Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Én 203-as Hayes tárcsát hajlítottam vissza egész jól. Volt benne vagy 1 mm-es kihajlás és én úgy csináltam,hogy ahol ki volt hajolva,ott az ahhoz tartozó küllõt visszahajlítgattam szép apránként. A végén már kicsit erõszakosabb voltam,de nem vadállat módon.Nem fog eltörni a tárcsa,max elhajlik.Próbáld meg így.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ksmmaf180spa
160ashoz? itthon? azt meg hogy?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
megint adapteres kérdés:
mantiou telóhoz PM-es adapter, ami 180-as IS-re alakít át? létezik?
bocs a kérdésekért...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hétfõn nyit a velotrade, menj be egy lánchálózatos boltba, rendeld meg, és szerintem még a héten lesz, ha a boltosod bejön a nagykerbe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Tudom nem apró, de valaki elsõ hátsó PM-IS 203as Shimano adapter beszerzését illetõen nem tud segíteni?

Egyszerûen nem tudom sehonnan megvenni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

160-180as IS-IS adapter létezik valahol?

eddig csak 160-203asba akadtam bele...

igen, van shimano belõle.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A nyolcas szerintem bennmarad. Tapasztalatom szerint (BB7) egy nagyobb lejtõzés után nemhogy kisebb de nagyobb nyolcas lesz benne, ami utána az eredetire visszaáll.
Ha picit súrol az amúgysem gáz, a fékkart meg úgy állítsd be ahogy kényelmes és lehetõleg a fix pofa álljon totál közel a tárcsához.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Bovdenes, Avid BB5. Ütögetés? Okés, majd óvatosan lehet megpróbálom. Azt próbáltam hogy egy villáskullcsal benyúltam a küllõk közé és óvatosan haljitgattam, de nem nagyon mertem, el tud ez törni vagy inkább elhajlik jobban?:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
olajos vagy bowdenes?
mert ha bowdenes, akkor sztem nem nagyon lehet kiszedni.

állítsd be úgy, hogy a jobboldali (fixen álló) pofához legyen nagyon közel, mégha kicsit bele-bele is ér.

centírozásról olyat hallottam, hogy a tárcsának a "küllõit" kell megütni a megfelelõ helyen, s úgy kicsit visszahajlik a helyére.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Egy kb 1-1.5mm-es nyolcas a tárcsában azért elég nagy nem? Ha úgy állítom be hogy ne súrlódjon, a kormányig húzom a kart. Ha egy picit súrlódik nem baj, de ezt már soknak érzem.
Hogy is lehetne kiszedni belõle? Lejtõztem eleget, voltam János-hegyen, Pilisben jónagy lejtõn, meg még nemtom hol, de nem lett kisebb, pedig direkt jó sokat fékeztem:)
Valami más megoldás esetleg a lejtõzésen kívül?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ja, nálunk.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
160-180as IS-IS adapter létezik valahol?

eddig csak 160-203asba akadtam bele...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

féktárcsát mivel tisztítsak?
úgy néz ki ráfolyt az (fék)olaj, és nem fest valami szépen... persze szépen körbe is kentem, mert nem vettem észre, és körbeforgott a kerék
(hála annak, hogy a tárcsa beleér az egyik pofába, amivel szintén kezdeni kell majd valamit :( )

Tárcsafék tisztító spray. Autós-motoros bolt.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a féktesttõl függetlenül használható a fékkar más gyártmányú fékkel? mert akkor lehet érdekelnének konás a fékkarjaid, elég pimpül néz ki, jó lehet még egyszer... :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
féktárcsát mivel tisztítsak?
úgy néz ki ráfolyt az (fék)olaj, és nem fest valami szépen... persze szépen körbe is kentem, mert nem vettem észre, és körbeforgott a kerék
(hála annak, hogy a tárcsa beleér az egyik pofába, amivel szintén kezdeni kell majd valamit :( )

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

elsõ:
PM felfogatással, adapter nélkül 2 csavarral 255 gramm a nehéz keméyn fémes pofával, feltöltve, dh bringára szabott csõvel.

hátsó:
260 gramm 160as IS saját konzollal, 2 csavarral nehéz kemény fémes pofával, feltöltve, 1400 körülire szabott csõvel

Köszi! Ez a két adat érdekelt igazán.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
valahogy jobban is tetszik nála, komolyabb kinézet, és full fém az egész.
fékerõben jelenleg már van ott mint a saint, pedig még csak szilveszterkor volt "üzemben" 1 kör erejéig.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
És fog úgy, mint egy saint?

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
na tehát. ami a legmeglepõbb hogy a titán hátlapos fémes pofának tömegébõl kb 2 pár gyantás korábbi pofa jön ki súlyra.
mondjuk fele annyi idõ alatt is kopik el:)

tárcsával sajnos nem szolgálhatok, jelenleg avid pizzákkal megy a fék, valamint elöl marzó 203as adapterrel, hátul pedig IS-IS 203as adapterrel.

szóval ezek nélkül, csavarok nélkül a fékek súlya:

elsõ:
PM felfogatással, adapter nélkül 2 csavarral 255 gramm a nehéz keméyn fémes pofával, feltöltve, dh bringára szabott csõvel.

hátsó:
260 gramm 160as IS saját konzollal, 2 csavarral nehéz kemény fémes pofával, feltöltve, 1400 körülire szabott csõvel

a 2 fék együtt 6 csavarral, 2 adapterrel összesen 620 gramm

és ehhez jönnek hozzá a tárcsák, a grammhuszárok ugye 160assal manitou villán elöl hátul adapter nélkül rövidebb csõvel smrt96-os tárcsával (ennek tudtam mérni a súlyát - 145 gramm) összesen 515+290 gramm, azaz 805 grammból kijön az elsõ hátsó fék két 160as 2003-as xtr tárcsával.

ha valakinek nem manitou villára kéne, az pedig megveszi a IS.es verziót elõre is, így a súly kb +5 grammal emelkedik.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a kiakasztott "leltár miatt zárva" tábla szerintem nem a készletet mutatja.

mérés.