy 8 sebességes láz?
Posted 2010. March 16. - 22:01
Ha feszítõ alatt a hátsóváltóhoz hasonló rugós szutykot érted, akkor akármit csinálsz ne csodálkozz ha ledobja a láncot vagy elugrik, ss-hez csúszópapucsos vagy excenteres váz kell szal ha komolyan gondolod akkor ott kell keresgélni.
szerk. az, hogy ne agyonkopott cuccokat tegyél fel rá, magától értetõdik
Posted 2010. March 16. - 20:41
Mennyire fontos a halálpontos láncvonal? 1-2 mm is számít?
Elõre jó a váltós tányér? Nincs "kedvem" újat venni.
Posted 2010. March 16. - 20:25
Sziasztok!
Most készült el a ss gépem. Novatec kazettás SS agy, 752-es xt kar. Az xt karon meghagytam az eredeti tányért, ezzel nincs is baj. Az agyhoz adott hátsó lánckerék vastag, ezért egy szétszedett sorból tettem fel egy lánckereket. Az a bajom, hogy bár szemre jónak tûnik a láncvonal, de mégis ledobálja a láncot ha nagyon odalépek. Régi sor, használt kilences lánc van rajta. Ma raktam rá láncfeszítõt, a feszesség rendben van.
Hogyan tovább?
rakj rá rendes SS fogaskereket, váltós fogaskereket nem ajánlom hátra ha csak nem akarsz úgy járni mint én 2 hónapja:
orrcsont törés,eszméletvesztés,elsõ 2 szemfog kilazul,pépes kaja evés egy hónapig!
lánc feszes volt,mégis kiállva tekerésnél egyszer ledobta a láncot!jó érzés volt!