Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

nexus8

nexus8

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Ha az XT tarcsas elso agybol keszult hatso kerekre gondolsz, az szvsz nem is gaz. Jo elgondolos es gondolom relativ igenyes kivetelezes lesz a vege. Ez az olcson jot..talan...

A rendszer okos és a Level is koppintja, kevesebb csavarral. A 63Xen van egy írás, ahol a fixiagyak problémájába beleunt arc csinált ilyet és mint mondja, évek óta nem nyúlt hozzá, tökéletes. Remélem nálam is az lesz. http://www.63xc.com/...ow/boonecog.htm

Amugy mi szerinted kinthagyjuk barhol is a bringankat???

Én kinthagyom, mint az autóm is, számos esetben esélyem sincs biztonságos helyre pakolni, ez közlekedési eszköz, nem fetis. 15ös GranitXPlust használok, ennél erõsebb bringás U lakat nincs, de senki nem figyel oda, még ha flexszel is mennek a lakatnak. Egy srác a sajátját vágta le így az Astória kellõs közepén, senkit nem érdekelt, mitõl szikrázik a vas és ki is a flexes ember. A trezornak lehet maximum igényesen ss-t meg fixit építeni, ebben a városban nem lehet olyan mocsok matricás bringával járni, amit ne lopnának el, vagy ne törnének össze, ha már ellopni nem sikerül.
A sör, a buziruhák és a csutkára vágott kormány viszont már megvan a hangulathoz:-)
Azért azt megkérdezném, hogy a szépséghívõk közül kinek van legalább egy Bianchi Pistája vagy egy Phil Wood Big Fixe? Vagy egy Mowee Wowee, vagy Pakalolo Baby a furcsaváz hívõknek? Mert ha semmi ilyen, akkor ez olyan mint az autós kártya gyerekkoromban, nyálazás meg nekem ferrarim van, üti a porséd beeee! Bocs a hosszért, tovább nem elmélkedem vallási kérdésekrõl...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igy jo?

tudom volt mar.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Jah, most épp egy Langster a legsz@r@bb bicajom... szegény, leszaroztam.
Mondjuk én pl. pont a Langstert, a fixiket, a városi rohangálósokat stb nem tartom ss-nek, bár egyetlen áttétel található rajtuk. (magánvélemény!)
Nekem az egy áttételes mtb, (monster-)cross bicajok jelentik az ss-t.
Meg a merev villa (ami se nem ss nem jó, ha írok róla), a lüke kormányok (mégha nincs is saját), a rózsaszín mez, a sörök és a feeling, ami használat közben keletkezik...lehet ez itt a gondok forrása és topikot tévesztettem.
Majd kérvényezem a Szabadonfutóban egy SS-Sör-Feeling topik indítását, ahova szép képeket nézegetni járnak az emberek, én meg békén hagyom a buherálókat itt a Tech-ben.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
mutass példát s ne szarj a vízbe. tedd a dolgod!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem a granit plus van. a 60fontos. az hanyas level tessekmondani? :wtf:

ja van szingu:lszpidem is, de az nem az, hanem. elnezest kerek.

meg egy paraszt is vagyok mivel kihezagoltam a deore agyat jajj nemide
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Nem is tudom.
Én is egy retrobringával járok, amibe remélhetõleg most kerül elõször elsõagyból berhelt fixikerék, Lófarkas szorgos munkájával,

Ha az XT tarcsas elso agybol keszult hatso kerekre gondolsz, az szvsz nem is gaz. Jo elgondolos es gondolom relativ igenyes kivetelezes lesz a vege. Ez az olcson jot..talan...

Amugy mi szerinted kinthagyjuk barhol is a bringankat???
Mondjuk Fityisz es Unit kollega igazandibol nem rendelkezik ilyen geppel szerintem (mivel nincs is ra szukseguk,ha kellene nekik, biztos megoldanak...), de en itt a nagy Londonban beujitottam egy varosi futkozost.. Szerintem ha fixit akarsz epiteni, lehet tenni igenyessen, amellett , hogy ember fianak nem jut eszebe ellopni.
Levezetes keppen pedig ajanlom az Abus lakatok nezegeteset,ha felted a vasat.. a Level 8 elvagasahoz 15 percre volt szuksegem ... es ket fureszlapra.. es ezt meg ragozhatod Level 25-ig!
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
...akkor most legyen itt valami szép is. (Kösz Cseya.)

http://www.fixedgear...dCo.htm#image_2

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

nexus8

nexus8

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Nem is tudom.
Én is egy retrobringával járok, amibe remélhetõleg most kerül elõször elsõagyból berhelt fixikerék, Lófarkas szorgos munkájával, de az egész bringa nem volt annyi, mint amibe a hátsókerekem kerül most. A te fogalmad szerint az igénytelent képviselem, de azt teszem télen, nyáron.
Én is szívesen járnék gyerekujjnyi titán csövekbõl hegesztett géppel, Boone titán lánckerékkel, aranyozott Izumi lánccal, de tartok tõle, hogy ebben az undorító balkáni városban nem várna meg a gép, ha még odahegesztem sem a bolt elé.
Így marad a devecseri turkás Puch és a szellõ ugyanúgy süvít a fülembe, mintha milliós gép volna alattam...pedig nagyon szép dolgok vannak szerte a világon, mint ezek is.
mania
na es ez?
mualkotas

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
jah... szemétnek érzem magam.
majd beszélgetek azokkal akiknek segítettem már ss vázat-bringát-alkatrészt szerezni s azt se munkaidõ alatt, hanem szabadidõmben...

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Aha. Köszi a hozzászólást. Meg mindenkinek, aki amúgy hanyagolja ezt a topikot. Csak most nem.

Én is boltban dolgozom ám, mégha nem is a Csatorna túloldalán.
Átlagban heti 2-3 "remek-fogasos-sárban úszó, soha le nem takarított" Polar-X-et, Boa-t, Airborne-t, Shred-et, Scrap-et, Stuff-ot, STP-t stb... nagyritkán fixit vagy városi ss-t alátétezek ki a kis kezeimmel, visszafojtom az anyázást, amikor megszúr a széjjelszakadó váltóbovden, ami a váltót fixálja (és nem mozgatja, mert az utolsó bovdenház kiakasztószemhez kötözték), köszörülök zárógyûrût 11-es lánckerékbõl miközben néha-néha megégetem magam, de igyekszem, hogy a lehetõségekhez képest szép legyen, rövid csavarokat berhelek, hogy az egy tányér jól legyen már a helyén, napokig játszom a monoblokkokkal, hogy a láncvonal is stimmeljen, elhasználok heti 100 kötegelõt a váltó vázhoz kötözéséhez, leköszörölük még a kanálból is, ha kérik... TUDOD???

Csak az a helyzet, hogy nem nagyon találkozom az általad említett: "sok szép SS-t meg fixit, drágáér" típussal és az "Omega pályavázzal" SEM!
Lehet, ha befutna egy-kettõ néhanapján, nyugodtabban élném meg azt, ami itt folyik. De nem fut be. (1991-tõl dolgozom bicajboltban)

Ha már van egy fórum erre (SS), akkor nem a sz@rt kellene felpaszírozni rá, az igénytelent, a trágy@dombot, hanem azt, amitõl egy kicsit jobb lesz az egész.
Akár az álmainkat, vágyainkat testesíti meg, vagy láttuk valahol, érdekel valami részletmegoldás, esetleg már gyûjtünk rá, vagy van valami újdonság a témában... én ilyenekre gondolnék. Önzõ vagyok biztos.

Persze, ha nem megy, akkor maradjon a fos@dék, az is jól néz ki, ha színes a kép. Én meg beletörõdöm. És nem az végzi a "szélmalomharcot", aki a romjait felpakolja ide, hanem három bringás lassan az egész "bringás" fórum ellen :-(

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Mifelénk meg úgy van, hogy építgetünk sok szép SS-t meg fixit, drágáér, de ha bejön valaki egy hulladék vázzal, hogy csináljak belõle olcsón SS-t, vagy kérdezget vagy mittomén, akkor sem oltjuk le.
Ugyanúgy segítek neki, mint annak a formának aki Omega pályavázzal jön.

Azért mert naív gyereklelkû ember vagyok, és ha valakin látom hogy SS/fixi fan, akkor egybõl más a hozzáállásom, és leszarom hogy egy alivio kazettás agyat közegelt ki mûanyag gyûrûkkel, vagy épp chris kingje van.

Uff:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Igazi munkabajaros.. a mindennapi akadalyokat lekuzdo csoda volt...
Szerintem csapjal le ZolkoW vazara, hatha meg van meg neki.. es folytathatod foldi kuldetesed egy masik csoda hatan....
(mellesleg ha mar megint temanal vagyunk, eltunk az egyik LGB DR es tartalykocsim hatso legfekvezeteke... ha esetleg van valakinek egy felesleges... koszi!)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Kár érte, hogy elvitték :( a funkcionalitást és az egyszerüséget tükrözi, de ezzel együtt nem rugaszkodik el a realitástól sem. tetszik a kép beállítása is, a függõlegesen átfutó sárga csõ szinte vonzza az ember tekintetét ezzel sugalva azt, hogy a bringa tényleg egyszerû, de ugyanakkor mindennapi feladatokat lát el, s ugyanakkor a ss mivoltat se emeli ki. a kép minõsége is a sietséget, a hétköznapi rohanást szimbolizálja. nagy kár érte...

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Pedig de szép volt!!! Úgy egyben van a gép.

És ügyesen milyen kevésbõl kihoztad! Nagy kár érte, hogy lenyúlták :-(

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
20 kiló "guberált" vasam, kemény 2000 Ft-ot költöttem rá. Amúgy SS volt és ellopták!
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Szabi, tékitizi'

karakoram, izlések és pofonok ahogy mondod. a 26os bringámban még mindig ott van a fatty s nem is tervezek ezen változtatni, viszont a 29esben nem éreztem szükségét telónak. lehet, hogy ez betudható a villa hosszából adodó rugalmasságnak is. meg talán "minnél egyszerübb, annál nagyszerübb" :)

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Szép a Yasec nagyon!!
Egy kicsit off kérdés: Ez a SS dolog engem nem érintett meg, de hát azt hiszem ízlések és pofonok, minden esetre tisztelem a SS-es társadalmat. Azt viszont nem értem, hogy elsõ teleszkóp nélkül miért jó(bb)? Egy sebességgel lehet jobb, azt elhiszem, de teló nélkül…. Neked is volt pl. Fatty villád, ami könnyû, viszonylag igénytelen, jól müxik, szal miért ez a teló nélküliség?

A feeling... a feeling.. ahogy maszol felfele, nincs himbi-limbi, merev az eleje, csak egyenes lancvonal, nincs valto, ami erot leadsz, azt egy az egyben atveszi a kerek...... lefele pedig allat kontroll, tiszta erzes.. neha igaz felelmetes, de cool!!!
Tudom-tudom... lock out. De megis mas. A lock outnak azert van valami nyetlese.. A regebbi SSembe Kona Project Two villa volt, 2.4es gumival es egy istencsaszar votl felfele es lefele is.
A mostaniba beleraktam a Foxomat es egy kisse furi volt. Ugyhogy jovore pattintom is ki belole es megy bele egy merev Pace.
(elnezest szeretnek kerni az esetlegesen elhangzott sznob szavakert, pl: Fox, Kona, Pace.... nem akartam senkinek sem a lelkivilaga gazolni...)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Azt viszont nem értem, hogy elsõ teleszkóp nélkül miért jó(bb)? Egy sebességgel lehet jobb, azt elhiszem, de teló nélkül…. Neked is volt pl. Fatty villád, ami könnyû, viszonylag igénytelen, jól müxik, szal miért ez a teló nélküliség?

Biztosan azért, mert így olcsóbb. :)

Telóval minden hülye tud biciklizni. tisztelet a kivételnek.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts

Feltöltött kép

Szép a Yasec nagyon!!
Egy kicsit off kérdés: Ez a SS dolog engem nem érintett meg, de hát azt hiszem ízlések és pofonok, minden esetre tisztelem a SS-es társadalmat. Azt viszont nem értem, hogy elsõ teleszkóp nélkül miért jó(bb)? Egy sebességgel lehet jobb, azt elhiszem, de teló nélkül…. Neked is volt pl. Fatty villád, ami könnyû, viszonylag igénytelen, jól müxik, szal miért ez a teló nélküliség?

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Hát, ha más nincs, a PC-68 is jó ;-)

Patentszem teljesen rendben van.

Használok vagy 5-6 PC-48-ast különbözõ hosszakban a különbözõ áttételek miatt (elõre: 30,32,34,36 hátra: 16,17,18,20,21 fogszámok), különbözõ láncvillahosszakhoz (26" és 29" krp.), de eddig semmi gond nem volt.