Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed
Started by
Endroo
, 2006. January 10. 21:40
Posted 2006. October 18. - 15:05
pc1 szerintem annyira nem szeles
nekem normal dx racsnin kmc kool 710 vagy mi van
semmi gond
elol rf turbine hajtomu lanckerek szinten gond nelkul hajtja
nekem normal dx racsnin kmc kool 710 vagy mi van
semmi gond
elol rf turbine hajtomu lanckerek szinten gond nelkul hajtja
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. October 18. - 15:00
Szerintetek mi történik, ha egy normál szélességû Dicta racsnira Sram PC1 láncot teszek fel? Nagyon mászkál a fogakon jobbra-balra, vagy elviselhetõ?
Posted 2006. October 15. - 10:24
Posted 2006. October 15. - 10:13
Hinnye a nemjóját, hát már annyi On-One van piciny országunkban, hogy lopják is? Azért még mindig elég ritka jószág, úgyhogy ha szembejönne véletlenül, megkérdezem a 15-ös kulcs segítségével, hogy honnan szerezte az illetõ...
Esetleg írhatnál egy telefonszámot, amit ilyen esetben forródrótként lehet hívni, túlerõ esetén :-)
Esetleg írhatnál egy telefonszámot, amit ilyen esetben forródrótként lehet hívni, túlerõ esetén :-)
Posted 2006. October 15. - 09:54
sajnos rossz hír:
Elloptak egy On One Inbredet!
a bringát csütürtökön vitték el a XVI. kerületbõl.
fehér szinû, 20" -os váz, fehér Surly merev villával.
Ismertetõ jegye, hogy a láncvillák javítva vannak!
Váz száma: N3010325
Ha valaki látja üssön, majd írjon az egyszeregy@singlespeed.hu -ra
kösz!
Elloptak egy On One Inbredet!
a bringát csütürtökön vitték el a XVI. kerületbõl.
fehér szinû, 20" -os váz, fehér Surly merev villával.
Ismertetõ jegye, hogy a láncvillák javítva vannak!
Váz száma: N3010325
Ha valaki látja üssön, majd írjon az egyszeregy@singlespeed.hu -ra
kösz!
Posted 2006. October 14. - 10:36
Amúgy ha vaki tudja a magyarázatát, hogy miér nem lehet a többi sram láncnál bevált patentszemet alkalmazni az ss láncban az szóljon.
Sztem azért csinálták így, mert azt a fajtát úgy kapcsolod ki/be, hogy összébb tolod a láncot, amit feszítõ nélküli SS-el elég nehéz megcsinálni a kerék kiszedése nélkül. Mondjuk sztem ezt sem fog sikerülni se bontani, se zárni kerékkiszedés nélkül, szal lehet h kicsit benézték a mérnökök... vagy nem ez volt az ok.
Posted 2006. October 14. - 07:25
Én is normál Sram patentszemmel akartam összekötni a PC-1esemet, de a SS láncok szélesebbek mint a 8asok, így maradt a hajlogatós megoldás a hozzávaló patentszemmel.
Posted 2006. October 13. - 23:02
Én is hajlítottam, csak franciakulccsal:) A lánccal nem nagyon mertem, mert elég masszív az a szem és a láncot pont az ilyen oldalra csavaró erõhatás viseli meg legjobban. Amúgy ha vaki tudja a magyarázatát, hogy miér nem lehet a többi sram láncnál bevált patentszemet alkalmazni az ss láncban az szóljon.
Posted 2006. October 13. - 14:15
Hehe, annak én is szidtam a jó kur... tervezõjét, aztán megkerestem a pdf-et és megvilágosodtam. Ha tudod, hogy mûködik akkor jó az. Mindenki szívni szokott vele elõször:)
Posted 2006. October 13. - 13:36
ehhe pont ezzel szenvedtem én is 3 napja:D
énis meghajlítottam mert jobb nem jutott eszembe, akkor ezek szerint ez a hivatalos megoldás is:)
énis meghajlítottam mert jobb nem jutott eszembe, akkor ezek szerint ez a hivatalos megoldás is:)
Autist Team:)
Posted 2006. October 13. - 12:43
Ha jól tévedek, az SRAM-os vastag lánchoz való patentszem az, aminek annyi a titka, hogy kissé meg kell hajlítani a láncot oldalirányba, és úgy könnyedén le lehet kapni.
Nézd csak: http://sram.com/_med...n_PC1_08_02.pdf
Szerintem az összes patentszem-megoldás közül ez a legkultúráltabb.
Nézd csak: http://sram.com/_med...n_PC1_08_02.pdf
Szerintem az összes patentszem-megoldás közül ez a legkultúráltabb.
Posted 2006. October 13. - 12:33
Basszus, amennyit szenvedtem tegnap egy sram ss lánc patentszemével...
Ilyen szar konstrukciót még nem láttam. Komolyan sokkal egyszerûbb láncbontóval megnyitni egy új szemet. A váltós láncaikhoz teljesen jó a patentszem de ez...vagy van vmi külön titka?
Ilyen szar konstrukciót még nem láttam. Komolyan sokkal egyszerûbb láncbontóval megnyitni egy új szemet. A váltós láncaikhoz teljesen jó a patentszem de ez...vagy van vmi külön titka?
Posted 2006. October 12. - 07:39
Posted 2006. October 11. - 23:17
dica vagy mi a neve csinal 15-s racsnit montis menetre
zsiruj bicon megneznem a lancvonalat egyebeket
milyen bico
zsiruj bicon megneznem a lancvonalat egyebeket
milyen bico
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. October 11. - 23:14
ismer valaki olyan MTB sarutavolsaggal (135mm) rendelkezo SS agyat, amire 15t nel kisebb racsnikat lehet tenni??
kicsit régebben volt ilyenrõl szó, már nem emlékszem ki szúrta be, de ez az:
bõvebben itt: www.bikediszkont.hu
Posted 2006. October 11. - 23:14
Posted 2006. October 11. - 23:04
egyforma a menet. vagy a 16 és annál nagyobb fogszámú racsnit tudsz rátenni, vagy fix lánckereket kontraanyával.
koszi, kicsit lelomboztal
ismer valaki olyan MTB sarutavolsaggal (135mm) rendelkezo SS agyat, amire 15t nel kisebb racsnikat lehet tenni??
Posted 2006. October 11. - 23:01
Sziasztok! Kb egy hete vásároltam drága pénzért egy tudtommal jo nevû hazai kerékpárépítõtõl (gondoltam ezzel a kombóval minden kockázat kizárható) egy egysebességes cangát outi vázon, a vásárlás más- és harmadnapján is vissza kellett vinnem, mert rendszeresen leesett a lánc a hátsó fogaskerékrõl, mindig igazgattak vmit, de most 4 nap használat után megint jelentkezik a probléma, amii amellett, h bosszantó, szerintem eléggé balesetveszélyes is. Segítenétek, h. egy kicsit árnyaltabban lássam a dolgot: miért nem lehet ezt egyszerûen orvosolni, mi lehet a baj és mi a megoldás???
Posted 2006. October 11. - 22:46
es le is tekeredne a menet miatt
viszont tarcsa mehet oda
viszont tarcsa mehet oda
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. October 11. - 22:43
akkor egy ilyen aggyal akár bal oldalra is lehetne rakni a hajtást, igaz?
ha olyan racsnit veszel mert a normál megszokott jobb oldalra valóval remekül tudnál hátrafelé tekerni s elõre racsnizni..vagymi