Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hehe, más is túrázik hasonló ideiglenes súrlódással. Nekem elsõ tárcsa kicsit hullámos, és mikor kedve van elég izmos hanggal súrlódik és rezonál. Persze majd egy mili hely van üresen megpörgetve és a tekerés 70-80%a alatt jó is, de a mardékbna meg neki-nekiér. Ezt meg se mertem kérdezni, remélem idõvel javul...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet elállítódott és 8as van a tárcsában vagy elkopott a betét (ilyenkor néha nem megy vissza), ha rendesen fog nem lehet levegõs. De lehet, hogy másnak van egyéb ötlete.

A sebesség mindent megold.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Azt tudom, nem is huzogatom anélkül, de miért ér hozzá? Nem mindig, csak amikor kedve van, vagyis elég sûrûn. Egyébként nem egyedül a fék húzza vissza, hanem rásegít a betét, illetve az, amire rágyógyítják a mûgyantát, amit értelmesebb emberek rozsdamentes acélból gyártanának, remélem a gyári abból van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tárcsa nélkül nem ajánlott behúzni, általában ilyenkor egyik fék sem húzza vissza a betéteket teljesen. Nyomd vissza a dugatyúkat és ne húzogasd a fékkart, ha nincs bent a tárcsa.

A sebesség mindent megold.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Szevasztok!
Nekem hidraulikus LX tárcsafékem van, hajlamos arra, hogy a betét nem rúgja ki magát teljesen és olyankor súrlódik a tárcsával és idegesítõ szar hangja van. Legalábbis nem tudom másra kenni, mert korábban tárcsa nélkül behúztam és úgy maradt, vagy azt okozhatta a levegõ is (úgy emlékszem, akkor még nem légtelenítették)? Szerintetek mit kéne vele csinálni?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Avid Clean Sweep... Budán sikerült egy kis színt kapnia, pedig nem sokat vagy felváltva fékeztem amennyire lehet - mindenesetre azért furcsa mert hátsót többet nyúztam meg a Trekken a másik BB7es sokkal többbet bírt szín nélkül... na mindegy, remélem szépen bekopik oszt színe is elmúlik és ettõl még elég combosan fog fogni...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Utána sem gond, a jelenség általában a kevésbé minõségi darabokra jellemzõ.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Öhm ha még bekopás alatt lévõ tárcsa színes kicsit az nem probléma ugye?

Kela: Hasonlót a BB7bõl remekül megfogott a mindig anno a 160as, de Deoreból passzolom...

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

Kicsit lazíts rajta. Ésszel, nem erõvel.

Szopóka. Holnap viszem légtelenítetni. :D
Nagyon rá volt húzva.. Póbáltam nagyon finoman.. De megugrott. :( Olaj nem folyt ki de markolatig lehet huzni a fékkart.

edit: Csak hülye vagyok.. Fejjel lefelé nem jó ha húzogatom a saintet... :D Nem vok hozzászokva a hidróshoz. :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

kela, bist du 90 kg? :oooo:

ja, hast du es nicht gewusst?? frankón a kézilabda meg az MTB rokonsportok:D:D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kela, bist du 90 kg? :oooo:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

a 180 as tárcsa kell, a tora bírni fogja, és vegyél xt tárcsát az biztos jó....

:clap:meggyõztél. kösz Mester!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kicsit lazíts rajta. Ésszel, nem erõvel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

más vélemény??

a 180 as tárcsa kell, a tora bírni fogja, és vegyél xt tárcsát az biztos jó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

Picit kilazítod és elforgatod.

Köszi! Remélem nem lesz minden csupa olaj. :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

gondolkodom , hogy elõre 160 mm-es tárcsa helyett 180-ast kéne használnom:
- Deore fékem van milyen tárcsa ilene hozzá? én Shimanora gondoltam, de szívesen látnám mások véleményét is. - Ha Shimano akkor melyik alkatrészcsalád??
- RS Tora Solo Air(tavalyi) bírni fogja? ( 90 kg-- CC felhasználás, agresszívabb lejtõzési technikával)

más vélemény??

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Picit kilazítod és elforgatod.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Van 1 kis problémám. Így áll a fékkábelem.... Át tudom más szögbe fordítani anélkül h elfollyon az olaj, vagy levegõt kapjon a rendszer?

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Na felszereltem a féket, elõre... Az elõzõ tulaj azt mondta neki is elöl volt. Elvileg most fordítva van az adapter.
Egyenlõre csak így "gyorsan feldobtam" még bowdenkupak sincs a bowdenvégeken, egy alap bike+ fékkarral, tescos bowden, jagwire ház és fog mint állat. :)
Nem merem hirtelen meghúzni :).
Mi lesz itt még lx karral meg jagwire bowdennel?
:bananadan

(tárcsazsírtalanítás is szappannal történt :cool2: )

Edit: ja és elkerültem egy balesetet is vele már! Nélküle elkaszáltam volna a kiscsajt a sarkon
(nem olyan sarokon és nem olyan kiscsajt :D)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az "fwd->" azt mutatja, hogy a nyilnak elõrefelé kell néznie ha fel van szerelve.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.