Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
off
henger, szabcsi: félreértettétek a kérdést... de mindegy.

on

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
Szep volt Henger! :)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Igen, én is gondolkodtam már ilyen 13,64 fogú lánckeréknek a használatán, de ezek a disznó boltosok nem hoznak semmit ebbe a kis országba, hát a fene egye meg, ezt is ebay-rõl kell megrendelnem?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

volt már róla szó, hogy csak városi használatra milyen áttétel való?

amivel lehet menni legalább 40-et is (busz mögötti portyázás miatt) meg azért el is lehet indulni.

elöl adott egy 28 vagy 38 vagy 48as lánctányér. hátul melyik fogaskerékre kell állandósítani a láncot?

Való? Miért, kötelezõ lenne egy adott áttételt használni? Baszki, eddig nem is tudtam! Mi legyen most?

Tévedésben éltem eddig. Azt hittem, jó lenne a 39-14, mert 39-16-al jól lehet gyorsulni, 40 felett van a vége (120-as cadence), de racsniban nincs 14-es. 35X700C gumival.
Átszámítva, 28-hoz 10, 38-hoz 13,64, 48-hoz 17,23 fogú lánckerékkel szerelt racsni passzol. Plusz még a külsõk kerülete közti különbség, ha van. Montira 48-16, ha 40 felett akarsz teperni.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
Igazan jo, hogy ezt megosztottad velunk....
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

amivel lehet menni legalább 40-et is (busz mögötti portyázás miatt) meg azért el is lehet indulni.

elöl adott egy 28 vagy 38 vagy 48as lánctányér. hátul melyik fogaskerékre kell állandósítani a láncot?

Puhatestemnek a 38-16 jott be... Sikon
nem lobog a hajam a menetszeltol, de az emelkedokon sem kell kiallnom. (A 42-16 mellesleg engem is foglalkoztatott mar)

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
Nuhh anyam, megint temanal vagyunk... vagytok! :)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
meg ha még ez itt jó helyen lenne...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Kapható itthon cyclocross gumi? (700C) Sztem nem. Nem mintha beférne a vázamba...:(

akkor az hasznos lesz :)

de swáblit tényleg hoznak a símanósok úgy vélem, és continentalnak is kéne lennie. mármint gondolom rendelésre, leginkább...

ja:
http://www.shimano.h...albe_index.html

http://www.pacificcy...port_city2.html
(twister)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Kapható itthon cyclocross gumi? (700C) Sztem nem. Nem mintha beférne a vázamba...:(

elvileg svábli van de 622-es...cx pro,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

tszb

tszb

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
én a 42/16-ot preferálnám, szerintem ideális városba való használatra. még elég robbanékonyan ki lehet lõni piros lámpánál és pörgetve a 35-ös tempó sem "majom a köszörûkövön". a téli-városi-slick gumit átgondolnám. inkább egy fínoman mintázott pl. Scwalbe Delta Cruiser. széles méretválasztékban kapható, 6 bar-ig fújható, így elé gyors gumi, viszont nem csúszkál. esetleg télire jó lehet még a Schwalbe CX Pro cyclo cross gumi, elvileg van 26*1,35-ös és 622-30 méretben, bár a Schwalbe honlapján most nem találtam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
én 44/18 bár inkább 20-al tervezek, télre aszfaltos meg boltbajáros cuccot, 2,0-ás könnyû slick gumival, de ennek szentlászló kompatibilisnek is kell lenni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Nekem az órszágútin 52-18 van. Simán indulok vele(kiállva) és a várba is feltekerek vele, bár lóg a nyelvem olyankor. Sima úton zúzok vele és nem is megerõltetõ(23 as gumi). Szerintem ez ideális, legalábbis nekem ez jött be. A montin meg 46-18 van, de ezzel elég lassú, a világból is kimegyek vele. Még street-re is jó.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

48 mellé 16-19 között valami, vagy a 38-hoz 14 körüli

44/16al nekem kényelmes a 25-30 körüli utazó, a plafon 50km/h. Persze 40tõl fölfele már nem igazán hatékony:D
Ha a busz mögött végig akarod bírni, akkor a 48/17 vagy 16. De az nem valami térdbarát. Ha Budán laksz akkor 48/19:D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

nem vagyok SS, de a régi bicómon a 38/14 volt a kedvencem. majdnem mindenhová jó volt. bár 40-et nem biztos hogy tekertem volna vele, és emelkedõn azért kiállós.

de mit pofázok bele a nagyok dolgába a váltóimmal?!?!? ;)

vazz, összerakom azt a gépet, és kipróbálom!

és vajon összerakottan lenne kelendõbb, vagy alkatrészként? mondom, nem akarok hasznot belõle, csak itthon foglalja a helyet.
összerakva legalább látszik, hogy mûködõképes...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
Hi!
van egy régi acélvázam, meg acélfelnis kerekek, villa, stb a régi montimból szétszedve a pincében. majdnem minden megvan hozzá, hogy össze lehessen rakni, de ha valamire, akkor leginkább egy városi rohangálós egysebességesnek lenne alkalmas, amit senki nem akar eltulajdonítani :)
magamnak is szívesen megcsinálnám, de harmadik biciklinek?!?!? /már így is hülyének néznek itthon/

szóval a kérdés az, hogy valakit érdekelne-e ez a cucc, mert jelképes összegért, vagy cserébe valami használhatóért odaadnám az egészet.

ha kell bõvebb infó, akkor szóljatok. ha meg nem jelentkezik senki, talán meghirdetem..

a vázról pár szót még: régi túraváz, noname, vízszintes felsõcsõvel, de elég rövid, inkább oúti vázhoz hasonlít kinézetre. (a nyeregcsõ majdnem 55cm hosszú, de a 180 centimhez kényelmetlenül rövid volt a gyári stucnival)
a papucsok távolsága kisebb mint a mai szokásos 135 ill 100 mm.
ja, és nem vízszintes papucsos, de van ott kb. 30-35mm hely tologatni.

Csókakõre kéne jönni érte, ez Fehérvártól 25 km.

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Köszi. Megyek láncot venni.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Elvileg picit zajosabb lehet, fõleg, ha nem jó a láncvonalad.
Gyakorlatilag tökmindegy.